Dziaugiuosi uz tas mamytes, kurios patenkintos situo darzeliu. Gal kas jame pasikeite, nes kai musu sunus lanke pries keleta metu, buvo prasciau. Tiksliau as tada nelabai supratau, kaip buna. Dabar antra vaika leidziu i kita darzeli, tai skirtumas labai didelis. "Pagranduke" nuo pat pradziu nemaloniai nuteike vedeja. O kad patektume, turejome nupirkti tris skardines lako parketui - salei islakuoti. Tiek to, taip reikejo, dabar negaila, nors tada dar studentai buvom.
Per keleta metu pasikeite kelios aukletojos - matau ta problema dar ir dabar isliko. Kadangi musu grupeje atleido vaiku mylimiausia aukletoja, tai mes mamyciu delegacija (gal kokios 8 mamos) surengem vos ne protesto akcija ir ejome i susirinkima su direktore padeties aiskintis. Kadangi direktore tikrai pasirode labai isdidi ir mokyta (mat ji tuo metu kazkoki tai mokslini darba gynesi -atrodo magistrini), mums nesiteike nieko dorai paaiskinti. Tik nedviprasmiskai pareiske, kad ji cia vadove ir gali daryti savo sprendimus be tevu nuomones. Tiesa pasakius ir isliko du pagrindiniai neigiami prisiminimai apie darzeli - tai nemaloni vedeja ir prastos salygos (saltos grupes, ypac miegamieji, nutriuses kilimas viduryje grupes, vargani zaislai). Ir dar - vaikai labai pesdavosi. Mano sunui net keletas traumu buvo: vienas vaikas uzkrito ant jo issiziojes ir su dantimis prakirto nosi tarp akiu, tai net traumpunkte lankemes, o melyniu ir sumusimu daznai pasitaikydavo.
Per keleta metu pasikeite kelios aukletojos - matau ta problema dar ir dabar isliko. Kadangi musu grupeje atleido vaiku mylimiausia aukletoja, tai mes mamyciu delegacija (gal kokios 8 mamos) surengem vos ne protesto akcija ir ejome i susirinkima su direktore padeties aiskintis. Kadangi direktore tikrai pasirode labai isdidi ir mokyta (mat ji tuo metu kazkoki tai mokslini darba gynesi -atrodo magistrini), mums nesiteike nieko dorai paaiskinti. Tik nedviprasmiskai pareiske, kad ji cia vadove ir gali daryti savo sprendimus be tevu nuomones. Tiesa pasakius ir isliko du pagrindiniai neigiami prisiminimai apie darzeli - tai nemaloni vedeja ir prastos salygos (saltos grupes, ypac miegamieji, nutriuses kilimas viduryje grupes, vargani zaislai). Ir dar - vaikai labai pesdavosi. Mano sunui net keletas traumu buvo: vienas vaikas uzkrito ant jo issiziojes ir su dantimis prakirto nosi tarp akiu, tai net traumpunkte lankemes, o melyniu ir sumusimu daznai pasitaikydavo.
QUOTE(ingazius @ 2006 02 15, 22:43)
Dziaugiuosi uz tas mamytes, kurios patenkintos situo darzeliu. Gal kas jame pasikeite, nes kai musu sunus lanke pries keleta metu, buvo prasciau. Tiksliau as tada nelabai supratau, kaip buna. Dabar antra vaika leidziu i kita darzeli, tai skirtumas labai didelis.
o į kokį darželį dabar vaiką leidi?
QUOTE(Janike @ 2006 02 16, 01:11)
o į kokį darželį dabar vaiką leidi?
Antra sunu leidziu i Valdorfo darzeli "Saltinelis".
QUOTE(Vika- @ 2006 02 14, 19:33)
Aukletojos dirba tik 7 val.,toks etato kruvis,todel ir keiciasi dvi per diena,daugiau dirbti ministrai neleidzia.Taip yra visur.
deja ne visur

QUOTE(Ligičiukas @ 2006 02 07, 12:09)
Sveikos mamytės.Aš skaičiau jūsų pagyrimus ir kritiką apie darželį ir sugalvojau pati parašyti.
Mano sūnus šį darželį jau lanko 3 metus.Buvom ,,aguonėlės" grupėj, dabar jau ,,žiogelio". Auklėtojos labai geros ir dar nesikeitė. Dalyvauja vaikai ne tik darželio parodose,bet ir Kauno miesto parodose. Grupėje piešinių parodos pastoviai keičiamos.Renginius auklėtojos rengia ir įdomius.
Atėjo nauja muzikė,kuri vaikus išmokė daug ko.
Rinkliavos yra kaip ir visur,bet man atrodo,kad čia ne darželio, o pačios švietimo sistemos problema,kad nėra skiriami pinigai remontui.
Maistas yra geras.Mano vaikas negeria pieno,tai jis gauna arbatą ar dar ką.Tik reikia informuoti auklėtojas.
O kad direktirė atrodo susiraukus,tai juk vaikui svarbios auklėtojos,o ne direktorė.
Nenorėkit vaikams šiltnamio sąlygų,o be to juk viskas priklauso nuo auklėtojų išradingumo ir tėvelių finansų.
Mano sūnus šį darželį jau lanko 3 metus.Buvom ,,aguonėlės" grupėj, dabar jau ,,žiogelio". Auklėtojos labai geros ir dar nesikeitė. Dalyvauja vaikai ne tik darželio parodose,bet ir Kauno miesto parodose. Grupėje piešinių parodos pastoviai keičiamos.Renginius auklėtojos rengia ir įdomius.
Atėjo nauja muzikė,kuri vaikus išmokė daug ko.
Rinkliavos yra kaip ir visur,bet man atrodo,kad čia ne darželio, o pačios švietimo sistemos problema,kad nėra skiriami pinigai remontui.
Maistas yra geras.Mano vaikas negeria pieno,tai jis gauna arbatą ar dar ką.Tik reikia informuoti auklėtojas.
O kad direktirė atrodo susiraukus,tai juk vaikui svarbios auklėtojos,o ne direktorė.
Nenorėkit vaikams šiltnamio sąlygų,o be to juk viskas priklauso nuo auklėtojų išradingumo ir tėvelių finansų.
Mano dukrytė lanko šį darželį jau antrus metus. Lankė "Aguonėlės" grupę, dabar "Žiogelio",auklėtojos dar nesikeitė, ir LABAI TIKIUOSI, kad nepasikeis, nes jos tikrai labai geros

