Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(cacukas @ 2007 07 17, 17:58)
Sveikutės,

Va čia mano vištiena su makaronais...  4u.gif

Reikės (dviems žmonėms):
Vištos krūtinėlės,
Pusė pakelio makaronų (250 gr)
Dviejų svogūnų,
Morka
Pievagrybių
Pomidoras
Grietinės
Fermentinio sūrio
Keli šaukštai miltų
Prieskonių

Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir pakepti keptuvėje. Į kepimo pabaigą pabarstyti prieskoniais, druska.

user posted image

Kol kepa krūtinėlė išsivirti makaronus, galima ir spagečius.

Tada ruošti padažą. Pirmiausia kepame smulkintus svogūnus, tada dedame tarkuotas morkas, tada smulkintus pievagrybius ir galiausiai smulkintą pomidorą. Įpilame stiklinę vandens ir patroškiname kokias 5 min. Įberiame prieskonių.
Pabaigoje supilame grietinę ir padažą sutirštiname miltais.

user posted image

Tada viską dedame į lėkštę... Skanaus...  essen.gif

user posted image

Kaip skaniai atrodo!!! Reiks kada butinai pameginti....
Atsakyti
Cia mane neigiamai veikia menulio uztemimas, tai biski pabumbesiu smile.gif
Tiksliau, turiu prasyma turbut daugumos forumieciu vardu - kai cituojate zinute su daug daug nuotrauku, gal galit jas istrint, pacituot tik teksta, nes taip labai daug vietos jusu atsakymai uzima ir greit temas prikalbam citatom ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 08 28, 15:10)
Cia mane neigiamai veikia menulio uztemimas, tai biski pabumbesiu smile.gif
Tiksliau, turiu prasyma turbut daugumos forumieciu vardu - kai cituojate zinute su daug daug nuotrauku, gal galit jas istrint, pacituot tik teksta, nes taip labai daug vietos jusu atsakymai uzima ir greit temas prikalbam citatom  ax.gif  4u.gif

Visiškai pritariu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pati norėjau kažką tokio rašyt, kai pastaruoj metu vis kas nors cituoja tą pačią žinutę n kartų su visom nuotraukom doh.gif Tik matyt per geros nuotaikos buvau, tai nebumbėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 08 04, 14:31)
Kažkada buvau įmetus šį receptą "maggi konkursui", kai dar rodė supermamų laidelę per TV., bet parodysiu ir čia  ax.gif :
"piemenėlių cepelinai"  essen.gif

Šiandien "piemenėlių cepelinai" bus su mėsos įdaru, bet super skanu, kai ruošiama su lašinukais ar daržovėmis, grybais  rolleyes.gif ..

Nuskustas, nuplautas bulves reikia paruošti taip: nupjauti "viršūnėlę", ji vėliau bus tarsi bulvės "dangtis", tada išskobti bulvės vidų specialiu įrankiu, kuris matosi foto  smile.gif , jie pigūs, verta įsigyti. Išskobta bulvė atrodo taip:

user posted image

Lieka štai tokie simpatiški išskobtukai - rutuliukai  ax.gif , juos iškepu kartu su "cepelinais", iškepę jie labai simpatiškai atrodo  tongue.gif :

user posted image

Tada prikimšti bulves pasirinktu įdaru. Aš faršą ruošiu paprastai: sutrupinu buljono kubelį, dar įberiu aštresnių mėsos prieskonių ir, jei turiu, šviežių krapų, česnako. Prikimšti patogu šaukšteliu.

user posted image

Metas "uždengti" bulves  bigsmile.gif : bulvės viršų prismeigiu mediniais pagaliukais - dantų krapštukais.

user posted image

Tokie paruošti "cepelinai" keliauja orkaitėn. Kepu maždaug 200 C temperatūroje, o laikas skiriasi nuo bulvių dydžio, ar orkaitė turi ventiliatorių ir t.t., jei orkaitė prastoka, tai galima iš pradžių uždengti folija, vėliau nudengt. Tikrinant paprasčiausia smeigti šakute ir jei minkšta, traukti lauk ir lapnoti lapnoti lapnoti  biggrin.gif essen.gif
essen.gif essen.gif .. Tinka įvairūs padažai; grietinės, grybų ir t.t. Skanaus  4u.gif

Galutinio rezultato nufotkint nespėjau  blush2.gif  blush2.gif

Jau taip skaniai atrodo, blush2.gif sakyki o su kuo tu patieki paskui tas bulvytes? ar tik su kazkokiu padaziuku? o jokiu darzoviu nereikia?
Atsakyti
Ar čia specialiai daroma g.gif Gal galima būtų padaryt, kad cituojant pasisakymą foto automatiskai nesicituotų? g.gif
Atsakyti
negalima... paprasciausiai rasant rekia istrinti nuotraukas mirksiukas.gif
Atsakyti
vakar gaminau makaronus su farsu ir brokoliais
issiverdam brokolius, kol verda makaronai pasikepinam farsa, sudedam brokolius, prieskonius, viska pakepinam, tada dedam isviertus makaronus, prieskonius, grietinele supilam ir uztarkuojam rukyto surio, paliekam kelias min. pasitroskinti ant mazos uzgnies ir skanaus. greita ir paprasta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2007 08 29, 00:16)
Ar čia specialiai daroma  g.gif  Gal galima būtų padaryt, kad cituojant pasisakymą foto automatiskai nesicituotų?  g.gif

Manau, kad ne specialiai, o is nemokejimo naudotis forumu... Nu, kada nors ismoks 4u.gif

QUOTE(Nerytė @ 2007 08 29, 08:52)
issiverdam brokolius, kol verda makaronai pasikepinam farsa, sudedam brokolius, prieskonius, viska pakepinam, tada dedam isviertus makaronus, prieskonius, grietinele supilam ir uztarkuojam rukyto surio, paliekam kelias min. pasitroskinti ant mazos uzgnies ir skanaus. greita ir paprasta  mirksiukas.gif

O butina rukytas? Man jis kazkaip nelabai skanus vienas, bet gal patiekalauose jo skonis pasikeicia?
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 08 29, 09:32)
O butina rukytas? Man jis kazkaip nelabai skanus vienas, bet gal patiekalauose jo skonis pasikeicia?

nebutinai rukytas, gali paprasto tarkuoti... mes labai megstam rukyta suri (ramzes labai skanus, tik nezinau ar LT jo yra) del to ir uzdejau jo... kartais darau ir is paprasto wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 29, 08:52)
issiverdam brokolius, kol verda makaronai pasikepinam farsa, sudedam brokolius, prieskonius, viska pakepinam, tada dedam isviertus makaronus, prieskonius, grietinele supilam ir uztarkuojam rukyto surio, paliekam kelias min. pasitroskinti ant mazos uzgnies ir skanaus. greita ir paprasta  mirksiukas.gif

uj kaip skaniai atrodo thumbup.gif o kokius cia prieskonius tokius rudus dejai?
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 08 29, 15:27)
uj kaip skaniai atrodo thumbup.gif o kokius cia prieskonius tokius rudus dejai?

aciu wink.gif

rudu prieskoniu ten nera g.gif jei ant virsaus tai turbut pipirai arba zoleles matosi (bazilikas, raudonelis)
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 29, 19:51)
aciu wink.gif

rudu prieskoniu ten nera  g.gif  jei ant virsaus tai turbut pipirai arba zoleles matosi (bazilikas, raudonelis)

turbut raudonelis drinks_cheers.gif
Atsakyti