As irgi labai gerbiu siuos zmones, kurie daro, o ne tyli Tiems zmonems reiktu laurus kabinti.O del rekavimo as tikrai uz, nes jei niekas nieko nedarys taip ir bus niekas nesprendziama Gal buvau ne taip suprasta
Oi, as tikrai tau netaikiau, gal tik minti pacitavau, nes dauguma is musu daznai taip pagalvojame. Tiesiog taip norisi kad musu Lietuva klestetu, kad butu dirbama visu zmoniu labui, o ne isrinktuju saujelei. As gi vaika ruosiuosi gimdyti ir noriu kad jis augtu sveikoje ir nekorumpuotoje visuomeneje. Na bet cia ko gero jau kita tema, atsiprasau moderatores.
Philipux
Ir aš prisidėčiau prie mitingo.
Man tikrai nesupratama, kodėl LT nė vienas vaistas ar procedūra nevaisingumo gydyme nėra kompensuojami. Pikta, labai pikta.
todėl kad lietuva giminių kraštas... ir tose privačiose šltai įsitaisę vyriausybės ir seimūnų giminaičiai
kol lietuvą valdys pinigai, nieks nepadės, kad ir kas piketuotų, kad ir patys gyd stovėtų su plakatais... tiesa visai kitokia ir visi tą žinom, nereikia savęs ir kitų apgaudinėti
paskutinis pvz (na ne su medikais) einikis, girtas, su narkotikais, pabėgo iš įvykio vietos ir tik 6 štukos kitas pražiltų už grotų
Dabar ir aš pasakysiu savo nuomonę. Šįryt per vieną Italijos tv mačiau, kaip vienas nevaisingumo gydytojas pasakojo, kad kreipėsi į Teisingumo, Sveikatos ministerijas, kad nevaisingumo gydymas jų šalyje būtų prieinamas visoms nevaisingoms poroms, kad būtų gaunama didesnė parama iš vyriausybės.Galiu klysti, bet aš Lietuvoje nė karto per tv nemačiau kalbančios, pavyzdžiui, Usonienės ar Žėbos, sakančių "kreipiausi į sveikatos ministrą su prašymu, kad nevaisingumo gydymas būtų kompensuojamas". Lietuvoje nevaisingos poros yra paliktos likimo valiai, tik jos pačios turi kovoti, atkreipti dėmesį, kad būtų kas nors kompensuojama.
nu matai Veronika, nei Usoniene nei Zeba negali kreiptis tokiu klausimu - jie bus is karto apkaltinti, kad nori prastumti savo versla.
Cia koks KLIMAS, kaip valstybinis gydytojas gal galetu tai sneketi, bet tu isivaizduok, kiek ten jegu reikia ideti ar nores jis zmogus i tokia kose listi... Padetis tragiska is tikro, bet mes pacios nors kazka turime daryti
Garneli, bet ten per tv kalbėjo irgi vienos privačios klinikos gydytojas.Reiškia, kitoje šalyje gydytojai gali pakovoti dėl savo pacientų, o Lietuvoje tik patys pacientai turi kovoti dėl savo teisių.
Tiesą sakant Seimo, Vyriausybės politikai mano, kad mes nieko neturėsim, kol tylės patys pacientai. Man tiesiai šviesiai ir vienur, ir kitur buvo pasakyta - "gauna tas, kas garsiai prašo, garsiai reikalauja....ir atvirai, o ne anonimiškai...." Man buvo pasakyta, kad kol mes bijosime parodyti savo veidus, kol bijosime drąsiai ir atvirai apie tai kalbėti, niekas į mus nekreips dėmesio....man buvo pasakyta, kad Seime nepriimamas nei vienas įstatymas, kol jų niekas nespaudžia...ir neužtenka, kad mes dviese su Chiara, ar su Nakvišos vyru nueinam į Seimą....ten mūsų ir klausia - "o kur kiti? kur masiškumas"...o kiti bijo...."tai ko jūs norit" - čia cituoju Seimo Sveikatos komiteto narių žodžius..... O gydytojai...netiesa, galiu pasakyti tik dėl Eglės Steponavičienės ir A. Usonienės. Pati ne kartą su jomis esu ir interviu davusi, ir į Seimą ėjusi, ir susitikusios diskutavom ką daryti....kai tik gydytojai kur nors pasirodo - iššaukia priešingą reakciją, nes visi, ypač žurnalistai, dėjo ant pacientų - jiems tereikia sensacijos - verslininkai proteguoja savo biznį....ir vardan tos sensacijos jie paaukos mus nė nemirktelėdami....juk net apie seminarus matėt ką rašė - kad Asociacija yra "nupirkta"...o juk dauguma tik tai ir girdi....man jau seniai į tokias kalbas nusispjaut, bet juk visuomenė tik ir laukia tokių "naujienų"..... Yra aišku ir kitokio plano žaidimų.... Norit sensacijos???? Iš labai aukšto Sveikatos ministerijos pareigūno jau prieš metus gavau tokią info - Sveikatos ministerijai labai reikalinga Bažnyčios pagalba - remiant benamius, organizuojant slaugą, nemokamą maitinimą ir pan. Aukščiausieji Bažnyčios hierarchai už tokią jos pačios pagalbą reikalauja, kad būtų priimtas griežtasis IVF įstatymas ir nebūtų nevaisingumo gydymo kompensavimo. Ir Sveikatos ministerija pasak to pareigūno privalo paisyti tokio šanatžo. Tai apie ką mes kalbam.... Jau nekalbant apie tas jėgas, kurios ketina steigti valdiškas IVF klinikas. Čia vėl iškyla įvairių finansavimo niuansų, kuriais valstybė nesuinteresuota.
Vyksta didelis žaidimas. Galim nuogos apie Seimą lakstyti ir tiesą sakant kažin ar tai padės. Bet nesakau, kad reikia nieko nedaryti.