Pudingu as nelabai megstu, bet sitas ir toks puresnis gaunas.
O del grietineles nezinau, man rodos ji duoda ta puruma .
As jau nuo ryto vis po sauksteli paragauju
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 13:27)
Pasidalinsiu receptuku, kuri ka tik gaminau.
Buvo laaaabai skanu, mb net paklause, ar neturiu kartais kokio italisko kraujo, kad taip is pirmo karto pavyko, ne,sakau, turiu SM, kur galima rasti visko
o dariau tai jau minetais receptais, bet kaip zinia,kiekvienai gaunas skirtingai...
mesos padaza dariau taip: pakepinau farsa vandenyje su daug visokiu prieskoniu, paprika, kariu ir tt.. supylau padaza is indelio, kuris skirtas boloneze darymui, bet man jis skaniausias, kad nebutu per tirstas, supyliau sultinio du gerus puodelius, gavos daug skyscio tada.
taip pat dariau ir balta padaza: supyliau piena, miltu idejau, druskos, margarino (bet cia toks keistas tas margarinas, fat free, toks netirpstantis atrode kad bus) ir muskato riesuto taip nemazai, ir viska maisydama virinau. na gavos taip, kad miltu idejau siek tiek per daug ir guzuliukai nebeissimaise, tai paemiau ir perkociau per kostuva, ir tie gabaliukai man pasiliko. tada gavos toks apyskistys be jokiu guzuliuku labai skanus padazas
kadangi vis dar pabijojau, kad lakstai gali buti kieti, tai isdejau dugna visa kad uzpildytu skarda, gavos kitur net puse kad dvigubai, bet nenorejau lauzyti, tada uzpyliau sultiniu, kad apsemtu lakstus. ir apibarsciau suriu siek tiek.kad susigertu bent kiek.
tada dejau mesos padaza, siek tiek apslaksciau baltu. dejau makaronus, vel siek tiek su sultiniu. tada vel mesos, ir uzpyliau is indelio marinuotu darzoviu, i kurias ieina paprika, ananasas, kukuruzai ir morkos. vel lakstai, baltas padazas ir likusi mesa bei darzoves. vel lakstai, supyliau likusi balta padaza ir siek tiek sultinio likusio kad viska padengtu, bet daug skyscio nebutu. viskas keliavo i orkaite. kepe apie 20 min, kol lakstai pradejo raitytis.pats virsutinis sluosknis buvo tik siek tiek kietesnis uz visus kitus, kiti tai labai minksti.
tada palikau kokiai 10 min pastoveti, na nes buvo per anskti.
po to uzbarsciau surio ir dar pakepiau zemesnej temperaturoj 5 min.
ir viskas, lazanija mano paruosta
jautesi skaniai muskato riesutas, marinuotos darzoves dave tokio kaip ir rugstumo, na buvo superrr dziaugiuos kaip mazas vaikas, kad taip pavyko is pirmo karto.
Buvo laaaabai skanu, mb net paklause, ar neturiu kartais kokio italisko kraujo, kad taip is pirmo karto pavyko, ne,sakau, turiu SM, kur galima rasti visko
o dariau tai jau minetais receptais, bet kaip zinia,kiekvienai gaunas skirtingai...
mesos padaza dariau taip: pakepinau farsa vandenyje su daug visokiu prieskoniu, paprika, kariu ir tt.. supylau padaza is indelio, kuris skirtas boloneze darymui, bet man jis skaniausias, kad nebutu per tirstas, supyliau sultinio du gerus puodelius, gavos daug skyscio tada.
taip pat dariau ir balta padaza: supyliau piena, miltu idejau, druskos, margarino (bet cia toks keistas tas margarinas, fat free, toks netirpstantis atrode kad bus) ir muskato riesuto taip nemazai, ir viska maisydama virinau. na gavos taip, kad miltu idejau siek tiek per daug ir guzuliukai nebeissimaise, tai paemiau ir perkociau per kostuva, ir tie gabaliukai man pasiliko. tada gavos toks apyskistys be jokiu guzuliuku labai skanus padazas
kadangi vis dar pabijojau, kad lakstai gali buti kieti, tai isdejau dugna visa kad uzpildytu skarda, gavos kitur net puse kad dvigubai, bet nenorejau lauzyti, tada uzpyliau sultiniu, kad apsemtu lakstus. ir apibarsciau suriu siek tiek.kad susigertu bent kiek.
tada dejau mesos padaza, siek tiek apslaksciau baltu. dejau makaronus, vel siek tiek su sultiniu. tada vel mesos, ir uzpyliau is indelio marinuotu darzoviu, i kurias ieina paprika, ananasas, kukuruzai ir morkos. vel lakstai, baltas padazas ir likusi mesa bei darzoves. vel lakstai, supyliau likusi balta padaza ir siek tiek sultinio likusio kad viska padengtu, bet daug skyscio nebutu. viskas keliavo i orkaite. kepe apie 20 min, kol lakstai pradejo raitytis.pats virsutinis sluosknis buvo tik siek tiek kietesnis uz visus kitus, kiti tai labai minksti.
