Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mesti rūkyti?

QUOTE(qrenata @ 2005 01 11, 15:12)
Kad daug kainuoja tai zinau,ale kad tik padetu.Ar tai nera tik isitikinimas?As dabar gyvenu ne Lietuvoje ir cia "Nikorete" man lengviau ipirkti.O kaip vyrui nervai ar netapo nervingu?

Jooo, nervuotas siek tiek. Nusipirko dar kazkokiu homoepatiniu ciulpiamu tableciu, kurios stresa ramina...Nea, tie pleistrai nera tik isitikinimas, nes vyras nelabai laikesi nurodymu ir pirma pleistra prisiklijavo vakare, eidamas miegoti...tai ryte jautesi kaip persirukes, nes daug nikotino gavo per nakti doh.gif ...tas pleistras malsina fizines nikotino priklausomybes lomkes, bet psichologiniu - nea...jau savo galvelese pacios turit perversmus daryti biggrin.gif
Paskui mazini mazini tu pleistru stipruma, kol visai nebesiklijuoji..kramtoma guma irgi padeda, kai jau stogas vaziuot pradeda..paskui pradedi kramtyti vis reciau reciau ir dazniau jau paprasta guma biggrin.gif
Atsakyti
Svarbiausia yra noras!!! Kai suzinojau kad laukiuos dar vis rukiau kaip "paravozas" (mazdaug 1,5 pakelio per diena) bet tariua sau jei noriu kad mazylis butu sveikas turiu mest...po 4men. nei vienos cigaretes ir aciu Dievui jau va metaikai nerukau. Taigis turejau stimula mest, bet svarbiausia buvo NORAS!!! smile.gif pazystu ne viena mamyte kuri bande besilaukianti mest bet taip ir nemete... tai va blink.gif linkiu stiprios valios bye1.gif
Atsakyti
Iki pastodama ir aš rūkiau nemažai. Galvojau, kaip reikia sustoti, nes pradėjome planuoti vaikelį. Tačiau jau nuo pirmojo neštumo mane taip pradėjo pykinti blink.gif , kad aš ne tik rūkyt, bet ir valgyt, ir vaikščioti nebenorėjau biggrin.gif

O vėliau man tiko toks triukas ax.gif . Neiškentusi nusiperku pakelį, vieną surūkau ir visas likusias išmetu, prisiekinėdama sau, kad daugiau neberūkysiu schmoll.gif Taip man viena cigaretė kainuodavo apie 5 litus. Žinojau, kad jei visas pasiliksiu, tai tikrai visas ir surūkysiu. Po kurio laiko vėl procedūrą pakartodavau. Ir vis rečiau, kol galų gale sustojau.
Atsakyti
Vat aš irgi norėčiau mesti g.gif Ne dėl vaikų, ne dėl nėštumo - į šį malonumą rimtai įjunkau jau apsivaikavusi. Iki tol nerūkiau iš viso. Bet tas įprotis pradėjo man trukdyti, be to, ir dėl sveikatos neramu. Didelius pinigus leisti "metimo" priemonėms nesinori - o jeigu nepavyks, pinigai bus išmesti į balą... Pleistrai "pamaitina" organizmą nikotinu, kad nesinorėtų sienom lipti ir nesutriktų judesių koordinacija dėl fiziologinės reakcijos. Tai gerai, tačiau lieka psichologinė pusė, kuri gali per akimirką vėjais paleisti visas pastangas. Todėl nesinori daug investuoti. O be pleistrų tokie metimai "nuo dabar - nė į burną" bent jau man nepasiteisina, ilgiausiai esu ištvėrusi keletą dienų (bet štai mano vyras būtent tokiu būdu ir metė, be jokių pleistrų, jau daug metų neberūko, nors anksčiau jam visos "su filtrais" būdavo per silpnos...). Todėl norėtųsi sužinoti apie jūsų patirtį, ar kam nors pavyko mesti rūkyti švelnesniu būdu - mažinant kiekius, pereinant prie silpnų, rūkant ne po visą, o po pusę cigaretės? Štai dabar aš turiu nusipirkusi "one", kurias traukiu kaip sausą orą, ir šiaip kažkas šlykštaus jose yra, tačiau pernelyg savęs nevaržau - kai noriu parūkyti, tai ir einu. Visgi kažkiek nikotino jose yra, tai sienomis gal nelipsiu... Tačiau tie ėjimai automatiškai suretėjo, lyginant su tuo, kai rūkiau "skanias" - nu neskanu man šitos. Ir pusę cigaretės palikti negaila. Bandau nusiteikti taip, kad pasaulyje nebeliko kitokių rūšių cigarečių, tik tokios, bjaurios, kurias net rūkyti nemalonu. Tačiau pokelyje likusi viena, paskutinė "skani". Žinau, kad jeigu paimsiu ją - lėksiu pirktis tokių pat, ir intervalai tarp "perekūrų" vėl sutrumpės. Gal išmesti? Gaila kažkaip blush2.gif
Atsakyti
O aš skaičiau laikraštį, kad yra kodavimas nuo rūkymo. Pasiskambinau, sakė reikia parą nerūkyt ir ateit pas juos koduotis, kaina 105Lt.Ką manot apie tai?Gal padėtų? smoke.gif
Atsakyti
Koduotis bijočiau fear.gif

