Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio darželiai

QUOTE(Iselina @ 2008 09 19, 13:23)
Tevai moka pinigus,kad vaikas butu PRIZIURETAS.

Tėvai moka pinigus už maitinimą 4u.gif
Atsakyti
Iselina, Jei tau darželis tereikalingas tik kad tavo vaiką PRIŽIŪRĖTŲ, tai jis tikrai gauna daugmaž pagal auklėtojų supratimą. Man svarbiau būtų ugdymas, kažkoks kokybiškas bendravimas su bendraamžiais, auklėtoja, nauji įgūdžiai, t.t.
O tai negi tavo priešmokyklinukas negali pats apsidėti pižamos? Nes mano trimetis pats sugebėtų apsirengt pižamytę, jei pasakyčiau blush2.gif nereiktų nei auklėtojų prašyt.

Atsakyti
QUOTE(paryziete @ 2008 09 19, 13:59)
Na jei mano vaikui darželyje būtų šalta, aš nupirkčiau šiltesnę kaldrytę ir nuneščiau į darželė, gi net šimto litų nekainuoja, o ne reaguočiau į vaiko skundus tik po straipsnio Delfyje, kažkaip keistai skamba man tokios "ne tarybinės ir labai besirūpinančios " mamytės nuomonė tik nesupyk.... tai mano nuomone

mes per susirinkimą kalbėjom dėl kaldryčių, pasirodo darželis kitokių neturi tik tuos vilnonius adijaliukus, mamos pasisiūlė atnešti šiltesnias kaldrytes ar ant viršaus šiltą papildomai kažką užkloti - spėkit ?! - negalima unsure.gif ... aš tikrai nupirkčiau, kad tik šiltai miegotų ...
verysad.gif pralankėm tik 4 dienas ir sloga verysad.gif ... negali sakyti vienpusiškai, kad peršalė, gal virusas.

Iselinai pritariu, kad kaldrytes tikrai galėjo jau pakeisti, juo labiau, kad darželis turi unsure.gif juk tas laikotarpis kol nešildo ir taip šalta yra pats bjauriausias darželiuose.
Atsakyti
Nezinau,kaip cia isejo,bet per panorama vakar parode butent musu darza,buvo netiketa,bet manau kazkas dar irgi sureagavo.Tai yra gerai.
Dabar visoms kurios taip gina aukletojas noriu primint,kad NE VISOS vienodos,as rasiau,kad turiu su kuo sulyginti, ir mes turejome tokias aukletojas kurioms sakyti nereikejo,dar ir tevam primindavo ka nors.Taigi,as matau,kad daugiau siuo atveju nesulauksiu,tai ir reikia man is ju tik ju pareigu:ugdymo,ir t.t .T.y RIEZIUROS ju tiesioginio darbo.Dirba jos ne uz aciu,deja.
Tonas buvo normalus,nebuvo reikalo jo kelt,kaip kam pasirode.Ir siaip jau pizama buvo nunesta,ir vaikas kiek suprantu,ten vienas ja devi.Bet po plonom kaldrom vistiek salta,o sveiko proto aukletojai patikinus,kad kaldra bus pakeista,kartot ANTRA karta nereiketu.Tuo labiau su sypsena veide.Ji to nenusipelne toj situacijoj.As pasiuliau atnest,bet patikino,kad turi.Taigi ka dar galima prideti?
Tikrai nemanau,kad visos aukletojos tokios,bet mamytes neturekit iliuziju.Vakar bendravau su zmogu kuris nuo rugsejo pradejo dirbti viename musu miesto darzelyje,tai patikekit papasakojo kas pas juos vyksta viduje,kol tevu nera.Ji yra pavaduojanti,tai tenka keliose grupese dirbti.Klausiau ir vos neapsiblioviau.Ir tampo,ir gasdina,ir varo i tualeta,basus jei miego nenori per pietus.Taip, taip tai vyksta siais laikais,su musu vaikais,o kazkas siulo bendrauti tik maloniai ir nieko nereikalauti.
Sako as ten ilgai nepadirbsiu,nes neimanoma.O tevam atejus sakoma viskas gerai,sypsosi.Na ''truputi paverkem'',bet viskas gerai,o vaikai lopselinukai ne ka pasakys.Sake atejus i grupe pakeisti, rado klykiancia,issigandusia mergaite,sako kita aukletoja:turim cia tokia verksne,pabliaus,praeis.Pabandzius prieiti nuramint,vaikas bega,nes naujas zmogus...bijo.Sako,paskiau mamai realia padeti,kad vaikas gali ir nervini tika isivaryt...tai tik viena istorja is keliu,per 2 savaites darbo.
na ir prirasiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 10:28)
Vakar bendravau su zmogu kuris nuo rugsejo pradejo dirbti viename musu miesto  darzelyje,tai patikekit papasakojo kas pas juos vyksta viduje,kol tevu nera.Ji yra pavaduojanti,tai tenka keliose grupese dirbti.Klausiau ir vos neapsiblioviau.Ir tampo,ir gasdina,ir varo i tualeta,basus jei miego nenori per pietus.Taip, taip tai vyksta siais laikais,su musu vaikais,o kazkas siulo bendrauti tik maloniai ir nieko nereikalauti.
Sako as ten ilgai nepadirbsiu,nes neimanoma.O tevam atejus sakoma viskas gerai,sypsosi.Na ''truputi paverkem'',bet viskas gerai,o vaikai lopselinukai ne ka pasakys.Sake atejus i grupe pakeisti, rado klykiancia,issigandusia mergaite,sako kita aukletoja:turim cia tokia verksne,pabliaus,praeis.Pabandzius prieiti nuramint,vaikas bega,nes naujas zmogus...bijo.Sako,paskiau mamai realia padeti,kad vaikas gali ir nervini tika isivaryt...tai tik viena istorja is keliu,per 2 savaites darbo.
na ir prirasiau g.gif

