Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio darželiai

QUOTE(Kuzia @ 2008 10 08, 22:00)
O kodėl sklandžiai? Todėl, kad žino kaip tą padaryt rolleyes.gif . O kad lopšely vaikų mažiau tai nereiškia, kad lengviau bigsmile.gif . Savanoriškai į lopšelinę grupę nelabai būna einančių dirbt blush2.gif . Ir labai džiaugiasi lopšelinukų auklėtojos kai pažada duot darželinukus auklėt cool.gif ...

Pilnai sutinku, kad žino ir kai nori gali ! o , kad lengviau lopšelyje nei aš ir nei kita neminėjome wink.gif ir puikiai žinau apie norą dirti su mažiukais, tiek dirbant su lopšeliu tiek su darželiu kiekvienas turi savo pliusų ir minusų rolleyes.gif

vakar nebeatejau, nedatraukiau net iki Hauso galo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PUka: 09 spalio 2008 - 07:50
Aš auginu 3 vaikus ir tikrai dažnai galvoju apie juos ir elgiuosi kaip geriau jiems
Mano vaikai ėjo tik į priešmokyklines grupes, nes nenorėjo anksčiau
O aš irgi manau, kad kartais pinigai ne viską atstoja: pinigų niekada nebus tiek, kiek nori
Dabar kai vaikai paauginti aš susiradau darbą kokį norėjau ir vaikai auga be stresų
Ir pinigai labiau reikalingi, kai vaikai didesni
Atsakyti
QUOTE(vagrs @ 2008 10 10, 15:34)
Aš auginu 3 vaikus ir tikrai dažnai galvoju apie juos ir elgiuosi kaip geriau jiems
O aš irgi manau, kad kartais pinigai ne viską atstoja: pinigų niekada nebus tiek, kiek nori
Dabar kai vaikai paauginti aš susiradau darbą kokį norėjau ir vaikai auga be stresų

Na tu puiki mama, net neabejoju, nes pati tokią turiu. Bet yra keletas ,,bet"...
....juk yra atvejų, kai kalbama ne apie pinigų kiekį kiek nori, o apie elementarų pragyvenimą mirksiukas.gif kai mamos pinigai yra šeimai svarbūs, o ne saldainiams. Tau pasisekė, jei tu galėjei nedirbt.
....kitas variantas, kai tu JAU turi darbą, kokį nori, gerą, puiku. Ir ten tavęs lauks vėliausiai po trijų metų (jei ne anksčiau), o ne kol vaikai išeis į mokyklą.
...dar aš galvoju koks būtų mano profesinis išprusimas po septynių metų g.gif aš po metų nuėjus mėnesį nesupratau kas apie ką šneka doh.gif dabar nueisiu po dviejų su puse-bijau ir pagalvot. Nebent tu mokeisi vaikus augindama, tada kita situacija.
...ir dar svarbu kaip pati mama jaučiasi sėdėdama namie. Gal jai prastai? Sutinku,kad reikia daug dėmesio vaikams, bet juk svarbu kokybė, o ne kiekybė mirksiukas.gif ar ne?
Aš pati be proto myliu savo vaikus, bet į darbą eisiu. Mano dičkis daržiukan išėjo trejų. Gydytojai rekomendavus, nes aš dar namie, galėjo ir jis būti. Bet jis beveik nešnekėjo, įtarė atsilikusią kalbos raidą. Ką tu galvoji-po mėnesio jis ten eina pasistraksėdamas, jei neklauso, sakau neisi darželin tongue.gif Kalba jau beveik normaliai, pats rengiasi (to nedarydavo namie), tapo daaaaug savarankiškesnis. O į darželį nenorėjo nei pro kur, rėkdavo, kad bus namie ir neis. Ką tai rodo? Jei vaikas sako, kad nenori, nereiškia, kad nenori-jis nesupranta kas tas yra.
Neprieštarauju tau, tu iš dalies teisi, svarbiausia žiūrėt vaikų (nepamirštant ir savęs tongue.gif ), bet juk yra ir kita pusė...
Atsakyti
MAMYTĖS, LABAI NUKRYPOTE NUO TEMOS g.gif

tai gal kas vedate savo vaikus į Kauno g. esantį darželį Žilvinas. Kaip ten sąlygos, auklėtojos?
Atsakyti
QUOTE(vagrs @ 2008 10 10, 16:34)

Matai tu galvoji tikriausiai jau apie kitokius pinigus, o ne apie BUTINUS.

