Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Siuo metu esu vokietijoj, cia labai populiaru visokie spygliuociai krumai, rododendrai ir t. t. dideliuose vazonuose smile.gif pas mane namie dar vis vyksta statybos, pasodinu koki krumeli, bet po kurio laiko matau kad jam cia ne vieta, ar butu galima spygliuocius ir man taip sodinti, kaip su ziemojimu? tikriausiai persaltu saknys. Gal kuri galit patart ar kur apie tai pasiskaityt ax.gif
Atsakyti
Vokietijoj šiltesnės žiemos, todėl augalai puikiai peržiemoja, o pas mus galima laikyti nešildomuose šiltnamiuose arba apšiltinti patį vazoną - pvz įstatyti į putoplasto dėžę ar apdėti akmens vata (jau nepamenu kokiam leidiny apie tai skaičiau).
Papildyta:
[quote=jutute,2007 06 07, 17:24]
[quote=Mamce,2007 06 07, 14:19]
Levisijos ir pas mane nuo pernai auga. As pirkau specialiai savo"alpinariumui" (skambiai tariant blush2.gif ). Visa diena jas kepina saule, dirva tai absoliuciai prasta, smelinga. Ziema nedengiau niekuo. Siu metu rezultatas - zydi tik viena is dvieju. Bet koks grozis wub.gif Nusipirkau dar du kelmelius... ax.gif

O tai kur tas grožybes randat nusipirki, labai jau ir man gražios jos. mirksiukas.gif
[/quote]

Šiandien mačiau Kaune geležinkelio turguje.
Atsakyti
Aplinkos puoseletojos, patarkit mirksiukas.gif
Musu baseineli uzpuole dumbliai. Baseino dugnas betonuotas, krastai is akmenu. Pavasari pakeitem vandeni, bet leliju dezes sudejome su tuo paciu dumblu, matyt "rasodos: sociai. Ar niekas neturit sitos problemos? Gal galit ka nors patarti g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute301 @ 2007 06 07, 18:56)
Siuo metu esu vokietijoj, cia labai populiaru visokie spygliuociai krumai, rododendrai ir t. t. dideliuose vazonuose  smile.gif  pas mane namie dar vis vyksta statybos, pasodinu koki krumeli, bet po kurio laiko matau kad jam cia ne vieta, ar butu galima spygliuocius ir man taip sodinti, kaip su ziemojimu? tikriausiai persaltu saknys. Gal kuri galit patart ar kur apie tai pasiskaityt  ax.gif

Žinoma galima ir nenušaltų, pasjus klimatas šiltesnis, tik rudenį reikia gerai prilieti vazonus ir jei žiemą atlydys irgi būtina palieti.
Atsakyti
O gal kas nors turit atliekamu vilkdalgiu (irisu) ir galetumet padovanot? Keist, tai dar neturiu i ka (siemet pirmi metai, kai turiu mazyti gelyneli, kuriame yra labai nedaug gelyciu, tai atliekamo nieko neturiu), uztat ir klausiu gal kas padovanotu. blush2.gif Man jie labai grazus. Buciau dekinga. Jei ka, tai geriau rasykit i AZ, nes galiu praziopsot ir nepastebet.
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2007 06 07, 23:02)
O gal kas nors turit atliekamu vilkdalgiu (irisu) ir galetumet padovanot? Keist, tai dar neturiu i ka (siemet pirmi metai, kai turiu mazyti gelyneli, kuriame yra labai nedaug gelyciu, tai atliekamo nieko neturiu), uztat ir klausiu gal kas padovanotu. blush2.gif Man jie labai grazus. Buciau dekinga. Jei ka, tai geriau rasykit i AZ, nes galiu praziopsot ir nepastebet.

