QUOTE(Vilusa @ 2008 06 02, 19:48)
"Žvaigždutė" - mums po langais, bet aš mažąją vedu į "Rugelį". Svarbiausia, kad ji labaisuiai nenori... EITI IŠ DARŽELIO NAMO
O "Ž" - gal ir yra tikrai gerų auklėtojų, bet kažkaip labai kraupu, kai rytais auklėtojos klykiančius vaikus už rankų tempia... Dar keistai atrodo - sveikuolių grupė - na, nežinau, kiek ji teigiamai veikia vaikų sveikatą, bet aš nenorėčiau, kad mano vaiką šitaip "auklėtų". Draugė vedė savo dukrą - tai buvo pakraupusi nuo kaimyninės "sveikuolių" grupės - pastovūs skersvėjai ir pan., jos dukrelė sirgdavo ir sirgdavo, kol jų grupė nepersikraustė į kitas patalpas - tada ligos "stebuklingai" pasibaigė...
Neseniai bendradarbis pradėjo vesti savi trimetį sūnų į "Ž". Man keista buvo, kad neleido nei kiek pasipratinti - pačią pirmą dieną vaiką paėmė iš mamos nuo slenksčio ir duris uždarė... Mūsų "R" - leido dvi savaites pratintis, lankyti laisvu grafiku (mūsiškė viena pasiliko jau po savaitės, nei vienos ašarėlės neišliejusi). Dar pasakojo bendradarbis, kaip vaikas (3m.) "Ž" darželyje nupiešė mamai piešinį - laivą, tai auklėtoja pažiūrėjo - "kažkokia nesąmonė čia" - ir IŠMETĖ Į ŠIŪKŠLIŲ DĖŽĘ. Berniukas nuo tada verkia, bijo auklėtojos, nes jau puikia supranta, kad ji paniekino jo pastangas. Tėvai ėjo kalbėtis su direktore (prieš tai nešė nemažą kyšį), ši pasakė, kad "gaila, nekokios pasitaikė auklėtojos", gal perkelsim į kitą grupę... Tai kol kas išviso nebeleidžia į darželį, pabus vasarą pas senelius, rudenį bandys eiti į kitą grupę...
Išvada - gerai, jei pasitaiko geros auklėtojos, tada bet koks darželis - geras...

na nekaip cia nupasakojai, kazkaip tokiu kuriozu neteko matyt....o del prisipratinimo, tai tikrai leidzia ir duoda laiko apsirasti, as pati pamenu kai saviski pradejau vesti, as net pati norejau kuo greiciau nuo jo pabegt, kad greiciau iprastu naujoj aplinkoj, kadangi papuole darzeli lankyti ta rudeni kai vasara dirbo darzelis, tai dar pries rudeni ateidavom ir pabudavom, kiek teko susidurti su aukletojom, o ju oakeitem ne viena ir ne dvi, nes grupes keitesi, tai nebuvom susidure su tokiom "siaubingom" aukletom kaip tu nupasakojai....o visas maziuku aukletojas mes praejom
QUOTE(cloudnine @ 2008 06 03, 17:51)
Butu galima svarstyti iki begalybes kuris darzelis ar kokios aukletojos geresnes.
Mano mazylis keliaja i Zvaigzdute. Is pradziu ejo i lopselinuku grupe, dabar jau darzelinukas. Tad jau keturias auklytes ir dvi seimininkutes ivertinom. Viskas super. Nzn. gal mums nepasitaike pikta kokia aukletoja. Bet skustis tikrai neturim kuo.
O del klykianciu vaiku. Tai mamos bukim atviros... visokiu ir musu vaikuciu pasitaiko. Teko siek tiek pastebeti, kaip gyvenimas diena grupej verda. Patikekit kiekvienas vaikas su savom keistybem ir prinsipais, o kartais deja ir oziuku nemazai. Argi jums pacioms niekada nera teke savo mazylio (-es) bliaunancio is kiemo parsivesti ar siaip is kur nors. Na bent kazkokia panasia situacija is salies stebeti. Jei mes mamos nevisada su savo vaikais susitvarkom, tai ko is auklyciu noreti? Joms is vis uz gelezine kantrybe paminklus gal reiktu pastatyti. Tad is vieno matyto epizodo daryti kazkokias isvadas tikrai nevertetu.
Sekmes jums mamytes darzeliu paieskose.