....
nebesikartosiu , ti pasakysiu, kad visiskai pritariu ir sutinku su DARK nuomuone 4u.gif
Atsakyti
Aš mažąją vedu į vienos pamainos grupę (Rugelyje, pas Silvą) - darbo laikas nuo 8,30 iki 15,30 val. Pati dirbu pusę dienos, laisvu grafiku... Žinoma - mano pinigėlių užtenka tik būtiniausiom reikmėm...
Dauguma aplinkinių manęs nesupranta - kodėl nevedu vaiko pilną dieną, kodėl neišeinu dirbti visai dienai (atlyginimo galėčiau gauti mažiausiai trigubai).
Bet - aš galvoju ir apie vaiką ir apie save (egoistė blush2.gif ).
1. Vaikas -- mano mergina labai jautri, labai nepatikli svetimų žmonių atžvilgiu, net kitais namiškiais dažnais nepasitiki. Į daržą išleidau tam, kad bendrautų su vaikais, kad išmoktų to, ko nei aš nei auklė jos negalėsime išmokyti - būti kolektyve, bendrauti, galų gale - ruoštis realiam gyvenimui...
Darželyje - problemų nebuvo, kai pradėjo eiti pernai - nei dienelę neverkė, vaikai ir aplinka labai patiko... Po kelių mėnesių pradėjo pasitikėti ir auklėtojomis, beveik kaip manim... Mano ir auklėtojų požiūris į auklėjimą labai dera, neturiu joms jokių priekaiškų (kol kas). Keisti grupę - trauma vaikui, nežinia, ar ten dirbančių auklėtojų ir mano nuomonės apie vaikus sutaps... Būnant pilną dieną - reiks darželyje miegoti -- su mano mergina iš karto problemos... bei papildomi rizikos faktoriai sirgimui...
2. Mano egoizmas - atidirbusi ("atarusi") pusę dienos - aš ramiai galiu susitvarkyti namie, paruošti šeimynai valgį, parsivežusi mažąją iš darželio (kol ji miega) - ramia sąžine pasimėgauju ramybe - mezgu, skaitau, naršau internete... Jei dirbsiu visą dieną - šito neteksiu -- grįšiu namo geriausiu atveju apie 18 val., ruoša, valgio gaminimas vakarienei, pusryčiams ir kitiems pietums, piktas vyras, nepatenkintas vyresnėlis, zirzinti mažoji...
Be to - mažoji vis pasirguliuoja, va ir dabar - po ligos savaitę palankė darželį, vėl gerklė raudona, kosti... Jei norėsi dirbti visą dieną - vaiko sirgimai ir nedarbingumo pažymėjimai yra netoleruojami, teks samdyti auklę... Rezultate - pajamos nepadidėja, namuose svetimas žmogus, trintis, aš - pervargusi, šeimyna nelaiminga...

Ką savo šituo rašinėliu noriu pasakyti? g.gif
Mamos - nepulkim į kraštutinumus, nesmerkim kitų vien todėl, kad elgiasi ne taip, kaip elgtumeisi pati... Mylėkim savo vaikus ir SAVE, ieškokim geriausios išeities visiems... O dėl darželių - kokie jie bebūtų - vaikams tai nauja patirtis, tai bendravimas, kolektyvas - jiems to reikia, žinau iš patirties - aš pati nelankiau darželio, vyresnysis nelankė -- visgi atsiranda papildomų problemų vyresniame amžiuje, pradėjus lankyti mokyklą...
Dabar - galima pasirinkti įvairių variantų -- jei yra galimybės -- leisti vaiką į darželį kelias valandas, pusdieniui -- ir nuo namų neatitols, ir naujos patirties įgis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilusa: 11 spalio 2008 - 18:21
QUOTE(PUka @ 2008 10 11, 16:02)
Matai tu galvoji tikriausiai jau apie kitokius pinigus, o ne apie BUTINUS.

