Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Gal ir geros tos skruzdėlės, bet mane nervuoja.... nesinori jų chemija naikint, bet dabar bandau "liaudišką receptą": pastačiau negilų indelį su vandeniu ir uogiene, jos lenda pasmaližiauti ir skęsta ax.gif Vis mažiau kieme liks, ar ne? cool.gif
Atsakyti
[quote=nengamo,2007 06 06, 10:07]
Pas mane irgi bujoja. O kada reikia pjaut melisą džiovinimui? Žalią pabandžiau užplikyt,tai man pasirodė neskanu ax.gif O kaip jūs geriat?

Skaniausia tai kai žydi. O šiaip tai jos tikrai neskanios kai dar visai mažutės, o paaugusios tai net nežydinčios skanios. Aš dar kartais pamaišau su žalia arba juoda arbata. Skonio melisa nelabai turi, bet kvapas tai man super.

o Skruzdės šiaip jau amarus globoja, nes lygtais jais minta (kad globoja tikrai žinau, dėl mitimo gal ką ir paistau), tai perneša juos iš vienos vietos į kitą (kartu su ligom aišku).
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 06, 10:17)
bet tai gi jos nieko nepakenkia nei augalams nei medžiams aišku namie gal nemalonu kai valgai o tau iš duonos sako labas.

bet nervina mad.gif pridaro tų savo takų, pripurena žemių aplink bedygstančius fliansiukus, iš mano akmenėlių kompozicijos liko išpurento smelio krūva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 06 06, 10:25)
Gal ir geros tos skruzdėlės, bet mane nervuoja....

PAs jus geles neauga, o pas mane vaikas ant zolytes zaidzia, tai visas aplipes skruzdem. Ypac jei dar po baseino slapias ishlenda unsure.gif Karupus vaizdelis blink.gif Jos gi dar ir kanda. O jis mazylis dar nemoka apsiginti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 06, 10:25)
o Skruzdės šiaip jau amarus globoja, nes lygtais jais minta (kad globoja tikrai žinau, dėl mitimo gal ką ir paistau), tai perneša juos iš vienos vietos į kitą (kartu su ligom aišku).

ne-a biggrin.gif Amarus valgo boružėlės, o skruzdės minta amarų kakais ir "augina" juos maisto gamybai (ty sekantiems kakams) tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 06, 08:54)
Tos kurios auginamos lauke tikrai užauga didelis krūmas na aukščio tai iki 1,5m o pločio tai kiek leisi tiek ir plėsis
Papildyta:

Na bet jūs pasiskaitykite kad skruzdėlių iš sodo ir daržo naikinti negalima jos yra priskiriamos kaip ir kenkėjus naikinančiom, kaip ir visokie paukščiai vabzdžiaėdžiai. Aš tai išsinaikinau kad į namus nelystu ir tai tik liaudiškom priemonėm kaip jau rašiau cinamonu. O dar sename sodininko žinyne skaičiau kad galima skruzdes naikinti su mielių ir uogienės mišiniu jos prisiėda ir dvesia.

Naudingos tik miško skruzdsėlės, o daržo skruzdės - kenkėjos, jos augina amarus, perneša juos ant sveikų augalų ir netgi gina nuo boružių. Jos maitinasi amarų išskiriamomis lipniomis išskyromis, nes jos saldžios.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 06, 10:36)
Naudingos tik miško skruzdsėlės, o daržo skruzdės - kenkėjos, jos augina amarus, perneša juos ant sveikų augalų ir netgi gina nuo boružių. Jos maitinasi amarų išskiriamomis lipniomis išskyromis, nes jos saldžios.

aha aišku okaip miško skruzdėlių atsivilioti į daržą turbūt be šansų?

Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 06, 10:34)
PAs jus geles neauga, o pas mane vaikas ant zolytes zaidzia, tai visas aplipes skruzdem. Ypac jei dar po baseino slapias ishlenda  unsure.gif Karupus vaizdelis  blink.gif Jos gi dar ir kanda. O jis mazylis dar nemoka apsiginti  verysad.gif

Na skruzdėlės tai tikriausiai mažiau kanda, va pas mus tai moškių nuo Nemuno pilna tai va mano mažiuka baigia suėsti o jis sau guli ramiausiai nors jos įsisiurbusios kraują geria.
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 06, 10:41)
aha aišku okaip miško skruzdėlių atsivilioti į daržą turbūt be šansų?

