QUOTE(daividija @ 2007 10 08, 22:18)
O kuo jas idarei?ir kaip kepei?kazkaip susigundziau..
Is pradziu marinavau para, o paskui kepiau. Kas keisciausia, kad kepiau virs 2 val, nors pauksciukai mazo kumscio dydzio (ta lekstutes kur foto diametras 10 cm). Skonis...

kaip laukines vistos. Nezinau net kaip pasakyti. Neseniai valgiau fazana, tai panasus skonis.
Kazkada saldytu kurapku pirkau Maximoj, o kita karta Kalvariju turguj buvau radus.
Marinatas:
2l vandens
1/2 l balto vyno
1 st acto
svogunas
morka, cesnako ir druskos (pagal skoni)
Lauro lapu ir pipiru grudeliu.
Teoriskai reiketu deti ir gvazdikeliu, bet as ju negaliu pernesti, tai nededu.
Viska sudeti i puoda, uzvirinti. Virti 10-15min. Atvesinti ir uzpilti kurapkas. Marinuoti ne maziau nei 10 val saldytuve.
Kepti orkaiteje apie 2 val 180C temperaturoje.
Sis receptas tinka visiems laukiniams pauksciams. As pagal si recepta darau kalakuto kojas ir anti