Jus kaunietes turit toki lobi kaip Gintaras Klimaitis.
http://rojaussodai.l...opic.php?t=1457
Nezinau kaip del "padovanoti", bet jei as gyvenciau arciau Kauno ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2007 06 07, 22:57)
Aplinkos puoseletojos, patarkit mirksiukas.gif
Musu baseineli uzpuole dumbliai. Baseino dugnas betonuotas, krastai is akmenu. Pavasari pakeitem vandeni, bet leliju dezes sudejome su tuo paciu dumblu, matyt "rasodos: sociai. Ar niekas neturit sitos problemos? Gal galit ka nors patarti g.gif

pernai bandžiau būna senukuose pirkti toks biologinis preparatas "Septic Gobler". pagal aprašymą jis kaip ir skirtas kanalizacijos kvapui naikinti, bet tinka ir baseinams, nes poveikis tas pats - naikina dumblius, ardo visokias riebalines nuosėdas ir pan. ir geriausia, kad tai kazkokios bakterijos, kurios ne chemija ir neturi neigiamo poveikio florai ir faunai. Taciau poveikis vistik trumpalaikis... Dar senukuose būna specialių priemonių baseinams nuo dumblių valyti, ten didesnėmis pakuotėmis, bet brangūs...., ir jei neklystu žiūrinėjau sudėtį, tai praktiškai tie patys mikroorganiszmai kaip ir aname "septic..." tai jei nedideliam baseinėlui galima suktis su juo.
Bendras principas, kodel dumblėja - mazas deguonies kiekis vandenyje ir daug azoto. jei pastebėsit, vanduo nuskaidrėja po lietaus, kai prisisotina deguonies. Dar sakoma, kad galima tą problemą šiek tiek spręsti pasodinant augalų, kurie uždengia vandens paviršių lapais ir dumbliai negaudami saulės žūva. Tai tokios vat teorijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, jolaxus, pabadysiu paieskot to "Septic Gobler". Tikrai, po lietaus vanduo praskaidrėja. Galvojau, kad lietus tuos dumblius dugnan nusodina. Lelijų lapai sparčiai auga, gal uždengs pusę baseinelio, bet šiuo metu ir tarp lapų tų dumbliūnų gausybė doh.gif , vaizdialis nikoks schmoll.gif
Atsakyti
jo pas msu irgi prude yra problema vanduo toks i ruduma, bet gal zinot kokias nors prie mones kaip buozgalvius sunaikinti???gal yra koiu zuvu kurios eda juos???
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 06 08, 08:47)
jo pas msu irgi prude yra problema vanduo toks i ruduma, bet gal zinot kokias nors prie mones kaip buozgalvius sunaikinti???gal yra koiu zuvu kurios eda juos???

taigi jie neamžini - išaugs varlytės ir buožgalvių neliks mirksiukas.gif bus varlių orkestras hihihi.gif
aš tai pavasarį varlių kiaušinius "žvejojau", nes pirmais metais, kai buvau palikusi, tai buožglvių knibždėte knibždėjo, o šiemte pora varlyčių koncertuoja ir tiek biggrin.gif
tarp kitko tais pirmaisiais metais kai daug ko mokėmes iš savo klaidų ir kitų patarimų, tai tuos buožgalvius tiesiog išsiurbėm keisdami baseino vandenį... taip drastiškai, bet kitaip kaži ar su jais įmanoma susidoroti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 08 birželio 2007 - 07:56
QUOTE(vilytte @ 2007 06 06, 09:56)
O dar atsiminiau NeemAzal (čia medžiukams užpultiems).
Purškėm mes šituo savo pasodintus vaizmedžius - nelabai kas padėjo, paskui purškėm Factac'u (kažkaip panašiai vadinasi), bet vis tiek nelabai kas gaunasi doh.gif
Nu bet jūsų rašymo tempai doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 08, 08:52)
tuos buožgalvius tiesiog išsiurbėm keisdami baseino vandenį... taip drastiškai, bet kitaip kaži ar su jais įmanoma susidoroti g.gif

mes su broliu gaudydavom ir augindavom akvariume biggrin.gif buvo nežmoniškai įdomu stebėti, kaip išauga kojytės, dingsta uodega, atsiranda kitokia galvytė, etc. - thumbup.gif
Atsakyti