Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(sinta @ 2007 08 08, 13:23)

o stai si gulesiuka ir neseniai gaminau bet as darau viska improvizuodama turejau darzoviu pamasciau ir padariau biggrin.gif

o kaip guliasa darei?
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 08 08, 20:42)
o kaip guliasa darei?



zinok tiksliai pasakyti negaliu proporciju pamarinavau mesa pries tai majoneze ir prieskoniuose (nes man patinka minkstute kad butu smile.gif) turejau cukinija morka svoguno (galima dar paprika tik as neturejau) as dejau ka turejau.Pakepinau mesa supyliau i puoda tada pakepinau visas darzoves is eiles pirma morka svoguna cukinija supyliau prie mesos ir dar truputi patroskinau viska kartu.Padaziukas gavosi toks naturalus kiek is darzoviu ir mesytes gavosi nes norejosi tikresnio skonio biggrin.gif


Nzn ar aiskiai cia as parasiau jei ka klausk bet jis toks paprastas nesudetingas ta prasme 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sinta @ 2007 08 09, 14:14)
zinok tiksliai pasakyti negaliu proporciju pamarinavau mesa pries tai majoneze ir prieskoniuose (nes man patinka minkstute kad butu smile.gif) turejau cukinija morka svoguno (galima dar paprika tik as neturejau) as dejau ka turejau.Pakepinau mesa supyliau i puoda tada pakepinau visas darzoves is eiles pirma morka svoguna cukinija supyliau prie mesos ir dar truputi patroskinau viska kartu.Padaziukas gavosi toks naturalus kiek is darzoviu ir  mesytes gavosi nes norejosi tikresnio skonio biggrin.gif
Nzn ar aiskiai cia as parasiau jei ka klausk bet jis toks paprastas nesudetingas ta prasme  4u.gif

dekui,kaip tik visu produktu turiu,tai reikes svaitgaliui pagamint thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 08 09, 14:21)
dekui,kaip tik visu produktu turiu,tai reikes svaitgaliui pagamint thumbup.gif



skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sinta, o plovą saldžiarūgštį iš ko gaminai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(leonel @ 2007 08 10, 08:15)
Sinta, o plovą saldžiarūgštį iš ko gaminai?  ax.gif



pakepinau mesa truputi tada sudejau morkas po kiek laiko svoguna ir dar patroskinau i uzvirusi vandeni viska supyliau (beje morkas as pjausciau kubeliais) ir tada idejau pomidoru padazo ir heinz kechiupo kadangi jis toks rukstesnis tai derinys gavosi liux biggrin.gif
***** zinok nzn kazkokdel man atrodo kad as dar truputeli sviesto dejau man ten nuo kito liko ir man regis kad as imeciau blush2.gif neatsimenu smile.gif ir tada ant silpnos ugnies viriau kol isvire beje dar druskytes jei reikalauja ir prieskoniuku dejau smile.gif
Atsakyti
cacukas vistytes raceptukas su makaronais tikra niamne wub.gif ir labai greit paruosiamas...as kol virtuvej sukiojaus,tai is vyro gavau daug komentaru--sake nedet 'medaus', nes jam labai saldziai patiekalas kvepejo...bet po to kiek gyre thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sinta @ 2007 08 10, 13:02)
pakepinau mesa truputi tada sudejau morkas po kiek laiko svoguna ir dar patroskinau i uzvirusi vandeni viska supyliau (beje morkas as pjausciau kubeliais) ir tada idejau pomidoru padazo ir heinz kechiupo kadangi jis toks rukstesnis tai derinys gavosi liux biggrin.gif
***** zinok nzn kazkokdel man atrodo kad as dar truputeli sviesto dejau man ten nuo kito liko ir man regis kad as imeciau  blush2.gif  neatsimenu  smile.gif ir tada ant silpnos ugnies viriau kol isvire beje dar druskytes jei reikalauja ir prieskoniuku dejau  smile.gif


