QUOTE(Paulina26 @ 2010 08 23, 21:15)
cia turbut as uzvedziau tema apie ranku plovimasi pries imant vaika. tik jau tikrai, nereikia pult i krastutinumus, mamos... na taip, mes is lauko grize visad plaunam rankas, manau visi taip daro, ateje draugai taip pat nusiplauna. tarkim kai vaziuojam pas mano tevus, as tikrai jiems nerekiu: eeej, palukit rankas, nes vaiko paciupint negausit, nesu ant tiek paranoike. bet rasiau, kad vyro mama gyvena kaime, ir butent - jos rankos ir panages juodos! nu tai man tikrai nemalonu, kad jin vaika ima. tai gal man pasiulyt jai panages issivalyt? faktas tas, kad as ja dar du kartus tesu macius, tai ir klausiau kaip taktiskai jos paprasyt rankas nusiplaut...
Gal ir nuskambes keistai, taciau to tikro kaimisko "purvo" bijoti labai nereikia - gal ir negraziai atrodo ir bauginanciai, bet tiesa yra kitokia. Kaimo zmones mazai kontaktuoja vieni su kitais, mazai naudojasi bendrom priemonem, palyginti su miestu, todel bacilos ten daug menkesnes nei mieste su tobulom panagem - kaimuose vaikai maziau serga, tai yra tiesa, nes.. neina i darzelius, o kad daugiau issipurvina - faktas kaip blynas. Taciau zeme, smelis, zole - tai nera blogis, blogis, kas tupi ant ju - jeigu tui:) Mane pacia visada isvezdavo maam i kaima pas mociute, nes labai dirgau, negalejau lankyti darzelio - kaime visada pasveikdavau ir daugiau nesirgdavau, gryzus i miesta, i darzeli - vel is naujo, Ir taip visa vaikyste.
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2010 08 24, 12:47)
na, ir užsivedė... štai jums atvejis...
vyresnėlis eina į darželį, mažėlis namie. rankas plaunam namo grįžę visada. Ir štai šią žiemą turėjom veselioj dalyvaut, tai jau vaikus žiūrėjau, kad ginkdie nesusirgtų. Na, žinoma, kiaulystės dėsnis suveikė - apsisnargliavo vienas, tada kitas, kosuliukas, temperatūra. Dvi savaitės namie - jokių darželių, parduotuvių, svečių. Namie ilgėliau vyresnėlį palaikiau, kad nieks pasveikus greit neprikibtų. Pirmadienį vyresnėlį į darželį, o maželis vemia... Visą naktį prieš tai pravėmė, dieną vemia, viduruoja, už vaiko ir ligoninėn. Rezultatas - rotas Ilgai sėdėjau ir galvojau: kodėl būtent mažasis, kuris nei darželio lanko, nei į parduotuvę vežamas.. ir kodėl po dviejų savaičių buvimo namie, kai nosies niekur nekišom.. na, kažkas iš savų kažkaip parnešė.
O šiaip.. kokie žmonės gali sirgami eiti į svečius?
vyresnėlis eina į darželį, mažėlis namie. rankas plaunam namo grįžę visada. Ir štai šią žiemą turėjom veselioj dalyvaut, tai jau vaikus žiūrėjau, kad ginkdie nesusirgtų. Na, žinoma, kiaulystės dėsnis suveikė - apsisnargliavo vienas, tada kitas, kosuliukas, temperatūra. Dvi savaitės namie - jokių darželių, parduotuvių, svečių. Namie ilgėliau vyresnėlį palaikiau, kad nieks pasveikus greit neprikibtų. Pirmadienį vyresnėlį į darželį, o maželis vemia... Visą naktį prieš tai pravėmė, dieną vemia, viduruoja, už vaiko ir ligoninėn. Rezultatas - rotas Ilgai sėdėjau ir galvojau: kodėl būtent mažasis, kuris nei darželio lanko, nei į parduotuvę vežamas.. ir kodėl po dviejų savaičių buvimo namie, kai nosies niekur nekišom.. na, kažkas iš savų kažkaip parnešė.
O šiaip.. kokie žmonės gali sirgami eiti į svečius?
patikek tikai gali - tie, kurie pvz neturi vaiku - vadinasi neturi zalio supratimo..kazkodel - kodel - nezinau.. Atejo drauge lankyti musu kai mazajai buvo apie 1.5men - snirpscia nosi, sako, va, tik ka baigineju sirgti... taip ir atvepo zandikaulis man, nes net neperspejus atejo... o drauge normali, nedurna atrodo, tiesiog manau nepagalvojo..
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2010 08 22, 19:18)
na, imti ir sapakyti :kol jūs rankutes nusiplausti, mes su mažyle tą ir aną padarysime. Arba tiesiog pasakyti "mūsų vonia ten, rankas galima nusiplauti ten: na, kažką tokio.. neįsivaizduoju tiesą sakant, pas mus tai visai plaudavo rankas atėję.
super patarimas, as irgi kazkada taip draugams pasakiua, kai atejo i svecius, po visu reveransu taip ir pasakuiau - rankas galite nusiprausti dabar, o as einu sumustiniu - niekas net nesusimaste, nuzingsniavo visi i vonia:))