Aš mažąją vedu į vienos pamainos grupę (Rugelyje, pas Silvą) - darbo laikas nuo 8,30 iki 15,30 val. Pati dirbu pusę dienos, laisvu grafiku... Žinoma - mano pinigėlių užtenka tik būtiniausiom reikmėm...
Dauguma aplinkinių manęs nesupranta - kodėl nevedu vaiko pilną dieną, kodėl neišeinu dirbti visai dienai (atlyginimo galėčiau gauti mažiausiai trigubai).
Bet - aš galvoju ir apie vaiką ir apie save (egoistė

).
1. Vaikas -- mano mergina labai jautri, labai nepatikli svetimų žmonių atžvilgiu, net kitais namiškiais dažnais nepasitiki. Į daržą išleidau tam, kad bendrautų su vaikais, kad išmoktų to, ko nei aš nei auklė jos negalėsime išmokyti - būti kolektyve, bendrauti, galų gale - ruoštis realiam gyvenimui...
Darželyje - problemų nebuvo, kai pradėjo eiti pernai - nei dienelę neverkė, vaikai ir aplinka labai patiko... Po kelių mėnesių pradėjo pasitikėti ir auklėtojomis, beveik kaip manim... Mano ir auklėtojų požiūris į auklėjimą labai dera, neturiu joms jokių priekaiškų (kol kas). Keisti grupę - trauma vaikui, nežinia, ar ten dirbančių auklėtojų ir mano nuomonės apie vaikus sutaps... Būnant pilną dieną - reiks darželyje miegoti -- su mano mergina iš karto problemos... bei papildomi rizikos faktoriai sirgimui...
2. Mano egoizmas - atidirbusi ("atarusi") pusę dienos - aš ramiai galiu susitvarkyti namie, paruošti šeimynai valgį, parsivežusi mažąją iš darželio (kol ji miega) - ramia sąžine pasimėgauju ramybe - mezgu, skaitau, naršau internete... Jei dirbsiu visą dieną - šito neteksiu -- grįšiu namo geriausiu atveju apie 18 val., ruoša, valgio gaminimas vakarienei, pusryčiams ir kitiems pietums, piktas vyras, nepatenkintas vyresnėlis, zirzinti mažoji...
Be to - mažoji vis pasirguliuoja, va ir dabar - po ligos savaitę palankė darželį, vėl gerklė raudona, kosti... Jei norėsi dirbti visą dieną - vaiko sirgimai ir nedarbingumo pažymėjimai yra netoleruojami, teks samdyti auklę... Rezultate - pajamos nepadidėja, namuose svetimas žmogus, trintis, aš - pervargusi, šeimyna nelaiminga...
Ką savo šituo rašinėliu noriu pasakyti?
Mamos - nepulkim į kraštutinumus, nesmerkim kitų vien todėl, kad elgiasi ne taip, kaip elgtumeisi pati... Mylėkim savo vaikus ir SAVE, ieškokim geriausios išeities visiems... O dėl darželių - kokie jie bebūtų - vaikams tai nauja patirtis, tai bendravimas, kolektyvas - jiems to reikia, žinau iš patirties - aš pati nelankiau darželio, vyresnysis nelankė -- visgi atsiranda papildomų problemų vyresniame amžiuje, pradėjus lankyti mokyklą...
Dabar - galima pasirinkti įvairių variantų -- jei yra galimybės -- leisti vaiką į darželį kelias valandas, pusdieniui -- ir nuo namų neatitols, ir naujos patirties įgis...