Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking

QUOTE(justess22 @ 2007 10 20, 11:44)
aš kol kas apie sb tik skaitinėju, bet manau, kad nuėjusi į bet kokį popieriaus saloną rasi didelį įvairiausių spalvų popieriaus pasirinkimą. Dažniausiai vietoje gali didelius lapus supjaustyti pagal tavo norimą dydį. O padarius atskirus puslapius gali nunešti, kad juos įrištų arba susidėti į segtuvą 4u.gif

Bet cia rasoma, kad ne bet koks popierius tinka doh.gif Nes gali susigadnt nuotraukos unsure.gif
Atsakyti
Lietuvoje dar niekas niekur neraso "Acid free"... yra Kolo firmos albumų pirkti už 130-200Lt (nedidelių), kurie tikrai Acid free ir juose nuotraukos nesigadina. Nuėjusi į popieriaus parduotuvę klausk - gal pardavėjos žinos, iš ko ir kaip tas popierius gaminamas. Kitos išeities nėra - Lietuvoje niekas neprekiauja sb priemonėmis. Jei nori, gali paziurinėti e-bay. Ir netingėk temą paskaityt nuo pradžių - Aveda yra daug nuorodų ir patarimų davusi dėl popieriaus ir kitų dalykų mirksiukas.gif Kiek pamenu, kažkas minėjo, kad Lenkijoj jau atsirado sb parduotuvių - tai gal pigiau iš ten atsisiųsti...
Atsakyti
O kas daret ant paprasto popieriaus, dar nuotraukos nepagelto? g.gif
Atsakyti
Reikia keletos metų (gal daugiau) kol pagels. Temoje parodyti pavyzdžiai tokio popieriaus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IF... @ 2007 10 20, 15:26)
Reikia keletos metų (gal daugiau) kol pagels. Temoje parodyti pavyzdžiai tokio popieriaus.  smile.gif

paieskosiu ax.gif
Atsakyti
Sveikos, SB mėgėjos ir profesionalės smile.gif
Pagaliau per du vakarus (kada dukrytė leidžia skaityti) įveikiau šios temos puslapius thumbup.gif labai daug visko sužinojau - ypač didelis AČIŪ Avedai 4u.gif
Pirmiausia nulėkiau išimti vestuvinių nuotraukų iš albumo su lipinama plėvele.
O po to pasidžiaugiau, kad mano sb dar tik medžiagų kaupimo stadijoje ir nieko neprigadinau su prastom medžiagom.. aišku, geroms reiks ilgokai taupyti verysad.gif
Visgi reiks pažaisti/pasimokyti, kad ir su negerom priemonėm - kitaip su gerom nemokėsiu, ar ne? g.gif

Noriu paklausti štai ko: jei nusipirksiu acid free albumą, bet klijuosiu su paprastais klijais ir užrašinėsiu paprastu flomasteriu, rezultatas - tas pats parudavimas???

Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2007 10 20, 11:37)
Sveikos mirksiukas.gif  Radau šią nuostabią temą ir iškart užsimaniau daryti albumą 4u.gif  Bet kai paskaičiu, kad reikia specialaus popieriaus tai net nežinau nuo ko pradėti doh.gif  Nesinori nuotraukų sugadinti schmoll.gif  Kur ir kokia kaina Vilniuje galėčiau nusipirkti popieriaus pirmajam albumui? g.gif  Temoje bandžia ieškoti, bet čia tiek daug prirašyta. unsure.gif  blush2.gif  Ačiū už pagalbą ir puikią temą drinks_cheers.gif

Sveika
Jau rasiau, kad popieriu galima uzsakyt senasnaujas.lt,bet ten labai menkas pasirinkimas. Kaina vieno lapo uzrasyta. ten jau spec. Scrapbookui popierius, o parduotuvese vargu ar rasi kur. Bet pati pradejau daryt albuma su paprastu spalvotu dvipusiu, nezinau, kada pagels, bet dabar gaila mest, nes labai graziu puslapiu padariau ir daug triuso idejau.tai va
Atsakyti
Noriu paklausti štai ko: jei nusipirksiu acid free albumą, bet klijuosiu su paprastais klijais ir užrašinėsiu paprastu flomasteriu, rezultatas - tas pats parudavimas???

4u.gif
jo...paruduos nepaisant to kad acid-free albumas.
Mano 95 m. piesinys buvo ant acid -free popierius, bet pati ireminau ir priklijavau su popieriniu pleistru ir uzdengiau remelious kardonu paprastu. Atsirado nemazai rudu demiu, o kur pleistras tai is vis geltona.
O popieriu ir klijus acid-free yra butina turet jei norite islaikyti nuotraukas. Jei daroma kopijos nuotrauku ar tik:"menas meno labui darbeliai" tai aisku nesvarbu.

