QUOTE(Jumi @ 2007 11 07, 16:09)
Shalimar
daug patarimu surasyta temoje. Kiek prisimenu mes saviske ne tik salotom maitinom. Tik viska smulkiau reiktu pjaustyti. Musu terariume vandens paskuniu metu nera bet maudom saviske kas diena. TIesiog ileidi i vonia ir ipili vandens. Joms maudytis patinka. Tiksliau sildytis siltame vandenyje. Beje jeigu ipratinsit vonioj ir atlikti gamtinius reikaliukus tai terariumas bus visad svarus. Prasysis i vonia kai reikalas prisipirs ir jei jau ilgokai nieks nereaguos tada jau aisku priters.Jeigu normalei maitinsis gaus pakankamai vitaminu ir sviesos nemanau kad sirgs. Taip pat turi pakankamai judeti. Paleiskit po namus pavaikscioti. Tik tiek kad musiskis isejas pasivaiksciot (jeigu saule dingsta) lipa ant karnizu ir ten sedi. As jo nukrapstyti nebepajegiu Uzuolaidos aisku sugadintos...
man rodos temoj apie maista tikrai nemazai parasyta ir apie megiamus iguanu vaisius ir darzoves. Jeigu nerasi parasyk ieskosiu sarasiuko. Kiek padrikai surasiau...
daug patarimu surasyta temoje. Kiek prisimenu mes saviske ne tik salotom maitinom. Tik viska smulkiau reiktu pjaustyti. Musu terariume vandens paskuniu metu nera bet maudom saviske kas diena. TIesiog ileidi i vonia ir ipili vandens. Joms maudytis patinka. Tiksliau sildytis siltame vandenyje. Beje jeigu ipratinsit vonioj ir atlikti gamtinius reikaliukus tai terariumas bus visad svarus. Prasysis i vonia kai reikalas prisipirs ir jei jau ilgokai nieks nereaguos tada jau aisku priters.Jeigu normalei maitinsis gaus pakankamai vitaminu ir sviesos nemanau kad sirgs. Taip pat turi pakankamai judeti. Paleiskit po namus pavaikscioti. Tik tiek kad musiskis isejas pasivaiksciot (jeigu saule dingsta) lipa ant karnizu ir ten sedi. As jo nukrapstyti nebepajegiu Uzuolaidos aisku sugadintos...
man rodos temoj apie maista tikrai nemazai parasyta ir apie megiamus iguanu vaisius ir darzoves. Jeigu nerasi parasyk ieskosiu sarasiuko. Kiek padrikai surasiau...
Aciu labai Zinau, kad info cia yra, tik va kai interneto namie neturiu, sunku man su tom interneto kavinem, be to, ne Lietuvoj gyvenu dabar As nezinau ar galeciau paleisti ja dabar namie, nes ji baiksti, sunku net terariume sugauti, tai namie nezinau kaip reiketu. Ji tik trecia diena pas mane, tikiuosi, kad ipras. Man cia graikiskoj zoo parduotuvej pasake, kad mazai jai duoti tik salotas, nieko daugiau Keista, nes manau, kaip tik mazutei reiktu kuo ivairesniu produktu Bandysiu siandien i vonia leisti paplaukioti, bet velgi - baisu paleisti bus, kad neissoktu
Papildyta:
Va ka radau, ar teisingai surasyta cia?
Maistas kiekvienai dienai (jau didesnei iguanai):
Porai, Pekino salotos, svoguno laiskai, tarkuotos morkos, kopustai, agurkai, krapai, Briuselio kopustai, spinatai, sparagines pupeles, obuoliai, vysnios (gali buti su kauliukais), avietes, raudoni serbentai, apelsinai, mandarinai, puplaiskiai, pieniu lapai ir ziedai, dobilai, trauklapiai, baltu dilgeliu lapai (visu lapu nereikia plauti).
Galima tik karta per savaite:
Virta kiausini
Paprika
Kriausiu
Slyvu
Braskiu
Melyniu
Persiku
Abrikosu
Mango
Kivi
Baltu ridiku
Mazoms iguaniukems reikia putpeliu kiausinio luksta isdziovinti orkaiteje ir sumalti kavamale i miltelius. Malant rekomenduoju ideti ir vitamino C puse tabletes. Gautais milteliais reiketu pabarstyti kasdiena duodama maista: vaisius, darzoves. Taip pat galima kalcio miltelius pasigaminti ir is vistu kiausinio luksto. Tik butina gerai iskaitinti orkaiteje ir nenaudoti supelijusiu ar siaip negraziai nuluptu lukstu.
Jokiu budu neduoti :
Buroku
Ridikeliu
Burokeliu
Juoduju serbentu
Petrazoliu.
(meniu sudarytas pagal p.Rimos rekomendacijas)