Viena krutinele gausis sausoka, taciau - be riebalu
Pasiulytas variantas (krutinele+majonezas+krakmolas) yra minkstesnis, nes su krutineles farsu ar gabaliukais eina majonezas, kuris turi tam tikros rugsties ir riebalu.
Taciau galima pasiskolint sita ideja - pries pasaunant i orkaite krutineles gabaliukus aptept majonezu, o tada det idariuka ant virsaus ir kept.
QUOTE(Betse @ 2007 06 06, 20:58)
Labai skaniai atrodo
Mes darom panašius, tik neapkepkepam keptuvėje, o tiesiog mėsytę pamuštą į skardą, ant jos žiedeliais pjaustyti svogūnai ir prieš baigiant kepti uždedam tarkuotą sūrį.. niam niam...
Mes darom panašius, tik neapkepkepam keptuvėje, o tiesiog mėsytę pamuštą į skardą, ant jos žiedeliais pjaustyti svogūnai ir prieš baigiant kepti uždedam tarkuotą sūrį.. niam niam...
As darau ir panasiai, tik ant mesytes butinai majonezo dedu, tada ji minkstesne gaunas ir suri dedu is karto. Su ketcupu dariau karta, bet man nelabai patiko.
QUOTE(Katu @ 2007 06 07, 08:21)
Viena krutinele gausis sausoka, taciau - be riebalu
Pasiulytas variantas (krutinele+majonezas+krakmolas) yra minkstesnis, nes su krutineles farsu ar gabaliukais eina majonezas, kuris turi tam tikros rugsties ir riebalu.
Taciau galima pasiskolint sita ideja - pries pasaunant i orkaite krutineles gabaliukus aptept majonezu, o tada det idariuka ant virsaus ir kept.
Pasiulytas variantas (krutinele+majonezas+krakmolas) yra minkstesnis, nes su krutineles farsu ar gabaliukais eina majonezas, kuris turi tam tikros rugsties ir riebalu.
Taciau galima pasiskolint sita ideja - pries pasaunant i orkaite krutineles gabaliukus aptept majonezu, o tada det idariuka ant virsaus ir kept.
Ačiū už patarimus
Aciu cacukui uz tikrai skanu, nuostabu recepta
Sedim pilvus prikimse.aciu
Sedim pilvus prikimse.aciu
Siūlau paragauti Atrodo, kad daug terlionės, bet labai skanu
Bulvių pyragas su įdaru
Patiekalui reikia:
Tešla:
6-8 vidutinio dydžio virtų su lūpenom bulvių
3 kiaušinių
20g mielių
2-3 stiklinių miltų
70g sviesto
druskos ar vegetos (pagal skonį)
Įdaras:
2 vidutinių morkų
2-3 didelių svogūnų
200g pievagrybių
aliejaus
druskos, pipirų
Paruošimas:
Bulves nulupti ir sumalti mesmale. Mieles išsukti su cukrumi, sumaišyti su bulvėmis ir duoti pastovėti kokią valandą.
Įdarui nuvalyti pievagrybius ir smulkiai supjaustyti, nuskųsti morkas, sutarkuoti, svogūnus nulupti ir supjaustyti smulkiais kūbeliais. Įkaitintame aliejuje kepinti pievagrybius, kol pradės skrųsti, suberti morkas ir svogūnus ir dar pakepinti ant lietos ugnies apie 10 min, pabarstyti prieskoniais.
Įmušti kiaušinius, ištirpinti sviestą ir supilti į bulves, druską, gerai išmaišyti, suberti miltus ir išminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis ir iškočioti maždaug vienodais lakštais, ant vieno lakšto paskirstyti įdarą ir uždengti kitu, kraštus užspausti. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėj 20-30 minučių
Įdarui tiktų ir mėsa ir sūris, bet dar nebandžiau...
Bulvių "duona"
Tešlą darome taip pat, tik pakepiname 5-6 svogūnus ir sumaišome su tešla
Suformuoti kepaliuką (aš kepiau keramikinėj formoj) ir kepti tokioje pat temperatūroje apie 40 min.
