QUOTE(vilytte @ 2007 06 05, 12:43)
Aš irgi auginu melisą, nei tręšiu, nei prižiūriu, tik arbatos kai noriu prisimenu.
Išsiauginau iš sėklyčiu, pirmi metai stovėjo stovėjo, o paskui subojojo. Du metai jau kaip melisos arbatos neperkam ir žiemai prisidžiovinu. Galvoju gal šiemet kai arbatai prisidžiovinti nusipjausiu, rudeniop persodinti.
Pas mane irgi bujoja. O kada reikia pjaut melisą džiovinimui? Žalią pabandžiau užplikyt,tai man pasirodė neskanu
O kaip jūs geriat?
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 05, 12:53)
su žioveiniu man panašiai - pasėjau anksti, ištyso, tai dabar prieš pora savaičių tiesiai į lauką pasėjau ir kantriai lauksiu užsispyrus, su viltim kad šiemet kada bepražys tegul sau, užtat jie gi kitiems metams sėkmingai užsisėja, tai žiūrint į perspektyvą metus galima ir prakentėti su vėlyvesniu žydėjimu...
aš šiemet darže bandau vieną receptuką iš šitos serijos paskaičiau, kad labai gerai laistyti visus augalus su dilgėlių arba taukės raugu, o pas mus kitoj pusėj kelio tuščias sklypas, taukės gausiai prižėlęs, tai nupėdinau, nusiroviau pora augalų ir darže turiu statinę, kurion prileidžiu vandens, kad pašiltų, kad nelaistyti tiesiai iš gręžinio, tai va ton statinėn užmerkiau taukę - po savaitės kvapelis uf
bet kadangi toliau nuo namo ir nuo kaimynų, tai gal nesulauksiu komentarų už savo daržininkystės eksperimentus va tuo kvapeliu ir laistau, žiūrėsiu kas gausis.
Žioveinio ir pas mane pilna,pats išdygo.O dar pasisėjus buvau
Ar čia kalba eina apie Taukę gėlę?
QUOTE(Manyka @ 2007 06 05, 15:54)
mano brangiausias kažkodėl negali pakęsti hortenzijų, tai mes su ma gėlyne padarėm tokią a la alėją ir pavadinom jo vardu!!! Urzgia burzgia MB, o mums juoko!
QUOTE(marene @ 2007 06 06, 08:48)
Rašau cia, nes kenkėjų temoje negaunu atsako, o internete nerandu..... lyg ir tinka pagal aprašymą, lyg ir ne.....Patarkit, prašau: mano tresnę ir vyšnią ir kriaušę nuo kaimynų didžiulės trešnes neprižiūrimos ir sergančios apipuole kažkokia zaraza, vyšnia žydėjo, nors lapeliai tik dabar skleidžaisi, žiedai nurudavo, matosi voratinklių ir labai mažai uogų, o trešnė primezge daug, bet kai kur matosi apgraužti lapeliai ir rudi lapai su voratinkliais, viršūnėlės džiūna (kaip ir kaimynų trešnės). O kriaušės viršūnėlės lapap juoduoja, paskui džiūna ir susisuka į kokoną, kurio viduje balti kirmėliukai, o kriaušė pirmą kartą primezgė vaisių.
. Pavasarį purškiau viską efektor +fastak, o paskui, prieš pat žydėjimą efektor. Kuo purkšti dabar?
O ant vienos obels matosi lapai kai kur garbanoti ir sukasi, viduje , kurie nedau garbanotii matosi žali amarai, o kurie lapapai labaiu susisukę, tia baisu-pilkų didelių erkių , ne erkių , amarų ne amarų kolonijos. Apskabiau lapus , bet manau, kad tai ne išeitis....
Kaip vadinasi mano zarazos ir kokuo purkšti?
Gelbėkit, laikas eina, o aš nieko nedarau....
Tai gal čia voratinklinė erkė?
Dėkui už trąšų receptuką
eisiu ir aš raugt
Vakar mes irgi darėm akciją kenkėjų ir piktžolių naikinimo. Kažin po kiek laiko nupurškus galima vaiką paleist lakstyt toj vietoj
Purškėm su rundapu.Ir dar nuo skruzdžių pribarsčiau miltukų,tai pas mus dabar pavojaus zona
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2007 06 06, 09:00)
bet tai o ką daryt, kai tarp gėlių, akmenėlių, gėlyne, šiltnamy jos takus išvaikšto???
Tai kad tik vaikščiotų
Ten kur jos "vaikšto",niekas neauga
O kad jos bijo mėtų ir aš girdėjau.