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Makaronai su padažu (aštrus) 4u.gif
Aštrus padažas
user posted image
Faršas (man labiau patinka jautiena) - 0,5 kg.
Svogunai - 1 vnt.
Česnakai - 2 skilt.
Paprika - 1 vnt.
Kečiupas
Prieskoniai (Penkių rūšių pipirai, aitri paprika, meksikietiški prieskoniai, faršui, bazilikas, prieskoniai guliašui (dedu labai daug įvairių))
Pakepinti faršą, sudėti supjaustitus svogunus, papriką. Kai svogunai iškepa, sudėti česnakus. Pora minučių palaukti, tada įdėti kečiupo, apie 3 valg. š. Pora minučiu pakepti, įpilti verdančio vandens, labai daug. Ir troškinti apie 2 - 2,5 val. Kol vanduo išgaruos.
user posted image
Gavosi labai skaniai, nieko rytdienai neliko. lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2007 08 12, 22:06)
Makaronai su padažu (aštrus)  4u.gif
Aštrus padažas
user posted image
Faršas (man labiau patinka jautiena) - 0,5 kg.
Svogunai - 1 vnt.
Česnakai - 2 skilt.
Paprika - 1 vnt.
Kečiupas
Prieskoniai (Penkių rūšių pipirai, aitri paprika, meksikietiški prieskoniai, faršui, bazilikas, prieskoniai guliašui (dedu labai daug įvairių))
Pakepinti faršą, sudėti supjaustitus svogunus, papriką. Kai svogunai iškepa, sudėti česnakus. Pora minučių palaukti, tada įdėti kečiupo, apie 3 valg. š. Pora minučiu pakepti, įpilti verdančio vandens, labai daug. Ir troškinti apie 2 - 2,5 val. Kol vanduo išgaruos.
user posted image
Gavosi labai skaniai, nieko rytdienai neliko.  lotuliukas.gif
user posted image

kokius makaronus naudojai, kur galutinio rezultato nuotrauka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 08 14, 07:45)
kokius makaronus naudojai, kur galutinio rezultato nuotrauka  ax.gif

Makaronus galima imti bet kokius. biggrin.gif Perku įvairius, pavadinimo dabar tikrai neatsiminsiu (ne lietuviški makaronai).
O rezultatas yra nuotraukoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 08 04, 14:31)
Kažkada buvau įmetus šį receptą "maggi konkursui", kai dar rodė supermamų laidelę per TV., bet parodysiu ir čia  ax.gif :
"piemenėlių cepelinai"  essen.gif

Šiandien "piemenėlių cepelinai" bus su mėsos įdaru, bet super skanu, kai ruošiama su lašinukais ar daržovėmis, grybais  rolleyes.gif ..

Nuskustas, nuplautas bulves reikia paruošti taip: nupjauti "viršūnėlę", ji vėliau bus tarsi bulvės "dangtis", tada išskobti bulvės vidų specialiu įrankiu, kuris matosi foto  smile.gif , jie pigūs, verta įsigyti. Išskobta bulvė atrodo taip:

user posted image

Lieka štai tokie simpatiški išskobtukai - rutuliukai  ax.gif , juos iškepu kartu su "cepelinais", iškepę jie labai simpatiškai atrodo  tongue.gif :

user posted image

Tada prikimšti bulves pasirinktu įdaru. Aš faršą ruošiu paprastai: sutrupinu buljono kubelį, dar įberiu aštresnių mėsos prieskonių ir, jei turiu, šviežių krapų, česnako. Prikimšti patogu šaukšteliu.

user posted image

Metas "uždengti" bulves  bigsmile.gif : bulvės viršų prismeigiu mediniais pagaliukais - dantų krapštukais.

user posted image

Tokie paruošti "cepelinai" keliauja orkaitėn. Kepu maždaug 200 C temperatūroje, o laikas skiriasi nuo bulvių dydžio, ar orkaitė turi ventiliatorių ir t.t., jei orkaitė prastoka, tai galima iš pradžių uždengti folija, vėliau nudengt. Tikrinant paprasčiausia smeigti šakute ir jei minkšta, traukti lauk ir lapnoti lapnoti lapnoti  biggrin.gif essen.gif
essen.gif essen.gif .. Tinka įvairūs padažai; grietinės, grybų ir t.t. Skanaus  4u.gif

Galutinio rezultato nufotkint nespėjau  blush2.gif  blush2.gif




Va, tikio įrankio ir man labai labai reikia thumbup.gif
Atsakyti