Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Knifofija @ 2007 05 31, 00:08)
Naikina, nes ramunėlės skiltiniai augalai. Dabar paaiškinsiu: augaliukai kurie dygdami išleidžia du lapelius (pomidorai, pupelės, balandos, agurkai, ramunėlės ir t.t) vadinami skiltiniais.

Labai dėkinga už atsakymą aciuks.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2007 05 31, 12:16)
hihihi.gif Aha, ir namas geras, ir darzas geras, net po zeme kurmiai jaucia gera atmosfera  wub.gif

O pas mane dabar kažko kurmių nerasta,net grybus į žemę nekišu g.gif sakau tyla prieš audrą,nes ir pas kaimynus kol kas nėra,tai sakau gal poravimosi ar vaikiukų vedimo sezonas,o paskui kad ims šturmu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jutute @ 2007 05 31, 20:46)
O koks čia  spygliuotis 13 nuotraukoje, ir iš kur jį pirkai labai jau gražus... thumbup.gif

Lizdinė eglė 4u.gif Augalas gražus, tik šiek tiek per daug į kampą įgrūstas, per arti tvorelės... g.gif
Atsakyti
Šiaip merginos jūs jau ant manęs nepykit, bet susidaro toks įspūdis kad čia tema kelioms tik išskirtinėms doh.gif blink.gif Gal čia tik man taip atrodo, bet taip jau yra. Ir aš tikrai nesu iš tų konfliktiškų lotuliukas.gif ir visai nenoriu bartis, taip kad komentarų į šitą mano paskymą nelaukiu, gal tik pamąstymų ar tai nėra wub.gif
[/quote]

ne, sita tema nera tik isskirtinems wub.gif
Papildyta:
QUOTE(ADA @ 2007 05 31, 13:07)
Wolke, Smiltie, ačiū už atsakymus, lauksiu vakare fotkių terasų temoje  4u.gif
O dėl kitų komentarų - susilaikysiu. Taip sakant - MINTYS YRA LAISVOS  cool.gif
Jei įsivaizduojat kad neperskaičiau to kas yra - labai klystat. Man mažai tos info - kuri yra temoje apie terasas, norėjau daugiau kitų asmeninės patirties. Na bet nesigilinsiu doh.gif

nu cia nenoriu iplieksti ugnies..bet nesusiturejau- nejaugi tikrai manot, kad galima pasistatyti ilgalaike, kokybiska terasa (ypac jei darysit viska savom rankom) vien tik pasiskaicius patarimu internete? As nieko neturiu pries pasisakancius, patarancius- manau tai daro tikrai nuosirdziai ir taip aiksiai kaip moka, taciau tai juk tik papildoma info. Tai yra trupineliai... ir mano supratimu nereiktu laukti, kad visi esantys forume pultu i tavo posta atsakineti..kas kiek zino tas parase..aciu ir uz tai. Juk nei vienas cia nedirba darbo 'informacijos apie terasos statyba teikimas'. Kita vertus, jei tau info neuztenka, tai taip nuo pat pradzios ir sakyk- viska labai konkreciai- perskaiciau ten ir ten, gal kas zinot daugiau apie konkreciai ta ir ana. Domintu asmenine patirtis.

P.S. postas nuosirdus, skirtas ne kad pasibart, o duoti patarima ka daryti, kad kita karta greiciau ir efektyviau susirinkti norima info. Beto, yra ir kitu forumu- pvz. www.biteplius.lt - 'mano bustas'- ten neretai techniniu statybos detaliu galima suzinoti, tik velgi reik labai konkreciai formuluoti klausima.
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2007 05 31, 13:34)
Vat čia man kaip gražu  wub.gif Iš viso norėčiau židinio  wub.gif Įdomu tik kiek kartų jį užsidegtume  g.gif
user posted image

