Įkraunama...
Įkraunama...

IVF įstatymas

QUOTE(Daiva @ 2007 07 26, 22:02)
Manau, kad prie šitos temos reikia grįžti rudeniop, kai Seimas ir visi politikai grįš iš atostogų.

Dabar galima atlikti šiokius tokius "namų darbus" - čia gal mūsų forumo medikai ir turintys pažįstamų sveikatos sistemoj padėtų - būtų galima pasiaškinti, koks yra mechanizmas siekiant įtraukti medikamentus ar procedūras į kompensuojamų sąrašus - kokios institucijos už tai atsakingos, į ką kokiu nuoseklumu reikia kreiptis, taip pat kada yra svarstomi šitie dalykai.

kaip tai reiketu mums su Povilioniene padraugauti smile.gif Gal ji turi atliekamu resursu siai temai iskelti i viesuma. Pasikvieciam ja kavos kada kur ?
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 07 26, 23:02)
Dabar galima atlikti šiokius tokius "namų darbus" - čia gal mūsų forumo medikai ir turintys pažįstamų sveikatos sistemoj padėtų - būtų galima pasiaškinti, koks yra mechanizmas siekiant įtraukti medikamentus ar procedūras į kompensuojamų sąrašus - kokios institucijos už tai atsakingos, į ką kokiu nuoseklumu reikia kreiptis, taip pat kada yra svarstomi šitie dalykai.

pabandysiu pasiklausti, turiu pažįstamų keletą, gal žinos ax.gif

QUOTE(garnelis @ 2007 07 27, 08:51)
kaip tai reiketu mums su Povilioniene padraugauti smile.gif  Gal ji turi atliekamu resursu siai temai iskelti i viesuma. Pasikvieciam ja kavos kada kur ?

aš manau, kad šita kieta moteris galėtų visai padėti (jeigu jinai už vaisingumo gydymą smile.gif )
ir apskritai, man kažkoks entuziazmas ką nors daryti pradeda veržtis pro kraštus, kai susimoku už vaistus. gal tikrai reiktų kokį aptarimą-susirinkimą padaryt (jau išsiaiškinus kaip viskas darosi).
Daiva, ką manai? kažkodėl bijau, kad būsi skeptiškai nusiteikusi, kiek žinau daug kelių jau šituo klausimu nuėjai...
Atsakyti
merginos, o niekas nedirbate su es fondais? gal iš jų galima gauti paramos. nes šiaip sveikatos sistemą, neįgaliuosius es struktūriniai fondai remia (sanglaudos skatinimo veiksmų programa). čia šiaip mintis, gal visai durna ax.gif
Atsakyti
Esu ne kartą bendravusi su Pavilioniene, netgi vienoj spaudos konferencijoj kartu dalyvavom (ji pati mane pasikvietė). Susitikusi galėsiu papasakoti. Nieko iš to nebus. Taip, pabendrauti ji visada mielai, bet realiai nieko padėti negali. Tiesą sakant yra nuomonių (čia ne forumo merginas turiu omeny), kad mums gali netgi pakenkti tokia bičiulystė.

Dėl ES fondų - mačiau kas pernai gavo iš jų finansavimą - labai stambios oragnizacijos - poliklinikos, ligoninės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 27 liepos 2007 - 09:31
ir ne tik stambios, ir mažesnės taip pat gavo... nereikia taip nusistatyti, kad negausime, jei tik yra skylutė, pro kurią galima būtų pralįsti, reikai bandyti.
Atsakyti
Blndz, ne, nesu skeptiškai nusiteikusi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ryte @ 2007 07 27, 10:44)
ir ne tik stambios, ir mažesnės taip pat gavo... nereikia taip nusistatyti, kad negausime, jei tik yra skylutė, pro kurią galima būtų pralįsti, reikai bandyti.

Galime bandyti, jei atsiras kas ruoš projektą. Kas pramušinės dalinį finansavimą Lietuvoje. Ar įsivaizduoji koks tai darbas. Arba galime neteikti paramos ir samdyti žmogų. Kažkada domėjausi tokiomis paslaugomis kino projektui - sumos penkiaženklės. Gal žiūriu per daug skeptiškai, bet man atrodo, kad blaiviai - kai ruošiau projektą į Sveikatos ministeriją, na taip padėti norinčių buvo daug, bet realiai tai ruošiau aš viena...o čia nei mąstų, nei darbo krūvio nepalyginsi. Tačiau jei yra norinčių ir galinčių tuo užsiimti (bent jau surinkti būtiną informaciją, kas irgi paprastai rezultate lieka man) aš visom keturiom už.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 27 liepos 2007 - 09:58
QUOTE(Daiva @ 2007 07 27, 10:54)
Blndz, ne, nesu skeptiškai nusiteikusi smile.gif
Papildyta:
Galime bandyti, jei atsiras kas ruoš projektą. Kas pramušinės dalinį finansavimą Lietuvoje. Ar įsivaizduoji koks tai darbas. Arba galime neteikti paramos ir samdyti žmogų. Kažkada domėjausi tokiomis paslaugomis kino projektui - sumos penkiaženklės. Gal žiūriu per daug skeptiškai, bet man atrodo, kad blaiviai - kai ruošiau projektą į Sveikatos ministeriją, na taip. Padėti norinčių buvo daug, bet realiai tai ruošiau aš viena...o čia nei mąstų, nei darbo krūvio nepalyginsi. Tačiau jei yra norinčių ir galinčių tuo užsiimti (bent jau surinkti būtiną informaciją, kas irgi paprastai rezultate lieka man) aš visom keturiom už.

