Įkraunama...
Įkraunama...

Neturėjimas ką veikti

Pisijuokiau cia skaitinedama lotuliukas.gif
Mano mergaitei 8 metai - ta pati problema: KA VEIKTI!!! Irgi siuntu, irgi visokiu veiklu prigalvoju, irgi prie kompo leidziu sedeti - bet cia vis tiek laika riboju 1-2 valandas per diena, ne ilgiau schmoll.gif
Lanko joga, turi draugu, eina i lauka, skaito knygas, as su ja irgi manau pakankamai uzsiimu, irgi sudarineju visokius sarasus, ka ji turi padaryti (tipo pareigos smile.gif ) Bet sita "problema" uzmusa ir mane smile.gif
Va berniukas be problemu - pats susigalvoja sau veiklos. Tylu ramu namie del jo - Lego aistruolis. Kolekcija nemaza turim.
Manau, kad isaugs tie vaikai is sito amziaus wink.gif kas cia sake? "pana susiras" lotuliukas.gif taip, mamytes, va tada verksim... kad uzaugo jau... ir patarimu nebereikes...
Atsakyti
Darbo reikia devynmetei duoti, tegul pietus gsmina, indus plaižuna, jei nėr ką veikt ,ir išvis ką jai veikt manau, ne tėvų rūpestis, o jei nesusigalvoja, tai namie darbų visada atsiras, na, maniškiams tai labiausuau padeda. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MELDA: 06 liepos 2007 - 08:00
QUOTE(MELDA @ 2007 07 06, 09:59)
Darbo reikia devynmetei duoti, tegul pietus gsmina, indus plaižuna, jei nėr ką veikt ,ir išvis ką jai veikt manau, ne tėvų rūpestis, o jei nesusigalvoja, tai namie darbų visada atsiras, na, maniškiams tai labiausuau padeda. biggrin.gif

jei bus uzguita ir verciama tvarkyt namus tikrai pyks ir netvrakys schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2007 07 06, 16:48)
jei bus uzguita ir verciama tvarkyt namus tikrai pyks ir netvrakys  schmoll.gif

bet susiras ,ką veikti malonesnio. O guiti nereikia. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(MELDA @ 2007 07 06, 08:59)

Pritariu 100 procentu! Maniskiai, kai tik pasiskundzia, kad neturi ka viekti, tuoj sakau grindis isplauti ar vakariene padaryti. Po darbo nebeatsiranda tokiu klausimu, o bedirbdami susigalvoja, ka veikti labiausia noretu. As su sese savo vaikysteje padedavom tevams statybose, darzuose, prie puodu ir t.t., tai taip ir laukdavom, kol ateis vakaras, tik tada galedavom zaisti. O kiek visko prisigalvodavom!
Atsakyti
kažkaip neteko man susidurti su tokia problema , nes mano abi panos visada sakydavo , kad laiko joms trūksta .Šokių repeticijos , dainavimas , dar pamokų ruoša , knygų skaitymas ir savaime suprantama namų ruoša ( čia daugiau pagalbos sulaukiu iš mažosios). ji nuo 3 metų pati moka blynus sau išsikepti , o veliau ir bandeles kepdavo. Aš galvoju , kad panelę reikia užimti, sudominti .
Atsakyti
Na, kai maniškis pasiskundžia, man užtenka pasiūlyti savo kambarį susitvarkyt rolleyes.gif ir praeina noras skūstis... Tai būna retai, nes jis, šiaip užsiėmęs: fleita, karate, knygų skaitymas, pamokų ruoša, sesės erzinimas ir kt. Man galėtų ir daugiau padėti ax.gif
Atsakyti
Maniškė 8 metų irgi šitą klausimą dažnai pateikinėja ax.gif
Bet dažniausiai šitas klausimas užduodamas sekmadienį arba per atostogas, nes paprastą dieną namo parsirandame tik 19.00-20.00 val., tai, kaip sakant, nėr kada ir uždavinėti kvailus klausimus, nes tik pavakarieniauji ir praktiškai miegot jau laikas ax.gif
Bet pas mus yra ir kita problema - laisvom dienom ji kaip ir sugalvoja, ką veikti, bet į tą veiklą nori įtraukti ir mus su vyru (na pavyzdžiui į boulingą, čiuožyklą ar kiną nueiti), o mes dažniausiai būname arba užsiėmę, arba namuose krūvas darbų padaryti reikia, arba po savaitės darbų ir tempo taip nusikalę, kad norime tik gulėti pasliki ir teliką žiūrėti arba miegoti blush2.gif

Bet šiaip tai, kaip kažkas minėjo, dažniausiai uždavus klausimą "ką veikti", yra pasiunčiama susitvarkyti kambarį, skaityti, piešti ar žaisti, o jeigu nieko nepasirenka, tai dažniausiai tiesiai šviesiai ir pasakau, kad atstotų su savo kvailais klausimais, nes pati mato, kad yra krūvos užsiėmimų, tik jos problema, kad pati nežino, ko nori blush2.gif
Kompo namuose neturime, tai kaip ir atkrenta šitas užsiėmimas ir galvos skausmas (o kaip supratau, kitiems ir didelė problema), kad perdaug sėdi blush2.gif Šiaip tai teliką leidžiam žiūrėti, kiek nori, nes, kaip minėjau, paprastą dieną, kaip ir neturi galimybės ir laiko, kada jį žiūrėti, o be to nelabai, ką ir rodo vakarais ax.gif