O šiaip darželis kaip ir dauguma, nei labai sutvarkytas, nei labai apleistas, nors grupėse nešalta (bent jau šiemet), maitinimas tikrai geras.
Papasakok prašau apie auklėtojas. Pas kokias gera vaikams ir pas kurias geriau nepaklūti. Ačiū

QUOTE(knielita @ 2006 03 12, 18:00)
Papasakok prašau apie auklėtojas. Pas kokias gera vaikams ir pas kurias geriau nepaklūti. Ačiū 

Pas kurias nepakliuti tai nezinau...O kad Terese ir Dainora is Ziogelio grupes saunios, tai tikrai

Sveikos mamytės. Planuojam nuo rudens mažių į darželį leist. Rudenį užrašėm į šalia esantį''Saulute'', bet neturės rugsėjį dar dviejų metuku, tai neaišku ar priims.Galvojam gal į ''Pagranduką'' pasiprašyt
,gal geriau su mažesniais lopšelyje
...Ar dirba šis darželis vasara, nes jei atostogauja visą vasarą, tai mums nelabai
kažkaip nesinorėtu iš vieno į kitą tampyt...

QUOTE(Ingosius @ 2006 03 17, 15:42)
Sveikos mamytės. Planuojam nuo rudens mažių į darželį leist. Rudenį užrašėm į šalia esantį''Saulute'', bet neturės rugsėjį dar dviejų metuku, tai neaišku ar priims.Galvojam gal į ''Pagranduką'' pasiprašyt
,gal geriau su mažesniais lopšelyje
...Ar dirba šis darželis vasara, nes jei atostogauja visą vasarą, tai mums nelabai
kažkaip nesinorėtu iš vieno į kitą tampyt...

kaip mes ejom i sita darza, tai jis per vasara dirba, bet buna kartais grupes sujungtos, o rugpjuti siuncia i vaikyste! o ten mum laaaabai nepatiko, nes grupej vaikai nuo 2 iki 10 kokiu metu ir taip maziuku tik keli, tai aukletoja su dickaias uzsiima, o maziukai kas sau.nu nelabai man nelabai

QUOTE(zuikelee @ 2006 02 13, 15:37)
butent mes del to ir isejom is darzelio, nes aukletojos keisdavosi labai daznai
tik ir nesuprasdavau kam! juk atrodo jau vaikas apsipranta ir se kad nori kita aukletoja ir dar kokia
tai juk vaika vel be reikalo traumuoja!!! ir be to kokia nesamone kad iki pietu viena aukletoja, o po pietu kita! juk ir daug ka reiskia!!! nesuprantu as pagranduko sistemos o tuo labiau direktores 

QUOTE(Vika- @ 2006 02 14, 19:33)
Aukletojos dirba tik 7 val.,toks etato kruvis,todel ir keiciasi dvi per diena,daugiau dirbti ministrai neleidzia.Taip yra visur.

QUOTE(zuikelee @ 2006 03 18, 18:59)
kaip mes ejom i sita darza, tai jis per vasara dirba, bet buna kartais grupes sujungtos, o rugpjuti siuncia i vaikyste! o ten mum laaaabai nepatiko, nes grupej vaikai nuo 2 iki 10 kokiu metu ir taip maziuku tik keli, tai aukletoja su dickaias uzsiima, o maziukai kas sau.nu nelabai man nelabai 

TOKIO AMŽIAUS VAIKAI Į MOKYKLAS JAU EINA..
Sveikos mamytės, nors mano vaikis jau 3 metai nebevarsto šio darželio durų, bet norėčiau ir aš pareikšti savo nuomonę. Kas liečia iš gerosios pusės, tai nepamenu kokioje grupėja dirba, bet sūnus ir dabar atsimena auklėtojas Dainorą ir Teresę, jos buvo tikrai labai liuks. Deja daugiau nieko gero negaliu pasakyti apie šį darželį. Vedėja tai kažkoks nesusipratimas, mes buvome daėję net iki švietimo skyriaus, bet turbūt turi labai gerą užnugarį, kad niekas jos nepastato į vietą. Kitos mamytės gyrė, kad labai užsiima su vaikais. Na aš to nepastebėjau. Kol mano sūnus buvo Dainoros ir Teresės grupėj, taip, ten jie užsiimdavo. Bet 5 metų mus iškėlė į priešmokyklinę grupę, tai ten verkt norėjosi. Vaikai nei eilėraštukų, nei dainelių jokių nesimokino, o ką kalbėti apie renginius (Nauji Metai, Mamos diena ir kt,). Bandžiau auklėtojas kalbinti, kad su vaikais kokį renginį surengti, tai buvo pasakyta, kad jie bijo prieš auditoriją deklamuoti ir viskas. Esu dėkinga likimui, kad teko pakeisti gyvenąmą vietą ir pereiti į Smalsučio darželį. Tai tuo darželiu aš buvau sužavėta nerealiai. Kas Smalsutyje buvo elemantarus vaikų ugdymas, tai to Pagranduke vaikas nė pusę negavo.