Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 05, 12:41)
Buk, gerute negadink man nuotaikos su tais aiukliais  unsure.gif Kol sedziu namuose, nematau ju , sirdis neskauda  ax.gif Kur neikisu nosi visur jie auga  doh.gif

Galiu paguosti - mano gėlyne krienas karaliauja............. doh.gif
Atsakyti
o kažkas Hortenzijų norėjo tai pas mane trys didžiausi krūmai ir auga kaip piktžolė leidžia kur nereikia savo vaikus, kas norit galiu pasidalinti, bet manau kad geriausia pavasarį tai daryti, o žydi tai tikrai visą vasarą, bet man tai tie žiedeliai įspudingesni žiemą kai stovi kaip gyvi.
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 05, 15:52)
o kažkas Hortenzijų norėjo tai pas mane trys didžiausi krūmai ir auga kaip piktžolė leidžia kur nereikia savo vaikus, kas norit galiu pasidalinti, bet manau kad geriausia pavasarį tai daryti, o žydi tai tikrai visą vasarą, bet man tai tie žiedeliai įspudingesni žiemą kai stovi kaip gyvi.

mano brangiausias kažkodėl negali pakęsti hortenzijų, tai mes su ma gėlyne padarėm tokią a la alėją ir pavadinom jo vardu!!! lotuliukas.gif Urzgia burzgia MB, o mums juoko! lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Manyka @ 2007 06 05, 15:50)

o žinokit aš tai su asiūkliu bandžiau kovoti kitaip ne chemikalais o dirvos kalkinimu, kadangi pas mane jie augo darže tai pavasarį nukalkinom dirvą prieš dirbimą tai dabar tik kur nekur asiukliukas matosi o buvo miškas
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 05, 12:58)
kiek pamenu ir mėšlą panašiai raugina, tiesiog užpila jį vandeniu ir jis ten jau pats vykdo biocheminę reakciją. Tik va juo grynu laistyt nesiryžtu, pradžioj skiesiu ar bent jau išdrįsiu ( gal) pas kaimynka pasiklaust reikia jį skiest ar grynu laistyt. Sakė, kad ir kanos labai mėgsta būti laistomos tuo raugalu.

Labux, Jei domintu, imetu "recepta"
Skystas kompostas
Jis populiarus užsienyje, nes greitai paruošiamas, pigus ir labai efektyvus. Be to, gaminamas iš nupjautos žolės ir piktžolių. Sakoma, kad skystas žolių kompostas neblogai pakeičia raugintas srutas.

Imkite plastikinį kibirą ir trečdalį prikraukite žolių (netinka šakelės, šaknys ir kitos lėtai pūvančios augalų dalys). Užpilkite vandeniu, uždenkite polietlenu ir užriškite virvele. Pastatykite šiltai (galima prieš saulę). Po 2-3 dienų žolės pradės rūgti. Kas keletą dienų „kepurėlę“ reikia nuimti ir skystį išmaišyti (dvokia!). Žolės supūva per porą savaičių, kibire lieka skysta tyrė. Ją nukoškite, nesupuvusias atliekas išpilkite į kompostinę. Tyrę praskieskite vandeniu (2 l tyrės/7 l vandens) ir laistykite visus augalus, kuriems patinka organinės ir azotinės trąšos. Ypač skystą kompostą „mėgsta“ agurkai.

Atsakyti

as cia del sitos kvietkos user posted image tu minejai ten kitoj temoj, kad ja galima i lauka persodint g.gif o tai kokioj vietoj jai malonu augti g.gif
Atsakyti

o man kaip tai pavyksta iš braškyno krieną išprašyti, labai intensyviai kasu neleidžiu lapelių leisti tai iš didelės krūvos šiemet tik du liko, nežinau gal aš čia save tik guodžiu bet jau šiemet tai ne eilės.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2007 06 05, 15:57)
as cia del sitos kvietkos user posted image tu minejai ten kitoj temoj, kad ja galima i lauka persodint g.gif o tai kokioj vietoj jai malonu augti g.gif

pas mane tai truputėli po medžiu gėlynėlis tai kaip ir pusiau pavėsis o žemei jie visai nereiklūs. bet šiemet bandysiu ir atviroj saulėj pasodinti. va jau kelios dienos stovi lauke atviroj saulėj tik dar nepersodinau ir lyg ir nieko
Papildyta:

Imkite plastikinį kibirą ir trečdalį prikraukite žolių (netinka šakelės, šaknys ir kitos lėtai pūvančios augalų dalys). Užpilkite vandeniu, uždenkite polietlenu ir užriškite virvele. Pastatykite šiltai (galima prieš saulę). Po 2-3 dienų žolės pradės rūgti. Kas keletą dienų „kepurėlę“ reikia nuimti ir skystį išmaišyti (dvokia!). Žolės supūva per porą savaičių, kibire lieka skysta tyrė. Ją nukoškite, nesupuvusias atliekas išpilkite į kompostinę. Tyrę praskieskite vandeniu (2 l tyrės/7 l vandens) ir laistykite visus augalus, kuriems patinka organinės ir azotinės trąšos. Ypač skystą kompostą „mėgsta“ agurkai.
[/quote]

na liuks eisiu pabandyti ir aš tokių trašų pasigaminti.
Atsakyti
o kažkas Hortenzijų norėjo tai pas mane trys didžiausi krūmai ir <...>

o jie kokios spalvos žiedeliais? bigsmile.gif Labai populiarią tai ir dabar po langu turiu, bet gal pas tave kokia nors įdomesnė? ( bandysiu slėptis nuo kaimyno šiukšlynėlio blush2.gif )

QUOTE(mamaedita @ 2007 06 05, 15:56)
<...>

oj, kaip ačiū 4u.gif
Atsakyti
buvom išlėkę į tėviškę tai prifotkinai grožybių prie šeduvos malūno jei kas dar nėra matę galėčiau įmesti foto
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 05, 16:04)
o jie kokios spalvos žiedeliais?  bigsmile.gif Labai populiarią tai ir dabar po langu turiu, bet gal pas tave kokia nors įdomesnė? ( bandysiu slėptis nuo kaimyno šiukšlynėlio  blush2.gif )
oj, kaip ačiū  4u.gif

turiu paprastų baltų ir vieną mėlyną bet ji labai jau lepi tai labai reikia saugoti.
Atsakyti
QUOTE(ilonadz @ 2007 06 05, 16:06)
turiu paprastų baltų ir vieną mėlyną bet ji labai jau lepi tai labai reikia saugoti.

matai, skaičiau rojaus soduose, kad tos spalvotosios kaip tik pavėsyje visas spalvos grožis ir matosi. O kad lepi, tai kai pagalvoji, visos jos lepios, jei tik ne piktžolės bigsmile.gif
Atsakyti

lotuliukas.gif na nors krienu turesi tongue.gif
o asiukliai tik beda unsure.gif
QUOTE(mamaedita @ 2007 06 05, 15:56)
Skystas kompostas
Jis populiarus užsienyje, nes greitai paruošiamas, pigus ir labai efektyvus. Be to, gaminamas iš nupjautos žolės ir piktžolių. Sakoma, kad skystas žolių kompostas neblogai pakeičia raugintas srutas.

nu reikia, si receptuka uzsirasyti user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 05, 16:08)
matai, skaičiau rojaus soduose, kad tos spalvotosios kaip tik pavėsyje visas spalvos grožis ir matosi. O kad lepi, tai kai pagalvoji, visos jos lepios, jei tik ne piktžolės  bigsmile.gif

na palyginti su ta kuri kaip sakai populiari tai jau labai bijo menkiausio šalčiuko.
Atsakyti