Manau kad galesiu pagelbeti .
Desertinis varskes suris su zele
1.5 kg. varskes
10 kiausiniu
0,15 gr. zelatinos
0.200 gr. sviesto
3 stiklines cukraus
2-3 pakeliai zeles skirtingu spalvu
zele paruosiam kaip parasyta ant pakelio ir sustingdom ,varske sumalt mesmale ( butinai ) sudet kiausinius ir cukru .Gerai isukti .Supilti istirpinta sviesta .zelatina isbrinkinti nedideliam kieki vandens . pakaitinti garu vonelej kad neliktu gumuleliu ir supilti i varskes mase .Gerai ismaisyti .Sudeti gabaleliais supjaustyta zele dar karta atsargiai ismaisyti ir deti i saldytuva kol sustings . Vietoj zeles galima deti dziovintu vaisiu , irgi labai skaniai gaunasi . SKANAUS !
Desertinis varskes suris su zele
1.5 kg. varskes
10 kiausiniu
0,15 gr. zelatinos
0.200 gr. sviesto
3 stiklines cukraus
2-3 pakeliai zeles skirtingu spalvu
zele paruosiam kaip parasyta ant pakelio ir sustingdom ,varske sumalt mesmale ( butinai ) sudet kiausinius ir cukru .Gerai isukti .Supilti istirpinta sviesta .zelatina isbrinkinti nedideliam kieki vandens . pakaitinti garu vonelej kad neliktu gumuleliu ir supilti i varskes mase .Gerai ismaisyti .Sudeti gabaleliais supjaustyta zele dar karta atsargiai ismaisyti ir deti i saldytuva kol sustings . Vietoj zeles galima deti dziovintu vaisiu , irgi labai skaniai gaunasi . SKANAUS !
Norėjau paklausti ar kas gaminote, ir kaip gavosi?
Ir jei daryti mažesnę porciją pamėginimui, ir viskas dalinant į tris dalis, tada tris ar keturis kiaušinius geriau dėti?
Ir jei daryti mažesnę porciją pamėginimui, ir viskas dalinant į tris dalis, tada tris ar keturis kiaušinius geriau dėti?
na atradau pagaliau, ka savaitgali gaminsiu. Gal atsiliepimu yra? Jei ne, tai parasysiu kaip gavos sekmadieni )
Nea neikas man neisejo. Jau vien pagalvojau , kad kiausiniai cia netinka bet dariau.
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 28, 16:55)
As irgi tokia daznai darau, tik be zeles gabaliuku
QUOTE(April-Aries @ 2009 01 28, 17:16)
Jie ir buna kieti,bet kai pertepi labai sauniai sudreksta ir buna minkstuciai
Papildyta:
Man it tas pats Pabandyk sitaip:
5 kiausiniu baltymai
300g miltinio cukraus
1 citrinos sultys
Atsaldytus baltymus gerai isplakti,kol mase padides apie 7 kartus,tada po truputi berti miltini cukru,citrinos sultis,po to statyti inda i karsta vonele ir plakti kol mase ikais,sutirstes ir prades laikyt savo forma.Baigiant plakt galima ilasint norimos esencijos
Papildyta:
Man it tas pats Pabandyk sitaip:
5 kiausiniu baltymai
300g miltinio cukraus
1 citrinos sultys
Atsaldytus baltymus gerai isplakti,kol mase padides apie 7 kartus,tada po truputi berti miltini cukru,citrinos sultis,po to statyti inda i karsta vonele ir plakti kol mase ikais,sutirstes ir prades laikyt savo forma.Baigiant plakt galima ilasint norimos esencijos
gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi
QUOTE(lotute @ 2009 01 28, 19:40)
gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi
apie ka tu cia?
QUOTE(KibirVibir @ 2009 01 28, 19:12)
apie ka tu cia?
o siaubas kokia nesamonė pacitavau
norėjau pasakyti, kad įdomu pamatyti desertinį sūrį padaryta pačių
QUOTE(lotute @ 2009 01 28, 18:40)
gal kuri įdės parodyti, kaip gaunasi
Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne ir vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u
QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 01 29, 10:34)
Stai mano,tik sekanti karta deciau daugiau zelatino i pacia varskes mase ,arba grietineles zele daryciau su per pus maziau vandens,nes noretusi ,kad butu kietesne ir vietoje 3 dejau 5 saukstu cukraus .Taippat gavosi ir su aguonomis :4u
oho kaip liuksiškai atrodo, tik tikrai norėtųsi tokio kietesnio, na reiks pabandyti ir man