Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(vilytte @ 2007 06 06, 11:39)
1. Nu kaži ar nenumirtų vieną mėnesį rūgščioj žemėj, kitą kalkingoj g.gif

2. Bet vis tiek dar ko nors rudeniui noriu. Sklypas didelis, pasireikšti yra kur.
Pasigirkit kas ką gražaus rudeniui turit biggrin.gif

1. nugi kaip čia trumpiau atsakius.. matai kapyr, jei šalia hortenzijų bus betoniniai blokeliai, plytos ar žvyras - dirva natūraliai bus labiau kalkinga, reiškias žiedai ir taip bus ružavi; jei auga asiūkliai ir kt rūgščia dirvą mėgstančios piktžolės - be problemų turėsi mėlynos spalvos žiedus. Keisti dirvos pH reikia palaipsniui ir prieš tai gerai palaisčius patį augalėlį 4u.gif
2. o nenori pasisodinti jurginų, gladiolių, ratilių? Jie žydi iki pat šalnų. Nors taip pat reikia nepamiršti, kad jie yra pas mus tik vienmečiai. Taip pat kažkur buvau radus, kad yra šiek tiek rūšių rododendrų, kurie žydi antroj vasaros pusėj. Nežinau ar visos ( reiktų pasiieškot info), bet rožės, raganės lyg ir žydi iki šalnų.
Wolke, štai ką radau: "Šiltadaržiuose ir nedideliuose daržuose šliužus galima naikinti mechaniniu būdu. Tarpueiliuose išdėstoma šlapių skudurų arba stambesnių augalų lapų, pvz., varnalėšų, rabarbarų, po kuriais sulindę kenkėjai surenkami ir pašalinami"; "nemėgsta linų, grikių, svogūnų, česnakų ir rūgštynių"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 06 birželio 2007 - 11:40
[quote=Sraunius,2007 06 06, 13:22]
2. o nenori pasisodinti jurginų, gladiolių, ratilių? Jie žydi iki pat šalnų. Nors taip pat reikia nepamiršti, kad jie yra pas mus tik vienmečiai. Taip pat kažkur buvau radus, kad yra šiek tiek rūšių rododendrų, kurie žydį antroj vasaros pusėj. Nežinau ar visos ( reiktų pasiieškot info), bet rožės, raganės lyg ir žydi iki šalnų.

Jurginą vieną šiemet pasisodinau. Jie tikrai verti dėmesio tik iškasinėti reikia.

Rožes pievelėje išnaikinau, vaikai du maži, buvo įkritę ne kart. Nusprendžiau daugiau vaikų nekankint. Ant tvoros turiu parko rožių tokių, kad net kvapą gniaužia. Pražys įmesiu foto.

Raganę pavasarį su jumis pasikonsultavus pasisodinau, tai tiek audra su ledais išdaužė (o jau ir žiedus kelis buvo išleidus), kad liko plikas stiebas, nežinau ką su ja dabar daryt g.gif

Išvada: rudenį ne kas su žiedais. Arba priežiūros nemažai reikalauja. Nu ant kapų tik gausu, bet gal kapų gėlėm aš kada vėliau pasipuošiu wub.gif

Niu eisiu skaityti savo knygų, paskui ataskaitą duosiu.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 06, 12:40)
Išvada: rudenį ne kas su žiedais. Arba priežiūros nemažai reikalauja. Nu ant kapų tik gausu, bet gal kapų gėlėm aš kada vėliau pasipuošiu wub.gif

g.gif o kokios geles yra vadinamos "kapiniu" blush2.gif
Beje, Wolke, gal vel mano laki vaziduote kalta bus, bet lygtais kazkada esu girdejusi kad sraigem nepatinka kalkes ir pelenai, pabandyk paarstyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 05, 16:21)
mastau.gif o-joj, o tai ji išvis žiemoti gali ar žiemai reikia iškasti?

Pas mane perziemojo sia ziema.

QUOTE(merepopins @ 2007 06 05, 19:07)
Pirkau "Maximoj" hortenziją. nesusilaikiau -- jau tokia vargšiukė pasirodė

As irgi smile.gif

Pas mane perziem bugenvilija nusibaige, tai as ja ant bajerio ikasiau lauke i zeme. ateinu, gi ziuriu, atsprogo bigsmile.gif o sausa sausa buvo. Tas pats nutiko su virziu. MB ji isgelbejo. Cia matyt po tu tropiniu liuciu.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 06, 11:55)
tik nepamirškit, kad jos vienmetės, bet vaisingos - kitiems metams jau ravėti tenka, nes prisisėja ir kur reikia ir kur nelabai biggrin.gif

štai kaip pernai pas mane jos atrodė vasarą:

o jezau, kaip gražu........... net kvapą užgniaužė..... wub.gif
Jolaxus, o kaip ji dauginasi? sėklytėm?
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 06, 13:39)
o jezau, kaip gražu........... net kvapą užgniaužė.....  wub.gif
Jolaxus, o kaip ji dauginasi? sėklytėm?

taip, būna pirkt sėklų parduotuvėse. Aš čia pernai pirmą kartą pasisėjau į dėžutes pavasarį, o šiemet jau daigų pridygę užsisėję nuo pernai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 06, 13:57)
g.gif o kokios geles yra vadinamos "kapiniu"  blush2.gif

Tai, ką lapkričio 1 ant kapų sodina- man tai astrai, chrizantemos. Nors žurnaluose esu mačiusi tokių veislių, kad tikrai jų norėčiau. Tik paprastai, kai labai gražu, labai daug dėmesio prašo.

