QUOTE(Ramunėlė* @ 2006 06 21, 12:40)
sveikos ,o kodėl jūs iš karto taip užsipuolėt, aš norėjau
TIK PAKLAUSTI, ar į logopedinį darželį patenka tokie vaikai. Aš esu mama ir man
labai svarbu su kuo mano vaikas bendraus darželyje. Kokį gaus auklėjimą ir pan. bent jau pasakytumėt, kad grupės yra skirstomos atsižvelgiant i vienus sutrikimus, ar kitokius.ar bent jau ,kad visi būna vienoj grupėj . Mano nuomone,ir lavinimas vaikų yra visiškai skirtingas- tų kurie yra sveiki,ir turi tik kalbos problemų ir tų kurie yra su sutrikusiu mąstymu? Jūs tą darbą dirbat kiekvieną dieną susiduriat su begale atveju. O ką daryti mums mamoms kurioms trūksta informacijos šia tema.Juk aš nepasakaiu,nei vieno blogo žodžio apie kitokius vaikučius, tik pasakiau, kad nenorėčiau,kad mano vaikas būtų kartu su jais.
Gavai "krikštą", nes palietei skaudžią mūsų visuomenėje sritį

O mums ji dar ir artima, pagal darbinę ir moralinę kryptį. Dėl auklėjimo sveikų ir "kitokių" vaikučių...Šiaip dabar vyksta tokia INTEGRACIJA, INKLIUZIJA, gal teko girdėti? Tai reiškia, kad VISI turim būti vienoj krūvoj, niekas neturi būti išskirtas

O pats vaikų ugdymas labai priklauso nuo auklėtojos. Ji čia pirmu smuiku turi griežti. Kodėl? O gi todėl, kad jos PAREIGA, kad grupėje esantiems skirtingų gebėjimų vaikams mokymas vyktų atsižvelgiant į vaiko asmeninius poreikius ir gebėjimus. Jau baigėsi tie seni geri laikai, kai visiems tiko vienas ir tas pats auklėjimo, ugdymo, mokymo batas. Dabar daržiukuose užduotys pateikiamos skirtingos. Juk kaip atrodytų, jei vaikui, kuris nemoka rašti raidelių auklėtoja duotų jas rašyti, nes tokia pamokos tema. Auklėtoja turi būti LANKSTI. Ji juk yra paslaugos tiekėja, tai turi tą paslaugą - ugdymą teikti kokybiškai visiems ir kiekvienam.
O baimintis, kad vaikas bus su truputį kitokiu nei jis pats tikrai nėra reikalo. Jau geriau su tokiu, nei su peštuku ir keikūnu, išmoks tikrai daugiau negerovių. Beje, daugelis sutrikimų turinčių vaikų yra iš LABAI NORMALIŲ šeimų visais požiūriais: finansiniu, išsilavinimo ir t.t.
Taip kad...sorry, jei nuskambėjo mūsų pastabos šiurkčiai, bet...keisti savyje požiūrį REIKIA. Ne Tu pirma ir ne paskutinė tokią nuomonę turi, bet žavu, kai nuomonė keičiasi. Ir sakau, nelinkiu niekam tokio vaikiuko susilaukti. Juk lazda turi du galus, būdama vienoje barikadų pusėje vieną dieną gali atsidurti tarp tų ingoruojamųjų

Tad SĖKMĖS teisingai auklėjant savo atžalą bei ieškant geros ugdymo įstaigos