neberandu tos knygos - kaip mesti rūkyt
gal galit pavadinimą parašyt tikslų?
dėkui
http://lib.aldebaran...t_kurit__0.html
turi veikti sita nuoroda
tikslus pav.:
Аллен Карр
Простой способ перестать курить
turi veikti sita nuoroda
tikslus pav.:
Аллен Карр
Простой способ перестать курить
Aš rūkiau 11 metų, vyras kokių 14metų... abu su pertraukomis. Mečiau rūkyti iškart tik pastojusi ir vyras metė, kad man kompaniją palaikyt.... O iki tol bandžiau kokį mažiausiai 50 kartų, visi darbe tik juokėsi...nepavykdavo . Labai tikiuosi nepradėsim kai baigsis vaiko maitinimas.... Nes vaje vaje .
Sėkmės metant .
Sėkmės metant .
rukiau kokius 6metus, dabar nerukau jau 2 menesius, niekada nebandziau mesti nes zinojau kad neuzteks valios todel pamazu kaupiausi, pries pora metu perejau prie paciu silpniausiu cigareciu, ir vis laukiau kada ateis tas metas.
dar buvo pastumejimas kad mano megstamos cigaretes pakeite pavadinima ir pasikeite pacios
nervai buvo pirmas dvi dienas paskui liko tik durnas ipratimas kad nori is darbo i lauka iseit parukyt pagalvot. kuo toliau tuo jo maziau
tiesa panasiu metu ir mano draugas mete, vienas kita palaikom:D
svorio nepriaugau nu gal truputi bet tiek mazai kad net neverta jaudintis
porakart per toosus buvau sugriesijus surukiau keleta cizu, bet ryte nekokia savijauta ir siaip kablys neparejo neuzsikabinau ir toliau nerukau:)
Papildyta:
tiesa jokiu gumu vaistazoliu ar triuku nenaudoju
tik pradzioj obuoliu i darba nesdavausi vietoj rukymo griauzdavau
dar buvo pastumejimas kad mano megstamos cigaretes pakeite pavadinima ir pasikeite pacios
nervai buvo pirmas dvi dienas paskui liko tik durnas ipratimas kad nori is darbo i lauka iseit parukyt pagalvot. kuo toliau tuo jo maziau
tiesa panasiu metu ir mano draugas mete, vienas kita palaikom:D
svorio nepriaugau nu gal truputi bet tiek mazai kad net neverta jaudintis
porakart per toosus buvau sugriesijus surukiau keleta cizu, bet ryte nekokia savijauta ir siaip kablys neparejo neuzsikabinau ir toliau nerukau:)
Papildyta:
tiesa jokiu gumu vaistazoliu ar triuku nenaudoju
tik pradzioj obuoliu i darba nesdavausi vietoj rukymo griauzdavau
o as isvis net nesu bandzius rukyti ir va nesenai pradejom planuoti musu pirmaji zmoguti... prisiskaitinejom informacijos,patarimu,kad tik padetume kiek galime savo maziukui. na ir ka jus manote? Vyras mete rukyma! ir kai tik sutinkam koki drauga ar pan,tai vis giriasi,kad va jau savaite neruke ir tt vadinasi musu atveju buvo svarbi motyvacija del ko neruko ir beabejo susizavejimo kupini zvilgsniai,kad jam pavyko mesti :] P.S. kai mete rukyti,negali nustoti kramtyti visokiu kramtoskiu (orbit...). Gal cia nauja priklausomybe?
Mano vyras daug kartu mete rukyti. Vis menesiui kokiam. Dabar jau beveik puse metu neruko . Ir labai mete idomiai. Susirgo mano mama gripu, paskui labai stipriu abieju plauciu uzdegimu ir bronchitu. I gydytojus kreipesi paveluotai. Buvo baisu. Sirgo tikrai labai stipriai. Gulejo ligoninej. Gydytojai sake kad tikriausiai koki menesi laikys, kol pilnai isgydys. O isleido po savaites. Nes mama pilnai pasveiko. O lemiamas gydytoju sakinys pasakytas mano mamai, kuri isgirdes mano vyras vis dar negali paimti cigaretes, buvo: " na tikriausiai niekad gyvenime nesi nei cigaretes surukiusi, kad taip greit isgijai, nes negalvojom, kad isviso "atgriebsim".......