Niu manirgi super grazu..alia bet taciau pakainuotu toks dalykelis... blink.gif blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Flowwer @ 2007 05 31, 15:06)
Nu jau labai gražių nuotraukyčių pridėjote thumbup.gif
Įkeliu Jums savo, ax.gif
Gal turite kokių patarimų, ką galėčiau laisvoje gėlyno vietoje apgyvendinti ax.gif

jezus jezus tiek rasiau o viskas dingo doh.gif nu tai tada trumpai:

as siulyciau i tuscia vieta sodinti arba du letai augancius, mazai besipleciancius geltonos spalvos, kugio formos spygliuocius ( sorry pavadinimu nezinau ax.gif ), o zeme kad padengtu koki kilimini daugiameti augala..priklauso nuo vietos, kaip ilgai joje buna sauleta ( Knifofija turi daugybe graziu kiliminiu augaleliu wub.gif )arba pilkos spalvos besidriekanti zvaigzdes formos kadugi. galesiu tau jei noresi i az atsiust nuotrauka kaip jis atrodo, nenoriu cia terst. tik aisku reik pries perkant issiklausinet kiek jis pleciasi, kad neuzgoztu paskiau.
Atsakyti
QUOTE(Flowwer @ 2007 05 31, 15:06)
Gal turite kokių patarimų, ką galėčiau laisvoje gėlyno vietoje apgyvendinti ax.gif

aš tai užleisčiau nasturtomis, bet, turbūt, jau per vėlu, nes maniškės pačios sudygusios, jau kelių cm aukščio. g.gif O šiaip nubėk į kokį turgų, pažiūrėk, kokios gėlytės tau gražiausios, pasiklausk, kurios žydi iki rudens, ir prikaišiok sau! smile.gif kad ir paprastų gvazdikėlių! nei jie šalnų bijo, nei lepūs, aišku, biški smirda, bet kokie gražūs! mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manyka: 31 gegužės 2007 - 21:07
QUOTE(Šilingė @ 2007 05 31, 20:09)
Lizdinė eglė  4u.gif  Augalas gražus, tik šiek tiek per daug į kampą įgrūstas, per arti tvorelės...  g.gif

Tokių eglučių daug yra Kojelavičiaus augalų stotyje, o aš pirkau mugėj. Šios eglutės baisiai lėtai auga, tai neturėtų stipriai išsiplėsti. Kadangi mano kiemelis mažas, tai sodinu viską į kampus. Man patinka augalai šalia tvoros ar akmenų sienelės, bet čia skonio reikalas.
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2007 05 31, 21:07)
aš tai užleisčiau nasturtomis, bet, turbūt, jau per vėlu, nes maniškės pačios sudygusios, jau kelių cm aukščio.  g.gif  O šiaip nubėk į kokį turgų, pažiūrėk, kokios gėlytės tau gražiausios, pasiklausk, kurios žydi iki rudens, ir prikaišiok sau! smile.gif kad ir paprastų gvazdikėlių! nei jie šalnų bijo, nei lepūs, aišku, biški smirda, bet kokie gražūs!  mirksiukas.gif

Aš sodinčiau daugiametes gėles - žydinčias ir lapines (melsves, irisus, viendienes ir pan.), o kol užaugs ir išsiplės, tai dar į tarpus šią vasarą prisodinčiau našlaičių - man jos šį sezoną super gėlės. Ir žydi visą sezoną, o ne kelias savaites.
Beje, nasturtos irgi geros - praeitą vasarą sodinau prie tvoros, o šiemet radau pridygusių - pačios iš sėklų sudygo, net sodinti nereikėjo smile.gif Bet man nasturtos labiau patinka arba kai lipa į viršų, arba kai nuo aukščio leidžiasi, t.y. ne ant žemės susodintos.

p.s. jeigu Vilniuje gyveni, galėčiau pasidalinti savo augalais - pati taip pradėjau, dabar tęsiu gražią tradiciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2007 05 31, 22:28)
Papildyta:
Aš sodinčiau daugiametes gėles - žydinčias ir lapines (melsves, irisus, viendienes ir pan.), o kol užaugs ir išsiplės, tai dar į tarpus šią vasarą prisodinčiau našlaičių - man jos šį sezoną super gėlės. Ir žydi visą sezoną, o ne kelias savaites.

