QUOTE(Otter @ 2011 06 02, 09:35)
Aš išnaršiau rusų forumą, kurio nuorodą čia radau... iš ten rastos info, nutariau sudaryti tokį kaip ir "savaitės racioną" savo Špokui Ar gerai, kad aš duosiu kaip nors va taip:
PIRMADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žalia vištiena
ANTRADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + virtas kiaušinis
TREČIADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žali vištienos subproduktai
KETVIRTADIENIS - virtos soros + brinkintas šuns maistas (maitinu savo šunį labai aukštos kokybės sausiaku)
PENKTADIENIS - virtos soros + žalia vištiena
ŠEŠTADIENIS - virtos soros + virtas kiaušinis
SEKMADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žali vištienos subproduktai
Na dar duočiau varškytės, kai išmoks lesti ir kitų gėrybių (obuoliukų, morkyčių, uogyčių ir t.t.). Dar įmaišau jam kalcio (smulkiai sumaltų vištos kiaušinių lukštų) ir planuoju nupirkti geresnių vitaminų kokių nors paukščiams... Ar gerai taip?...
PIRMADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žalia vištiena
ANTRADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + virtas kiaušinis
TREČIADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žali vištienos subproduktai
KETVIRTADIENIS - virtos soros + brinkintas šuns maistas (maitinu savo šunį labai aukštos kokybės sausiaku)
PENKTADIENIS - virtos soros + žalia vištiena
ŠEŠTADIENIS - virtos soros + virtas kiaušinis
SEKMADIENIS - virtas kelių rūšių kruopų mišinys + žali vištienos subproduktai
Na dar duočiau varškytės, kai išmoks lesti ir kitų gėrybių (obuoliukų, morkyčių, uogyčių ir t.t.). Dar įmaišau jam kalcio (smulkiai sumaltų vištos kiaušinių lukštų) ir planuoju nupirkti geresnių vitaminų kokių nors paukščiams... Ar gerai taip?...
Nuotraukas pažiūrėjau, koks gražuolis viską manau gerai sugalvojot su racijonu, tik varškės ir dabar jau reik pradėt duoti, nieko nelaukiant- paskui pas juos išsivysto tam tikri maitinimosi įpročiai, ir įsiūlyti kažką "nauja" gali būti nelengva, čia va manau ir Pooke man pritars galima daryti gumuliukus iš varškės, sumaišytos su žalio kiaušinio tryniu. Dėl vitaminų- geriausi ką lietuvoj galima gauti yra firmos "Versele-laga", jų būna pirkti zooparduotuvėje "Bravissimo", Fabijoniškių g. 2 Vilniuje. Aš naudoju tos firmos vitaminus "Muta-vit", skirtus plunksnų augimui- kai kranklys keičia plunksnas, žiemą, tada kokius du mėnesius jų panaudojam. Pastoviai naudoti vitaminus nevalia, bet va jūsiškiui dabar tai praverstų. Kad kalcį duodat, tai labai gerai. Dėl mėsos irgi gerai (kiaulienos tik negalima), galima būtų dadėti į racijoną kažkokių žuvų produktų. Gėlavandenių žalių negalima, taip kad geriau jūrinių, arba galima lukštentomis nevirtomis krevetėmis kartą savaitėn palepinti, tik neišsigąsit, nes po jų kakutis būna rūžavas
Sėkmės auginant