Naujantis tuo, kada vasara daug prieskoniniu zoliu labai rekomenduoju sita paprasta pasta recepta
4 asmenims
Padažui
4 šaukštai sviesto
2 skiltelės smulkiai kapoto česnako
6 šaukštai šviežių kapotų prieskoninių žolelių: baziliko, raudonėlio, čiobrelio, raudonėlio, mėtos, baziliko
1 šaukštelis šviežiai tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas citrinos sulčių (arba pagal skonį)
25 gr kedro/pinijų riešutų
2 šaukštai alyvų aliejaus
Druskos, pipirų
Patiekimui
400 gr trumpų makaronų išvirtų al dente
Šviežiai tarkuotas Parmezano (arba Džiugo sūris)
Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir ant skardos apkepkite riešutus arba padarykite tai įkaitintoje sausoje keptuvėje.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą katu su aliejumi. Apkepkite česnaką iki geltonumo. Įdėkite citrinos žievelę ir supilkite sultis. Įdėkite ir trumpai pašildykite žoleles. Sudėkite riešutus. Visas procesas trunka apie 5-7 minutes.
Tuo tarpu išvirkite makaronus dideliame kiekyje vandens virdami kiek parašyta ant pakuotės. Nupilkite vandenį palikdami kelis šaukštus skysčio, kuriame virė makaronai.
Sudėkite makaronus į keptuvė su padažu. Supilkite virimo skystį (tuo atveju jei makaronai su padažu atrodo per sausi) ir užtarkuokite šviežio Parmezano.
Foto rasite cia
http://www.skaniai.lt/?p=7#more-7