QUOTE(Knifofija @ 2007 05 31, 23:35)
Pakenks, rundapas "užmuša" viską ir asiūklį perkokį 10 purškimų. Jums reikėjo jį išnaikinti prieš sėjant veją, dabar jau viskas. Praktiškai jo jau nebeišnaikinsite, nebent ryžtumėtės su rundapu sunaikinti viską, o rudeniop žolę atsėti iš naujo, kitos išeities nežinau (bet aš nevisažinė) Asiūklis šaknis nuleidžia iki 2m, todėl labai sunkiai sunaikinamas.
kad buciau zinojus, kad ten yra tas asiuklis
i nama isikelem spalio men, o ju (senu seimininku) ten tipo gelynas buvo uzvarytas tokiu vijokliu ar gele, nzn kaip cia pavadinti
ir jokio asiuklio nei kvapo nebuvo
QUOTE(jolaxus @ 2007 06 01, 08:17)
Turėjau lygiai tą pačią problemą kai pasisėjom veją.
Štai čia buvau temą užvedusi apie tai, paskaityk ir suprasi kas tai per augalas.
Tačiau paguodai galiu pasakyti, kad dabar, po 2-3 metų toj vietoj kur buvo asiūklių sąžalynai vejoje, jų yra labal labai stipriai apmažėję, vos vienas kitas augalėlis - aš niekuo specialiai nepurkščiau, juolab roundup'u, kuris naikina viską kas žalia, taigi ir vejai būtų "kaput"... Tiesa plačialapėms naikinti vis nupurkšdavau veją Banvelu, tačiau manau, kad šis herbicidas tikrai asiūklio neveikia
Pradžioje labiau išvešėjusius augalus tiesiog praraudavau, o paskui matyt veją tręšiaint ir jai labiau šakojantis pasikeitė suaugo tvirtesnė velėna ir tikrai asiūklių liko vos kur ne kur. Taigi gal visiškai išnaikinti ir nepavyko, tačiau nebėra taip blogai kaip ką tik po sėjos - sulauksi ir tu tos valandos
labai dekinga uz issamu paaiskinima, tik paskaiciau as ten tavo ta temele, ir klausimas vel iskilo
tai tu pilstei ta druska veja ar ne
Kad pinigai nėra svarbiausias dalykas gyvenime, supranti tik tada, kai jų turi.