tada palikau kokiai 10 min pastoveti, na nes buvo per anskti.
po to uzbarsciau surio ir dar pakepiau zemesnej temperaturoj 5 min.
ir viskas, lazanija mano paruosta
jautesi skaniai muskato riesutas, marinuotos darzoves dave tokio kaip ir rugstumo, na buvo superrr dziaugiuos kaip mazas vaikas, kad taip pavyko is pirmo karto.
grange - labai skaniai atrodo, reiks pabandyt kuri savaitgali kai namie busiu... o makaronu vieno pakelio uztenka?
QUOTE(skyler @ 2007 08 02, 14:00)
grange - labai skaniai atrodo, reiks pabandyt kuri savaitgali kai namie busiu... o makaronu vieno pakelio uztenka?
mano makaronai buvo tokie
tai dar net liko, sunaudojau siek tiek daugiau nei puse. nes mano skrada tokia buvo kad nelabai atitiko ilgi ir ploti kad viskas uzsipildytu, tai dejau kai kur dvigubai. bet siaip puses pakio uztenka jei gerai telpa i skarda, ir daug iseina. mb valge dviguba porcija, as viena, ir dar liko 4 dideli gabalai.
QUOTE(grange @ 2007 08 02, 15:08)
mano makaronai buvo tokie
o faršas atrodo raudonas, čia nuo dražovių marinato
lakštų neapvirei
labai niam atrodo
QUOTE(calykusu @ 2007 08 02, 15:05)
o faršas atrodo raudonas, čia nuo dražovių marinato
lakštų neapvirei
labai niam atrodo
lakštų neapvirei
labai niam atrodo
farsas atrodo raudonas nuo padazo, kuri dejau, nes jo buvo nemazai. mesa tikrai iskepus, nes ja iki galo kepiau keptuveje. ai dar gali butio raudonis ir nuo paprikos nes dejau milteliu.
lakstu neviriau. tik pirma sluoksni apslaksciau , na tiksliau apipyliau su vistienos sultiniu.
QUOTE(cacukas @ 2007 07 17, 17:58)
Sveikutės,
Va čia mano vištiena su makaronais...
Reikės (dviems žmonėms):
Vištos krūtinėlės,
Pusė pakelio makaronų (250 gr)
Dviejų svogūnų,
Morka
Pievagrybių
Pomidoras
Grietinės
Fermentinio sūrio
Keli šaukštai miltų
Prieskonių
Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir pakepti keptuvėje. Į kepimo pabaigą pabarstyti prieskoniais, druska.
Kol kepa krūtinėlė išsivirti makaronus, galima ir spagečius.
Tada ruošti padažą. Pirmiausia kepame smulkintus svogūnus, tada dedame tarkuotas morkas, tada smulkintus pievagrybius ir galiausiai smulkintą pomidorą. Įpilame stiklinę vandens ir patroškiname kokias 5 min. Įberiame prieskonių.
Pabaigoje supilame grietinę ir padažą sutirštiname miltais.
Tada viską dedame į lėkštę... Skanaus...
Va čia mano vištiena su makaronais...
Reikės (dviems žmonėms):
Vištos krūtinėlės,
Pusė pakelio makaronų (250 gr)
Dviejų svogūnų,
Morka
Pievagrybių
Pomidoras
Grietinės
Fermentinio sūrio
Keli šaukštai miltų
Prieskonių
Pirmiausia vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis ir pakepti keptuvėje. Į kepimo pabaigą pabarstyti prieskoniais, druska.
Kol kepa krūtinėlė išsivirti makaronus, galima ir spagečius.
Tada ruošti padažą. Pirmiausia kepame smulkintus svogūnus, tada dedame tarkuotas morkas, tada smulkintus pievagrybius ir galiausiai smulkintą pomidorą. Įpilame stiklinę vandens ir patroškiname kokias 5 min. Įberiame prieskonių.
Pabaigoje supilame grietinę ir padažą sutirštiname miltais.
Tada viską dedame į lėkštę... Skanaus...
Sita darysiu rytoj Atrodo skaniai.
QUOTE(aguonele @ 2007 07 30, 14:15)
Kepu dabar tuos pyragelius.Jau kvepia skaniai
O as papasakosiu kaip su tai tesla dar apkepa darau.Zodziu reikes:
teslos
5 svogunu dideliu
150g kumpelio
100 g surio fermentinio
200 ml pieno
200 g skystos grietineles
3 kiausiniai + 1 kiausinio trynio
petrazoliu
Tesla atsisaldzius isdelioti forma. As imu stikline, tada ne taip prilimpa, ir maziau riebalu reikia jai istepti.
