Įkraunama...
Įkraunama...

IVF įstatymas

QUOTE(Daiva @ 2007 02 12, 18:21)
Galim nuogos apie Seimą lakstyti ir tiesą sakant kažin ar tai padės. Bet nesakau, kad reikia nieko nedaryti.

Labai nemalonią tiesą, Daiva, parašei...

O dėl lakstymo nuogoms... nu po tokio palakstymo tikrai didžioji Lietuvos dalis mus pažintų ir žinotų. Ir per tautos numylėtas Dviračio žinias parodytų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nors šiokia tokia nauda biggrin.gif
Atsakyti
Norit sensacijos???? Iš labai aukšto Sveikatos ministerijos pareigūno jau prieš metus gavau tokią info - Sveikatos ministerijai labai reikalinga Bažnyčios pagalba - remiant benamius, organizuojant slaugą, nemokamą maitinimą ir pan. Aukščiausieji Bažnyčios hierarchai už tokią jos pačios pagalbą reikalauja, kad būtų priimtas griežtasis IVF įstatymas ir nebūtų nevaisingumo gydymo kompensavimo. Ir Sveikatos ministerija pasak to pareigūno privalo paisyti tokio šanatžo. Tai apie ką mes kalbam....

baisu verysad.gif daugiau neber nei ka pridurt. gali ginti tikintys zmones ta savo tikejima kiek nori, bet baznycia pas mus yra baisus reikalas ir tiek... ne taip turetu but...
Atsakyti
Tiesą sakant Seimo, Vyriausybės politikai mano, kad mes nieko neturėsim, kol tylės patys pacientai. Man tiesiai šviesiai ir vienur, ir kitur buvo pasakyta - "gauna tas, kas garsiai prašo, garsiai reikalauja....ir atvirai, o ne anonimiškai...." Man buvo pasakyta, kad kol mes bijosime parodyti savo veidus, kol bijosime drąsiai ir atvirai apie tai kalbėti, niekas į mus nekreips dėmesio....man buvo pasakyta, kad Seime nepriimamas nei vienas įstatymas, kol jų niekas nespaudžia...ir neužtenka, kad mes dviese su Chiara, ar su Nakvišos vyru nueinam į Seimą....ten mūsų ir klausia - "o kur kiti? kur masiškumas"...o kiti bijo...."tai ko jūs norit" - čia cituoju Seimo Sveikatos komiteto narių žodžius.....
O gydytojai...netiesa, galiu pasakyti tik dėl Eglės Steponavičienės ir A. Usonienės. Pati ne kartą su jomis esu ir interviu davusi, ir į Seimą ėjusi, ir susitikusios diskutavom ką daryti....kai tik gydytojai kur nors pasirodo - iššaukia priešingą reakciją, nes visi, ypač žurnalistai, dėjo ant pacientų - jiems tereikia sensacijos - verslininkai proteguoja savo biznį....ir vardan tos sensacijos jie paaukos mus nė nemirktelėdami....juk net apie seminarus matėt ką rašė - kad Asociacija yra "nupirkta"...o juk dauguma tik tai ir girdi....man jau seniai į tokias kalbas nusispjaut, bet juk visuomenė tik ir laukia tokių "naujienų".....
Yra aišku ir kitokio plano žaidimų....
Norit sensacijos???? Iš labai aukšto Sveikatos ministerijos pareigūno jau prieš metus gavau tokią info - Sveikatos ministerijai labai reikalinga Bažnyčios pagalba - remiant benamius, organizuojant slaugą, nemokamą maitinimą ir pan. Aukščiausieji Bažnyčios hierarchai už tokią jos pačios pagalbą reikalauja, kad būtų priimtas griežtasis IVF įstatymas ir nebūtų nevaisingumo gydymo kompensavimo. Ir Sveikatos ministerija pasak to pareigūno privalo paisyti tokio šanatžo. Tai apie ką mes kalbam....
Jau nekalbant apie tas jėgas, kurios ketina steigti valdiškas IVF klinikas. Čia vėl iškyla įvairių finansavimo niuansų, kuriais valstybė nesuinteresuota.

