Dukra rado, sakė atsimušė į langą ir nukrito, ką man su juo daryt? Kiek paskaičiau liept nunešt atgal?? Atrodo sveikas, kutinėjasi, papūgų kruopų papylėm, liepsiu dar kirmėlės atnešt gal bet nenoriu jo pasilikt, gal geriau atgal nunešt, ane?
QUOTE(Stiuardese @ 2009 06 03, 11:10)
Dukra rado, sakė atsimušė į langą ir nukrito, ką man su juo daryt? Kiek paskaičiau liept nunešt atgal?? Atrodo sveikas, kutinėjasi, papūgų kruopų papylėm, liepsiu dar kirmėlės atnešt gal bet nenoriu jo pasilikt, gal geriau atgal nunešt, ane?
Nuneškit kuogreičiau, ir pažiūrėkit iš kurnors toliau ką darys. Gal atsipaipalios ir nuskris
Liepiau dukrai nunešt, pasodino į medį
labas vakaras, na mano varniuka sjau gyvena laisveje, jau ir paskraido, bet ne visada pataiko gerai nutupti, tenka kartai ir padeti, bet stengiuosi nesikisti tegul pats masto ka toliu daryti,bet ir sumasto. Keles naktis nakvojo obely lauke, o ryte pamtes mane saukia o as aytsiliepiu kurtu, tas dar garsiu saukia net sparnis plazdena, as vel kur-tu, pakrykstauja pakrykstauja atskrenda arciau ir nutupia kur pakliuva ir vel saukia valgyti praso isiziojes,
Cia ikurdintas balkone ant narvelio saka padeju.
QUOTE(Enny @ 2009 06 04, 00:23)
labas vakaras, na mano varniuka sjau gyvena laisveje, jau ir paskraido, bet ne visada pataiko gerai nutupti, tenka kartai ir padeti, bet stengiuosi nesikisti tegul pats masto ka toliu daryti,bet ir sumasto. Keles naktis nakvojo obely lauke, o ryte pamtes mane saukia o as aytsiliepiu kurtu, tas dar garsiu saukia net sparnis plazdena, as vel kur-tu, pakrykstauja pakrykstauja atskrenda arciau ir nutupia kur pakliuva ir vel saukia valgyti praso isiziojes,
Šaunuolis Jūsų varniukas Supranta, kad Jūs gloėja jo, nes sparniukais plazdena jie savo tėvams, kai įsiteikti nori, ir šiaip, čia tokiu būdu "pagarbą atiduoda" Parodykit jam žiogų, pagaukit, kad pamatytų kad "čia skanu", paskui pats gaudys Maniškis pirma vaikščiodavo paskui po pievą, aceit, tu man gaudyk, poto pats pradėjo. Čia maniškis: [attachmentid=178545]
niekada nevarciau sios temos. o siandien pati parsinesiau varniuka Pagailo... diena varnos aplink sokinejo rekdamos baide visus - tai tik is tolo stebejom, o vakare, vargsiukas vaiksto aplik namus i karksi tokiu gailiu balseliu lyg verktu.... Mano vaikai priprase paimti, o kaip ji auginti nezinau parnesiau namo, daviau varskes apkepo kelis gabaliukus - prarijo, poto didesnis gabaliukas pakliuvo isspjove, daugiau nekisau. Daviau gerti, pagere. ikeliau i kartonine dezute, nes narvo neturiu. Palikau stiklintam balkone, po valandos radau pasilipusi auksciau ir mieganti. neplanuoju jo ilgai laikyti (turiu dar tris augintinius) - tik kol sustipres ir ims skraidyti, o paskui tegu gyvena savarankiskai.
Papildyta:
trys draugai
Papildyta:
trys draugai
labas rytas , pirma naktis kai mano varniukas nakvojo obelyje sale namu o ne balkone , kai as juo nematai ji pasaukiu kieme jis tuoj atsiliepe ir zinau kuriame medyje tupi.Tik va nezinau ar jis pavalgo ka nors, tikriauisai eisiu ropsiuosi i medi kad varniuka nusikelti. Viena karta taip jau ir dariau, bet as ji kvieciau ir jis pats nulipo nuo virsunes zemyn. Bandysiu ir si karta.
vis del to ejau ieskot savo varnos ir parsinesiau jau zenai nusileidusi lauke manes kol ateisu juos ieskoti , dabar megaujasi siltoje vonioje,via slape, bet soti.