Su viendienem tai siulyciau atsargiai...nepersistenkt..pati ju turiu..jos nerealiai greit pleciasi, paskiau neturesi kur det..
Atsakyti
perskaiciau tema ir beveik pamirsau ko norejau paklausti doh.gif
nu tokiu grozybiu prisiziurejau thumbup.gif

ai prisiminiau klausima ax.gif
pasejom pieva ir zolyte tokia dar netvirta, na nepilnai sudygus, reta, bet vienas kampas beveik vien asiukliai pridyge doh.gif ir jau taip bujot pradejo, kad toks vaizdas kad ten butume ju priseje mad.gif na zo, paskaiciau cia pas jus, kad reikia purksti juos roundupu (nzn, kaip rasosi), o tai tai jaunai zolytei nepakenks jis, ar palaukti kol normaliai sudygs g.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 05 31, 23:20)
perskaiciau tema ir beveik pamirsau ko norejau paklausti doh.gif
nu tokiu grozybiu prisiziurejau thumbup.gif

ai prisiminiau klausima ax.gif
pasejom pieva ir zolyte tokia dar netvirta, na nepilnai sudygus, reta, bet vienas kampas beveik vien asiukliai pridyge doh.gif ir jau taip bujot pradejo, kad toks vaizdas kad ten butume ju priseje mad.gif na zo, paskaiciau cia pas jus, kad reikia purksti juos roundupu (nzn, kaip rasosi), o tai tai jaunai zolytei nepakenks jis, ar palaukti kol normaliai sudygs g.gif

Pakenks, rundapas "užmuša" viską ir asiūklį perkokį 10 purškimų. Jums reikėjo jį išnaikinti prieš sėjant veją, dabar jau viskas. Praktiškai jo jau nebeišnaikinsite, nebent ryžtumėtės su rundapu sunaikinti viską, o rudeniop žolę atsėti iš naujo, kitos išeities nežinau (bet aš nevisažinė) Asiūklis šaknis nuleidžia iki 2m, todėl labai sunkiai sunaikinamas.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2007 05 31, 23:20)
...bet vienas kampas beveik vien asiukliai pridyge doh.gif ...

Turėjau lygiai tą pačią problemą kai pasisėjom veją. Štai čia buvau temą užvedusi apie tai, paskaityk ir suprasi kas tai per augalas.
Tačiau paguodai galiu pasakyti, kad dabar, po 2-3 metų toj vietoj kur buvo asiūklių sąžalynai vejoje, jų yra labal labai stipriai apmažėję, vos vienas kitas augalėlis - aš niekuo specialiai nepurkščiau, juolab roundup'u, kuris naikina viską kas žalia, taigi ir vejai būtų "kaput"... Tiesa plačialapėms naikinti vis nupurkšdavau veją Banvelu, tačiau manau, kad šis herbicidas tikrai asiūklio neveikia schmoll.gif
Pradžioje labiau išvešėjusius augalus tiesiog praraudavau, o paskui matyt veją tręšiaint ir jai labiau šakojantis pasikeitė suaugo tvirtesnė velėna ir tikrai asiūklių liko vos kur ne kur. Taigi gal visiškai išnaikinti ir nepavyko, tačiau nebėra taip blogai kaip ką tik po sėjos - sulauksi ir tu tos valandos mirksiukas.gif
Atsakyti
Tokių eglučių daug yra Kojelavičiaus augalų stotyje, o aš pirkau mugėj. Šios eglutės baisiai lėtai auga, tai neturėtų stipriai išsiplėsti. Kadangi mano kiemelis mažas, tai sodinu viską į kampus. Man patinka augalai šalia tvoros ar akmenų sienelės, bet čia skonio reikalas.

Baisiai lėtai nėra tikslus žodis g.gif Pažiūrėk, kokio ilgio metiniai ūgliukai tongue.gif Tiesiog turiu patirties su spygliuočiais, mano darže tokia per du metus padvigubėjo dydžiu blink.gif Aišku, priklauso ir nuo auginimo sąlygų - žemės, tręšimo - netręšimo g.gif Tiesiog perspėju mirksiukas.gif
Atsakyti
...galėčiau pasidalinti savo augalais - pati taip pradėjau, dabar tęsiu gražią tradiciją 4u.gif

gera tradicija drinks_cheers.gif aš irgi ją tęsiu - jau ir iš tavęs paimti augalėliai kai kurie prasiplėtė iki dalinimui tinkamos stadijos, po trupinuką jau pas Lululu iškeliavo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 01 birželio 2007 - 07:32