Prisipažinsiu, neskaičiau visos šios temos, bet manau, panacejos nėra.
Visi metam skirtingai, vieni staiga, kiti mažina kieki, treti su medicininėm (homeopatinėm) priemonėm, kažkas skaito knygutes ir t. t. ir t. t.
Išskiriami 7 rūkymo tipus:
A Stimuliuojantis rūkymo tipas reiškia, kad užsirūkęs pacientas jaučiasi budresnis, energingesnis, darbingesnis, geriau sukaupia dėmesį. Žmogus įsitikinęs gerinančiu nuotaiką, šalinančiu nuovargi rūkymo efektu. Tokiam žmogui lengviau būti nevalgiusiu negu nerūkiusiu.
B Hedoniško rūkymo tipo atveju rūkymas yra papildoma maloni juslinė patirtis, teikiama skonio, kvapo, rūkymo ritualo ir atpalaiduojančio nikotino poveikio. Šio tipo rūkantieji nerūko bet ko ir bet kur, jų fizinė priklausomybė dažniausiai menkai išreikšta ir jie galėtų nesunkiai apsieiti be rūkymo. Būtinai užsirūko pavalgęs, prieš miegą ir t. t.
C Socialinis rūkymo tipas būdingas rūkantiesiems, kuriems svarbi aplinkinių įtaka. Dažniausiai tai pradedantys rūkyti paaugliai ir jauni žmonės, dar netapę fiziškai priklausomais nuo tabako. Jų rūkymą skatina ir palaiko bendravimas su kitais rūkančiaisiais. Priklausymas nuo aplinkinių rūkymo gali išlikti ir suaugus.
D Manipuliacinio rūkymo tipo atveju rūkančiajam yra svarbus pats rūkymo veiksmų ritualas. Jis pats savaime gali veikti raminančiai, kaip atitraukiantis dėmesį ir padedantis atsipalaiduoti veiksmas. Kartojamas tūkstančius kartų, ypač tam tikrose situacijose, jis tampa stipriu įpročiu ir sąlygoja psichologinę priklausomybę. Žmogus tarsi žaidžia rūkydamas. Jam malonu atplėšti ką tik nusipirktą pakelį, prisidegti cigaretę, laikyti ją burnoje ir saviškai pūsti dūmą. Nepalankioje aplinkoje (reikia skubėti, prieštarauja aplinkiniai, šalta ir t. t.) jie retai rūko.
E Narkomaninis rūkymo tipas rodo fizinę (farmakologinę) priklausomybę nuo tabako (nikotino). Apie 80 proc. visų reguliariai rūkančiųjų yra fiziškai priklausomi.
F Automatinis rūkymo tipas pasitaiko daug metų rūkantiems, kuomet susiformuoja rūkymo automatizmas. Rūkantysis dažnai savo užsirūkymo sąmoningai nesuvokia ir neatsimena.
G Raminantis arba priešstresinis rūkymas yra dažniausiai nustatomas rūkymo tipas. Rūkymo ritualas kartu su nedidele nikotino doze gali veikti raminančiai, ir užsirūkymas streso metu daž-nai būna reguliaraus rūkymo pradžia. Tačiau susiformavus priklausomybei nuo tabako, rūkymas tampa būtinu palaikyti įprastinei psichikos būklei bei normaliai savijautai. Streso metu šis poreikis ramintis cigarete padidėja
Manau, reikėtų atlikti testus, išsiaiųkinti rūkymo tipą ir kt. smulkmenas ir aplinkybes, kad būtų aiškiau, kokios būtent pagalbos Jums reikia.