Anksciau lyg minejau kad nera taip brangu SB uzsiimti (palyginus su juvelyrika) jei nusipirksite poka rastuoto popieriaus. Dvi pagrindines kompanijos gaminancios paketus popieriaus:
--The SLAB pokas ("Provocraft" gamybos)
--Die Cuts With a View (DCWV) rastuoto popieriaus rininys ir pokas pritaikyto storesnio/kardoninio popieriaus.
Pas mus DCWV kainuoja $10 ir tikrai galima n albumu pridaryti tik su vienu tokiu poku. O jei liks kokiu nenorimu gal galesite parduoti kitom. Dar reiketu sausu kliju susipirkti ir juoda acid-free flomasteri ir viskas. Viska kitka galima paciom susirasti pagrazinimam: sagutes, silkines gelytes, kaspinelius, siulus ir pasiuvinejimus ant popieriaus...sitie dalykai negadina nuotrauku ir tikrai galima rasti parduotuvese LT. Taigi gal kuriai reikia pasireiksti kad bendra siuntini uzsakytu ir tada pasidalintumete persiuntimo kaina, nebrangiai iseitu. Nors ir as galeciau supirkti kas ko nori. ax.gif
Atsakyti
aš tėčio nuotraukas skenuoju ir pati spausdinu ax.gif o originalus sudėsiu gražiai į naują albumą
o va pastebėjau, kad jos visai geros kokybės liko, nors jas lupu iš seno albuvo, kur jos kažkodėl neįkištos į kampukus, kurie ten yra, o priklijuotos doh.gif ir taip žiauriai..... doh.gif bet nei kiek nepageltonavo g.gif schmoll.gif gal anksčiau kitokia foto kokybė buvo...

tiesa, prekinausi Kaune meno mūzoj, popieriaus A4 lapai kainuoja berods nuo 40 cnt iki.......
Atsakyti
buvau šį savaitgalį Lenkijoj... tai nors nusišauk doh.gif ten paprastam knygyne (na aišku ir knygynai ne tokie kaip pas mus... ten jie beveik maximos dydžio!) pilna priemonių sb!!!! jau nekalbu apie kitką - visas skyrius dekupažo technikai, sb, karolių vėrimui ir dar velniai žino kam cray.gif man net galva apsisuko... tik dėl laiko stokos nieko dorai nesugebėjau apžiūrėti, vyras jėga iš ten ištempė.
na o palyginimui kainų, tai galiu pasakyti kad tas pats popierius kokį parduoda LT už 4,76 Lt, tai ten kainuoja 3,10 PLN (na reikia dar padaugint iš 0,9 ar koks ten kursas). Dėl pasirinkimo tai išvis neverta net kalbėti doh.gif
žodžiu sakiau užsisakinėsiu ten thumbup.gif jau minėjau, kad nedaugelis parduotuvių siunčia į kitas šalis, bet kai nori juk visada randi išeitį drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(remini @ 2007 10 22, 08:49)
buvau šį savaitgalį Lenkijoj... tai nors nusišauk  doh.gif ten paprastam knygyne (na aišku ir knygynai ne tokie kaip pas mus... ten jie beveik maximos dydžio!) pilna priemonių sb!!!! jau nekalbu apie kitką - visas skyrius dekupažo technikai, sb, karolių vėrimui ir dar velniai žino kam  cray.gif man net galva apsisuko... tik dėl laiko stokos nieko dorai nesugebėjau apžiūrėti, vyras jėga iš ten ištempė.
na o palyginimui kainų, tai galiu pasakyti kad tas pats popierius kokį parduoda LT už 4,76 Lt, tai ten kainuoja 3,10 PLN (na reikia dar padaugint iš 0,9 ar koks ten kursas). Dėl pasirinkimo tai išvis neverta net kalbėti doh.gif
žodžiu sakiau užsisakinėsiu ten  thumbup.gif jau minėjau, kad nedaugelis parduotuvių siunčia į kitas šalis, bet kai nori juk visada randi išeitį  drinks_cheers.gif

O kuriam cia mieste? Idomu, nes mes kartais vaziuokam apsipirkti i lenkija. Kartais uztinku ir neblogu dalykeliu.
Ir zinot ka pastebejau su lietuviska prekyba. Vyras vis vaziuoja i uzsieni ir grizes pasakoja, kad visos statybines, medziagos pigisnes ir kitokie dalykai. Pastebejau jei kas lietuve pardavija geresnes firmos, ne kinietiskas prekes, tai butuinai turi uzsivarvolinti 100 ar net daugiau procentu antkaini. As pvz atsidarineju parduotuve internetine, bet pas mane viskas letai vyksta doh.gif . radau tos firmos prekiu lietuve pardavime, tai kainos skiriasi nei nuo mano pateiktu. Vyras sako, kad ir as pasikelciau, bet gal as trenkta, bet man nelogiska nezmoniskus antkainius detis.

cia buvo visai ne i tema blush2.gif
Beje... visu darbeliai labai grazus. Noreciau ir as pabandyti, bet laiko tam jau tikrai truksta. verysad.gif
Atsakyti
na aš tai tik prabėgom buvau ir tai ne spec. sb parduotuvėj, o knygyne prekybos centre. o tikrai žinau, kad Wroclawe yra nemaža parduotuvė, tik kažkur adresą pamečiau, bet pasiknisus galima rasti tongue.gif o kainas lyginau internetinių parduotuvių, tai pas juos popieriaus kainos nuo 2 iki 3,10 PLN. man labai patiko, kad yra ir rinkinukų. Pvz. vestuviniam albumui rinkinys - 12 lapu 30,5x30,5 plius keletas priedų = 22 PLN, kitoks rinkinys - 6 (atrodo) lapai ir daug priedų = 29 PLN.
jei kam įdomu galit pažiūrėt :
http:// swiatpasji.pl
www.kreateria.pl
www.decu.pl
Atsakyti