Įkraunama...
Įkraunama...

Neturėjimas ką veikti

Vaikui trūksta užsiėmimų.Pabandykit užsirašyti į kokį nors būrelį.Mes taip padarėm su savuoju:nuvedėm į muzikos mokyklą.Paskui jis pats užsirašė į krepšinį.Oprieš kokias dvi savaites įstojo į skautus.Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikas skundziasi, kad neturi ka veikti tik tada, kai kelias dienas pasedi prie kompiuterio ar TV. Bet kai keliems menesiams uzmirsta kompiuteri, tai randa tiek uzsiemimu, kad dienos neuztenka... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2011 08 11, 16:57)
maniskiai bijo sakyt kad nera kas veikt,nes visada siunciu skaityt knygu biggrin.gif  arba susitvarkyt kambari... ir labai greit atranda veiklos kieme

drinks_cheers.gif Mano dukra, nors ir daug skaito savanoriškai, labai jau neigiamai reaguoja,kai paklausius,ką veikti,išgirsta "skaityti knygą".Iškart atsiranda,ką veikti.
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2008 01 24, 16:01)
Man atrodo jeigu tokio amziaus vaikai neturi ka veikt tai vien tevu kalte. Mano sesei dabar 10 metu tai mergina lanko sokiu bureli, papildomas anglu pamokas, jodinejima ir sporto bureli. Be to yra didele knygu megeja. Is sono gal skamba ziaurokai bet viska suspeja, nepersidirba, turi laiko ir kompiuteriu pazaist ir su draugais dviraciais pasivazinet.. Pati su tokia darbotvarke uzaugau ir labai dziaugiuosi nes neturejau kada blogais keliais pasukt wink.gif Taigi siulau teveliams susiimti  mirksiukas.gif

Nieko panašaus- mano vyresnysis paprastom dienom labai užsiėmęs, bet savaitgaliais ir per atostogas vis tiek girdim melodiją "ką veikti" doh.gif , ypač jei neleidžiam prie PC ar TV visą dieną kiurksot. Todėl manau, kad dažnai tai yra tik netiesioginis šios pramogos išsizyzimas. Nors manęs tokie zyzalai neveikia biggrin.gif Tuoj pasiūlau pasidarbuoti ar knygą paskaityt, tada dažniausiai išmauna į lauką draugų ieškot biggrin.gif
O vidurinukas kol kas tokio amžiaus kai vien į Lego įkritęs sėdi, tai tokie klausimai dar kol kas nekyla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunele 28 @ 2012 03 04, 21:51)
Vaikui trūksta užsiėmimų.Pabandykit užsirašyti į kokį nors būrelį.Mes taip padarėm su savuoju:nuvedėm į muzikos mokyklą.Paskui jis pats užsirašė į krepšinį.Oprieš kokias dvi savaites įstojo į skautus.Sėkmės Jums 4u.gif

Manau, teisingas patarimas.
Dar manau, kad pats tas klausimas "ką veikti" rodo vaiko neįniciatyvumą. Jis laukia, kad kas nors sugalvotų, ką jam veikti - atneštų ant lėkštutės. Mano vaikai kol kas nespėja visko nuveikti, tiek prisigalvoja, jiems diena per trumpa. Tiesa, nežinau, kas bus toliau - paauglystėje.
Atsakyti
QUOTE(Velasa @ 2008 05 09, 16:25)
geriausias užsiėmimas kibti ir erzinti kitus, turmpai tariant "kenkėja", o juk visus vienodai auklėju... manau, kad čia viskas nuo charakterio priklauso

