Įkraunama...
Įkraunama...

Trafaretai - lengvas dekoravimas

Darsyk ačiū už patarimus. smile.gif Jei kas pavyks, tikrai įdėsiu nuotraukų. Aš irgi pagalvojau apie tai, kad reikia nedaryti per smulkaus trafareto, nes tada net ir menkas dažo nutekėjimas gali sugadinti piešinį. O sąlyčio su riebalais nebus, nes pirmą darysiu vonios sieną. Taigi man iš esmės svarbus tik atsparumas drėgmei. Pamaniau, kad tie dažai, kurių trumpą aprašymą įdėjau, galėtų tikt, nes parašyta, kad ir išorei, o tokie paprastai atstumia vandenį.

Jaučiu, rankos iš pradžių tikrai drebės. doh.gif Tai bent jau reikia gerai pasiruošti. smile.gif

Ir dar klausimėlis - ar ant lakuoto paviršiaus dažai irgi laikosi? Pvz., mes su vyru vonios spintelei pasigaminti (gaminsim patys) bent jau kas esam nusižiūrėję vandeniui atsparią medžio drožlių plokštę. Ji tokia slidi tamsiai žalia. Tas pats klausimas ir dėl lakuotų OSB - ar dažytųsi?

O dėl lakavimo ir man įdomu. Kitoj temoj man patarė, išpaišius tinkuotą sieną, užlakuot paprastu bespalviu laku (yra net vandeninis), bet gal yra ir kitokių nuomonių?
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 01 20, 15:53)
O tai nelakuojama baigiant darbą? Nes jei jau prakalbai apiesąlytį su riebalais, tai ir nuo riebalų lakas pagelbėtų...Na, suprantu, yra paviršių, kurių nelakuosi, tačiau yra ir lakuotinų?

Galima bandyti lakuoti ,tik gali atsitikti taip, kad kai bus tepamas lakas teptuku ant tokiais dažais nupurkšto paviršiaus , tai išsimurzins dėl perbraukimų mirksiukas.gif tada galima pagalvoti apie puršiamą laką - tokio senukusoe tikrai yra mirksiukas.gif

QUOTE(ner_ko @ 2009 01 20, 17:51)
Jei kas pavyks, tikrai įdėsiu nuotraukų. Aš irgi pagalvojau apie tai, kad reikia nedaryti per smulkaus trafareto, nes tada net ir menkas dažo nutekėjimas gali sugadinti piešinį. O sąlyčio su riebalais nebus, nes pirmą darysiu vonios sieną.

Tik nesikuklink mirksiukas.gif jei kas ir nelabai gautųsi (nors tuo abejoju) mestėlk, ši info manau bus daugeliui naudinga mirksiukas.gif
Rašydama "sąlytis su riebalais" turėjau omenyje rankas pvz. su pirštais vos vos riebaluotais ar kaip pavadinti - ir to užtenka - išbandyta praktiškai mirksiukas.gif jau pasimokiau pati su tais pigiais purškiamais dažais doh.gif

Jaučiu, rankos iš pradžių tikrai drebės. doh.gif Tai bent jau reikia gerai pasiruošti. smile.gif

Jei dar nebandei dekoruoti trafaretų pagalbą, tai siūlau tai išbandyti ant kokio juodraščio iki gausis taip kaip nori - kitu atveju jei kas netaip pavyktų - teks improvizuoti ir taisyti klaidas tiesiai ant sienų mirksiukas.gif

Ir dar klausimėlis - ar ant lakuoto paviršiaus dažai irgi laikosi? Pvz., mes su vyru vonios spintelei pasigaminti (gaminsim patys) bent jau kas esam nusižiūrėję vandeniui atsparią medžio drožlių plokštę. Ji tokia slidi tamsiai žalia. Tas pats klausimas ir dėl lakuotų OSB - ar dažytųsi?