....
nebesikartosiu , ti pasakysiu, kad visiskai pritariu ir sutinku su DARK nuomuone  4u.gif

Apie būtinus pinigus aš ir kalbu
Tiesiog kai sėdi su vaikais namuose išlaidos yra daug mažesnės
Pradėjus dirbti atsirado daug daugiau ir išlaidų: ir apsirengt daugiau reikia, ir į kirpyklą
dažniau nueit reikia, ir t. t.
Aš esu dirbusi darželyje, ir visai nemažai (prieš vaikus)
Ir tikrai aš jus visas suprantu: ir tas, kurių vaikams gerai darželyje, ir tas kurių vaikai
nenori į darželį, nes mūsų vaikai labai skirtingi ir labai individualūs.
Vaikai, kaip ir suaugę, vieni atsigauna kolektyve, o kiti - tik būdami vieni.
Todėl kiekvienas kaip sugebam, taip ir tenkinam vaikų norus ar įgeidžius. smile.gif

O kokybė visada svarbiau už kiekybę, bet nemanau, kad trys - tai jau kiekybė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vagrs @ 2008 10 14, 17:04)
Apie būtinus pinigus aš ir kalbu
Tiesiog kai sėdi su vaikais namuose išlaidos yra daug mažesnės
Pradėjus dirbti atsirado daug daugiau ir išlaidų: ir apsirengt daugiau reikia, ir į kirpyklą
dažniau nueit reikia, ir t. t.
Aš esu dirbusi darželyje, ir visai nemažai (prieš vaikus)
Ir tikrai aš jus visas suprantu: ir tas, kurių vaikams gerai darželyje, ir tas kurių vaikai
nenori į darželį, nes mūsų vaikai labai skirtingi ir labai individualūs.
Vaikai,  kaip ir suaugę, vieni atsigauna kolektyve, o kiti - tik būdami vieni.
Todėl kiekvienas kaip sugebam, taip ir tenkinam vaikų norus ar įgeidžius. smile.gif

O kokybė visada svarbiau už kiekybę, bet nemanau, kad trys - tai jau kiekybė. g.gif

Aš tikrai labai gerbiu mamas , kurios augina net tris vaikus 4u.gif ... respect wink.gif

Daugiau ta tema nebesiplėskim gal, nes tai tema apie darželius 4u.gif Labai malonu būtų padiskutuoti pas mamytes wink.gif http://www.supermama...;#entry20561528
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2008 10 14, 17:46)
Aš tikrai labai gerbiu mamas , kurios augina net tris vaikus  4u.gif 

Malonu blush2.gif brunette.gif laugh.gif
Atsakyti
Mano mama dirbo auklėtoja, tad žinau kokių vaikų būna. Vieni greit prapranta, kitiems ir metų prireikia adaptuotis. Va, mano mergaitė savaitę nevalgė ir nemiegojo. Sėdėdavo viena ir klykdavo jei koks vaikas artyn eidavo. O dabar negaliu prisiprašyt, kad namie pasiliktų. smile.gif
Atsakyti
Visoms linkiu gerų darželių ir nuostabių auklėtojų.
Svarbiausia, kad sveiki būtumėt, o ypač vaikučiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2008 10 01, 20:59)
Teko girdėt apie tokius dalykus unsure.gif . Kaimynka mano pasakojo.... Mergytė josios sako, buvom lauke, norėjau sysio, bet nenuvedė auklėtoja unsure.gif , prisisiojau kelnytes... O ką tuomet darei, klausė jos mama, sako, aj nieko, bėgiojau kol išdžiuvo unsure.gif ....

Lauke, buvo ruduo ohmy.gif . Mergytei ~3-4m, nepamenu tiksliai jau.

Siūlau iškart klaust auklėtojų kame reikalas huh.gif .

Sveikos,Mamos, pasišnekėjau siandien su "Ąžuoliuko" auklyte,pasirodo,nėra čia didelės bėdos,išskyrus labai jautriai į savo vienintelės anūkės užpaliuką reaguojančios močiutės.Šiaip darželiu dukrė patenkinta ir dideliu "pasirodymų", kai reikia pasilikti, nekelia smile.gif
Atsakyti