QUOTE(Manyka @ 2007 06 05, 15:50)
Galiu paguosti - mano gėlyne krienas karaliauja.............
o man kaip tai pavyksta iš braškyno krieną išprašyti, labai intensyviai kasu neleidžiu lapelių leisti tai iš didelės krūvos šiemet tik du liko, nežinau gal aš čia save tik guodžiu bet jau šiemet tai ne eilės.
Papildyta:
QUOTE(rena @ 2007 06 05, 15:57)
as cia del sitos kvietkos
tu minejai ten kitoj temoj, kad ja galima i lauka persodint
o tai kokioj vietoj jai malonu augti
pas mane tai truputėli po medžiu gėlynėlis tai kaip ir pusiau pavėsis o žemei jie visai nereiklūs. bet šiemet bandysiu ir atviroj saulėj pasodinti. va jau kelios dienos stovi lauke atviroj saulėj tik dar nepersodinau ir lyg ir nieko
Papildyta:
Imkite plastikinį kibirą ir trečdalį prikraukite žolių (netinka šakelės, šaknys ir kitos lėtai pūvančios augalų dalys). Užpilkite vandeniu, uždenkite polietlenu ir užriškite virvele. Pastatykite šiltai (galima prieš saulę). Po 2-3 dienų žolės pradės rūgti. Kas keletą dienų kepurėlę reikia nuimti ir skystį išmaišyti (dvokia!). Žolės supūva per porą savaičių, kibire lieka skysta tyrė. Ją nukoškite, nesupuvusias atliekas išpilkite į kompostinę. Tyrę praskieskite vandeniu (2 l tyrės/7 l vandens) ir laistykite visus augalus, kuriems patinka organinės ir azotinės trąšos. Ypač skystą kompostą mėgsta agurkai.
[/quote]
na liuks eisiu pabandyti ir aš tokių trašų pasigaminti.