Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(rena @ 2007 06 05, 23:22)
o man reiktu krieno, o taikai reiks marinuoti agurka, tai ir neturesiu cool.gif

galiu pakviest išsikast lotuliukas.gif nors savaitgalį pievą šienavom, tai gal dar bus lapai neataugę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 05, 23:32)
galiu pakviest išsikast  lotuliukas.gif  nors savaitgalį pievą šienavom, tai gal dar bus lapai neataugę biggrin.gif

galeciau i gelyna pasisodint lotuliukas.gif nes ten neturiu dar nei vienos kvietkos hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 06 05, 23:35)
galeciau i gelyna pasisodint lotuliukas.gif nes ten neturiu dar nei vienos kvietkos hihihi.gif

oi nedaryk tokios klaidos! nono.gif
geriau jau būtų topinambais užsileist - bent žydi gražiai ir šaknys 'konkrečios' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 05, 23:37)
oi nedaryk tokios klaidos!  nono.gif
geriau jau būtų topinambais užsileist - bent žydi gražiai ir šaknys 'konkrečios'  biggrin.gif

na juokauju aisku, nu topinambu man nereikia (siaip as ju turiu uz ukinio) schmoll.gif irgi gera zaraza kol isnaikini doh.gif nors salotikes tokios visai neblogos rolleyes.gif
bet jauciu siais metais tai petunijom uzsodinsiu ir vsio, net kazkaip pinigeliu kolkas nera ir tu kvietku reikia vazineti ieskotis doh.gif o ir laiko nera schmoll.gif reikia iki liepos susitvarkyti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 05 birželio 2007 - 22:46
skruzdėms nepatinka mėtos tongue.gif
krienas geras daiktas ūkyje, todėl tėvukas jo iškast man neleidžia. Turi būt, nors tu ką. Du ir gėlyne sėdi, ir žydi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 06 06, 06:39)
skruzdėms nepatinka mėtos tongue.gif
krienas geras daiktas ūkyje, todėl tėvukas jo iškast man  neleidžia. Turi būt, nors tu ką. Du ir gėlyne sėdi, ir  žydi doh.gif

As su kobra ispuciau ir siltnamyje ir tarp plyteliu , ir ka jos savo autostradas i kita vieta perkele lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , o gal kam patinka krienu ziedai , vakar atradima padariau tarp statybiniu medziagu isiraites ir zydi , tai galiu atsiusti jeigu kas pageidauja.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 05, 16:21)
mastau.gif o-joj, o tai ji išvis žiemoti gali ar žiemai reikia iškasti?

Ne iškasti tai nekasu be žiemai šiltai aprengiu ir ilgai kol nepraeina didieji šalčiai nenurengiu.
Atsakyti
Rašau cia, nes kenkėjų temoje negaunu atsako, o internete nerandu..... g.gif lyg ir tinka pagal aprašymą, lyg ir ne.....Patarkit, prašau: mano tresnę ir vyšnią ir kriaušę nuo kaimynų didžiulės trešnes neprižiūrimos ir sergančios apipuole kažkokia zaraza, vyšnia žydėjo, nors lapeliai tik dabar skleidžaisi, žiedai nurudavo, matosi voratinklių ir labai mažai uogų, o trešnė primezge daug, bet kai kur matosi apgraužti lapeliai ir rudi lapai su voratinkliais, viršūnėlės džiūna (kaip ir kaimynų trešnės). O kriaušės viršūnėlės lapap juoduoja, paskui džiūna ir susisuka į kokoną, kurio viduje balti kirmėliukai, o kriaušė pirmą kartą primezgė vaisių. schmoll.gif . Pavasarį purškiau viską efektor +fastak, o paskui, prieš pat žydėjimą efektor. Kuo purkšti dabar?
O ant vienos obels matosi lapai kai kur garbanoti ir sukasi, viduje , kurie nedau garbanotii matosi žali amarai, o kurie lapapai labaiu susisukę, tia baisu-pilkų didelių erkių , ne erkių , amarų ne amarų kolonijos. Apskabiau lapus , bet manau, kad tai ne išeitis.... verysad.gif
Kaip vadinasi mano zarazos ir kokuo purkšti?
Gelbėkit, laikas eina, o aš nieko nedarau....
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 05, 19:52)
Tai ka neuzauga didelis krumas is jos, kad galima i namus nestis ir net ant palanges laikyti  blink.gif

Tos kurios auginamos lauke tikrai užauga didelis krūmas na aukščio tai iki 1,5m o pločio tai kiek leisi tiek ir plėsis
Papildyta:
QUOTE(makausike @ 2007 06 06, 07:47)
As su kobra ispuciau ir siltnamyje ir tarp plyteliu , ir ka jos savo autostradas i kita vieta perkele  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , o gal kam patinka krienu ziedai , vakar atradima padariau tarp statybiniu medziagu isiraites ir zydi , tai galiu atsiusti jeigu kas pageidauja.