aš manau, kad būtinai reikia samdyti ir tam skirti pinigų iš asociacijos sąskaitos. manau, kad toks pinigų panaudojimas gali būti efektyvesnis nei teikti paramą atskiroms šeimoms. sumos tikrai penkiaženklės. ir aišku, kad kažkas iš asociacijos turės padėti parengti projektą, nors ir firma rengtų.
Atsakyti
QUOTE(ryte @ 2007 07 27, 10:10)
aš manau, kad būtinai reikia samdyti  ir tam skirti pinigų iš asociacijos sąskaitos. manau, kad toks pinigų panaudojimas gali būti efektyvesnis nei teikti paramą atskiroms šeimoms. sumos tikrai penkiaženklės. ir aišku, kad kažkas iš asociacijos turės padėti parengti projektą, nors ir firma rengtų.

o rasant projekta, taip pat numatyti atlyginima samdomam zmogui, kuris ir vykdys ta projekta, kuris bus parasytas ir kuriam bus suteikta parama.
Nes visi tikrai uzsieme, savo jegom sunkiai pasidarysime....
Atsakyti
tai jo, jei pavyktu projektas, pinigų tikrai užtektų darbuotojams ir dar visokiems dalykams. galima būtų tiesiog paslaugas kažkokias teikti, už kurias žmonės neturėtų mokėti ar kažką tokio panašaus. manau, kad galėtų pavykti. be to galime kažkaip numatyti, kad kompensuotų po to ir projektą ruošusio asociacijos nario ar darbuotojo įnašą iš gautų pinigų
nes aišku, kad už dyką niekas neturėtų dirbti.
Atsakyti
Na pirmiausia matyt Ryte reikia sužinoti apie galimybes - kokios veiklos remiamos, kokie reikalavimai keliami projekto teikėjui ir kokie įsipareigojimai. Jei yra veiklų, į kurias galime pateikti (teoriškai tokios turėtų būti) - taip, galima bandyti. Dėl reikalavimų - negaliu pasakyti, reikia domėtis, paprastai remiamos pakankamai finansiškai visgi stiprios įmonės, bent jau su nemaža apyvarta, mūsų balansas ES atrodys juokingai, bet gal aš neteisi....bežinau kaip su sveikatos sistema, tačiau kultūroje nemažą procentinę dalį pinigų turi investuoti projekto teikėjas...

Dabar pafantazuokim kam prašyti tų pinigų....tam, kad paremtumėm šeimas - pamirškim iš karto...galim prašyti administracinei veiklai, švietėjiškiems projektams - tačiau turim sugalvoti labai griežtą strategiją, kaip tai vyks ir kad tai veiks.

Na tiek mano minčių paskubom.

Beje, man ministerijoj buvo sakyta, kad mes neturim šansų gauti ES paramą, nesigilinau kodėl, bet gal tas žmogus buvo neteisus.
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2007 07 27, 10:30)
Esu ne kartą bendravusi su Pavilioniene, netgi vienoj spaudos konferencijoj kartu dalyvavom (ji pati mane pasikvietė). Susitikusi galėsiu papasakoti. Nieko iš to nebus. Taip, pabendrauti ji visada mielai, bet realiai nieko padėti negali. Tiesą sakant yra nuomonių (čia ne forumo merginas turiu omeny), kad mums gali netgi pakenkti tokia bičiulystė.

Dėl ES fondų - mačiau kas pernai gavo iš jų finansavimą - labai stambios oragnizacijos - poliklinikos, ligoninės.

Pavilioniene merginos tikrai nepades - ji Svietimo komiteto nare, taigi itakos Sveikatos reikalu komitetui Seime netures. Nors siaip ji tikrai zmogiska ir maloniai bendraujanti moteriske (nepaisant ziniasklaidos sudaryto kitokio ivaizdzio). Bet deja, geriau jau paziurekit Seimo puslapyje kas dirba komitetuose prie sveikatos reikalu, ir su tais zmonem kalbekit. Jei kas, galit rasyti man i az, kita savaite galesiu padet paieskot.
Atsakyti
vat dėl to ir klausiu merginų, gal kas dirba su es fondais. nes ten visokių dalykų yra, bet reikia juos žinoti... pasikonsultuoti manau galima su projektu rengejais
Atsakyti