QUOTE(Šilingė @ 2007 05 31, 20:09)
Lizdinė eglė
Augalas gražus, tik šiek tiek per daug į kampą įgrūstas, per arti tvorelės...
Tokių eglučių daug yra Kojelavičiaus augalų stotyje, o aš pirkau mugėj. Šios eglutės baisiai lėtai auga, tai neturėtų stipriai išsiplėsti. Kadangi mano kiemelis mažas, tai sodinu viską į kampus. Man patinka augalai šalia tvoros ar akmenų sienelės, bet čia skonio reikalas.
Papildyta:
QUOTE(Manyka @ 2007 05 31, 21:07)
aš tai užleisčiau nasturtomis, bet, turbūt, jau per vėlu, nes maniškės pačios sudygusios, jau kelių cm aukščio.
O šiaip nubėk į kokį turgų, pažiūrėk, kokios gėlytės tau gražiausios, pasiklausk, kurios žydi iki rudens, ir prikaišiok sau!
kad ir paprastų gvazdikėlių! nei jie šalnų bijo, nei lepūs, aišku, biški smirda, bet kokie gražūs!
Aš sodinčiau daugiametes gėles - žydinčias ir lapines (melsves, irisus, viendienes ir pan.), o kol užaugs ir išsiplės, tai dar į tarpus šią vasarą prisodinčiau našlaičių - man jos šį sezoną super gėlės. Ir žydi visą sezoną, o ne kelias savaites.
Beje, nasturtos irgi geros - praeitą vasarą sodinau prie tvoros, o šiemet radau pridygusių - pačios iš sėklų sudygo, net sodinti nereikėjo
Bet man nasturtos labiau patinka arba kai lipa į viršų, arba kai nuo aukščio leidžiasi, t.y. ne ant žemės susodintos.
p.s. jeigu Vilniuje gyveni, galėčiau pasidalinti savo augalais - pati taip pradėjau, dabar tęsiu gražią tradiciją