Kažkada buvau įmetus šį receptą "maggi konkursui", kai dar rodė supermamų laidelę per TV., bet parodysiu ir čia
:
"piemenėlių cepelinai" Šiandien "piemenėlių cepelinai" bus su mėsos įdaru, bet super skanu, kai ruošiama su lašinukais ar daržovėmis, grybais
..
Nuskustas, nuplautas bulves reikia paruošti taip: nupjauti "viršūnėlę", ji vėliau bus tarsi bulvės "dangtis", tada išskobti bulvės vidų specialiu įrankiu, kuris matosi foto
, jie pigūs, verta įsigyti. Išskobta bulvė atrodo taip:
Lieka štai tokie simpatiški išskobtukai - rutuliukai
, juos iškepu kartu su "cepelinais", iškepę jie labai simpatiškai atrodo
:
Tada prikimšti bulves pasirinktu įdaru. Aš faršą ruošiu paprastai: sutrupinu buljono kubelį, dar įberiu aštresnių mėsos prieskonių ir, jei turiu, šviežių krapų, česnako. Prikimšti patogu šaukšteliu.
Metas "uždengti" bulves
: bulvės viršų prismeigiu mediniais pagaliukais - dantų krapštukais.
Tokie paruošti "cepelinai" keliauja orkaitėn. Kepu maždaug 200 C temperatūroje, o laikas skiriasi nuo bulvių dydžio, ar orkaitė turi ventiliatorių ir t.t., jei orkaitė prastoka, tai galima iš pradžių uždengti folija, vėliau nudengt. Tikrinant paprasčiausia smeigti šakute ir jei minkšta, traukti lauk ir lapnoti lapnoti lapnoti
.. Tinka įvairūs padažai; grietinės, grybų ir t.t. Skanaus
Galutinio rezultato nufotkint nespėjau