Na bet jūs pasiskaitykite kad skruzdėlių iš sodo ir daržo naikinti negalima jos yra priskiriamos kaip ir kenkėjus naikinančiom, kaip ir visokie paukščiai vabzdžiaėdžiai. Aš tai išsinaikinau kad į namus nelystu ir tai tik liaudiškom priemonėm kaip jau rašiau cinamonu. O dar sename sodininko žinyne skaičiau kad galima skruzdes naikinti su mielių ir uogienės mišiniu jos prisiėda ir dvesia.
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 06, 08:54)
Na bet jūs pasiskaitykite kad skruzdėlių iš sodo ir daržo naikinti negalima jos yra priskiriamos kaip ir kenkėjus naikinančiom, kaip ir visokie paukščiai vabzdžiaėdžiai.

bet tai o ką daryt, kai tarp gėlių, akmenėlių, gėlyne, šiltnamy jos takus išvaikšto??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 06 05, 12:43)
Aš irgi auginu melisą, nei tręšiu, nei prižiūriu, tik arbatos kai noriu prisimenu.
Išsiauginau iš sėklyčiu, pirmi metai stovėjo stovėjo, o paskui subojojo. Du metai jau kaip melisos arbatos neperkam ir žiemai prisidžiovinu. Galvoju gal šiemet kai arbatai prisidžiovinti nusipjausiu, rudeniop persodinti.

Pas mane irgi bujoja. O kada reikia pjaut melisą džiovinimui? Žalią pabandžiau užplikyt,tai man pasirodė neskanu ax.gif O kaip jūs geriat?

QUOTE(jolaxus @ 2007 06 05, 12:53)
su žioveiniu man panašiai - pasėjau anksti, ištyso, tai dabar prieš pora savaičių tiesiai į lauką pasėjau ir kantriai lauksiu užsispyrus, su viltim kad šiemet kada bepražys tegul sau, užtat jie gi kitiems metams sėkmingai užsisėja, tai žiūrint į perspektyvą metus galima ir prakentėti su vėlyvesniu žydėjimu... 
aš šiemet darže bandau vieną receptuką iš šitos serijos  paskaičiau, kad labai gerai laistyti visus augalus su dilgėlių arba taukės raugu, o pas mus kitoj pusėj kelio tuščias sklypas, taukės gausiai prižėlęs, tai nupėdinau, nusiroviau pora augalų ir darže turiu statinę, kurion prileidžiu vandens, kad pašiltų, kad nelaistyti tiesiai iš gręžinio, tai va ton statinėn užmerkiau taukę - po savaitės kvapelis uf doh.gif bet kadangi toliau nuo namo ir nuo kaimynų, tai gal nesulauksiu komentarų už savo daržininkystės eksperimentus  va tuo kvapeliu ir laistau, žiūrėsiu kas gausis.

Žioveinio ir pas mane pilna,pats išdygo.O dar pasisėjus buvau tongue.gif
Ar čia kalba eina apie Taukę gėlę? g.gif

QUOTE(Manyka @ 2007 06 05, 15:54)
mano brangiausias kažkodėl negali pakęsti hortenzijų, tai mes su ma gėlyne padarėm tokią a la alėją ir pavadinom jo vardu!!!  Urzgia burzgia MB, o mums juoko! 

thumbup.gif lotuliukas.gif
QUOTE(marene @ 2007 06 06, 08:48)
Rašau cia, nes kenkėjų temoje negaunu atsako, o internete nerandu.....  lyg ir tinka pagal aprašymą, lyg ir ne.....Patarkit, prašau: mano tresnę ir vyšnią ir kriaušę nuo kaimynų didžiulės trešnes neprižiūrimos ir sergančios apipuole kažkokia zaraza, vyšnia žydėjo, nors lapeliai tik dabar skleidžaisi, žiedai nurudavo, matosi voratinklių ir labai mažai uogų, o trešnė primezge daug, bet kai kur matosi apgraužti lapeliai ir rudi lapai su voratinkliais, viršūnėlės džiūna (kaip ir kaimynų trešnės). O kriaušės viršūnėlės lapap juoduoja, paskui džiūna ir susisuka į kokoną, kurio viduje balti kirmėliukai, o kriaušė pirmą kartą primezgė vaisių. schmoll.gif . Pavasarį purškiau viską efektor +fastak, o paskui, prieš pat žydėjimą efektor. Kuo purkšti dabar?
O ant vienos obels matosi  lapai kai kur garbanoti ir sukasi,  viduje , kurie nedau garbanotii matosi žali amarai, o kurie lapapai labaiu susisukę, tia baisu-pilkų didelių erkių , ne erkių , amarų ne amarų kolonijos. Apskabiau lapus , bet manau, kad tai ne išeitis....
Kaip vadinasi mano zarazos ir kokuo purkšti?
Gelbėkit, laikas eina, o aš nieko nedarau....

Tai gal čia voratinklinė erkė? g.gif

Dėkui už trąšų receptuką 4u.gif eisiu ir aš raugt biggrin.gif

Vakar mes irgi darėm akciją kenkėjų ir piktžolių naikinimo. Kažin po kiek laiko nupurškus galima vaiką paleist lakstyt toj vietoj g.gif Purškėm su rundapu.Ir dar nuo skruzdžių pribarsčiau miltukų,tai pas mus dabar pavojaus zona doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2007 06 06, 09:00)
bet tai o ką daryt, kai tarp gėlių, akmenėlių, gėlyne, šiltnamy jos takus išvaikšto???  g.gif

Tai kad tik vaikščiotų doh.gif Ten kur jos "vaikšto",niekas neauga unsure.gif O kad jos bijo mėtų ir aš girdėjau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marene @ 2007 06 06, 08:48)
Rašau cia, nes kenkėjų temoje negaunu atsako, o internete nerandu..... g.gif 

žinau, kad obelis gali pulti lapsukis vikšras (ar jo lerva) ir jį naikina su deciu g.gif
Atsakyti