Įkraunama...
Įkraunama...

Laukinis paukštis - kaip elgtis?

QUOTE(Otter @ 2011 06 02, 09:35)
Aš išnaršiau rusų forumą, kurio nuorodą čia radau... iš ten rastos info, nutariau sudaryti tokį kaip ir "savaitės racioną" savo Špokui biggrin.gif Ar gerai, kad aš duosiu kaip nors va taip:

PIRMADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žalia vištiena

ANTRADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + virtas kiaušinis

TREČIADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žali vištienos subproduktai

KETVIRTADIENIS - virtos soros + brinkintas šuns maistas (maitinu savo šunį labai aukštos kokybės sausiaku)

PENKTADIENIS - virtos soros + žalia vištiena

ŠEŠTADIENIS - virtos soros + virtas kiaušinis

SEKMADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žali vištienos subproduktai

Na dar duočiau varškytės, kai išmoks lesti ir kitų gėrybių (obuoliukų, morkyčių, uogyčių ir t.t.). Dar įmaišau jam kalcio (smulkiai sumaltų vištos kiaušinių lukštų) ir planuoju nupirkti geresnių vitaminų kokių nors paukščiams... Ar gerai taip?...  blush2.gif

Nuotraukas pažiūrėjau, koks gražuolis wub.gif viską manau gerai sugalvojot su racijonu, tik varškės ir dabar jau reik pradėt duoti, nieko nelaukiant- paskui pas juos išsivysto tam tikri maitinimosi įpročiai, ir įsiūlyti kažką "nauja" gali būti nelengva, čia va manau ir Pooke man pritars smile.gif galima daryti gumuliukus iš varškės, sumaišytos su žalio kiaušinio tryniu. Dėl vitaminų- geriausi ką lietuvoj galima gauti yra firmos "Versele-laga", jų būna pirkti zooparduotuvėje "Bravissimo", Fabijoniškių g. 2 Vilniuje. Aš naudoju tos firmos vitaminus "Muta-vit", skirtus plunksnų augimui- kai kranklys keičia plunksnas, žiemą, tada kokius du mėnesius jų panaudojam. Pastoviai naudoti vitaminus nevalia, bet va jūsiškiui dabar tai praverstų. Kad kalcį duodat, tai labai gerai. Dėl mėsos irgi gerai (kiaulienos tik negalima), galima būtų dadėti į racijoną kažkokių žuvų produktų. Gėlavandenių žalių negalima, taip kad geriau jūrinių, arba galima lukštentomis nevirtomis krevetėmis kartą savaitėn palepinti, tik neišsigąsit, nes po jų kakutis būna rūžavas smile.gif
Sėkmės auginant drinks_cheers.gif
Atsakyti
Bute, dideliame narve. Bet kai būnu namie, visada išleidžiu ir į lauką kai geras oras išnešu. smile.gif Namus niokoja, sulig kiekvienu žingsiu jį drausmint, sekti reikia, nes kitaip nei grindų, nei tapetų, nei gėlių neliktų. O kaip jums su skraidymu bus? Išmoks kai toks jaunas? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookė: 02 birželio 2011 - 14:52
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 06 02, 13:55)
Nuotraukas pažiūrėjau, koks gražuolis  wub.gif viską manau gerai sugalvojot su racijonu, tik varškės ir dabar jau reik pradėt duoti, nieko nelaukiant- paskui pas juos išsivysto tam tikri maitinimosi įpročiai, ir įsiūlyti kažką "nauja" gali būti nelengva, čia va manau ir Pooke man pritars smile.gif galima daryti gumuliukus iš varškės, sumaišytos su žalio kiaušinio tryniu. Dėl vitaminų- geriausi ką lietuvoj galima gauti yra firmos "Versele-laga", jų būna pirkti zooparduotuvėje "Bravissimo", Fabijoniškių g. 2 Vilniuje. Aš naudoju tos firmos vitaminus "Muta-vit", skirtus plunksnų augimui- kai kranklys keičia plunksnas, žiemą, tada kokius du mėnesius jų panaudojam. Pastoviai naudoti vitaminus nevalia, bet va jūsiškiui dabar tai praverstų. Kad kalcį duodat, tai labai gerai. Dėl mėsos irgi gerai (kiaulienos tik negalima), galima būtų dadėti į racijoną kažkokių žuvų produktų. Gėlavandenių žalių negalima, taip kad geriau jūrinių, arba galima lukštentomis nevirtomis krevetėmis kartą savaitėn palepinti, tik neišsigąsit, nes po jų kakutis būna rūžavas smile.gif
Sėkmės auginant  drinks_cheers.gif

