Įkraunama...
Įkraunama...

Piešimas ant audinio

gal galite patarti, kaip ir su kokiais dazais dazyti silka ar bent kur ieskoti literaturos sia tema?
Atsakyti
QUOTE(mari4 @ 2005 01 12, 13:45)
gal galite patarti, kaip ir su kokiais dazais dazyti silka ar bent kur ieskoti literaturos sia tema?


Kaip šaunu, kad užvedei tokią temą! thumbup.gif Aš irgi norėčiau apie tai daugiau sužinot...
Atsakyti
Pamėgink paieškot internete įvedus "batique" arba "batic, silk" (kitaip išmeta labai daug puslapių su ieroglifais), rusiškai "батика".
Radau va tokį puslapėlį, pažiūrėk, gal pravers http://www.kruzhevo....nks/batic.shtml

Šiaip kažkada "žalioj jaunystėj" žaisdavau su dažais, tik ne ant šilko, o ant paprasčiausios medvilnės. Tada būdavo tų anilinių (jei gerai pamenu) dažų.
Beje, jei neklystu, mačiau Maximoj dažų piešt ant medžiagų wink_3.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Idun: 12 sausio 2005 - 14:15
Labai grazus dalykas, bet man atrodo taip sudetinga... Maciau dazu ir trafaretu ir taip visokiu dalykeliu parduotuveje "Hobis ir dekoras" ir pardavejos labai malonios paaiskina technikas, budus.
Atsakyti
teko mokytis silko marginimo smile.gif tai labai kruopstus ir ganetinai brangus uzsiemimas, reikalaujanti daug laiko smile.gif
esate kaunietes, tai galiu pasiulyti uzeiti i "Tekstilininku galerija", esancia senamiestyje, tik pamirsau gatves pavadinima blush-anim-cl.gif nuo santuokos rumu veda ta gatvele link rotuses smile.gif ten yra pirkti dazu, silko naturalaus, visokiu rezervavimo priemoniu, galesite pasiziureti meniniku ismargintu skareliu, salikeliu.
pradziai reikes remu, kad istempti silka su knopkem taip, kad medziaga isitemptu labai stipriai. tada naudoti rezervavimo priemones - karsta vaska, ivairias pastas, galima dirbti su klisemis ir dar begale budu. specialiai silkui skirti dazai ganetinai brangus, viena spalva kainuoja apie 10 lt., galima nusipirkti keturias pagrindines - juoda, melyna, raudona, geltona, jas maisant isgauti kitas spalvas smile.gif fiksuojami lygintuvu. aniliniai dazai tinka tik medvilnei, beje galima pradeti mokytis ir nuo medvilnes. technikos siek tiek skiriasi, bet esme ta pati, o pigiau tai tikrai biggrin.gif
o knygos apie sia texnika gan brangios sad.gif
rasau ir jauciu, kad niekuom nepadedu jums blush-anim-cl.gif turiu daug medziagos apie tai namie, jei labai norisi, galima butu susitikti, pasidalinti smile.gif
tik namie reikia tureti kamputi, kuri galetumet terlioti smile.gif neigudus tai gan purvinas uzsiemimas smile.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus. kai ka jau turiu nusipirkus. bandyiu namuose terliotis. jei neiseis, puke klausiu jau smulkmenu smile.gif .
Atsakyti
sekmes! biggrin.gif gal veliau ir parodysi, kaip isejo rolleyes.gif
Atsakyti
Ieškau bendraminčių,piešiančių ant šilko.Įdomu būtų pasidalinti idėjomis ir atradimais(o tai forume tik siuvinėjimas ir siuvinėjimas).
Aš pati naudoju specialius dažus,tačiau šilko tikrai neperku-per brangu.Iš padėvėtų nusiperku kokią bliuską už 50 centų,itempiu ant rėmo ir piešiu paveikslus.Kadangi pati siuvu,tai kartais dekoruoju audinį,po to siuvu,o dar variantas-pirma pasiuvu,po to "užraugiu" dažuose keletui dienų.
Vakar dailės parduotuvėj nugvelbiau gerą idėją-kaip įtempti audinį,kad nereiktų su "knopkėm"durti.Tai štai,reikia kanceliarinių gumyčių ir klipsiukų(na tokie laikikliai).Nu fainai pasidariau už 3 litus,o "dailėj' būčiau sumokėjus 48 litus (ar jie ten nublūdo?) mirksiukas.gif
Na bet man vienai čia kalbėt kol kas liūdnoka...
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2005 04 23, 20:56)
...tai kartais dekoruoju audinį,po to siuvu,o dar variantas-pirma pasiuvu,po to "užraugiu" dažuose keletui dienų...


na, i bendramintes isiprasyt negaliu blush2.gif , nieko nenusimanau apie sita mena, bet va tas pacituotas sakinys sudomino rolleyes.gif rolleyes.gif ... mano tevas graziai piesia, jau seniai galvoju paprasyt jo ispiest man koki sijona ar kostiumeli rolleyes.gif ... tiek visokiu ideju maciau parduotuvese, tik nezinau, kokie dazai tinkami ir kur ju gaut doh.gif blush2.gif . isuok paslapti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(afera @ 2005 04 23, 21:05)
tik nezinau, kokie dazai tinkami ir kur ju gaut  doh.gif  blush2.gif . isuok paslapti  blush2.gif


as irgi to paties norejau paklasuti - kad ir n osinaite nusipiesciau wink.gif
Atsakyti
mane irgi domintu kur butu galima dazu silkui gauti ir kaip vyksta pats dazymo procesas, mat pati siuvausi vestuvine suknele is naturalaus silko, ji dabar guli spintoj jau pora metu, galvoju nudazius kokia spalva gal dar panaudociau kur
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reviv: 23 balandžio 2005 - 21:31
[quote=Reviv,2005 04 23, 23:30]
mane irgi domintu kur butu galima dazu silkui gauti ir kaip vyksta pats dazymo procesas,

Na ką,pradedam.
Pirmiausiai savo mieste reiktų sužinoti,kur galima nusipirkti tokių dažų.Pas mus,Šiauliuose,jų yra dailės parduotuvėlėj,kuri priklauso ŠU dailės galerijai.Dažai buna įv. firmų:LUCAS,JAVANA(_vokiški),BOURGEOIS(PRANCŪZŲ).Taip pat galima naudoti ir kontūrus.Jų būna įvairių spalvų,bet man pasiteisinę labiausiai yra bespalviai.Dažai brangoki- viena spalva -10-12 litų (nuo firmos priklauso),bet tai ne bėda ,pradžiai nusipirkit 3 pagrindines spalvas-geltoną,raudoną ir mėlyną,ir maišykit tarpusavy-turėsit tokias spalvas ,kokių jums reikės.
Jei dar nesate bandžiusios ,nebijokite eksperimentuot ir gadint,tik darbu galima atrasti kažką naudingo.Tarp kitko,dažai labai taupūs,jų užteks ilgam.
Medžiagą(iš kur gauti jau rašiau)reikia įtempti.Aš turiu labai didelį rėmą ir ant jo prisegu" knopkikėm".Žodžiu medžiaga neturi liestis su stalu,o virš jo būti įtempta.
1)Prisisegam audinį,nusipiešiam kontūru kokį motyvą(aš pradėjau nuo gėlių).
2)Laukiam kol nudžius.Jei nekentraujat,galit 2 val laukti,jei neskubat,galima ir ilgiau duoti padžiūti.
3)Dažome .Kai baigiame paliekam įtemptą išdžiūti.
4)Po to išlyginame-taip užfiksuojami dažai,galima skalbti ir nebijoti.
Atsakyti