Kadangi slidus paviršius, tai priklauso nuo pačių dažų, kaip laikysis, bet geriausiai kad paviršius nebūtų lakuotas ar kitaip slidus - netolygiai pasidengs dažai, plius ne toks patvarus sukibimas su dažomu paviršiumi mirksiukas.gif

Bet vėl gi siūlau pačiai pasibandyti pratiškai tiek ant nelakuoto tiek ant lakuoto paviršiaus mirksiukas.gif

O dėl lakavimo ir man įdomu. Kitoj temoj man patarė, išpaišius tinkuotą sieną, užlakuot paprastu bespalviu laku (yra net vandeninis), bet gal yra ir kitokių nuomonių?

Jei lakuoti tik patį uždažytą (nupurkštą) motyvą kraštas į kraštą, kontūras į kontūrą tai kodėl gi ne mirksiukas.gif , bet jei daugiau bus ploto užlakuota ar nesiskirs spalva? g.gif

gal kas gali daugiau pakomentuoti? bigsmile.gif
Atsakyti
o čia Jums mintis kaip dar panaudoti trafaretus mirksiukas.gif Juk valentinas artėja.... bigsmile.gif

user posted image

user posted image

foto šaltinis
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 01 20, 22:25)
o čia Jums mintis kaip dar panaudoti trafaretus  mirksiukas.gif  Juk valentinas artėja....  bigsmile.gif

bigsmile.gif kokia idomi mintis, reikes prisiminti ir tikrai kada sia ideja pasinaudoti thumbup.gif

O as ir pasirodau blush2.gif

Arbatos dezute

user posted image

user posted image

Taip pat noriu padekoti Irmuliai uz nuostabius jos ranku darbo trafaretus wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragana_: 20 sausio 2009 - 22:47
Durnas klausimas, bet kokiais irankiais jus trafaretus raizote?
Nusipirkau toki peiliuka, atrodo kaip tusinukas ir gale peiliukas g.gif Bet man nesigauna nieko. Tos linijos tiesios gaunasi... Patirties stoka? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragana_ @ 2009 01 21, 00:44)
bigsmile.gif  kokia idomi mintis, reikes prisiminti ir tikrai kada sia ideja pasinaudoti thumbup.gif

O as ir pasirodau  blush2.gif

Arbatos dezute

Labai grazi dezute thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
o man nesigauna trafaretus dailius padaryti vis ipjaunu ne ten kur reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2009 01 21, 10:03)
Labai grazi dezute  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  wub.gif 
o man nesigauna trafaretus dailius padaryti vis ipjaunu ne ten kur reikia  doh.gif

Dekui 4u.gif Malonu girdeti blush2.gif

Zinok, kad ir man nesigauna tie trafaretai, ranka labai sunku suvaldyt, kad i lankas nenukeliautu lotuliukas.gif manau siam reikalui reikia nemazai praktikos g.gif Del to ir kreipiuos pas trafaretu profesonale ax.gif Pati tai tik pora kolkas esu padarius, bet tokiu nesudetingu.
Atsakyti
QUOTE(Ragana_ @ 2009 01 20, 22:44)
O as ir pasirodau  blush2.gif

Arbatos dezute
Taip pat noriu padekoti Irmuliai uz nuostabius jos ranku darbo trafaretus

Faina dėžutė mirksiukas.gif - jau gyriau tavo blog'e thumbup.gif (va ten tai darbelių pridėta wub.gif ) tai ir čia pagirsiu thumbup.gif

QUOTE(Iriska @ 2009 01 20, 23:46)
Durnas klausimas, bet kokiais irankiais jus trafaretus raizote?
Nusipirkau toki peiliuka, atrodo kaip  tusinukas ir gale peiliukas  Bet man nesigauna nieko. Tos linijos tiesios gaunasi... Patirties stoka?

