QUOTE(ingutei @ 2007 06 07, 13:10)
O kaip atrodo tie simtalapiai?
gal ir maciau kur, bet kazkaip siuo metu neisivaizduoju
turbut kvailas klausimas, bet....
šimtalapis - riebus, sluoksniuotas pyragas su aguonomis
labai labai skanus
PYRAGAS ŠIMTALAPIO GIMINAITIS
500 g miltų, 30 g mielių, 100 g cukraus, 2 tryniai, 250 ml pieno, 100 g lydyto sviesto, ½ citrinos sulčių.
Paruošti tešlą žinomu būdu. Ją padalinti į 6 dalis. Imti po vieną gabalėlį ir plonai kočioti stačiakampio forma, tepti 1 ir 2 įdarus, suvynioti į volelį. Dedame į Karūnos silikono formą puslankiu (užima pusę apskritimo), po to kočioti kitą dalį, tepti 1 ir 2 įdarus ir dėti į formą (užpildyti laisvą puslankį, galus sujungti, suspausti tešlą). Tuomet kočioti 3-čią dalį, dėti 3 įdarą, vynioti volelį ir dėti į formą ant jau paruoštų volelių. Kočioti 4 - tą dalį, dėti 3-čią įdarą, dėti antros eilės antrą puslankį. Iškočioti 5 - tą dalį, dėti vėl 1 ir 2 įdarus. Analogiškai daryti su paskutiniąja dalimi. Dėti į 200º C orkaitę ir kepti apie 50 minučių. Po to tiek pat laiko 180ºtemperatūroje.
Iškeptą pyragą pjaustyti tik atvėsusį.
1 įdaras: 125 g varškės, 1 šaukštas cukraus, 200 g grietinės ( 45 % riebumo), 1 pakelis vanilinio cukraus.
2 įdaras: 1 pakelis aguonų, 2 šaukštai iširpinto medaus.
3 įdaras: 6 šaukštai džemo (spanguolių, slyvų), jei džemas per skystas, reikia įdėti 1 šaukštą krakmolo ir išmaišyti.
http://www.supermama...p/t9764-50.html
Šimtalapis
Tešlai:
150g sviesto;
250g miltų;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
100 ml vandens.
Įdarui:
400g agonų;
100g razinų;
100g cukraus
Riebalai ištirpinami, 3 šaukštai dedami į tešlą kiti paliekami. Tešlos komponentai sumaišomi ir minkoma 10min. kol tešla tampa vienalytė ir tampri. (Jei namie turite kombainą, šį darbą patikėkite jam ). Tešla suvyniojama į rutulį ir į plėvelę ir uždengiame pašildytu dubeniu, laikoms taip 1h.
Įdarui susimalame nuplikytas aguonas, sudedame cukrų ir nuplautas razinas. Imame didelį rankšluostį (aš tai imu medvilninio audeklo didesnį gabalą)pabarstome miltais ir iškočiojame kuo ploniau, tuomet lakštą aptepame dalimi sviesto ir tempiamę į didelį , ploną stačiakampį vis patepdmi sviestu. Kuomet tešla tampa visai plonytė tepame atsragiai įdarą, aptepame aguonų mase ir susukame vyniotinį keldami rankšluostį. padarome pasagą ir siūle į apačia dedame į skardą pateptą riebalais ar išteptą sviestiniu popieriumi.Kepama 200 laipsnių temperatūroj apie 40min, kol rusvai pagelsta. Apiberiama cukraus pudra, galima tiekti į stalą iš šiltą su kokiu skaniu padažiuku. O galima valgyti ir šaltą.