Didžiulis AČIŪ už patarimus smile.gif Varškytės tai aš jam daviau jau pirmom dienom, bet išmatos po jos kažkokios, mano manymu, per skystos buvo. Bet aš iš nežinojimo daviau pusriebę.. Gal dėl to?.. g.gif
Dėl vitaminų.. turiu galimybę jų parsigabenti iš maskvos.. Galvoju, gal ten platesnis pasirinkimas būtų?.. Skaičiau rusų forume, kad pataria "8 in 1" firmos kažkokius.. Ech, kol kas dar viskas taip baisu. Aš visada labai, gal net perdėtai, atsakingai žiūriu į gyvūno auginimą.. Dabar taip bijau pridaryt klaidų...
Papildyta:
QUOTE(Pookė @ 2011 06 02, 14:49)
Bute, dideliame narve. Bet kai būnu namie, visada išleidžiu ir į lauką kai geras oras išnešu. smile.gif Namus niokoja, sulig kiekvienu žingsiu jį drausmint, sekti reikia, nes kitaip nei grindų, nei tapetų, nei gėlių neliktų. O kaip jums su skraidymu bus? Išmoks kai toks jaunas?  ax.gif

Tai vat nežinau, kaip su tuo skraidymu... tas mūsų sparnas gi blogas vienas sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Pookė @ 2011 06 02, 14:49)
Bute, dideliame narve. Bet kai būnu namie, visada išleidžiu ir į lauką kai geras oras išnešu. smile.gif Namus niokoja, sulig kiekvienu žingsiu jį drausmint, sekti reikia, nes kitaip nei grindų, nei tapetų, nei gėlių neliktų. O kaip jums su skraidymu bus? Išmoks kai toks jaunas?  ax.gif

O lauke Jūs kartu su juo būnat, ar vieną paleidžiat? Parskrenda?..
Atsakyti
Aš jį išnešu, kurį laiką pabūnu, jis išskleidžia sparnus (deginasi), renka vabalus, po to einu namo, o jis dar nori pabūt lauke, tai skrenda į medį. Vakare parsinešu, žinoma dar daug kartų ateinu, pagirdyti, pamaitinti.
Atsakyti
QUOTE(Otter @ 2011 06 02, 15:43)
Dėl vitaminų.. turiu galimybę jų parsigabenti iš maskvos.. Galvoju, gal ten platesnis pasirinkimas būtų?.. Skaičiau rusų forume, kad pataria "8 in 1" firmos kažkokius.. Ech, kol kas dar viskas taip  baisu. Aš visada labai, gal net perdėtai, atsakingai žiūriu į gyvūno auginimą.. Dabar taip bijau pridaryt klaidų...