Vyksta didelis žaidimas. Galim nuogos apie Seimą lakstyti ir tiesą sakant kažin ar tai padės. Bet nesakau, kad reikia nieko nedaryti.

tik nesupykit, gal as biski blondine, bet nelabi supratau kokia pagalba baznycia teikia sveikatos ministerijai kai ta remai benamius? ar as ne taip supratau?
Atsakyti
Nu merginos, zaviuosi Jumis 4u.gif

O kas liecia baznycios pozicija, tiesa pasakius, as ju nesuprantu. Pati esu tikinti, ir kiek bevartyciau sau galvoj baznycios atstovu pasisakymus pries dirbtini apvaisinima - as ju nesuprantu. Nesuprantu nei kur cia jie izvelgia nusikaltima, ir kodel jie budami tokie "teisingi", nenori suteikti moterims galimybes tapti mama. NESUPRANTU bash.gif
Atsakyti
QUOTE(garnelis @ 2007 02 12, 17:50)
nu matai Veronika, nei Usoniene nei Zeba negali kreiptis tokiu klausimu - jie bus is karto apkaltinti, kad nori prastumti savo versla.

Cia koks KLIMAS, kaip valstybinis gydytojas gal galetu tai sneketi, bet tu isivaizduok, kiek ten jegu reikia ideti ar nores jis zmogus i tokia kose listi...
Padetis tragiska is tikro, bet mes pacios nors kazka turime daryti

Oi Garneli, abejoju, ar ir Klimas nebus apkaltintas kuo nors doh.gif Mane, po straipsnio pasirodymo, ir tai jau spejo apkaltinti doh.gif doh.gif doh.gif tipo atidirbineju asociacijai uz IVF proceduros apmokejima, uz klinika reklamuoju doh.gif O mintis tai buvo visa kita....
Tamsus pas mus zmones ...ziauriai tamsus....tik smerkt ir moka....
Atsakyti
QUOTE(JolkitaS @ 2007 02 12, 20:25)
Nu merginos, zaviuosi Jumis  4u.gif
O kas liecia baznycios pozicija, tiesa pasakius, as ju nesuprantu. Pati esu tikinti, ir kiek bevartyciau sau galvoj baznycios atstovu pasisakymus pries dirbtini apvaisinima - as ju nesuprantu. Nesuprantu nei kur cia jie izvelgia nusikaltima, ir kodel jie budami tokie "teisingi", nenori suteikti moterims galimybes tapti mama. NESUPRANTU  bash.gif

1. Vaikas turi būti pradėtas betarpiškai moters kūne
2. Vaikas turi būti pradėdas savaime, be pašalinių įsikiįimo
3. Žmogus neturi teisės kištis į vaiko pradėjimo procesą
4. IVF'as yra blogis, nes vaikas nėra nevaisingumo išgydimas
5. DA metu sukuriami papildomi embrionai, kai žmogus yra nuo pat pirmojo pradėjimo momento
6. Šaldymas yra blogis, nes žmogus yra pakabinamas
ir t.t. Galiu vardyti n+1 priežasčių

Daiva, ką vėl reikia pradėti atakuoti Seimą?
Papildyta:
QUOTE(Vilma J. @ 2007 02 12, 21:03)
Oi Garneli, abejoju, ar ir Klimas nebus apkaltintas kuo nors doh.gif  Mane, po straipsnio pasirodymo, ir tai jau spejo apkaltinti doh.gif doh.gif  doh.gif  tipo atidirbineju asociacijai uz IVF proceduros apmokejima, uz klinika reklamuoju doh.gif O mintis tai buvo visa kita....

Oj, brangioji, po pirmo straipsnio Lryte pasirodymo, mūsų klausinėjo iš kur pinigų gavome užsakomajam straipsniui lotuliukas.gif
Ir šiaip, pasirodo aš nežinau ko prisidirbusi ir todėl "atidirbinėju" dabar už savo nuodėmes lotuliukas.gif
Atsakyti
negaliu...pyktis auga beskaitant.... kazhin o ar mes pvz galetumem kazkokiu budu kovoti kad europos sajungoj (ane? ar cia koks pasaulinis sarashas?) ligu sarashe esantis nevaisingumas pas jus ignoruojamas? ....gal situ keliu bandyt kazka galvoti su teisininku pagalba?
Atsakyti
QUOTE(Vilma J. @ 2007 02 12, 22:03)

