Įkraunama...
Įkraunama...

Desertinis varškės sūris su žele

Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 28, 00:19)
kaip graziai sumastyta, mazose formelese  thumbup.gif isivaizduoju kaip skanu maziesiems valgyti tokius surelius  thumbup.gif o formeles kokios - silikonines? lengvai issieme?

tik su tokiom formelėm gali įsiūlyti bet ką drinks_cheers.gif formelės silikoninės, išsiėmė lengvai, gal kad pats sūris kietokas gavosi, aš kai želės nemėgstu, tai man nelabai patiko, kitą kart bandysiu su grietinėlės skonio žele, gal labiau patiks ax.gif kažkaip man puresnio norėtųsi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2012 01 28, 23:15)
Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį bigsmile.gif

pasirodau, kad gavosi ax.gif

user posted image
user posted image

dar buvo mažesnis su aguonomis ir želė gabaliukais, bet labai greitai suvalgėm ir nespėjau nufotografuoti ax.gif . Tikrai darysiu dar ne kartą, labai skanus saldumynas essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *caffe macchiato*: 29 sausio 2012 - 17:40
lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?

*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
Atsakyti
*caffe macchiato*,labai skaniai atrodo bigsmile.gif pagal koki recepta darei g.gif ,as taip uzsinorejau,kad mano jau irgi saldytuve,ziuresiu kas gausis...
man su zele gabaliukais skaniau mirksiukas.gif ,gaiviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Solen: 29 sausio 2012 - 20:04
As naujiesiems dariau toki suri, tik dejau ne tik zele gabaleliu, bet ir dziovintu slyvu, abrikosu.Seimynai labai patiko .
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54)
*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?

skonio reikalas ax.gif
kadangi labai mėgtu aguonas..., bet vien su želė gaivenis, namiškiams labiau patiko tik su želė 4u.gif

QUOTE(Solen @ 2012 01 29, 20:59)
*caffe macchiato*,labai skaniai atrodo bigsmile.gif pagal koki recepta darei g.gif 

4 pakeliai 9% varškės po 180g.
2 pakeliai grietinėlės skonio želė (ištirpintos 400ml vandens)
2 pakeliai spalvotos želė (vandens irgi pyliau mažiau ne 500ml, o po 400ml kiekvienai spalvai, sustingo tvirčiau)
5 šaukštai cukraus
sūris - gėlė sveria ~1300g
o mažesnis su aguonom buvo ~300g g.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54)
lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?

ne LT mirksiukas.gif
Atsakyti
ateinu pasirodyti kas gavosi mirksiukas.gif paskaičius receptus susidariau savo,ir galiu pasakyt,kad tikrai pavyko smile.gif labai skanus smile.gif pridedu receptą mirksiukas.gif

user posted image

Receptas:

500 g. varškės
100 ml. pieno
200 ml. grietinėlės
4-5 š. cukraus
1 š. vanilinio cukraus
5 a.š želatinos (ne su kaupu)
1 pak. spalvotos žėlės

Iš anksto pasidarome spalvotos žėlės. Aš žėlė tirpdinau 300ml. vandens. Sustingdiname ir supjaustome kubeliais. Aš dariau iš dviejų spalvų ir po pusę iš abiejų supjausčiau. Į varškę dedame cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir sublenderiuojame. Želatiną užpyliau 100 ml. grietinėle (kambario temperatūros) ir leidau pabrinkti. Vėliau pašildžiau mikrobanginėje ir ištirpdinau. Ištirpdintą želatiną po šaukštą dedame į likusią grietinėlę (taip pat kamb.temper.) ir išmaišome. Supilame atsargiai į varškės masę (kambar.temperatūros) ir sublenderiuojame. Sumetame žėlės gabaliukus ir atsargiai išmaišome. Dedame į savo mėgstamą formą ir į šaldytuvą sustengti.
Skanaus!

P.S Grietinėlė buvo riebi tai naudojau pieno 100ml., jei liesa galite naudoti 300ml. Želatina smulki, Dr.Oetker firmos mirksiukas.gif Varškę naudojau liesą mirksiukas.gif Produktai kambario temeratūros!
Atsakyti
Solen, labai skaniai atrodo bigsmile.gif meginsiu ir as pagal jusu receptuka

pamacius foto jusu, man kilo mintis, ta suri pilstyti i aplesino isskobtas puseles bigsmile.gif wub.gif vaiko gimadienio stalui manau bus thumbup.gif spalvinga ir grazu. (is pradziu masciau tik zele pilti spalvota, bet maau pamaisysiu ir zele ir zele su suriu )
Atsakyti
aciu smile.gif tikrai gera ideja ne tik zele,bet ir suri patiekti thumbup.gif graziai atrodys mirksiukas.gif
Atsakyti
isejo maniskis siek tiek minkstokas, ne tokio is tikruju tikejaus bet su arbata susivalge ir toks smile.gif

user posted image
Atsakyti