Mano jaunelis toks sad.gif As jau jam net sakau, kad tau geriausi zaislai - gyvi zmones. Eini erzini ir taip linksminiesi. Geriausias budas ta sustabdyti - leisti prie kompo. O tai irgi ne iseitis... Kompo laikas ribojimas 1-2 val. Visa kita - neidomu... Ar labai trumpa laika idomu. Su bureliais tokia situacija - yra keletas dalyku, kas ji lyg ir kabina, BET... burelio lankymas prasideda nuo to, kad jam reikia pilno komplekto butinos "irangos" - tenisui reikejo iskart labai geros firmines raketes, dviraciu bureliui - brangaus gero dviracio, futbolui - labai gero kamuolio, butsu, aprangos ir pan. Jeigu kazko negauna - burelio lankymas pakimba ant plauko. Kaip atsitiko su dviraciu bureliu... Jis pas mane kazkoks brandinis berniukas, Nike veza.... Jau net kartais pratrukstu ir fifa isvadinu. Svarbiausia isore, o kas viduj, lieka uz borto...
Is vienos puses as suprantu, kodel taip yra. Pas ji yra psichologiniu problemu - jis pas mane, nors ir koki kruta vaidina, yra bailiukas, todel ir bando dangstytis daiktais... Bet deja tas zinojimas man nepadeda... Jokie pokalbiai negelbeja...
Atsakyti
buna ir pas mustokiu dienu ,tai nuvarau pamoku ruost ,ten veiklos nnn
Atsakyti
Pats parasčiausias būdas užtimti vaikus ir surasti jiems veiklos - būreliai. Ne tik energiją išlies, susiras draugų, bet ir kažko išmoks. Jei nėra finansų visada mokylose būna nemokami popamokiniai užsiemimai. Kažkaip būdama vaikas niekada nesupratau, ką reiškia neturėti ką veikti. Lankiau gal 3 būrelius, vos spėdavau. Nebuvo laiko nei nesąmonėm, nei blogom mintim, nei tuo labiau nuoboduliui smile.gif
Atsakyti
pas mus ir ta pati problema del neturejimo ka veikti. Sunui 9 metai, atrodo tokiam amziuj as tik sukdavausi tarp uzsiemimu tiek lauke, tiek namie..., o jam neidomu niekas, na zinoma isskyrus PC. Su vyru vis jam ka nors siulom o jam vis neidomu, neidomu. Apie knygu skaityma, mokymasi tai isvis geriau neuzsimint nes prasideda baisios isterijos, kad nenori, kad jam cia negyvenimas ir t.t.
Vestume i burelius pasisokinedami bet pas mus sunus ne is lengvuju, jis jaucia malonuma erzinant kitus. Pradzioj bendrauja graziai,bet tai tik trumpam,o paskui erzina, provokuoja kitus, gadina ne savo (aisku ir savo) daiktus, skriaudzia kitus (ir aiskina kad nesusipratimas ivyko) ir kas svarbiausia nesijaucia ne per nago juodima kaltas. Ko tik nedarem, ir kalbejomes, ir pykomes, ir su psichologais daug bendravom...rezultato jokio...Tad ir i burelius negalim eit, nes pradeda skustis vaikai,ju tevai, na ir galiausiai mums buna "pasiulyta" nebelankyti burelio.
Tad veiklos bandom patys prigalvot, bet vis neitinkam. Jei pasiulom kambary susitvarkyt tai asaros, kad per sunku,kad gerai ir taip ir t.t. Pasiulom kur isvykti kartu pasivaikscioti ar ka kita veikt, tai butinai reik ka nors pirkt, o kai aikini,kad nereikia ar negalima ar nebutina, tai uzsiraukia ir istisai burba burba ir burba...
zodziu padetis be iseities...
stengiames is paskutiniuju, kur tik nesiunetem jo ko tik nesiulem rezultas tas pats, netinkamas elgesys it jokio uzsidegimo kazka toj srity veikt..bandem keramika,krepsini,futbola,baseina,siuntem i buriavimo stovykla...ir nieko
Atsakyti
QUOTE(aistruole @ 2007 05 29, 07:28)
Kiekviena diena negaliu jos su sunum 5 metu visur vedzioti po parkus, bet bent karta per savaite tikrai iseiname, ir pasivaikstome ir pabuname, ir i miesta issivedu, ir i svecius, bet jai kita diena jau vis tiek negana. Juk kas savaite po filmus ir boulingus su draugais as negaliu jos vedzioti, o ir i parka...na buna grazus oras, bet man reikia laiko su jais ten sedeti, arba nuvesti, parvesti...Na netoli, gal 13 min, bet kartais ir tai atrodo toli kai yra per daug.

