Įkraunama...
Įkraunama...

Rūgštynės

Ir aš pritariu, kad geriausia rugštynes šaldyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simuks @ 2007 07 30, 20:17)
Ir aš pritariu, kad geriausia rugštynes šaldyti 4u.gif

O as tiesiog nuplaunu, sukapoju i tris dalis (kad nebutu per smulkios), idedu is akies druskos, kad nebutu nei per daug, nei per mazai, paimu stilainiukus ir sugrudu. Begrudant rugstynes isskiria sultis, tad ju atskirai trinti, kad sultys isskirtu, nereikia. Visada laikau saldytuve apacioje, kur patogiausia stilainiukus laikyti, ir nieko, neuzrugo dar nesyk. thumbup.gif Ir sriubos liuksusines buna 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnePagne @ 2007 08 07, 23:04)
O as tiesiog nuplaunu, sukapoju i tris dalis (kad nebutu per smulkios), idedu is akies druskos, kad nebutu nei per daug, nei per mazai, paimu stilainiukus ir sugrudu. Begrudant rugstynes isskiria sultis, tad ju atskirai trinti, kad sultys isskirtu, nereikia. Visada laikau saldytuve apacioje, kur patogiausia stilainiukus laikyti, ir nieko, neuzrugo dar nesyk.  thumbup.gif Ir sriubos liuksusines buna  4u.gif

as taip paciai darau, tik dar ant virsaus prigrudus rugstynes i slonika, uzpilu aliejaus, ir buna kaip sviezios.
Atsakyti
4u.gif
geriausiai sudyti, o mano mama daro su aliejumi ir druska, taip pat skanu
Atsakyti
man irgi labiausiai patinka šaldytos, nes sūdytų reikia žiūrėt kiek dėt, kad nepersūdytum tos sriubytės
Atsakyti
QUOTE(Aušr @ 2007 06 30, 17:58)
Aš tai rugštynes smulkiai supjaustau ir užšaldau. smile.gif

Geriausias ir greiciausias budas saldyti thumbup.gif Zinoma tik tada jei yra vietos saldymo kameroj biggrin.gif As jas tik nuplaunu ir normom vienam karteliui sudedu i maiselius nepjaustytas.Kai issiimu tai jas susalusias tiesiog sulauzau sumankau dar maiselyje ir i puoda biggrin.gif
Atsakyti
Bandėm šaldyti - nu jau ne daugiau... Gal ir patogiau nei konservuoti, ebt rūgštumą praranda. Daugiau to nedarysime. Va, o grybuaki šaldyti tai super. Skonis ir kvapas kaip šviežių būna. Eisiu po darbo rūgštelyniauti šiandien smile.gif
Atsakyti
Aš paprasčiausiai nuplaunu, supjaustai, sumaišau su druska į stiklainį, suspaudžiu ir į šaldytuvą. Kaui reikia virt nuplaunu ar šiek tiek pamirkau ir gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
kaip cia taip gaunasi kad rugstumo netenka saldytos rugstynes unsure.gif visoms taip ? as ruosiausi siemet saldyti taidabar net nzn kaip elgtis book.gif
Atsakyti
Va va, būtų smagu, kad tie, kas išbandė šaldymą, pasidalintų savo patirtimi. Špinatines rūgšynes jau pats laikas konservuoti. Apšvieskit, ar galima jas šaldyti? Ar neliks iš jų paskui tik masė, tinkama kompostui, o ne valgiui gaminti? g.gif
Atsakyti
As rugstynes dariau su lambukais thumbup.gif 1 ltr. vadens reikia 1 kaupino sauksto druskos. Is pradziu truputi apviriau lambukus, o paskui keliom min imeciau rugstynes. Supilsciau i sloikus ir i saldytuva sudejau thumbup.gif

O vat saldytos rugstynes ir man nepatinka g.gif Kazkoks beveik be skonio popierius is ju gaunasi (bent jau man taip atrodo) unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 13 liepos 2008 - 15:56
biggrin.gif Ir aš niekada nešaldau, tik apverdu su druskytę ir į stiklainiukus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hilin: 16 liepos 2008 - 17:30