Įkraunama...
Įkraunama...

IVF įstatymas

Yra LR vyriausybės nutarimas Dėl Lietuvos Respublikos seimo VI (pavasario)sesijos darbų programos, 2007-02-21 Nr. 211
Atsakyti
QUOTE(Alexandra @ 2007 03 17, 15:10)
Žiūrėjau laidą apie Vokietijos nevaisingas šeimas ................
O dar viena moteriškė (tiesa jie su vyru kažkokie verslininkai) papasakojo, kad ji pastojo po 16 IVF... blink.gif

Nesuvokiu, kaip po 16 kartų galima likti sveikos psichikos, nekalbant apie žalą sveikatai g.gif
Nesvarbu, kad pinigų užtenka, ar, kaip Izaelyje, vienai pavyko iš 18-to karto (ten valstybė IVFus finansuoja iki 3-jų vaikų).
Atsakyti
wub.gif sveikutes visos,nezinau,ar cia i tema as,bet straipsnio apie Vilma komentaruose kazkas rase,kad Didziojoje Britanijoje pirmas IVF daromas nemokamai ir ne tik ju pilieciams,o mes dabar kaip tik ten ax.gif tik va nezinau,kur reikia klaust isvis del tokiu dalyku blush2.gif ,tai gal jusu tarpe kas zinos...ir dar aciu visoms uz tai,kad stengiates del sios problemos ir jos kompensavimo 4u.gif visdelto dar lietuvoj yra geru zmoniu wub.gif
Atsakyti
Dabar turiu daug klausimu??? tik nezinau kam ir kas i tai gali atsakyti???

man atliko laparaskopija ir deja po jos paaiskejo,kad man liko sansas tik su IVF unsure.gif
Tik dabar turiu klausimu i kuriuos negaliu atsakyti sau verysad.gif

Nesuprantu,kodel pas mus Lietuvoje nera 3 nemokamu IVF,kodel Airijoje,Svedijoje yra...........na gerai nors 1...
as paziurejau,kad statistiskai dazniausia is 2 daugiau pastoja nei is pirmo,bet....

O kas mes lietuviai labai jau turtingi???

Negi mums nereikia gerinti gimstamumo???
juk statistiskai kas 5 seima susiduria su nevaisingumo problemom
Bliamba as pradejau nervuotis, kodel ligoniu kasos nepamoka nors puse proceduros???
As cia kazko nesuprantu
gal kas galite paaiskinti?? man durniai varlei??
Atsakyti
QUOTE(varle123 @ 2007 07 26, 22:07)

man atliko laparaskopija ir deja po jos paaiskejo,kad man liko sansas tik su IVF unsure.gif

Nesuprantu,kodel pas mus Lietuvoje nera 3 nemokamu IVF,kodel Airijoje,Svedijoje yra...........na gerai nors 1...
as paziurejau,kad statistiskai dazniausia is 2 daugiau pastoja nei is pirmo,bet....

Bliamba as pradejau nervuotis, kodel ligoniu kasos nepamoka nors puse proceduros???
As cia kazko nesuprantu

Agut, perkelk prašau į kokią diskusijų temą 4u.gif
Atsakyti
Ne Varle durna, o valdzia...
Atsiprasau, kad taip sakau, bet taip yra...
O ir siaip Lietuvoje ne problemos sprendziamos, o gaisrai gesinami...
O nevaisingumas dar ne gaisras...Kol kas...Kai tik kas penkta pora gales tureti vaiku, tada gal kas ir susirupins...O dabar dar kaip ir gerai, TIK kas penkta turi problemu...
Ne durna Varle, ne durna...
Atsakyti
Aga...neperkelk, as priestarauju smile.gif 4u.gif aciu 4u.gif

su tokiais varles 123 zodziais as noreciau atkreipti visu musu demesi i tai.

Vaisingumo asociacija - tai MES, tai as, tu, ji is IUI skyrelio, ji is IVF skyrelio, ji jau pastojusi, ji jau antro laukias ir t.t., tai MES.

MES galime sito klausineti viena kitos shimta metu, ir atsakysime ta pati per ta pati.

Pakviesciau varle123 stoti i asociacija ir visu vardu kovoti del to finansavimo, nes visos palaipsniui pavargstam...pamirstam.. ar dar kaip kitaip nusisukam nuo sitos problemos....bet visi sitie klausimai irr zhodzhiai tuo ir baigiasi...parekaujam..ramiai pakalbam..ir taskas.

pasibariau....bet supraskite...kad tai ivyktu...reikia musu VISU.....

QUOTE(varle123 @ 2007 07 26, 22:07)

As cia kazko nesuprantu

Atsakyti
Euromergele, atidžiai perskaityk apie ką tema.
Atsakyti
o apie ka tema? biggrin.gif biggrin.gif

as pasikarsciavau taip, bet tem irgi manau apie tai
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 07 26, 22:44)
o apie ka tema?  biggrin.gif  biggrin.gif

as pasikarsciavau taip, bet tem irgi manau apie tai

kažkur prie bendrų temų buvo tema "IVF įstatymas" ar panašiai, kažkada ji buvo iškelta prie svarbių, bet kadangi į ją niekas neberašė, nukėlėm prie bendrų, o į šitą temą siūlau nerašyti ne todėl, kad tai nesvarbu - labai netgi svarbu, tačiau čia yra daugiau organizaciniai reikalai - tiesiog paskui pasimesim informacijoj, netgi šitą temą galima būtų periodiškai pravalyti nuo einamųjų reikalų.
Atsakyti
tu teisi...bet nukelus zinute i ta tema, tai tas pats kas ja istrinti lauk..o taip tai vis nors kokia bangele....
ai............kadangi man vis dar skauda, tai as is purkstauju..vietoj, nevietoj..apie tai sunku kaikada ir galvoti....

as nebepriestarauju........
Atsakyti
Manau, kad prie šitos temos reikia grįžti rudeniop, kai Seimas ir visi politikai grįš iš atostogų.

Dabar galima atlikti šiokius tokius "namų darbus" - čia gal mūsų forumo medikai ir turintys pažįstamų sveikatos sistemoj padėtų - būtų galima pasiaškinti, koks yra mechanizmas siekiant įtraukti medikamentus ar procedūras į kompensuojamų sąrašus - kokios institucijos už tai atsakingos, į ką kokiu nuoseklumu reikia kreiptis, taip pat kada yra svarstomi šitie dalykai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva: 26 liepos 2007 - 22:02