Dėl vitaminų, tai rusų veterinarė (iš ptic.ru forumo) net pavydėjo, kad pas mus būna tų "versele-laga" firmos Muta-Vit, sakė daug gerensi pagal savo sudėtį nei "8 in 1", nes mūsiškuose yra geras kiekis metionino, o metioninas (grubiai tariant- siera) yra labai svarbus elementas paukščiams. Pagal metionino kiekius tik dabar nepamenu, kiek jo yra tam "8 in 1" g.gif gaukit iš ten, iš kur greičiau smile.gif bo pas lietuvius gali dabar ir nebūti jų, gali tekt užsakinėti kad atvežtų.
Pooke, belieka džiaugtis kad pas jus ne kranklys- jis didesnis ir todėl niokoja viską didesniais mąstais lotuliukas.gif maniau kad va gal kuosytė būtų geresnė- tokia maža, miela, nieko ji nelaužys wub.gif taip gražiai ant arbatos puodelio tupi thumbup.gif Bet vistiek manau kad kuosa- sukalbamesnis padaras nei kranklys, jau vien dėl to, kad jos gyvena kolonijomis ir yra linkę bendrauti, labiau socializuotos nei krankliai, kurie yra individualistai ir gyvena poromis (taigi vadinasi- pripažįsta tik vieną kompanjoną, o visi kiti šeimos nariai- priešai). Patariu laisvalaikio skaitiniams gamtininko Konrado Z. Lorenco knygelę "Karaliaus Saliamono žiedas", ten jis aprašo kuosų elgesį ir nuotykius, nes laikė jų visą koloniją namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebenkstiejka: 03 birželio 2011 - 07:06
QUOTE(zebenkstiejka @ 2011 06 03, 07:05)
Dėl vitaminų, tai rusų veterinarė (iš ptic.ru forumo) net pavydėjo, kad pas mus būna tų "versele-laga" firmos Muta-Vit, sakė daug gerensi pagal savo sudėtį nei "8 in 1", nes mūsiškuose yra geras kiekis metionino, o metioninas (grubiai tariant- siera) yra labai svarbus elementas paukščiams. Pagal metionino kiekius tik dabar nepamenu, kiek jo yra tam "8 in 1"  g.gif gaukit iš ten, iš kur greičiau smile.gif bo pas lietuvius gali dabar ir nebūti jų, gali tekt užsakinėti kad atvežtų.
Pooke, belieka džiaugtis kad pas jus ne kranklys- jis didesnis ir todėl niokoja viską didesniais mąstais  lotuliukas.gif maniau kad va gal kuosytė būtų geresnė- tokia maža, miela, nieko ji nelaužys  wub.gif  taip gražiai ant arbatos puodelio tupi  thumbup.gif  Bet vistiek manau kad kuosa- sukalbamesnis padaras nei kranklys, jau vien dėl to, kad jos gyvena kolonijomis ir yra linkę bendrauti, labiau socializuotos nei krankliai, kurie yra individualistai ir gyvena poromis (taigi vadinasi- pripažįsta tik vieną kompanjoną, o visi kiti šeimos nariai- priešai). Patariu laisvalaikio skaitiniams gamtininko Konrado Z. Lorenco knygelę "Karaliaus Saliamono žiedas", ten jis aprašo kuosų elgesį ir nuotykius, nes laikė jų visą koloniją namie.

Oi, kaip Jums ačiū už tiek naudingų patarimų 4u.gif Dabar naršau po visas e-parduotuves, galvoju, gal jose tų vitaminų rasiu... Nes Vilniuje tai nebūnu. Hm.. gal prašysim ko nors, kad parvežtų ar kaip g.gif
Atsakyti
Vakar radau jauną kuosiuką, kokių 3sav su trupučiu. Moka skraidyti, bet tik pažemiui. Paėmiau aš jį, o tėvai rėkt pradėjo, aš jo net už sparnų nelaikiau, o kaip saviškį kojomis į ranką įsikibo ir stovėjo. biggrin.gif Atnešiau košės jam, tai pats suvalgė, o po to į medį patupdėm, tai užsilipo kuo aukščiau ir įsitaisė ant plonos patogios šakelės, dar mačiau kaip tėvai pašėrė, o pačio kuosiuko medyje net nesimato, kol iš laaaabai arti neprieini. Vakar palikau miegantį, o šalia net 3 kuosos stebėjo aplinką. Tikiuosi šiandien jau geriau pramokęs skraidyt bus. Bet jau koks grožis, vos nepaimiau, bet sakau, kad gamtoje geriau jam bus. Baltas snapas visas, dar niekad tokio nemačiau, o meilumas jo.... Maniškis pačią pirmą dieną kandžiojosi, susikūprinęs, piktas vaikščiojo. ;D
Atsakyti
QUOTE(Pookė @ 2011 06 03, 09:06)
Vakar radau jauną kuosiuką, kokių 3sav su trupučiu. Moka skraidyti, bet tik pažemiui. Paėmiau aš jį, o tėvai rėkt pradėjo, aš jo net už sparnų nelaikiau, o kaip saviškį kojomis į ranką įsikibo ir stovėjo. biggrin.gif Atnešiau košės jam, tai pats suvalgė, o po to į medį patupdėm, tai užsilipo kuo aukščiau ir įsitaisė ant plonos patogios šakelės, dar mačiau kaip tėvai pašėrė, o pačio kuosiuko medyje net nesimato, kol iš laaaabai arti neprieini. Vakar palikau miegantį, o šalia net 3 kuosos stebėjo aplinką. Tikiuosi šiandien jau geriau pramokęs skraidyt bus. Bet jau koks grožis, vos nepaimiau, bet sakau, kad gamtoje geriau jam bus. Baltas snapas visas, dar niekad tokio nemačiau, o meilumas jo.... Maniškis pačią pirmą dieną kandžiojosi, susikūprinęs, piktas vaikščiojo. ;D