Perverčiau savo knygelę ir rudeniui nusižiūrėjau kaip labai nereiklias, vešlias ir įspūdingas:
Saulainė (žydi iki 09), geltona, aukštis iki 150 cm. Apibūdina kaip stiprų, tvirtą, gauiažiedį ir nereiklų augalą, tinkantį net pradedančioms gėlininkėms.
Šiurkštusis saulakis - apibūdinimas l.pan.
Knifofija smile.gif - jaučiu kai kas ją augina. Gal apibūdintų? Pgl. info; žydi ( 07-090, iki 140 cm., įspūdinga daugiametė žolė, tik žiemai prašosi pridengiama.
Taškuotoji šilingė - žydi 06-09, geltona, ilgainiui taip siželia, kad reik kastuvu apmažint.
Blizgančioji rudbekija - 07-09, iki 80 cm., gausiai ir ilgai žydinti, lengvai prižiūrima gėlė.
Nu dar astilbės man patiko, tik labiau pavėsį mėgsta.

Gal kas auginat ką nors. Kažkaip paveikslėliuose tai net piktžolės gražios, o natūroj truputį kitaip kaip taisyklė būna...

Atsakyti

QUOTE(une @ 2007 06 06, 09:46)
o as  doh.gif  doh.gif  pirstais uzbadysit  unsure.gif  uzvakar ispurskiau raundapu zoles, o siandien juodzemio uzves  doh.gif  pasiule laaabai pigiai, tai ir paemem... kai kur reikia sklypa net 50cm kelti-tai tikrai nemazi pinigai iseina. tai va tas ir itakojo toki sprendima  doh.gif

na jei islys, tai vel kartosi procedura mirksiukas.gif

QUOTE(Manyka @ 2007 06 06, 09:48)
lotuliukas.gif  tai gerai, jos po storu žemių sluoksniu dabar šimtu procentų nustips:) nesapnuosi košmaruose, kaip į viršų kalasi, raitosi, lenda varpučiai, asiūkliai ir krienai!  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
negasdink zmoniu

QUOTE(ilonadz @ 2007 06 06, 11:11)
na va ir atsakymas apie hortenzijas, bet pas mane tai ta mėlyna kažkokia labai jau lepi

nu pas mano uosvieni ke irgi g.gif biski salciau ir ji jau leipsta doh.gif

QUOTE(Wolke @ 2007 06 06, 12:11)
ir kovok su jom kiek nori,kaip ir su tom skruzdem...gal uzvezti ir jums mirksiukas.gif  smile.gif

tu gal jas veisliai dar paaugink lotuliukas.gif
Papildyta:
nu ir priraset doh.gif skaitau ir zvengiu lotuliukas.gif
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 06, 08:54)
Na bet jūs pasiskaitykite kad skruzdėlių iš sodo ir daržo naikinti negalima jos yra priskiriamos kaip ir kenkėjus naikinančiom, kaip ir visokie paukščiai vabzdžiaėdžiai. Aš tai išsinaikinau kad į namus nelystu ir tai tik liaudiškom priemonėm kaip jau rašiau cinamonu. O dar sename sodininko žinyne skaičiau kad galima skruzdes naikinti su mielių ir uogienės mišiniu jos prisiėda ir dvesia.

nu ka daryti, kai pas mane darze jau namus surezgusios ir su savo kiausais ten duodasi doh.gif nervina cool.gif
o ir is tu trinkeliu tai visa smeli i virsu isnesa aggressive.gif

QUOTE(siaudukes @ 2007 06 06, 09:33)
čia visai ne į temą,bet apie krieną;lygiom dalim sumalt per mėsmalę su saliero šaknim,citrina su žieve,pridėt medaus.dienelę pastovi ir nuostabus pagardas prie mėsos,sūrio.be to vaistas nuo ūžimo ausyse blush2.gif (ilgai stovi šaldytuve)

skaniai skaitosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 06, 13:48)
taip, būna pirkt sėklų parduotuvėse. Aš čia pernai pirmą kartą pasisėjau į dėžutes pavasarį, o šiemet jau daigų pridygę užsisėję nuo pernai. smile.gif

niekad nemačiau pirkti... ax.gif
galvojau, jei dauginasi šaknimis, galima bandyt apjuosti ta juosta žemėje, bet jei sėklytėmis, tai tada bus ką veikt lotuliukas.gif
Atsakyti
Karstis mane paveike turbut, einu pertvarkinet savo gelyna blink.gif Nusprendziau geles vietomis sukeisti doh.gif Kol pavesiukas toj vietoj ax.gif Vyras pavadino mano gelynus - gyvais. Viena syki, ishvazinejo as sejau geles (zioveini). Kaimynka tuo pat metu dave savu gelyciu, tai nusprendziau pasodinti jas toj vietoj (ir gerai, nes visvien jis neisdygo ten) Tai vyras grizo blink.gif O ten jau geles uzaugusios, kelios net su ziedukais lotuliukas.gif
Tokiu situaciju pilna pas mane ax.gif , toks jausmas kad geles kojas turi rolleyes.gif
Dabar jauciu vel tas pats bus. Ishvaziavo. Grizes, ras pasikeitimus blink.gif hihihi.gif
Atsakyti
mes taip su vaiskrūmiais ir vaismedžiais dar migruojam. Nu gi gėda baisinė, bet kol pripratom prie sklypo gyventojų, kaimynų tradicijų, savo norų ir kaip įsivaizduojam sutvarkytą gyvenamą/poilsinę vietą, keli mėn turėjo praeit doh.gif
Atsakyti
o mes dar vis tvarkomes ir kartais viskas stovi vietoj, nes su MB niekaip nesutariam kas kur kaip doh.gif vienam taip, kitam taip, vis ieskom kompromisu hihihi.gif
Atsakyti