Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 28, 00:19)
kaip graziai sumastyta, mazose formelese isivaizduoju kaip skanu maziesiems valgyti tokius surelius o formeles kokios - silikonines? lengvai issieme?
tik su tokiom formelėm gali įsiūlyti bet ką formelės silikoninės, išsiėmė lengvai, gal kad pats sūris kietokas gavosi, aš kai želės nemėgstu, tai man nelabai patiko, kitą kart bandysiu su grietinėlės skonio žele, gal labiau patiks kažkaip man puresnio norėtųsi
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2012 01 28, 23:15)
Jau senokai skaitau šitą temą, šaldytuve šąla spalvotos želė, rytoj bandysiu pirmą kartą gaminti ir sūrį
pasirodau, kad gavosi
dar buvo mažesnis su aguonomis ir želė gabaliukais, bet labai greitai suvalgėm ir nespėjau nufotografuoti . Tikrai darysiu dar ne kartą, labai skanus saldumynas
lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?
*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
*caffe macchiato*,labai skaniai atrodo pagal koki recepta darei ,as taip uzsinorejau,kad mano jau irgi saldytuve,ziuresiu kas gausis...
man su zele gabaliukais skaniau ,gaiviau
man su zele gabaliukais skaniau ,gaiviau
As naujiesiems dariau toki suri, tik dejau ne tik zele gabaleliu, bet ir dziovintu slyvu, abrikosu.Seimynai labai patiko .
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54)
*caffe macchiato* - mmmm skaniai atrodanti gelyte
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
o kuris saniau, su aguonomis ar zele gabaliukais?
skonio reikalas
kadangi labai mėgtu aguonas..., bet vien su želė gaivenis, namiškiams labiau patiko tik su želė
QUOTE(Solen @ 2012 01 29, 20:59)
*caffe macchiato*,labai skaniai atrodo pagal koki recepta darei
4 pakeliai 9% varškės po 180g.
2 pakeliai grietinėlės skonio želė (ištirpintos 400ml vandens)
2 pakeliai spalvotos želė (vandens irgi pyliau mažiau ne 500ml, o po 400ml kiekvienai spalvai, sustingo tvirčiau)
5 šaukštai cukraus
sūris - gėlė sveria ~1300g
o mažesnis su aguonom buvo ~300g
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 20:54)
lizarde, o kur pirkai tas silikonines toks formeles?
ne LT
ateinu pasirodyti kas gavosi paskaičius receptus susidariau savo,ir galiu pasakyt,kad tikrai pavyko labai skanus pridedu receptą
Receptas:
500 g. varškės
100 ml. pieno
200 ml. grietinėlės
4-5 š. cukraus
1 š. vanilinio cukraus
5 a.š želatinos (ne su kaupu)
1 pak. spalvotos žėlės
Iš anksto pasidarome spalvotos žėlės. Aš žėlė tirpdinau 300ml. vandens. Sustingdiname ir supjaustome kubeliais. Aš dariau iš dviejų spalvų ir po pusę iš abiejų supjausčiau. Į varškę dedame cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir sublenderiuojame. Želatiną užpyliau 100 ml. grietinėle (kambario temperatūros) ir leidau pabrinkti. Vėliau pašildžiau mikrobanginėje ir ištirpdinau. Ištirpdintą želatiną po šaukštą dedame į likusią grietinėlę (taip pat kamb.temper.) ir išmaišome. Supilame atsargiai į varškės masę (kambar.temperatūros) ir sublenderiuojame. Sumetame žėlės gabaliukus ir atsargiai išmaišome. Dedame į savo mėgstamą formą ir į šaldytuvą sustengti.
Skanaus!
P.S Grietinėlė buvo riebi tai naudojau pieno 100ml., jei liesa galite naudoti 300ml. Želatina smulki, Dr.Oetker firmos Varškę naudojau liesą Produktai kambario temeratūros!
Receptas:
500 g. varškės
100 ml. pieno
200 ml. grietinėlės
4-5 š. cukraus
1 š. vanilinio cukraus
5 a.š želatinos (ne su kaupu)
1 pak. spalvotos žėlės
Iš anksto pasidarome spalvotos žėlės. Aš žėlė tirpdinau 300ml. vandens. Sustingdiname ir supjaustome kubeliais. Aš dariau iš dviejų spalvų ir po pusę iš abiejų supjausčiau. Į varškę dedame cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir sublenderiuojame. Želatiną užpyliau 100 ml. grietinėle (kambario temperatūros) ir leidau pabrinkti. Vėliau pašildžiau mikrobanginėje ir ištirpdinau. Ištirpdintą želatiną po šaukštą dedame į likusią grietinėlę (taip pat kamb.temper.) ir išmaišome. Supilame atsargiai į varškės masę (kambar.temperatūros) ir sublenderiuojame. Sumetame žėlės gabaliukus ir atsargiai išmaišome. Dedame į savo mėgstamą formą ir į šaldytuvą sustengti.
Skanaus!
P.S Grietinėlė buvo riebi tai naudojau pieno 100ml., jei liesa galite naudoti 300ml. Želatina smulki, Dr.Oetker firmos Varškę naudojau liesą Produktai kambario temeratūros!
Solen, labai skaniai atrodo meginsiu ir as pagal jusu receptuka
pamacius foto jusu, man kilo mintis, ta suri pilstyti i aplesino isskobtas puseles vaiko gimadienio stalui manau bus spalvinga ir grazu. (is pradziu masciau tik zele pilti spalvota, bet maau pamaisysiu ir zele ir zele su suriu )
pamacius foto jusu, man kilo mintis, ta suri pilstyti i aplesino isskobtas puseles vaiko gimadienio stalui manau bus spalvinga ir grazu. (is pradziu masciau tik zele pilti spalvota, bet maau pamaisysiu ir zele ir zele su suriu )
aciu tikrai gera ideja ne tik zele,bet ir suri patiekti graziai atrodys
isejo maniskis siek tiek minkstokas, ne tokio is tikruju tikejaus bet su arbata susivalge ir toks