niekada iš vaiko negirdėjau tokių istorijų, nors lankėm tris darželius, kaip tik bardavo kad basom į tualetą eina cool.gif
mano dukra verkdavo darželyje taip pat, tai pati pasakodavo kaip auklėtojos ramina ją - ir apsikabinę pasedėdavo , vienž. ramindavo kaip tik išeina wub.gif
nevertink visų auklėtojų, tuo labiau darželių pagal vieną. Siūlyčiau greičiau pakeisti jį ir problemų nebebus.. gal
Atsakyti

Tai tu is savo negirdejai, valio jums pasiseke.Nepamirsk,kad vaikas vaikui nelygus,ne visi sako.Kiti bliauna paniskai pamate skriaudike,bet nesako,BUNA IR KITAIP,negu tau. Be to as jau minejau,kad NE VISOS aukletojos vienodos,idemiau skaityk.
Zinai kam aktualu,ir kas jaucia,kad su vaiku kazkas netaip,tas supras apie ka rasau.
O jei reikes keisti,tai darysiu ta butinai,tik beda i ka keisti?Gal pasiulimu turi?
Atsakyti
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 12:41)
Tai tu is savo negirdejai, valio jums pasiseke.Nepamirsk,kad vaikas vaikui nelygus,ne visi sako.Kiti bliauna paniskai pamate skriaudike,bet nesako,BUNA IR KITAIP,negu tau. Be to as jau minejau,kad NE VISOS  aukletojos vienodos,idemiau skaityk. 
Zinai kam aktualu,ir kas jaucia,kad su vaiku kazkas netaip,tas supras apie ka rasau.
O jei reikes keisti,tai darysiu ta butinai,tik beda i ka keisti?Gal pasiulimu turi?

Žinai, rašai tokiu tonu, lyg mes kaltos būtume, kad jūsiškis darželis jums nepatinka blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 12:41)

Dar vienas l. svarbus dalykas - puldinėdama auklėtojas ir darželio valdžią -darai vaikui ,, meškos paslaugą". Auklėtojos nebegalės būti objektyvios tavo vaikui...
Pasiūlymas į ką keisti g.gif Išsisklausinėk kiek įmanoma apie kitus darželius, kad nebūtų nesusipratimų - ir pasirinksi kurio tvarka tau priimtiniausia.Juk kitų vaikučių patirtis darželyje pats geriausias darželio rodiklis.
beje, man labai įdomu - ar su kitais grupės tėvais nebendravai g.gif kokia jų nuomonė, ar jie viskuo patenkinti g.gif
Atsakyti
Prie ko cia tonas,jei neatsidurei tokioj situacijoj,tau ramu del savo vaiku,tai saunu.
Man nereikia blogu aukletoju advokatu :)nieko as nekaltinu,tiesiog skirtinga patirtis pas mus.neaktualu,neliecia, gali neskaityk.
Zinau,kad yra geru pedagogu,todel ir noriu suzinoti kur prireikus ieskoti,beje manau vienaip ar kitaip kazkas susiduria su problemom darze,tai ir norisi apie tai pakalbet.
O jei reikes apie aukletojas gera zodi pasakyt,tai turiu graziu prisiminimu ir pavyzdziu,taip,kad ir apie tai as galiu pasidalint. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2008 09 20, 13:36)
Dar vienas l. svarbus dalykas - puldinėdama auklėtojas ir darželio valdžią -darai vaikui ,, meškos paslaugą". Auklėtojos nebegalės būti objektyvios tavo vaikui...
Pasiūlymas į ką keisti  g.gif Išsisklausinėk kiek įmanoma apie kitus darželius, kad nebūtų nesusipratimų  - ir pasirinksi kurio tvarka tau priimtiniausia.Juk kitų vaikučių patirtis darželyje pats geriausias darželio rodiklis.
beje, man labai įdomu - ar su kitais grupės tėvais nebendravai  g.gif kokia jų nuomonė, ar jie viskuo patenkinti g.gif

