Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Smiltis @ 2007 06 01, 08:52)
Hortenziją man mama davė- tiesiog iškasė pusę savosios ir viskas, dabar jau auga lapeliai pas mane  thumbup.gif Žiūrėsim kas ten išaugs  bigsmile.gif Kai išsiplės galėsiu pasidalinti  mirksiukas.gif

wub.gif

rododendras super thumbup.gif

Atsakyti
Norėjau Jūsų paprašyti patarimo ax.gif Savo sode, kuriame dabar karaliauja garšvos, dilgėlės, pienės ir kiti gėriai, noriu įrengti veją. Bandžiau purkšti Rounupu, bet nieko jis nepadėjo, tik šiek tiek kai kurie augalai apgelto, bet rezultato kaip ir nematyti schmoll.gif Kame čia problema: ar aš per daug atskiedžiau ar man reiktų rinktis kitą chemikalą, norint išnaikinti šiuos biesus?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2007 06 01, 15:21)
...Bandžiau purkšti Rounupu, bet nieko jis nepadėjo, tik šiek tiek kai kurie augalai apgelto, bet rezultato kaip ir nematyti  schmoll.gif Kame čia problema: ar aš per daug atskiedžiau ar man reiktų rinktis kitą chemikalą, norint išnaikinti šiuos biesus?

1. Arba tikrai per daug atskiedei
2. Arba po nupurškimo nepraėjus bent geram pusdienui nulijo lietus
3. Arba dar neseniai nupurškei ir skubi įžiūrėti rezultatą, gal dar tik pradėjo gelsti, ir per dar kelias dienas visai nugels. paprastai poveikis pastebimas po 5-10 dienų
4. Arba purškei vieną iš labai karštų dienų, o rekomendacijose rašoma, kad herbicidas geriausiai veikia kai tempertūra 10-20 laipsnių šilumos ir dirvoje pakankamai drėgmės, nes tokiomis sąlygomis augalai intensyviai "gyvena" ir gerai pasisavina nuodus dėl ko ir būna kaput smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 01, 15:31)
1. Arba tikrai per daug atskiedei
2. Arba po nupurškimo nepraėjus bent geram pusdienui nulijo lietus
3. Arba dar neseniai nupurškei ir skubi įžiūrėti rezultatą, gal dar tik pradėjo gelsti, ir per dar kelias dienas visai nugels. paprastai poveikis pastebimas po 5-10 dienų
4. Arba purškei vieną iš labai karštų dienų, o rekomendacijose rašoma, kad herbicidas geriausiai veikia kai tempertūra 10-20 laipsnių šilumos ir dirvoje pakankamai drėgmės, nes tokiomis sąlygomis augalai intensyviai "gyvena" ir gerai pasisavina nuodus dėl ko ir būna kaput smile.gif

Dėkui už atsakymą, reiškias reikės pabandyti mažiau atskiedus ir kiap tik dabar, kia tinkomos oro salygos ax.gif O ar jis man išnaikins garšvas?
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2007 06 01, 15:38)
Dėkui už atsakymą, reiškias reikės pabandyti mažiau atskiedus ir kiap tik dabar, kia tinkomos oro salygos ax.gif O ar jis man išnaikins garšvas?

niu joa, garšvas ypač reiktų naikint lotuliukas.gif (juodas jumoras, ilja supras biggrin.gif). Šiek tiek paieškojau info kaip šitas piktžoles naikint, tai radau kelis variantus:
Glyphogan 360 LS - vilnietėms lengviau gaunamas;
Glifosas 360 g/l v. t. - kaunietėms lengviausiai pasiekiamas.
Tik dėl skiedimo neklauskit, nesuprantu šiuolaikinių tirpalų koncentracijų žymėjimų blush2.gif
Tiesa, tas pats Roundap'o pagrindas yra Glifosatas 360 g/l. Reiškias, buvo kažkas iš jolaxus išvardintų variantų wink.gif
P.S. na šian ir antroj vaistinėj pirkau boro rūgštį ( miltelių pavidalu) - nėra ji deficitas, tikrai nėra tongue.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 01 birželio 2007 - 15:21
išnaikins ir jas, bet gal ir gali kartais koks požeminis ūsas miegantis ir pasilikti, jei tarkim jis nebuvo sudygęs ir būtent ant to ūso lapų nepapuolė purškalo unsure.gif svarbu per anksti nepradėti dirbti, palaukti kol gerai į šaknis brudas nueis ir iš vidaus sunaikins, o dar labai stebėk prognozes, žiūrėk, kad neužlytų po purškimo
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 06 01, 16:13)
niu joa, garšvas ypač reiktų naikint  lotuliukas.gif (juodas jumoras, ilja supras biggrin.gif).

Gal kartais mes ten pat mokėmės bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti

[quote=Reklamiste,2007 05 31, 22:28]
Tokių eglučių daug yra Kojelavičiaus augalų stotyje, o aš pirkau mugėj. Šios eglutės baisiai lėtai auga, tai neturėtų stipriai išsiplėsti. Kadangi mano kiemelis mažas, tai sodinu viską į kampus. Man patinka augalai šalia tvoros ar akmenų sienelės, bet čia skonio reikalas.

Man tai tikrai gražiai atrodo ta eglutė bigsmile.gif , o aš norėčiau lizdinio kėnio, reikės į Kiką važiuoti... bigsmile.gif
Atsakyti
Apsiginkluoju trimis kg druskos - ir einu barstyti asiuklius cool.gif Beje, prisiminiau, kad kazkada druska barsteme ir kapuose tarpus tarp pliteliu, taip kovodami su skruzdem smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 01 birželio 2007 - 19:06
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 06 01, 20:06)
Apsiginkluoju trimis kg druskos - ir einu barstyti asiuklius  cool.gif Beje, prisiminiau, kad kazkada druska barsteme ir kapuose tarpus tarp pliteliu, taip kovodami su skruzdem  smile.gif

Su druska atsargiai, nes jei labai pasūdysi, tai ten gali ir žolė nebeaugti.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 06 01, 22:02)
Su druska atsargiai, nes jei labai pasūdysi, tai ten gali ir žolė nebeaugti.

blink.gif Tiesiog pasimetus dry.gif Ten jo tiek daug. Jauciu, visvien viska reikes perkasti, norejom motobloku, bet jauciu teks kastuvu kad isrinkciau kaip galedama saknis. Nes jo nezmoniskai daaaaaaaaaug verysad.gif Orai tokie, lyja lyja...roundupu irgi negaliu purkst, o darbas stovi doh.gif Vienuzodziu unsure.gif Verkiu.
Atsakyti
Nekask, nes tik susmulkinsi šaknis, o iš 2m. gylio vistiek neiškasi, o tik paskatinsi augimą. Nuo rytojaus nebelis taigi purkšti galėsi ir drąsiai kartok kas tris dienas.
Atsakyti