Beje, paskutiniu metu išvis nebeklausinėja, nes namuose atsirado naujas "žaislas" pianinas hihihi.gif

Per šias žiemos atostogas sėdėjo viena namuose beveik tris savaites, tai aš įsigudrinau ryte visur lapeliu priklijuoti, kad padarytų vieną ar kitą darbą, pavyzdžiui "Dukryte, būk gerutė, išrūšiuok indus ir sudėk į vietas. Ačiū" arba "Gal galėtum pakeisti šiukšlių maišus šiūkšliadėžėse. Ačiū" arba "Labai norėčiau, kad sulankstytum skalbinius.Ačiū" ax.gif Vienu žodžiu, gavosi tarsi žaidimas - ji man atsikėlusi paskambindavo ir paklausdavo, kiek užduočių šiandien bus - ir turėdavo bent jau kuriam laikui užsiėmimo ieškoti tų lapelių ir atlikusi darbą visada ir man ant tokio lapelio parašydavo atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 01 17, 15:46)
Per šias žiemos atostogas sėdėjo viena namuose beveik tris savaites, tai aš įsigudrinau ryte visur lapeliu priklijuoti, kad padarytų vieną ar kitą darbą, pavyzdžiui "Dukryte, būk gerutė, išrūšiuok indus ir sudėk į vietas. Ačiū" arba "Gal galėtum pakeisti šiukšlių maišus šiūkšliadėžėse. Ačiū" arba "Labai norėčiau, kad sulankstytum skalbinius.Ačiū"  ax.gif  Vienu žodžiu, gavosi tarsi žaidimas - ji man atsikėlusi paskambindavo ir paklausdavo, kiek užduočių šiandien bus - ir turėdavo bent jau kuriam laikui užsiėmimo ieškoti tų lapelių ir atlikusi darbą visada ir man ant tokio lapelio parašydavo atsakymą  smile.gif

thumbup.gif šauniai sugalvota
Atsakyti
QUOTE(GARBANĖ @ 2008 01 17, 15:46)
Per šias žiemos atostogas sėdėjo viena namuose beveik tris savaites, tai aš įsigudrinau ryte visur lapeliu priklijuoti, kad padarytų vieną ar kitą darbą, pavyzdžiui "Dukryte, būk gerutė, išrūšiuok indus ir sudėk į vietas. Ačiū" arba "Gal galėtum pakeisti šiukšlių maišus šiūkšliadėžėse. Ačiū" arba "Labai norėčiau, kad sulankstytum skalbinius.Ačiū"  ax.gif  Vienu žodžiu, gavosi tarsi žaidimas - ji man atsikėlusi paskambindavo ir paklausdavo, kiek užduočių šiandien bus - ir turėdavo bent jau kuriam laikui užsiėmimo ieškoti tų lapelių ir atlikusi darbą visada ir man ant tokio lapelio parašydavo atsakymą  smile.gif

mama tikra saunuole! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(3 sunu mama @ 2008 01 17, 16:21)
mama tikra saunuole! 4u.gif

Oi, na kam tie komplimentai bis.gif blush2.gif
Visa istorija, t.y. visas šitas žaidimas prasidėjo netyčia ax.gif ...vieną rytą plaudama indus pamačiau, kad smarkiai vėluoju į darbą, tai nespėsiu visko iki galo sutvarkyti ax.gif O pas mus su vyru dažniausiai ginčai kyla dėl tvarkos, kad pavyzdžiui, aš palieku kruvą išplautų indų nusivarvėti ir nesušluostau iš karto blush2.gif Tai vat ir sugavojau tokią gudrybę, kad palikau darbo dukrai hihihi.gif Vienu žodžiu nušoviau du zuikius - ir su vyru pyktis nereikėjo blush2.gif ir dukrai žaidimas patiko thumbup.gif
Atsakyti
Maniškė man visai nepadeda namų ruošoj, sūnus tik didysis pagalbininkas, kadangi viena juos auginu tai ir vyrą namuose kartais atstoja wink.gif Dėl neturėjimo ką veikti retai kada taip būna, dukra nuolat kažkuo užsiėmus tai piešia, tai kažką karpo, lipdo, karoliukus veria, su Bratz žaidžia, šoka, dainuoja, persirenginėja - užsiėmimų pilna. Kitas reikalas su sūnum, jis arba televizorių žiūri, arba šiaip ant grindų voliojas, nors dažniausiai konstruoja Lego Bioniclus, kurių turi apie 50 doh.gif Į lauką dukra irgi eina kasdien suranda jos ir ten ką veikt, o bernui va nėra ką veikt lauke todėl ir sėdi namuose prie teliko arba prie Bioniclų, o kai jau miegot laikas tada reikia iki nakties knygą skaityt doh.gif
Atsakyti