Mano komentaras pora metu per velai, bet... Kiek visdelto vaikai praleidzia laiko lauke? Jei vietoje kiemo tik parkavimo aikstele, tai nelabai ka ten ir nuveiksi. Kiek laiko lauke tada buna 5 -metis..? Nes jei mama tik karta savaiteje nuveda i parka, nes ... g.gif per sudetinga, nera laiko... mama neranda laiko valanda kita su vaikais lauke pabuti, jei gyvena tokioje vietoje, kur vaikai vieni negali buti lauke. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingabat @ 2012 07 09, 08:46)
pas mus ir ta pati problema del neturejimo ka veikti. Sunui 9 metai, atrodo tokiam amziuj as tik sukdavausi tarp uzsiemimu tiek lauke, tiek namie..., o jam neidomu niekas, na zinoma isskyrus PC. Su vyru vis jam ka nors siulom o jam vis neidomu, neidomu. Apie knygu skaityma, mokymasi tai isvis geriau neuzsimint nes prasideda baisios isterijos, kad nenori, kad jam cia negyvenimas ir t.t.
Vestume i burelius pasisokinedami bet pas mus sunus ne is lengvuju, jis jaucia malonuma erzinant kitus. Pradzioj bendrauja graziai,bet tai tik trumpam,o paskui erzina, provokuoja kitus, gadina ne savo (aisku ir savo) daiktus, skriaudzia kitus (ir aiskina kad nesusipratimas ivyko) ir kas svarbiausia nesijaucia ne per nago juodima kaltas. Ko tik nedarem, ir kalbejomes, ir pykomes, ir su psichologais daug bendravom...rezultato jokio...Tad ir i burelius negalim eit, nes pradeda skustis vaikai,ju tevai, na ir galiausiai mums buna "pasiulyta" nebelankyti burelio.
Tad veiklos bandom patys prigalvot, bet vis neitinkam. Jei pasiulom kambary susitvarkyt tai asaros, kad per sunku,kad gerai ir taip ir t.t. Pasiulom kur isvykti kartu pasivaikscioti ar ka kita veikt, tai butinai reik ka nors pirkt, o kai aikini,kad nereikia ar negalima ar nebutina, tai uzsiraukia ir istisai burba burba ir burba...
zodziu padetis be iseities...
stengiames is paskutiniuju, kur tik nesiunetem jo ko tik nesiulem rezultas tas pats, netinkamas elgesys it jokio uzsidegimo kazka toj srity veikt..bandem keramika,krepsini,futbola,baseina,siuntem i buriavimo stovykla...ir nieko

iš tiesų baisu doh.gif , nes mano sūnus vienmetis su jūsiškiu, bet irgi toks ne išlengvųjų, geriausias dalykas TV ir PC, tą reikalą ribojam aišku. Burelių visų dėl sveikatos negali lankyti, kiek lankėm tai dažnos problemos, tai su bendraamažiais jam neįdomu, o dičkiai tyčiojasi iš jo, kieme dažnai jį muša šaiposi ir t.t. prie viso to dažnai verkia, jau pribrendo reikalas eiti pas psichologą. Šiaip tokiems vaikams, reikia manau daugiau disciplinos, nesivarko kambario negauna PC, bent mes taip darom, tikėkimės su metais atras savo sritį g.gif
Atsakyti
QUOTE(irishka11 @ 2012 03 19, 23:39)
drinks_cheers.gif Mano dukra, nors ir daug skaito savanoriškai, labai jau neigiamai reaguoja,kai paklausius,ką veikti,išgirsta "skaityti knygą".Iškart atsiranda,ką veikti.

lotuliukas.gif Identiška situacija ir pas mus - tik pasiūlyk skaityti, tuoj atstos su zyzimu "nėr ką veikt..."
Atsakyti