Papildyta:

Na skruzdėlės tai tikriausiai mažiau kanda, va pas mus tai moškių nuo Nemuno pilna tai va mano mažiuka baigia suėsti o jis sau guli ramiausiai nors jos įsisiurbusios kraują geria.

Reikia iš miško parsivešti skruzdėlyną, bet manau nesidžiaugsi, ant žolės nepasėdėsi, nes jos užims visą teritoriją, o kas tik pasimaišo joje yra priešas ir jį reikia apsisioti rūgštimi. O tai labai nemalonu patikėk lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
gal kam įdomu:
1. neskiesta dilgėlių ištrauka stiprina augalus ir naikina amarus;
2. trumpai fermentuotas dilgėlių tirpalas ( skiesti santykiu 1:10) naikina amarus;
3. dirvinių asiūklių ištrauka (1:5) apsaugo nuo grybinių ligų;
4. krienų lapų ir šaknų neskiesta ištrauka apsaugo nuo rudojo puvinio;
5. česnakų ir svogūnų neskiesta ištrauka apsaugo nuo braškinių erkių, amarų ir grybinių ligų
Sąrašą dar galima būtų tęsti ax.gif
Atsakyti
O dar atsiminiau NeemAzal (čia medžiukams užpultiems).
Radau "Mano ūkis":
Iš augalinės kilmės medžiagų šiuo metu Lietuvoje yra naudojamas nimazalis 10 g/l k. e. (NeemAzal T/S). Nimazalis yra Indijoje augančio medžio Azadirachta indica A. Juss ekstraktas, išskirtas iš šio medžio sėklų ir labai efektyviai naikinantis augalų kenkėjus: baltukus, pelėdgalvius, amarus, baltasparnius, tripsus, voratinklines erkes ir kitus. Veiklioji medžiaga – azadirachtinas A 10 g/l. Preparatas skirtas profesionaliam ir indvidualiam naudojimui.

Veikimo būdas. Nupurškus nimazaliu, augalas pasidengia plona plėvele, taip pat per lapų paviršių dalis preparato veikliosios medžiagos nukeliauja į vidinius augalo audinius. Kenkėjus preparatas veikia tik oraliniu būdu (jiems maitinantis augalais, nupurkštais nimazalio tirpalu). Patekus veikliajai medžiagai į organizmą, kenkėjas nebegali nusinerti bet kurioje vystymosi stadijoje. Praėjus kelioms valandoms po nupurškimo, jau galima pastebėti pirmuosius preparato veikimo požymius: kenkėjai, jų lervos ar vikšrai praranda aktyvumą ir nustoja maitintis. Po kelių dienų kenkėjai žūva, nespėję palikti palikuonių.

Naudojimas. Kenkėjai, kurių trumpas vystymosi ciklas (amarai, voratinklinės erkės), purškiami preparatu pakartotinai po 5–7 dienų, tripsai – po 10–14, graužiantieji kenkėjai – po 12–14 dienų. Ypač geri rezultatai gaunami, kai tirpalas padengia augalo lapus iš abiejų pusių, o kenkėjai būna pradinėse vystymosi stadijose. Jei po purškimo nepraėjus 6 valandoms nulijo lietus, purškimą būtina pakartoti. Kadangi preparato veiklioji medžiaga vandenyje greitai skyla, tirpalą reikia sunaudoti tą pačią dieną.

BAndžiau, tikrai veikia.4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 06, 10:41)
pas mus tai moškių nuo Nemuno pilna tai va mano mažiuka baigia suėsti o jis sau guli ramiausiai nors jos įsisiurbusios kraują geria.

swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 06, 10:58)

Manyka, brungioji, čia ne chat'as ar irc, čia forumas ir atsakymai feisiukais yra draudžiami wink.gif

Į temą, gal kam bus naujiena, bet radau tokią info, kad Soltra parduoda hortenziją, kuri atspari net iki -34 laipsnių šalčio. Priežiūra kaip ir rododendrų, plius galima žiedų spalvą keisti pagal pageidavimą ( pvz., viena mėn nori ružavų žiedų, kitą - mėlynų bigsmile.gif )
Atrodo ji štai taip:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 06 birželio 2007 - 10:05