Visi metam skirtingai, vieni staiga, kiti mažina kieki, treti su medicininėm (homeopatinėm) priemonėm, kažkas skaito knygutes ir t. t. ir t. t.
Išskiriami 7 rūkymo tipus:
A Stimuliuojantis rūkymo tipas reiškia, kad užsirūkęs pacientas jaučiasi budresnis, energingesnis, darbingesnis, geriau sukaupia dėmesį. Žmogus įsitikinęs gerinančiu nuotaiką, šalinančiu nuovargi rūkymo efektu. Tokiam žmogui lengviau būti nevalgiusiu negu nerūkiusiu.
B Hedoniško rūkymo tipo atveju rūkymas yra papildoma maloni juslinė patirtis, teikiama skonio, kvapo, rūkymo ritualo ir atpalaiduojančio nikotino poveikio. Šio tipo rūkantieji nerūko bet ko ir bet kur, jų fizinė priklausomybė dažniausiai menkai išreikšta ir jie galėtų nesunkiai apsieiti be rūkymo. Būtinai užsirūko pavalgęs, prieš miegą ir t. t.
C Socialinis rūkymo tipas būdingas rūkantiesiems, kuriems svarbi aplinkinių įtaka. Dažniausiai tai pradedantys rūkyti paaugliai ir jauni žmonės, dar netapę fiziškai priklausomais nuo tabako. Jų rūkymą skatina ir palaiko bendravimas su kitais rūkančiaisiais. Priklausymas nuo aplinkinių rūkymo gali išlikti ir suaugus.
D Manipuliacinio rūkymo tipo atveju rūkančiajam yra svarbus pats rūkymo veiksmų ritualas. Jis pats savaime gali veikti raminančiai, kaip atitraukiantis dėmesį ir padedantis atsipalaiduoti veiksmas. Kartojamas tūkstančius kartų, ypač tam tikrose situacijose, jis tampa stipriu įpročiu ir sąlygoja psichologinę priklausomybę. Žmogus tarsi žaidžia rūkydamas. Jam malonu atplėšti ką tik nusipirktą pakelį, prisidegti cigaretę, laikyti ją burnoje ir saviškai pūsti dūmą. Nepalankioje aplinkoje (reikia skubėti, prieštarauja aplinkiniai, šalta ir t. t.) jie retai rūko.
E Narkomaninis rūkymo tipas rodo fizinę (farmakologinę) priklausomybę nuo tabako (nikotino). Apie 80 proc. visų reguliariai rūkančiųjų yra fiziškai priklausomi.
F Automatinis rūkymo tipas pasitaiko daug metų rūkantiems, kuomet susiformuoja rūkymo automatizmas. Rūkantysis dažnai savo užsirūkymo sąmoningai nesuvokia ir neatsimena.
G Raminantis arba priešstresinis rūkymas yra dažniausiai nustatomas rūkymo tipas. Rūkymo ritualas kartu su nedidele nikotino doze gali veikti raminančiai, ir užsirūkymas streso metu daž-nai būna reguliaraus rūkymo pradžia. Tačiau susiformavus priklausomybei nuo tabako, rūkymas tampa būtinu palaikyti įprastinei psichikos būklei bei normaliai savijautai. Streso metu šis poreikis ramintis cigarete padidėja
Manau, reikėtų atlikti testus, išsiaiųkinti rūkymo tipą ir kt. smulkmenas ir aplinkybes, kad būtų aiškiau, kokios būtent pagalbos Jums reikia.
jau jokius 3 metus rukau su pertraukom. atrodo viskas, nuo rytojaus nerukau, bet kai aplink visi ruko, negaliu atsispirt. buvau kazkada 4 men metus, taip gerai jauciaus ir taaaip savim diziavaus, nebuvo to bjauraus rukalu kvapo, ale paskui ir vel pradejau...Nzn net ko cia ir imtis. zinau yra kazkokios tabletes, tik rusijoj ju yra, bet pavadinimo nepamenu..Sake lb veiksmingos
Pasiulyciau perskaityti "Easy way to stop smoking", Alenn Cars. Pries menesi parsisiunciau lietuviska vertima is blogas.lt, bet dabar ten jo jau neradau. Stebuko nezadu, bet pvz. as bent jau supratau nevykusiu mesti rukyti bandymu (buvo bent trejetas per 10 m rukymo praktika) priezastis. Nerukau ir esu tikras - nerukysiu.
