Mergaitės, o gal galit pačios pasidaryti? Reik rūgpienio,galit grietinės įdėti, kaitinat ant nedidelės ugies, kol išsiskiria išrūgos, o varškė daugiau į vieną masę sušoka. Viską išpilat į sūrmaišį (galima iš senos paklodės ar virtuvinio rankšluostuko pasiūti), nuvarvinat ir paslegiat. Pvz tarp dviejų lentų ant viršaus uždėjus stiklainį su vandeniu ar puodą. Laikot vėsiai per naktį. Tiesą į varškę jau iškaitintą įdėkit druskos , galit prieskonių.
QUOTE(tavi @ 2007 10 12, 13:06)
Mergaitės, o gal galit pačios pasidaryti? Reik rūgpienio,galit grietinės įdėti, kaitinat ant nedidelės ugies, kol išsiskiria išrūgos, o varškė daugiau į vieną masę sušoka. Viską išpilat į sūrmaišį (galima iš senos paklodės ar virtuvinio rankšluostuko pasiūti), nuvarvinat ir paslegiat. Pvz tarp dviejų lentų ant viršaus uždėjus stiklainį su vandeniu ar puodą. Laikot vėsiai per naktį. Tiesą į varškę jau iškaitintą įdėkit druskos , galit prieskonių.
pasidaryt tai pasidarytume,bet,kad ir rugpienio nera,o tas pienas kai surugsta tai igauna toooooki kvapa ir skoni,kad pradedi galvot ar cia tikrai pienas.
QUOTE(daividija @ 2007 10 12, 15:11)
pasidaryt tai pasidarytume,bet,kad ir rugpienio nera,o tas pienas kai surugsta tai igauna toooooki kvapa ir skoni,kad pradedi galvot ar cia tikrai pienas.
Pakaitintą pieną gerai sutraukia į varškę šviežios citrinos suktys. Tik va proporcijų negaliu pasakyti. Reikia eksperimentuoti.
QUOTE(Lakūdra @ 2007 10 12, 18:18)
Šitas geriausias
Bet labai gražiai atrodo ir dar neiškepę
QUOTE(Lakūdra @ 2007 10 12, 17:18)
labai apetitnai atrodo
QUOTE(daividija @ 2007 10 12, 14:11)
pasidaryt tai pasidarytume,bet,kad ir rugpienio nera,o tas pienas kai surugsta tai igauna toooooki kvapa ir skoni,kad pradedi galvot ar cia tikrai pienas.
šiaip, kiek žinau, tai parduotuvinis pienas ne rūgsta, o pūva.... tai nuo to turbūt ir tas kvapas
siūlyčiau iš kaimiško daryt... tik manau, kad bus dar sunkiau nei rūgpienį gaut...
Lakudra o tu pjaustei bulves prie sraigiu ar tarkavai, kur terkoj yra toks kaip tipo cipsams tarkuot?
QUOTE(kedute @ 2007 10 13, 10:48)
Lakudra o tu pjaustei bulves prie sraigiu ar tarkavai, kur terkoj yra toks kaip tipo cipsams tarkuot?
man rankom pjaustyt kažkaio visada paprasčiau
As nusprendziau ryt daryti sraiges. Bet nusipirkau kiaules ispjovos ir bandysiu su ja, kadangi as cia niekur nerandu tokios karbonadines mesukes pirkti, kaip LT . tikiuos iseis...
QUOTE(daividija @ 2007 10 07, 14:24)
sekmadienio proga siulau issikepti pikantisku sausainiu!!!
Šiandien dariau šiuos sausainiukus, buvo labai skanu.
Pirkau mielinę-sluoksniuotą tešlą. Ją ištepiau kečiupu-majonezu. Ant viršaus sudėjau tarkuotą kumpį, apibarsčiau tarkuotu sūriu. Tik popieriaus neturėjau, tai prilipo sausainiukai prie skardos.
O patieklas labai paprastas ir labai skanus.
QUOTE(daividija @ 2007 10 07, 14:24)
sekmadienio proga siulau issikepti pikantisku sausainiu!!!
As neturejau surio su prieskoniais,tai i tepama varskes suri pridejau cesnaku ir pipiru.Vyrui labai patiko,tik tirpo sausaineliai.Labai liuks prie alaus.
As neturejau surio su prieskoniais,tai i tepama varskes suri pridejau cesnaku ir pipiru.Vyrui labai patiko,tik tirpo sausaineliai.Labai liuks prie alaus.
QUOTE(Marija5 @ 2007 10 13, 23:01)
Šiandien dariau šiuos sausainiukus, buvo labai skanu.
Pirkau mielinę-sluoksniuotą tešlą. Ją ištepiau kečiupu-majonezu. Ant viršaus sudėjau tarkuotą kumpį, apibarsčiau tarkuotu sūriu. Tik popieriaus neturėjau, tai prilipo sausainiukai prie skardos.
O patieklas labai paprastas ir labai skanus.
Pirkau mielinę-sluoksniuotą tešlą. Ją ištepiau kečiupu-majonezu. Ant viršaus sudėjau tarkuotą kumpį, apibarsčiau tarkuotu sūriu. Tik popieriaus neturėjau, tai prilipo sausainiukai prie skardos.
O patieklas labai paprastas ir labai skanus.
as irgi kepiau siuos sausainiukus, lengvai pagaminami turejau tik fermentini suri ir kumpi, nes special. nesiruosiau kept, bet