Įkraunama...
Įkraunama...

Rūgštynės

QUOTE(foox @ 2008 07 08, 16:38)
kaip cia taip gaunasi kad rugstumo netenka saldytos rugstynes  unsure.gif  visoms taip ? as ruosiausi siemet saldyti taidabar net nzn kaip elgtis  book.gif


Jau daug metu rugstynes saldau, niekur ju rugstumas nedingsta, arba mano skonio receptoriai atrofavosi biggrin.gif
Abejojancioms siulau pabandyti abiem budais, pacios atsirinksit kaip jums skaniau 4u.gif
Atsakyti
Ir as visad saldau Nepastebejau, kad su jomis kazkas ne taip butu g.gif . Skanios. As taip ir burokeliu lapus su koteliais porcijomis susidedu.
Atsakyti
Ir aš jau eilę metų šaldau, viskas gerai su rūgštele, ji išlieka. Gal kartais supainiojai maišelius ir įsidėjai šaldytų špinatų? Jie neturi rūgšties ir labai panašūs į rūgštynes, nes ir aš vieną kart taip padariau, todėl dabar visada ant maišelio užrašau ką dedu.
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2008 07 25, 13:20)
Jau daug metu rugstynes saldau, niekur ju rugstumas nedingsta,

drinks_cheers.gif Tikrai niekur biggrin.gif , sriuba gaunas tokia pat kaip virtum iš šviežių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2007 05 25, 10:47)
4u.gif Labai paprastai:

  1l.vandens-1valg.saukstas druskos
                                                  supjaustytos rugstynes dedamos i pasudyta vandeni ir paverdamos 5min.,nukosiamos,sudedamos i stiklainius,apipilamos surymu ir uzsukam stiklainius. bigsmile.gif



Bandysiu šį receptuką ir dar užšaldysiu. Einu į daržą.... biggrin.gif
Atsakyti
Pirmą kartą girdžiu apie rūgštynių šaldymą. Reikės pabandyti. Tik įdomu geriau jas susipjaustyti,ar ne? g.gif
Atsakyti
As,rugstynes,pastaraisiai metais,tik saldau{bet,as jas tik supjaustau},sudedui saldymui skirtus maiselius,nedidelius.
Atsakyti
Sveikos mergaites! mirksiukas.gif
Patarkite prasau kaip laikyti konservuotas (marinuotas?) rugstynes? Visos rasote, kad laikote saldytuve. O jei isnesciau i rusi,nes musu saldytuvas ne per didelis? Gyvenam nuosavam name, tai rusys galbut nera toks saltas kaip daugiabuciuose, bet ir nesiltas (jau laikau ten siais metais isvirtas braskiu uogienes, kol kas gerai laikosi), o ziema tam rusy tai jau tikrai laaabai salta. Tai jei laikysiu rusy ar nesurugs man rugstynes? Ar visgi geriau saldytuve?
Aciu! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 07, 22:04)
laikosi), o ziema tam rusy tai jau tikrai laaabai salta. Tai jei laikysiu rusy ar nesurugs man rugstynes? Ar visgi geriau saldytuve?
Aciu!  mirksiukas.gif

nebijok, nieko jom neatsitiks, gi parduotuvėj t.p. ne šaldytuvuose jos laikomos.
Aš tik šaldau, prie štai susipjaustau porcijomis, kad nebereiktų jų peršalusių maigyti.
Atsakyti
Aš dėdavaužiemai taip ,apvirdavau arba nuplikau,ir užpilu pasūdytu tirpalu ,gaudavosi neblogai,bet du metus iš eilės šaldžiau ir susidariau tokios nuomonės kad jos neskanios išlieka ,kaip žolė beskonės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(krissp @ 2009 07 07, 00:07)
Pirmą kartą girdžiu apie rūgštynių šaldymą. Reikės pabandyti. Tik įdomu geriau jas susipjaustyti,ar ne?    g.gif

geraiu supjaustyt, nes paskui atitirpint reiks ir pjaustyt, o jau supjaustytas gali tiesiai į puodą dėt.

QUOTE(Renata123 @ 2009 07 07, 22:04)
Sveikos mergaites!  mirksiukas.gif
Patarkite prasau kaip laikyti konservuotas (marinuotas?) rugstynes?

kol dar konservuodavau, visada laikiau rūsy, viskas gerai, jos gi su druska, niekas neatsitiko. Dabar tai tik šaldau.

QUOTE(satanele @ 2009 07 20, 21:32)
Aš dėdavaužiemai taip ,apvirdavau arba nuplikau,ir užpilu pasūdytu tirpalu ,gaudavosi neblogai,bet du metus iš eilės šaldžiau ir susidariau tokios nuomonės kad jos neskanios išlieka ,kaip žolė beskonės rolleyes.gif

nu kažką ne taip darei tada, nes aš jau kokia 10m. tik šaldau ir viskas būna liuks.
Atsakyti
Aciu mergaites uz patarimus!!! 4u.gif
Jau turbut ir man laikas ruost rugstynes, bet vis niekaip nenuvaziuoju iki tevu sodo doh.gif
Atsakyti