Vakar gaminau tortelini su kalakutienos įdaru.
Tešla:
2 puodelių (apie 460 ml) miltų;
3 kiaušinių;
žiupsnelio druskos.
Įdaras:
Kalakutienos faršas;
svogūnas;
druska;
prieskoniai;
0,5-1 a.š.kukurūzų krakmolo;
truputis vandens.
Kiaušinius išplakame ir supilame į miltus su druska. Sulipdome į rutulį. Minkome apie 10 min, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Uždengiame ir paliekame 20 min.
Svogūnus supjaustome ir apkepame, kol suminkštės. Sudedame faršą, pasūdome, paprieskoniuojame, jį irgi apkepame. Apibarstome kukurūzų krakmolu ir užpilame vandeniu, kad gautume tirštesnį masę. Leidžiame užvirti. Atvėsiname.
Tešlą iškočiojame, išspaudžiame apskritimus,
ant jų dedame įdarą
ir patepę kraštus vandeniu perlenkiame pusiau.
Tuomet sujungiame kraštelius, kad gautume tortelini.
Torteliniai dedami į verdantį vandenį ir verdama 5-8 minutes.