Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Wolke @ 2007 06 07, 12:46)
Labutis  4u.gif
gal kuri auginat tokia gelyte lot.Lewisia,nusipirkau - labai jau grazus ziedukai suviliojo,kaip mazos rozytes,pradejau ieskotis informacijos,nu lyg ziema iskasti reikia  g.gif
user posted image

Aš šiemet irgi tokią nusipirkau Žiežmarių šiltnamiuose (keletą kartų mačiau ir Kalvarijų turguje). Tik vazonėlyje dar ir visas būrys vaikiukų buvo thumbup.gif . Džiaugiausi, jog galėsiu greitai pasidauginti. Bet kažkas nepatiko jai pas mane verysad.gif Nelabai turėjau kur sodinti, kol kas statybos nebaigtos. Tai pakišau po obelimi, o dar tie lietūs kaip tik prasidėjo. Tai vaikiukai beveik visi sunyko. Pati dar šiaip taip laikosi. Reikės išsistudijuoti Ju.Ju nurodytą puslapiuką, ką ši gėlytė mėgsta ir persodinti.

O jau lelijų grožis, aš tos švelniai oranžinės dar neturiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 07, 11:52)
radau straipsniuka, bet rusu kalba, jei skaitai - prasom hi.gif

aciuks.gif skaitau...bet labai jau koncentruotis turiu doh.gif pasimirso ta kalba doh.gif
QUOTE(vilytte @ 2007 06 07, 11:52)
kokios gražios tavo lelijos. Čia Azijinės?

nezinau ax.gif
QUOTE(Manyka @ 2007 06 07, 11:54)
o ar tręši jas, ar pačios taip gražiai auga?

pacios auga...per ziema jos buvo puode susodintos,ir lauke perziemojo - tik dabar pavasari as jas i gelyna perkeliau mirksiukas.gif

pas mane didziausias sodininkas ir darzininkas mano vyras blush2.gif na gelynu neravi,geles kai kurias jis- kai kurias as sodinu,kas jau del didesniu krumu eina tai jis virsininkas,jis nemegsta hortenziju - tai ir neturim nei vieno krumo...nors man jos wub.gif geliu puodai ir loveliai visiskai mano valdzioj lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2007 06 07, 12:26)
aciuks.gif skaitau...bet labai jau koncentruotis turiu  doh.gif pasimirso ta kalba  doh.gif

štai, ką radau lietuviškai "Sodo spalvose" - "Vieni iš pačių gražiausių augalų mažiems alpinariumams. Visos levizijų rūšys auga Šiaurės Amerikos kalnuose. Jų lapai sukulentiniai, tik vienos rūšys (Lewisia pygmaea, L. rediviva, L. longipetala) meta lapus, o kitos (L. cotyledon, L. columbiana) žiemoja su lapais. Dažniausiai kultūroje auginama Lewisia cotyledon ir jos hibridinės veislės įvairiausių spalvų žiedais. Ji žydėjimo metu būna iki 20–30 cm aukščio. Levizijoms parenkama saulėta vieta arba nedidelis pavėsis. Dirva turi būti humusinga, smėlinga, laidi. Visos levizijų rūšys nepakelia užmirkimo. Visžalės rūšys žiemoja lengvai pridengtos. Lapus metančių rūšių dengti nereikia. Labai gražios Lewisia brachucalyx ir L. tweedyi Lietuvoje lauko sąlygomis auga labai sunkiai. "
Lyg ir jolaxus augina ( google'j nepasislėpsi hihihi.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 07 birželio 2007 - 11:47
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 07, 12:46)
...Lyg ir jolaxus augina ( google'j nepasislėpsi  hihihi.gif )

maniau, kad auginu... buvau jauna ir nepatyrus blush2.gif biggrin.gif apsipažinau, sumaišiau su uolaskėle blush2.gif ale dabar jau šita pamoka išmokta, kitas mokinuosi biggrin.gif
o va uolaskėlė labai panaši ir be pretenzijų auga, tik žiedukai kuklesni, taigi kas bijot levisiojos lepumo alternatyvai rinkitės uolaskėlę mirksiukas.gif
tiesa ir uolaskėlių be galo daug atmainų, ne visos į levisiją panašios ax.gif
va šitos mane suklaidino, auginu tokias:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 birželio 2007 - 11:59
QUOTE(Smiltis @ 2007 06 07, 10:56)
Labukas,
sakykit o ką darot su nužydėjusiais žiedais. Pvz pas mane dabar kur matosi nuotraukoj tokia baltai žydi, ji šiaip pažeme, bet žiedai ant koto- ką dabar su jais reikia daryti  g.gif