Abu valgyti galima su tomatais arba grietine
Patarimas: patepkite viršų aliejumi, kitaip susidarys kartoka plūtelė
Bulvių pyragas su įdaru
Patiekalui reikia:
Tešla:
6-8 vidutinio dydžio virtų su lūpenom bulvių
3 kiaušinių
20g mielių
2-3 stiklinių miltų
70g sviesto
druskos ar vegetos (pagal skonį)
Įdaras:
2 vidutinių morkų
2-3 didelių svogūnų
200g pievagrybių
aliejaus
druskos, pipirų
Paruošimas:
Bulves nulupti ir sumalti mesmale. Mieles išsukti su cukrumi, sumaišyti su bulvėmis ir duoti pastovėti kokią valandą.
Įdarui nuvalyti pievagrybius ir smulkiai supjaustyti, nuskųsti morkas, sutarkuoti, svogūnus nulupti ir supjaustyti smulkiais kūbeliais. Įkaitintame aliejuje kepinti pievagrybius, kol pradės skrųsti, suberti morkas ir svogūnus ir dar pakepinti ant lietos ugnies apie 10 min, pabarstyti prieskoniais.
Įmušti kiaušinius, ištirpinti sviestą ir supilti į bulves, druską, gerai išmaišyti, suberti miltus ir išminkyti tešlą. Padalinti į dvi dalis ir iškočioti maždaug vienodais lakštais, ant vieno lakšto paskirstyti įdarą ir uždengti kitu, kraštus užspausti. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėj 20-30 minučių
Įdarui tiktų ir mėsa ir sūris, bet dar nebandžiau...
Bulvių "duona"
Tešlą darome taip pat, tik pakepiname 5-6 svogūnus ir sumaišome su tešla
Suformuoti kepaliuką (aš kepiau keramikinėj formoj) ir kepti tokioje pat temperatūroje apie 40 min.
Abu valgyti galima su tomatais arba grietine
Patarimas: patepkite viršų aliejumi, kitaip susidarys kartoka plūtelė
Patiekalas is midiju.
Midijas uzvirinti su trupuciu vandens,kol atsidarys.Viena kevalo puse ismesti o kitas graziai isdelioti leksteje,kartu su midijom.Uzdeti ant kiekvienos po sauksta padazo( tarkuotas pomidoras,isspaustas cesnakas,kapuotos petrazoles,pipirai,druska,actas ir alyvuogiu aliejus)
Midijas uzvirinti su trupuciu vandens,kol atsidarys.Viena kevalo puse ismesti o kitas graziai isdelioti leksteje,kartu su midijom.Uzdeti ant kiekvienos po sauksta padazo( tarkuotas pomidoras,isspaustas cesnakas,kapuotos petrazoles,pipirai,druska,actas ir alyvuogiu aliejus)
QUOTE(rutelelt @ 2007 06 21, 22:20)
Patiekalas is midiju.
Midijas uzvirinti su trupuciu vandens,kol atsidarys.Viena kevalo puse ismesti o kitas graziai isdelioti leksteje,kartu su midijom.Uzdeti ant kiekvienos po sauksta padazo( tarkuotas pomidoras,isspaustas cesnakas,kapuotos petrazoles,pipirai,druska,actas ir alyvuogiu aliejus)
Midijas uzvirinti su trupuciu vandens,kol atsidarys.Viena kevalo puse ismesti o kitas graziai isdelioti leksteje,kartu su midijom.Uzdeti ant kiekvienos po sauksta padazo( tarkuotas pomidoras,isspaustas cesnakas,kapuotos petrazoles,pipirai,druska,actas ir alyvuogiu aliejus)
Gaila, kad nuotraukėlių nesimato kažkodėl...
QUOTE(cacukas @ 2007 06 22, 07:19)
Gaila, kad nuotraukėlių nesimato kažkodėl...
O as puikiai matau Kazi ar kitos merginos mato
QUOTE(rutelelt @ 2007 06 22, 09:17)
O as puikiai matau Kazi ar kitos merginos mato
Aš irgi nematau
QUOTE(rutelelt @ 2007 06 22, 10:17)
O as puikiai matau Kazi ar kitos merginos mato
man irgi nesimato, bet ir turbut nenoreciau pamatyt, nes nemegstu juros bjaurybiu
juokauju, aisku.
Na labai keista ir gaila kad nematot