Svogunus apsikepinti, tada ideti kumpeli ir trumpai kartu pakepinti. Pagardinti druska ir pipirais.
Grietinele, piena, 3 kiausinius ir kiasinio tryni suplakti.Pagardinti.Suberti suri tarkuota.
I svogunus su kumpeliu suberti susmulkinta petrazole ir viska sudeti i forma. Ant virsaus uzpilti kiausiniu plakini ir pasauti i orkaite. As kepu tol kol spalva grazi bus ir ne toks skystas . Labai skanu. As negailiu petrazoliu, nes man jos skanu.
Sekmes darant jei kam patiko
O as papasakosiu kaip su tai tesla dar apkepa darau.Zodziu reikes:
teslos
5 svogunu dideliu
150g kumpelio
100 g surio fermentinio
200 ml pieno
200 g skystos grietineles
3 kiausiniai + 1 kiausinio trynio
petrazoliu
Tesla atsisaldzius isdelioti forma. As imu stikline, tada ne taip prilimpa, ir maziau riebalu reikia jai istepti.
Svogunus apsikepinti, tada ideti kumpeli ir trumpai kartu pakepinti. Pagardinti druska ir pipirais.
Grietinele, piena, 3 kiausinius ir kiasinio tryni suplakti.Pagardinti.Suberti suri tarkuota.
I svogunus su kumpeliu suberti susmulkinta petrazole ir viska sudeti i forma. Ant virsaus uzpilti kiausiniu plakini ir pasauti i orkaite. As kepu tol kol spalva grazi bus ir ne toks skystas . Labai skanu. As negailiu petrazoliu, nes man jos skanu.
Sekmes darant jei kam patiko
Ir as panasiai darau, dazniausiai darau sveciams.
Oi kokį čia Jūsų puslapiuką atradau...o aš alkana darbe sėdžiu....ir seilę varvinu
šaunuolės virėjos
Papildyta:
o aš dar į viduriuką faršo dedu, na tuomet visai nedietiška ir laaabai skanu
šaunuolės virėjos
Papildyta:
QUOTE(Bransha @ 2007 08 01, 12:29)
Vakar vakarienei gaminom cukinija. Kadangi vakarais dazniausiai labai jau tingiu ilgai stoveti prie keptuves, tai darem stai tokius "kepsnelius":
Cukinija supjausciau griezineliais, ir truputi pakepiau ikaitintoje keptuveje is abieju pusiu. Kad siek tiek suminkstetu.
Tada sudejau i folija isklota skarda, apibarsciau prieskoniais (as naudojau picu prieskonius, smulkinta cesnako truputi ir maltus pipirus) Ir apibarsciau tarkuotu suriu. Man kuo daugiau tuo skaniau
Uzdengiau folija ir i orkaite 10-12 min, kol issilydo ir siek tiek apskrunda suris.
Skanaus
Tetis sukirto prie alaus
O mes su mama pavadinom tai dietiska vakariene (be alaus )
Cukinija supjausciau griezineliais, ir truputi pakepiau ikaitintoje keptuveje is abieju pusiu. Kad siek tiek suminkstetu.
Tada sudejau i folija isklota skarda, apibarsciau prieskoniais (as naudojau picu prieskonius, smulkinta cesnako truputi ir maltus pipirus) Ir apibarsciau tarkuotu suriu. Man kuo daugiau tuo skaniau
Uzdengiau folija ir i orkaite 10-12 min, kol issilydo ir siek tiek apskrunda suris.
Skanaus
Tetis sukirto prie alaus
O mes su mama pavadinom tai dietiska vakariene (be alaus )
o aš dar į viduriuką faršo dedu, na tuomet visai nedietiška ir laaabai skanu
Savaitgaliui, kai laiko yra daugiau
Makaronai su keptais baklažanais, pomidorais ir brinzos sūriu
Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=42
2 asmenims
1 vidutinio dydžio baklažanas
2 skiltelės česnako
200gr brinzos sūrio
5-6 šviežio baziliko lapai (arba 2 žiupsneliai sausų bazilikų)
1 400 gr skardinė pomidorų be odelės (arba 8 vidutinio dydžio pomidorai be odelės)
250gr trumpų makaronų (penne, rigati ar pan.)
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Baklažaną supjaustykite 0,5cm griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį, prispauskite lėkšte ir valandai padėkite vėsiai. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš baklažanų išsiskirtų kartokos sultys, kurias reikės nupilti. Po valandos baklažanus nusausinkite, sudėkite ant folijos,aptepkite aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite orkaitėje, 250C temperatūroje apie 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite kiekvieną griežinėlį ketvirčiais. Sunkiausia patiekalo gamybos dalis įveikta. Kadangi procesas vyksta greitai, kitus produktus geriausia turėti jau paruoštus dėjimui į keptuvę.