Esu nemažai peiliukų išbandžiusi ir įvairiausių prisipirkusi , kurie dabar guli stalčiuje nenaudojami. Pati raižiau su peiliuku popieriui - ranka priprato - man labiausiai patinka mirksiukas.gif

QUOTE(pukučiai @ 2009 01 21, 10:03)
o man nesigauna trafaretus dailius padaryti vis ipjaunu ne ten kur reikia  doh.gif

nereikia skubėti mirksiukas.gif reikalingas geras apšvietimas mirksiukas.gif ir pradėk nuo paprastų mirksiukas.gif tikrai išlavinsi ranką mirksiukas.gif

QUOTE(Ragana_ @ 2009 01 21, 14:31)
Zinok, kad ir man nesigauna tie trafaretai, ranka labai sunku suvaldyt, kad i lankas nenukeliautu  lotuliukas.gif manau siam reikalui reikia nemazai praktikos  Del to ir kreipiuos pas trafaretu profesonale  Pati tai tik pora kolkas esu padarius, bet tokiu nesudetingu.

Tai jau tikrai nesigauna, ot kuklumas tongue.gif dar ir kaip gaunasi mirksiukas.gif pažūrėk kaip fainai atrodo rėmeliai "Lėja" arba tas kibirėlis mirksiukas.gif (jis mano tongue.gif biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 21 sausio 2009 - 14:54
QUOTE(irmulia @ 2009 01 21, 16:50)
nereikia skubėti  mirksiukas.gif  reikalingas geras apšvietimas  mirksiukas.gif  ir pradėk nuo paprastų  mirksiukas.gif  tikrai išlavinsi ranką  mirksiukas.gif

nu taip ir visur reikia praktikos o ant kokio pagrindo pasidejusu tu pjaustai man labai smalsu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pukučiai @ 2009 01 21, 15:58)
nu taip ir visur reikia praktikos o ant kokio pagrindo pasidejusu tu pjaustai man labai smalsu  blush2.gif

Iš pat pradžių raižiau ant postorio kartono gabalo, bet jis man sueidavo į skutelius lotuliukas.gif lotuliukas.gif Vėliau iš dekovitos įsigijau kilimėlį ( tiksliau porą biggrin.gif ) štai tokius: (matosi ir mano raižymo įrankis biggrin.gif )

user posted image

ir esu labai juo patenkina thumbup.gif - nebijau nei stalo sugadinti netyčia įrėžiant ir šiaip patogiau darbuotis mirksiukas.gif

Manau jų turi būti ir kanceliarinių prekių parduotuvėse, panaršykite po internetą tikrai rasite info mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 21 sausio 2009 - 16:05
QUOTE(irmulia @ 2009 01 21, 18:04)
Iš pat pradžių raižiau ant postorio kartono gabalo, bet jis man sueidavo į skutelius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Vėliau iš dekovitos įsigijau kilimėlį ( tiksliau porą  biggrin.gif ) štai tokius: (matosi ir mano raižymo įrankis  biggrin.gif )

ir esu labai juo patenkina  thumbup.gif - nebijau nei stalo sugadinti netyčia įrėžiant ir šiaip  patogiau darbuotis  mirksiukas.gif 

Manau jų turi būti ir kanceliarinių prekių parduotuvėse, panaršykite po internetą tikrai rasite info  mirksiukas.gif

as tik pora kartu esu bandziu daryt trafaretus neturejau ant ko raizyti tai ant kompiuterinio kilimelio kietojo pavirsiaus raiziau blush2.gif
Atsakyti
Trafaretų pjaustymui dar būna tokie karšti peiliai. Na kažkas panašaus kaip medžio graviravimo degikliai tik tas galiukas- peiliukas. Nors manau reiktų pamėgint ir su tuo medžiui skirtu , pažiūrėjau kaip tik yra tarp keičiamų antgalių ir toks nusmailėjantis, tik tinkamą plastiką rast reiktų.
Čia šiaip idėjos, nesu bandžius praktiškai.
Atsakyti