Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(zmonele @ 2007 05 30, 08:17)
Cia i tema apie kurkliu gaudyma. Jau seniau kalbejot, bet radau patarimu kaip juos gaudyt. Gal kam pravers g.gif
.........
*Kurkliams gaudyti galima paruosti sutrintu kiausiniu lukstu ir aliejaus masala. Suede sio masalo jie zuva.
..........

Niu ka visa kita esam ishbande cool.gif Einu ruost masalo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 05 29, 16:55)

Oho kaip viskas gyva , natūralu ir neapsakomai gražu.
Papildyta:
QUOTE(Vaidali @ 2007 05 29, 23:08)
Dar mergaitės turiu vieną klausimėlį: blush-anim-cl.gif serbentus apspito amalas lapeliai rausta ir "pūsliuojasi" o uogytės jau užmegstos ar galima dar su kuo nors purkšti?Labai jau gaila krūmelio ir uogų taip pat. doctor.gif Iš anksto dėkoju už patarimus aciuks.gif

Va čia buvo kalbėta apie actara tai tu su juo purkšk dar serbentai negreitai noks tai nusiplaus ir išgaruos o amarus sunaikinsi, nes kitaip tai nieko neliks iš tavo serbentų aš irgi purškiu šituo tik norint visai pagelbėti reikia net kelis kartus purkšti nes iš karto kažkaip visi nežūva
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 05 30, 09:28)
Oho kaip viskas gyva , natūralu ir neapsakomai gražu.
Papildyta:

Va čia buvo kalbėta apie actara tai tu su juo purkšk dar serbentai negreitai noks tai nusiplaus ir išgaruos o amarus sunaikinsi, nes kitaip tai nieko neliks iš tavo serbentų aš irgi purškiu šituo tik norint visai pagelbėti reikia net kelis kartus purkšti nes iš karto kažkaip visi nežūva

Actara yra sisteminis, tai reiškia ilgo veikimo, jis pakliūva berods ir į patį augalą ir visi zarazos nusinuodija nuo augalo sulčių g.gif Taip kad reikia atidžiai pasidomėti, per kiek laiko nuodingosios medžiagos suskyla ir augalas tampa nebepavojingas blink.gif
Atsakyti
Vilma27 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Šilingė @ 2007 05 29, 15:05)
Actara yra sisteminis insekticidas - tinkamas ginklas prieš amarus ir vabaliukus, o erkė, deja, kito lizdo paukštis schmoll.gif  NeemAzalis turėtų nuo erkių gelbėt  cool.gif

Tai voratinklinę erkę su juo irgi naikinti? Pardėj man davė Actarą unsure.gif

Jolaxsus,nerealus grožis bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Dar mergaitės turiu vieną klausimėlį: blush-anim-cl.gif serbentus apspito amalas lapeliai rausta ir "pūsliuojasi" o uogytės jau užmegstos ar galima dar su kuo nors purkšti?Labai jau gaila krūmelio ir uogų taip pat. doctor.gif Iš anksto dėkoju už patarimus aciuks.gif

susimąsčiau kas iš tikrųjų tavo serbentui g.gif parašei amalas, o visos kalba apie amarą
Žemiau šiek tike info apie pūslėtus serbentų lapus, ar nebus čia šita liga? blink.gif

Viksvinės rūdys

Ligą sukelia Puccinia ribessii-caricis Kleb. – serbentinė viksvų rūdė. Lietuvoje plačiai paplitusi liga, o kai kuriuose rajonuose ypač žalinga. Pažeidžia lapus, užuomazgas, žiedus, vaiskočius, o vėliau – uogų užuomazgas. Masiškiausiai grybo bazidiosporomis uogakrūmiai apsikrečia žydėdami. Apsikrečia tik jaunos augalo dalys. Viršutinėje lapų pusėje (ir ant kitų užsikrėtusių augalo dalių) atsiranda rausvai rudų ar geltonai oranžinių dėmių. Jose galima įžiūrėti tamsių taškelių. Vėliau dėmės iškyla ir virsta akytais spuogais, kuriuose subręsta daugybė sporų ir užkrečia viksvas. Ant agrastų ir serbentų ligų sukėlėjo sporos per sezoną išsivysto tik kartą, pirmoje vegetacijos pusėje. Smarkiau pažeisti lapai deformuojasi, nudžiūsta ir krinta. Uogos susitraukia, pasidaro netinkamos maistui ir nukrenta. Antroje vasaros pusėje ligos požymiai nebebūna tokie ryškūs.

Ligos sukėlėjas toliau vystosi ant viksvų, kur ir peržiemoja, o pavasarį apkrečia agrastus ir serbentus. Ligos plitimą skatina drėgnas oras pavasarį. Vidutiniškai kasmet liga pažeidžia 10-15 proc. agrastų uogų užuomazgų. Atsparių veislių nėra.