Į įkaitusią keptuvę įpilkite 2 šaukštus paprasto ir 0,5 šaukšto Extra Vergine alyvų aliejaus. Pastarasis suteiks patiekalui malonų prieskonį. Į įkaitusį aliejų suberkite smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, kol česnakas pasidarys permatomas - apie 2-4 minutes. Stebėkite, kad česnakas nesudegtų, nes tai apkartins visą patiekalą.
Pomidorus kartu su sultimis iš skardinės perkelkite į dubenį. Jei pomidorai nepjaustyti, kiekvieną jų susmulkinkite peiliu, šakute arba ranka. Supilkite pomidorus į apkeptus česnakus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite susmulkintus bazilikus.
Brinzos sūrį sutarkuokite smulkiai ir supilkite į keptuvę. Įdekite druskos ir pipirų. Išjunkite ir leiskite pastovėti porą minučių.
Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant įpakavimo. Nepervirkite. Nusunkite. Įmaišykite padažą.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
Makaronai su keptais baklažanais, pomidorais ir brinzos sūriu
Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=42
2 asmenims
1 vidutinio dydžio baklažanas
2 skiltelės česnako
200gr brinzos sūrio
5-6 šviežio baziliko lapai (arba 2 žiupsneliai sausų bazilikų)
1 400 gr skardinė pomidorų be odelės (arba 8 vidutinio dydžio pomidorai be odelės)
250gr trumpų makaronų (penne, rigati ar pan.)
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
Baklažaną supjaustykite 0,5cm griežinėliais, apibarstykite druska, sudėkite į dubenį, prispauskite lėkšte ir valandai padėkite vėsiai. Ši procedūra reikalinga tam, kad iš baklažanų išsiskirtų kartokos sultys, kurias reikės nupilti. Po valandos baklažanus nusausinkite, sudėkite ant folijos,aptepkite aliejumi iš abiejų pusių ir kepkite orkaitėje, 250C temperatūroje apie 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite kiekvieną griežinėlį ketvirčiais. Sunkiausia patiekalo gamybos dalis įveikta. Kadangi procesas vyksta greitai, kitus produktus geriausia turėti jau paruoštus dėjimui į keptuvę.
Į įkaitusią keptuvę įpilkite 2 šaukštus paprasto ir 0,5 šaukšto Extra Vergine alyvų aliejaus. Pastarasis suteiks patiekalui malonų prieskonį. Į įkaitusį aliejų suberkite smulkiai kapotus česnakus. Kepkite, kol česnakas pasidarys permatomas - apie 2-4 minutes. Stebėkite, kad česnakas nesudegtų, nes tai apkartins visą patiekalą.
Pomidorus kartu su sultimis iš skardinės perkelkite į dubenį. Jei pomidorai nepjaustyti, kiekvieną jų susmulkinkite peiliu, šakute arba ranka. Supilkite pomidorus į apkeptus česnakus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol masė šiek tiek sutirštės. Sudėkite susmulkintus bazilikus.
Brinzos sūrį sutarkuokite smulkiai ir supilkite į keptuvę. Įdekite druskos ir pipirų. Išjunkite ir leiskite pastovėti porą minučių.
Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant įpakavimo. Nepervirkite. Nusunkite. Įmaišykite padažą.
skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
mūsų vakarienė :
Įdarytas baklažanas
Citrininis obuolių pyragas
Jei kam reikės receptukų parašysiu. Tai tikrai pigūs ir skanūs variantai
Įdarytas baklažanas
Citrininis obuolių pyragas
Jei kam reikės receptukų parašysiu. Tai tikrai pigūs ir skanūs variantai
Oi, labai domina receptas šio patiekalo: "Citrininis obuolių pyragas"
QUOTE(Rūta-Ieva @ 2007 08 03, 22:31)
Oi, labai domina receptas šio patiekalo: "Citrininis obuolių pyragas"
Prašau:
200 gr sviesto
125 gr cukraus
3 kiaušiniai
1 citrinos nutarkuota žievelė
200 gr miltų
obuoliukų
sviestą, cukrų, kiaušinius ir žievelę išsukame iki vientisos masės, suberiame po truputį miltus, viską gerai išmaišome. Tešlą sudedame į skardelę, ant viršaus išdėliojam obuoliukus, pjaustytus skiltelėmis. Dedame į karštą orkaitę 220 laipsnių maždaug. na, ir žiūrim, kol gražiai paruduos Aš į tešlą dar būčiau dėjus grietinės dėl drėgnumo. Dabar gavosi toks biskvitinis pyragas, bet vistiek skanus ir trapus. SKANAUS