Bet jau koookia sargyba pas mažių biggrin.gif Aš savąjį kai radau, tai kuosų nei matėsi, nei girdėjosi... sad.gif
Atsakyti
O kaip manot ar sutartų, jeigu nupirkčiau kokią vidutinio dydžio papūgą savo kuosai? Juk jie kolonijiniai, gal visai susidraugautų ir vienam narve po kelių mėn laikyt galėčiau? Ar neverta rizikuoti? Nes jau nelabai galiu visą dieną su juo būti, o paskutiniu metu ypač daug dėmesio reikalauja.
Atsakyti
QUOTE(Pookė @ 2011 06 12, 09:55)
O kaip manot ar sutartų, jeigu nupirkčiau kokią vidutinio dydžio papūgą savo kuosai? Juk jie kolonijiniai, gal visai susidraugautų ir vienam narve po kelių mėn laikyt galėčiau? Ar neverta rizikuoti? Nes jau nelabai galiu visą dieną su juo būti, o paskutiniu metu ypač daug dėmesio reikalauja.

O gal Jūs norit ne papūgos, o antros kuosos? smile.gif Maniškis auga, kaip ant mielių, bet kartu auga ir krūva sunkumų. Aš dirbu dviejuose darbuose, keliuosi 5val., o grįžtu tik 19val. Kol kas, kol mažių reikdavo dažnai maitinti, nešdavausi jį kartu į darbą. Dabar, kai jis jau pradėjo trukdyti viesiems dirbti (savo lindimu, daiktų vartymu ir kakojimu ant klaviatūrų), tai tampa nebeįmanoma.. namie šitiek valandų jį palikinėti gaila. Juolab, kad jis siaubingai protestuoja. Yra toooks prielipa, jam NUOLAT reikia kompanijos. Jis neatstoja, jam kiekvieną minutę norisi būti ant peties, galvos, šuns nugaros ar bent jau šiaip šalia. Pradedu suvokti, kad su tokiu gyvenimo ritmu negalėsiu suteikti jam kokybiško gyvenimo, bus tik paukščio kankinimas, jei jis visą dieną vienas tūnos namie vienas. Gal Jūs norit saviškiui į kompaniją?.. blush2.gif Man būtų ramu, jei jis atidurtų pas žmogų, kuriam kuosa ne naujiena...
Atsakyti
Ne, kuosa per daug rūpesčių pridaro. Geriau rami papūgėlė.
Atsakyti
Pas kaimynus stovi lizdas pauksciu ,ten db nieko nera , o tarp kopustu mama rado pauksciuka, suzeistu spaurnu truputi kruvinas , mama patepe jodu idejo i krepsiuka ir pakabino netoli lizdo... , patarkit ka su juo daryt , gal yra kokia istaiga i kuria ji galima nuvest? , arba paskambint ir jie atvaziuos , nzn patarkit kanrs , lb gailo jo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paulens: 22 birželio 2011 - 21:30