Supranti,mes cia nesenai,taigi nezinau ko ir klausti,tikiuosi cia daugiau suzinoti, cia neturiu daug pazystamu.O del aukletoju,abejoju jos ir iki tol ar buvo objektyvios.Kol kas vaikas eina noriai,tai mane ir sulaiko,be to nesinori tampyti vaiko is kolektyvo i kita.Jam reikia pastovumo,turi jau viena drauga,be to mergaite viena patinka ax.gif Taigi as tik su suagusia aukletoja ieskau'' bendradarbiavimo'',kuri jie taip pabrezia savo taisyklese ir nuostatuose.Turejom gera pavyzdi ir del to norisi,kad nebutu blogiau.Va taip ir gaunasi.O vaikui sloga baisuline.Nakti neprakvepuoja,irzlus.Jau gulejom ligoninej su sinusitu taip nesinori vel antibiotiku per kateteri,asaru...Suprask,kad pikta jei du kartus prasyti reikia samoningo zmogaus.O vaikas mano kencia ne jos... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 14:05)
Supranti,mes cia nesenai,taigi nezinau ko ir klausti,tikiuosi cia daugiau suzinoti, cia neturiu daug pazystamu.O del aukletoju,abejoju jos ir iki tol ar buvo objektyvios.Kol kas vaikas eina noriai,tai mane ir sulaiko,be to nesinori tampyti vaiko is kolektyvo i kita.Jam reikia pastovumo,turi jau viena drauga,be to mergaite viena patinka ax.gif Taigi as tik  su suagusia aukletoja ieskau'' bendradarbiavimo'',kuri jie taip pabrezia savo taisyklese ir nuostatuose.Turejom gera pavyzdi ir del to norisi,kad nebutu blogiau.Va taip ir gaunasi.O vaikui sloga baisuline.Nakti neprakvepuoja,irzlus.Jau gulejom ligoninej su sinusitu taip nesinori vel antibiotiku per kateteri,asaru...Suprask,kad pikta jei du kartus prasyti reikia samoningo zmogaus.O vaikas mano kencia ne jos... verysad.gif

jeigu berniukui ten daugiau viskas gerai, išskyrus šaltį,tai kiek suprantu problema beveik išsisprendė - kaldrytes davė, miega su pižamytę, telieka jam pasveikti ir viskas bus gerai 4u.gif o jei su viena auklėtoja neišeina normaliai susikalbėt tai ir nebesigadink nervų - gal su kita išeis, juk turėtų būti dvi smile.gif
Atsakyti
Zinai, as ju nepuldinejau,prasiau normaliai.Viena nuo kitos stumdo,tipo:as is ryto nedirbu tai nezinau... Susidaro ispudis,kad jos neiprate prie teveliu iniciatyvos ar bendradarbiavimo,nes tai papildomas rupestis,savotiskas kisimasis i nusistovejusia tvarka.kam joms tai. Tai aisku,kad erzina jas.Bet erzina ir mane...
Na kol kas einam,o toliau bus matyt.
Neveltui vakaruose taip paplite rekomendacijos,butu koks puslapis kaip apie gydytojus ar firmas,tipo skundai.lt,sveikas .lt,gal butu aiskesne padetis naujokam,kaip as.Aisku tai subjektyvu,bet vis gali vaizdeli susidaryt.
Pvz.pas toki daktara Trunce atkalbinejo ir gydytoja ir registraturoj,tai kazka pasako,ir dar mama prie kabineto sutinki, kuri pasiguodzia,kad nugyde.As laiko negaistu einu pas kita. g.gif
Atsakyti