Gaila, labai gaila, bet labai tamsūs... verysad.gif O pvz., toje italų tv laidoje, kai gydytojas pradėjo kalbėti, kad nevaisingumo gydymas turi būti prieinamas visoms nevaisingoms poros, tai salėje sėdėję pagyvenę žmonės tik pritariamai energingai pradėjo ploti...Visai kitas mentalitetas, ar tiesiog žmoniškumo pas žmones daugiau, tiesiog nežinau...
Atsakyti
QUOTE(euromergele @ 2007 02 12, 21:41)
negaliu...pyktis auga beskaitant.... kazhin o ar mes pvz galetumem kazkokiu budu kovoti kad europos sajungoj (ane? ar cia koks pasaulinis sarashas?) ligu sarashe esantis nevaisingumas pas jus ignoruojamas? ....gal situ keliu bandyt kazka galvoti su teisininku pagalba?

O ko čia pykti? Kas nuo to pasikeis, kad tu pyksi? Niekas.
Bet užtat išliksime tyri ir be nuodėmės prieš TĄ kuris sėdi ant dėbesų. blush2.gif
Atsakyti
Ilgai cia mes diskutavom,nieks nepade nei paciu kliniku noras dirbt kartu su ligoniu kasom,klausimas kodel nenori kasos kompensuot?smile.gif iskelkit keikviena sau ta kalusima,.kiekk sumokat uz IVF nesvarbu sekesi jis ar ne,,,jus sumokejot,,,,ligoniu kasoom tai negaliotu,butu atliekamas ausditas,,,kodel nepasiiseke??? kokios priezastys? kam naudinga????? kam ne spreskit pacios,,,,as uz 100% kad butu priimtas istatymas kad nevaisingumas butu ligu sarase ir kompensuojamu ligu sarase,,,bet cia yra dalis ir privataus kapitalo deja,kuriems giliaii nusisikt tai ka jus jauciat po nenusisekusio IVF
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2007 02 11, 19:09)
As atsimenu, kaip kazkada pasakiau vienai draugei, kad negaliu pastoti, tik dar nezinojau kodel.Ji nustebusi paklause, tai ka tu nesveika.Ir perkeltine prasme dave suprasti, koks nelaimingas mano vyras bus jei niekada nepagimdysiu. Is tikro mes gyvename gan tamsioje ir nesupratingoje visuomeneje. Todel ir kartais baisu viesai prisipazinti kas yra.Bet, as labai gerbiu tas, kurios tai daro. Zemai lenkiu galva  4u.gif

Blin... viduramžiai toj Lietuvoj. Kažkodėl niekam negėda turėti blogą skrandį, bezdėti ir riaugėti, išsioperuoti apendicitą ir t.t. Na, gal nebent hemorojaus nereklamuoja lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(philipuks @ 2007 02 11, 17:52)
Lietuvoje demografine katastrofa, o pagalbos rankos del didesnio gimstamumo niekas mums neistiesia sad.gif

Lietuvoj labai geri įstatymai, kad girtuokliai galėtų pragyventi iš vaikų "gamybos" biznio.
Mano sesuo kaime nusipirko butą kaimiškam "daugiaaukštyje". Gretimam name krūva girtuoklių per dienas gerdavo, ir lakstė krūva mažiukų vaikų. Sesuo pagalvojo, tuoj užaugs daug chuliganų. Po kelių metų tų vaikų nebėr, laksto mažesni. Anie nebeduoda pelno, juos pridavė į internatus, prisidarė naujų "maitintojų". g.gif
Atsakyti
QUOTE(paziurim @ 2007 02 12, 22:15)
Ilgai cia mes diskutavom,nieks nepade nei paciu kliniku noras dirbt kartu su  ligoniu kasom,klausimas kodel nenori kasos  kompensuot?smile.gif iskelkit keikviena sau ta kalusima,.kiekk sumokat uz IVF nesvarbu sekesi jis ar ne,,,jus sumokejot,,,,ligoniu kasoom tai negaliotu,butu atliekamas ausditas,,,kodel nepasiiseke??? kokios priezastys? kam naudinga????? kam ne spreskit pacios,,,,as uz 100% kad butu priimtas istatymas kad nevaisingumas butu ligu sarase ir kompensuojamu ligu sarase,,,bet cia yra dalis ir privataus kapitalo deja,kuriems giliaii nusisikt tai ka jus jauciat po nenusisekusio IVF

Bet jei iš jūsų tarpo norėtų bent daugiau nei pusė, manau pavyktų kažką pakeisti...
Atsakyti