Ai kiek kartu meciau rukyti, vis ne ilgiau kaip savaitei... ir apie 10 metu prarukiau...pokelio i diena gale neuztekdavo... kramtoma bandziau... nepadeda....
tiesiog atejo toks momentas kai psichologiskai pesilauziau... gana pasakiau sau.... ir meciau... staiga, ne palegva... ir zinot ka.... visus tuos 1000 kartu kuriuos BANDZIAU mest buvo laaaaabai sunku.... lomkes... vos ne nuotuku ieskojimai nakti, nu patys zinot kaip bunai kai sienom norisi lipti..... taigi daugiau nebebandziau, o MECIAU. Tik metes supratau koks yra skirtumas tarp metimo ir bandymo mest.... kazkas many apsiverte...ne tikejau kad neberukysiu o tvirtai tai zinojau... ir zinote ka....buvo labai lengva... jokiu lomkiu nieko... meciau ir tiek... va
tiesiog atejo toks momentas kai psichologiskai pesilauziau... gana pasakiau sau.... ir meciau... staiga, ne palegva... ir zinot ka.... visus tuos 1000 kartu kuriuos BANDZIAU mest buvo laaaaabai sunku.... lomkes... vos ne nuotuku ieskojimai nakti, nu patys zinot kaip bunai kai sienom norisi lipti..... taigi daugiau nebebandziau, o MECIAU. Tik metes supratau koks yra skirtumas tarp metimo ir bandymo mest.... kazkas many apsiverte...ne tikejau kad neberukysiu o tvirtai tai zinojau... ir zinote ka....buvo labai lengva... jokiu lomkiu nieko... meciau ir tiek... va
sveiki. man 25. rukiau 9 metus. daug? taip! fui. mesti norejau senai, bet vis.. bandziau nicorete, bandziau mazinti, bet.. pradejau rukyti silpnesnes, paskui dar silpnesnes. galaiusiai, kokius metus rukiau pacias silpniausias cigaretes, 0.1 / 1. ir viena diena ispanijoje, kur jaunimelis pesa stipriasias raudonose pakuotese, nes kitokios ten nepopuliaru, todel ir su ziburiu tam kaime nerasi, pasiryzua uz kampo supest ta viena dinamitine ir vel nuejau prigulti ant saulytes. tada ir pradejo suktis planetos pykint, svaigt galva, geraiu vandeni, bet ir nuo jo pykino. taip pasislykstejau tuo dumeliu, kad jau puse metu net pagalvot apie jokia pypkute nenoriu kai rukaiu silpnas tai ta viena cigarete buvo lygi 10 maniskiu surukytu iskart. po keliu dienu kilo noras, bet vis prisiminiau kaip bloga ir neskanu buvo, nenorejau gadintis atostogu, silpnu nebuvo pasonej. po savaites dar vis kvepejo, po dvieju, jau maziau, o po menesio jau visai nerupejo, net pagalvodavau kad nebemokeciau pradet, beje metus rykyt sustiprejo uosle ir pagaliau tas dumas pradejo smirdet, dabar negaliu jo pakesti ir prasiruke zmones man nemielai atrodo, o ypac mano drauges, juk jom taip netinka, jaunom ir graziom. kai rukai pats sau nesmirdi, bet metus... fui. meskit visi rukyti. man pasieske. ir labai dziaugiuosi. nzn, kas cia man padejo, gal ir noro buvo, o gal aplinkybes palankios pasitaike.