Apsauga. Greta uogynų nelaikykite nešienaujamų viksvynų. Verslinį uogyną iš karto po žydėjimo ir pakartotinai dar po dviejų savaičių nupurkškite fungicidais. Lenkijoje ir kitose šalyse naudojami sisteminiai fungicidai: 5 proc. bailetonas (1,5 kg/ha), 40 proc. punčas Bis (112 ml/ha), 25 proc. skoras (0,2 l/ha).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 30 gegužės 2007 - 09:09
bent jau pas mane tikrai ne tokia bėda kaip rašo jolaxus Aapačioje lapo pilna amarų o viršus lapo pasidaro nuo jų raudonas, bet nupurškus tikrai lapai pamažu vėl atgauna spalvą o vabalai žūsta.
Atsakyti
Atleiskit man "didžiajai" sodininkei ant serbentų amaras o ne amalas doh.gif lapo antroje pusėje žali vabaliukai.Bėgsiu pirkt Actarą ir purkšiu gal geriau atsisakyt šiais metais uogų bet krūmo nesušert brudeliams clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidali @ 2007 05 30, 11:03)
Atleiskit man "didžiajai" sodininkei ant serbentų amaras o ne  amalas doh.gif lapo antroje pusėje žali vabaliukai.Bėgsiu pirkt Actarą  ir purkšiu gal geriau atsisakyt šiais metais uogų bet krūmo nesušert brudeliams clap.gif

nu jau, tas amaras bus kiekvienais metais. Tik tiek, kad vegetacijos laiku reikėjo brudu purkšti, o dabar siūlyčiau tik nurinkti apsiamaravusius lapus ir laukti uogų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2007 05 30, 09:54)
Actara yra sisteminis, tai reiškia ilgo veikimo, jis pakliūva berods ir į patį augalą ir visi zarazos nusinuodija nuo augalo sulčių  g.gif  Taip kad reikia atidžiai pasidomėti, per kiek laiko nuodingosios medžiagos suskyla ir augalas tampa nebepavojingas  blink.gif

Bulvės, sodai actara purškiami ne vėliau kaip 14 dienų iki derliaus nuėmimo. Žirniai, daržovės – ne vėliau 21 dienos.

QUOTE(nengamo @ 2007 05 30, 10:02)
Vilma27  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Tai voratinklinę erkę su juo irgi naikinti? Pardėj man davė Actarą unsure.gif

Actara tikrai netinka erkėms naikinti. Reikėtų purkšti Karate, NeemAzaliu arba Fitovermu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zigzag: 30 gegužės 2007 - 10:31

Pasiskaičiau apie tavo serbentų bėdą ir patarsiu štai ką: purkšk su deciu jis nesisteminis, o kontaktinis, lietui nulijus jo nelieka, todėl galėsite uogas vartoti. Aktara nespės suskilti. Aš sisteminių insekticidų nenaudoju valgomiems augalams purkšti, purškiu tik kontaktiniais. Purškimą jais gali kartoti nors ir kasdien.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 30 gegužės 2007 - 11:19
QUOTE(kriro @ 2007 05 28, 11:59)
help.gif NEGALIU, JAU NET VERKTI NORESI. KAIMYNAS MANO NEPJAUNA IR NERAVI SAVO DARZO IR IS JO PAS MANE PER TVORA PRISIVEISE BJAURIOS ZOLES - GARSVOS. PADEKIT, GAL ZINOT KAIP ISNAIKINT? SAKNYS NEIMANOMAI ILGOS IR VISOS NEISSIRAUNA, O NUTRUKSTA. vIENA PUSE NUPURSKIAU RANDOPU, NET SAVO ZOLES NEPAGAILEJAU, O KITOS NEGALIU PURKSTI, NES JAU SUDYGE GELES, AUGA BALTASAKNE IR PAPARCIAI. GAL KAS TUREJOT TOKIAS BJAURIAS"DRAUGES"? doh.gif

Turiu ir aš tokią problemą, sklypą pirkom su "paveldu", tai treti metai raviu. Chemijos nenoriu naudot. Jau išnyksta, šaknelės vis plonesnės, ypač ten kur daržovės, kur žolytė pjaunama. LABAI GERAI RAVISI PO LIETAUS 4u.gif Nuo kaimynų atsitvėrėm plastiko tokaisi lakštais, gilaii įkasus garšvos neperlipa.
Atsakyti
Gryžau iš Vilniaus ir štai kokį grožį namie radau
user posted image
user posted image
O dabar mačiau jau kiškio kopūstai pražydo, lekiu fotkinti, nes žydi tik iki pietų tongue.gif
Atsakyti