Štai dabar man kaip reikiant stogas važiuoja. Net jaučiu, kaip. Taip į šoną... Vos negriūvu nuo kėdės... O kad sugebėčiau perskaityti forumo postus, reikia sukaupti jėgas. Vakar čia taip prasidėjo. Jau maždaug savaitė, kaip "metu" rūkyti. Tiksliau, nemetu taip iškart, o perėjau prie silpnų. Pradžioj tik šiaip nervavo, kad rūkai rūkai, o nieko nesijaučia. O dabar, matyt, organizmas baigė "iššvaistyti" prikauptas nikotino atsargas ir sustreikavo. Per šį laiką surūkiau tik 2 "one" pokelius, kai tuo tarpu per dieną sueidavo "normalių" daugiau nei pusė pokelio (čia neskaitant "švenčių", kai per vakarą sunaudodavau kokius 2). Tai vat, psichologinį poreikį kaip ir tenkinu, bet fiziologinio - ne. Kaip atlaikyti tas "lomkes"?
Atsakyti
Man tai niekaip neišeina - surūkau per dieną apie 3 cizas,nedaug,bet tiek mažai dėl vaikų,mat jiems matant nerūkau,nenoriu kad jie imtų blogą pavyzdį.Tai tik vakare leidžiu sau tokį atsipalaidavimą.Man patinka parūkyt,pamąstyt...mest nenoriu,o kažin ar galėčiau.nebent sveikata lieptų,tpfu tpfu...
Na bet ir narkozikas tos cigaretės.... smoke.gif
Atsakyti
studentavimo laikais, kai kas 5 min. begi parukyti i koridoriu, dienai "uztekdavo" mazdaug pakelio, vakareliams - 1,5 - 2 smile.gif taciau kai pradejau dirbti, t.y. naujas darbas, nauji zmones ir aplinka nauja, paaishkejo, kad koleges nerukancios, tad nuo siol parukau ryte, per pietus po viena ir jau vakare kiek noriu (nedaug - 2,3), bet lomkiu ner smile.gif ir dar pastebejau, kad kai griztu pas mama namo, reikia dvi dienas nerukyti ir ner jokiu problemu smile.gif o tik ishvaziuoju ish mamos, ishkart ciumpu uz cigaretes smile.gif
Atsakyti
Nestumo metu tikrai isijungia kokis tai instinktas ir nebesinori rukyti... tiesa sakant, mane net dumu kvapas pradejo erzinti ( neziurint i tai, kad nestumo metu ir taip jau vimdo smile.gif ). Negaliu ilgai isbuti prirukytose patalpose, labai astriai uzuodziu visus rukalius ir pagalvoju, kaip turejo jaustis mano mamai nuo mane seinantis cigareciu kvapelis, kai rukydavau ir savaitgaliais gryzdavau namo smile.gif
Nezinau, kaip bus po gimdymo. Bet siuo metu atrodo, kad tikrai nebegrysiu prie "cyziu" - jau geriau uz tuos pinigelius vaikuciui ka nors nupirkti...
Atsakyti
O jus tikrai galvojat, kad tas kvapas taip jauciasi? O jei po parukymo praeina valanda, per kuria tu suciaumoji tris gumas, nusplauni rankas, o rukydama buni su kitais drabuziais? g.gif
As labai retai parukau, bet ...
Atsakyti
Nzn dar nebuvau susidurus su metimu po ilgo laiko rukymo...va neseniai giriaus kad meciau kai buvau nescia, stengsiuos nepradet...nu bet saindien suabejojau...nes vos neuztraukaiu dumelio...susinervinau ir tuoj mintis "va, butu gerai parukyt!..." ax.gif jei jau sian kilo tai bijau kad gali kilt ir velaiu...noriu... bet nenoriu...kaip issilaikyt? nzn...tai turbut tas pats kaip ir negalejimas mest (rukiau 6metus su trupuciu) doh.gif o tie patarimai "geriau jau nepradek" dar labaiu siutina juk pati zinau kad geriau bet turbut karta paragavus negali sustot sad.gif
kas del pakeitimo cizu tai manau pasiteisina...irgi rukiau kaip paravozas ir L&M lights poto perejau prie super lights, o galiausiai prei one'o...rezultatas : nuo 1,5pakelio iki 0,5 per diena...taigis gal ir "neskanu" bet veikia... bye1.gif ir sekmes!
Atsakyti
***** nestumo metu turbut ne instintas issijungia, o plautis...nu va sian uzrtaukiau... blush2.gif
Atsakyti