QUOTE(milima @ 2007 09 17, 11:34)
jau labai noriu isbandyti "piemeneliu cepelinus", bet niekur nerandu to gremztuko, skobtuko ar kaip jis ten vadinasi

, ir siaip geras daiktas tureti

, gal kas radot pirkti kaune

? maximose neradau

, arba nedamatau
Kai nereikėjo, tai skobtukų ir aš visur matydavau, o dabar specialiai žiūriu, bet nieko

Šiaip tai bulves visada peiliu išskobiu ir man neblogai sekasi, matyt jau rnaka įgudus
Papildyta:
Įdėsiu savo mėgstamą pusryčių patiekalą - apkepėlę.
batono arba baltos duonos skrudinimui;
kiaušinių;
truputis grietinlės arba pieno;
tarkuoto sūrio;
druskos,
pipirų
ir priedų jeigu norima (naudojau daktarišką dešrą ir paprikas).
Sviestu išteptą kepimo indą iškloti batonu. Išplakti kiaušinius su grietinėle (pienu), druska, pipirais. Plakinį užpilti ant batono. Pabarstyti gabaliukais pjaustyta dešra. Uždengti folija ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 15-20 min. Išimtą apibarstyti paprika,
tarkuotu sūriu ir kepti orkaitėje dar keletą minučių kol sūris išsilydys.