user posted image

Reikia nukarpyti nužydėjusius žiedelius.
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2007 06 07, 11:46)
Labutis  4u.gif
gal kuri auginat tokia gelyte lot.Lewisia,nusipirkau - labai jau grazus ziedukai suviliojo,kaip mazos rozytes,pradejau ieskotis informacijos,nu lyg ziema iskasti reikia  g.gif
user posted image
man zinokit liga uzejo ant gelyciu  pirkimo  ax.gif  blush2.gif galeciau uzvesti tema - siandien nusipirkau  doh.gif tiesa siandien dar nei vienos nenusipirkau...bet apziurejau labai grazia lelija  wub.gif biski brangoka,bet is galvos jau neiseina  ax.gif
o cia mano lelijos,nezinojau,kad ir raudonu dar beturinti
user posted image

Levizijos žiemoja net nedengtos mūsų sąlygomis, o pas tave ten šilčiau, taigi problemų neturėsi. Mėgsta saulutę, nepakenčia sunkios dirvos, o auginimui nereikli.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 06 07, 12:11)
nu as tai kaip tik nesioju S ax.gif

na va! būčiau žinojus, būčiau padovanojus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 07, 10:40)
O kaip Jūs rankeles saugot?

As tai pastaruoju metu perku is senuku gumuotas pirstines - jeigu M dydzio tai ir visai nieko - rankos nesunta, isskalbiu ar bent praskalauju - ir praktiskai vienu pirstiniu visai vasarai uztenka (jei kurs nors neuzmetu). Aisku dailusis ravejimas nelabai gaunasi, bet geriau rankos geriau jauciasi negu guminese pirstinese
As siemet pirkau balta guma padengtas, bet kataloge tokiu neuztikau - cia panasios
http://www.senukai.l...id=000050862490
Atsakyti
QUOTE(reg @ 2007 06 07, 13:41)
As siemet pirkau balta guma padengtas, bet kataloge tokiu neuztikau - cia panasios
http://www.senukai.l...id=000050862490

ir as tokiu visur ieskau, nes S dydzio nerendu niekur unsure.gif Jau apie XS net nesvajoju cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 07, 14:13)
ir as tokiu visur ieskau, nes S dydzio nerendu niekur  unsure.gif Jau apie XS net nesvajoju  cool.gif

čia mažarankės, pasirodo, renkasi! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 07, 14:16)
čia mažarankės, pasirodo, renkasi!  biggrin.gif

palauk, kai uždėsiu šįvakar tau savo beveik XL lapcę, bus tau mažarankės tongue.gif
o kadangi sakot, kad tokios guma aplietos visai patogios, tai gal reikės išbandyti rolleyes.gif aš jas matydavau ir mano letenai tinkamų pataikyčiau išsirinkti, tik vis man jos atrodydavo labai jau rimtiems kokių statybininkų darbams, o ne gėlynams kapstyti tinkamesnės... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 07 birželio 2007 - 13:26
Levisijos ir pas mane nuo pernai auga. As pirkau specialiai savo"alpinariumui" (skambiai tariant blush2.gif ). Visa diena jas kepina saule, dirva tai absoliuciai prasta, smelinga. Ziema nedengiau niekuo. Siu metu rezultatas - zydi tik viena is dvieju. Bet koks grozis wub.gif Nusipirkau dar du kelmelius... ax.gif

Taigi, Ausma, ju vaikuciai pas tave sunyko del dregmes pertekliaus. Joms geriau sausiau nei slapiau.
Atsakyti
QUOTE(Flowwer @ 2007 06 07, 10:29)
Bandžiau vistiek neatidaro schmoll.gif
Kaip suprantu patasytas šis:
ai durna uždėjau slaptažodį tuoj taisau.
http://s188.photobuc...ms/z37/ilonadz/

o jei kaimas kryžkelėj šiandien bekurdama albumus uždėjau private todėl ir nematei. atsiprašau ax.gif dabar gali žiūrėti
Atsakyti