Labas vakaras. Visuose forumuose rašoma, kad nereikia, o ir negalima imti laukinių paukščių, jei jie nėra sužeisti. Dažnai varniukai iškrenta iš lizdo, o gal jau tėvų mokomi skraidyti. Tėvai patys jais pasirūpins. O paimdami paukštį, atskiriat jį nuo tėvų, pratinat prie žmonių, taip sukeldami jam pavojų (kas bus, kai išleisit į laisvę?). Rūpinimasis laukiniu paukščiu pateisinamas tik tada, jei jis sužeistas, užpultas šunų ar kačių.
My Webpage
My Webpage
QUOTE(sigita @ 2009 06 05, 23:55)
Mano vaikai priprase paimti... neplanuoju jo ilgai laikyti (turiu dar tris augintinius) - tik kol sustipres ir ims skraidyti, o paskui tegu gyvena savarankiskai.
Nu kaip galima paimti paukštelį, kai matai kad juo tėvai rūpinasi?! Jūs tikrai manot, kad geriau juo pasirūpinsit? Nereik "sukt į vatą" šio "kilnaus" poelgio- papraščiausiai vaikams prireikė naujo žaislo.. Laukinis paukštelis- tikrai nežaislas, beto, Jūs jį galit išmokyti tik nebijoti žmonių, dėl ko greičiausiai ilgai negyvens, kai pasižaidę su juo ir pamatę, kad daro visur betvarkę ir kakoja kur papuola, išmesit (t.y. "tegu jau gyvena savarankiškai") Reikėjo maksimum, tai įkelti jį ant kokios šakos kieme, kad katės nepasiektų, ir būtų tėvai puikiai juo pasirūpinę.. Gal dar suras jį, jei įkelsit.. Apie varškės apkepą net nekomentuosiu
Papildyta:
QUOTE(Enny @ 2009 06 07, 16:24)
vis del to ejau ieskot savo varnos ir parsinesiau jau zenai nusileidusi lauke manes kol ateisu juos ieskoti , dabar megaujasi siltoje vonioje,via slape, bet soti.
Paukščiai nemato tamsoj, ir jau temstant stengiasi įsitaisyti kur aukščiau, saugiau, ir tada jau iškrapštyt iš ten būna sunku, kartais tenka laukti ryto Savarankiška jau beveik pas Jus varnytė Tik kai šlapia, reiktų pasaugoti nuo skersvėjų.
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 08, 11:16)
]Papildyta:[/b]
Paukščiai nemato tamsoj, ir jau temstant stengiasi įsitaisyti kur aukščiau, saugiau, ir tada jau iškrapštyt iš ten būna sunku, kartais tenka laukti ryto Savarankiška jau beveik pas Jus varnytė Tik kai šlapia, reiktų pasaugoti nuo skersvėjų.
mano varnyte jau laisvai skraido, kai isalkst vejasi mane ir tupiasi kur pakliuvo . ant galvos ar peciu. Taip pat kvieciama parskrenda i balkona, pavalgiusi vel isskrenda , puikus paukstis.
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 06 08, 10:16)
Nu kaip galima paimti paukštelį, kai matai kad juo tėvai rūpinasi?! Jūs tikrai manot, kad geriau juo pasirūpinsit? Nereik "sukt į vatą" šio "kilnaus" poelgio- papraščiausiai vaikams prireikė naujo žaislo.. Laukinis paukštelis- tikrai nežaislas, beto, Jūs jį galit išmokyti tik nebijoti žmonių, dėl ko greičiausiai ilgai negyvens, kai pasižaidę su juo ir pamatę, kad daro visur betvarkę ir kakoja kur papuola, išmesit (t.y. "tegu jau gyvena savarankiškai") Reikėjo maksimum, tai įkelti jį ant kokios šakos kieme, kad katės nepasiektų, ir būtų tėvai puikiai juo pasirūpinę.. Gal dar suras jį, jei įkelsit.. Apie varškės apkepą net nekomentuosiu
Su Jusu nuomone pilnai sutinku, todel ir palaikiau varniuka tik dvi naktis. Noriu patikslinti, kad pauksciukas klaidziojo nuo ryto (tuo metu suaugusios varnos saugojo nuo stogo rekdamos), o as ji paemiau paciam vakare - kai liko vienas, suslapes ir pavarges. paserem, pagirdem ir nunesem truputi toliau is kiemo, pasodinom i medi (kaimyne taip patare). Rekavo, priestaravo, bet skristi nuo sakos nedriso.
p.s. O kas liecia apkepa tai tuo metu tiesiog po ranka pasitaike - tai ir daviau. negi varnos tik ziogais minta?