Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip mesti rūkyti?

QUOTE(Aistiene @ 2009 09 01, 12:54)
Netikiu jokių knygų veiksmingumu, jei PATS MESTI nenori, jei nesurandi priežasties ir motyvo smile.gif Daug kas kartoja, kad nei pleistrai, nei knygos, nei "kramtoskes" nepadės, jei nebus noro "iš vidaus". Negi ne tiesą sakau?
Aš pati tos knygos nesu skaičiusi, bet kiek iš mano pažįstamų skaitė, norėdami mesti rūkyti - efektas labai geras, visi ir metė smile.gif . O šiaip tai auksiniai žodžiai, kad reikia pačiam atrasti priežastį ir motyvą. Pabandykit apgalvoti, susirašyti ant popieriaus UŽ ir PRIEŠ rūkymą. Ir faktas toks, kad, nepaisant visų argumentų prieš - yra ir už, ir jie šiuo metu yra svarbesni ir aktualesni, nei argumentai prieš, jei jūs visgi rūkote. Tarkim, koks skirtumas, kad galite susirgti plaučių vėžiu ar lėtine obstrukcine plaučių liga KADA NORS, jei šiandien norisi būti rūkančiųjų kompanijoje ir plepėti taip, kaip plepa tik rūkantys smile.gif. Tik tada, kai argumentai prieš taps aktualūs ir svarbūs, ir mesite rūkyti. Kažkam gal tai bus nėštumas, kažkam - pokyčiai plaučių rentgenogramoje. Individualu. Bet psichologija veikia taip.
Atsakyti
Sutinku su visais pasisakymais, kad sunku mesti, ir fizine priklausomybe yra (ranka pri burnos) ir moraline (kaip cia as stovesiu viena ir lauksiu, reikia kazka veikti), ir psichologine (lengviau susipazinti,pritapti ir pan.) Taciau anksciau ar veliau reikia suprasti, kad tai tiesiog musu silpnybe, musu kompleksai. ir kai ismoksime save valdyti, ismoksime valdyti kitus. labai norejau mesti rukyti. perskaiciau knyga A.Karro ir nuejau miegot. ryte pabudau nerukanti! patekau i kvapu pasauli! oda tapo geresne, pirstai nekvepia ir t.t.
o siaip girdejau, kad pastojusios merginos be jokiu pleistru ir knygu meta rukyti, nes nori buti geromis mamomis. ir pagimdziusios neberuko nes "Kaip gi as savo vaika visa smirdanti buchiuosiu" schmoll.gif
stai taip 4u.gif
Atsakyti
na ką, pasisakysiu ir aš. laaaabai noriu mesti rūkyti. ale kaip g.gif o noriu del sveikatos-plaučiai nelaiko+sergu astma doh.gif
šiuo metu skaitau tą visų išgirtą knygą. kelios dienos kaip bandau mažint ir mest, tai kaip tik mintys tik apie rūkymą sukasi doh.gif
jei perskaičius knygą nemesiu, turbūt reiks eit pas psichiatrą, kad vaistukų narkomanei nuo priklausomybės išrašytų doh.gif
kažkada psichiatrė buvo išrašius wellbutrino (lygtai taip vadinasi), tai po 3 gėrimo dienų net nepagalvodavau apie rūkymą, net mintis nekildavo eit parūkyt(neaišku kodėl) mirksiukas.gif atsimenu kaip išgėrus tabletę ryte, pačiam vakare pagalvojau-gal parūkyti ir surūkiau pusę blush2.gif -daugiau nenorėjau mirksiukas.gif
bet gėriau tuos vaistus tik gal kokią savaitę, nes negalėjau miegot (pakakdavo 4-5 miego valandų), bet būdavau išsimiegojus ir žvali. Mečiau vaistus ir noras rūkyti gryžo doh.gif turbūt reikėjo juos ilgiau naudot blush2.gif
ups doh.gif ne toj nemoj parašiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo furyy: 18 spalio 2009 - 19:37
QUOTE(smidtana @ 2009 10 16, 13:01)
Sutinku su visais pasisakymais, kad sunku  mesti, ir fizine priklausomybe yra (ranka pri burnos) ir moraline (kaip cia as stovesiu viena ir lauksiu, reikia kazka veikti), ir psichologine (lengviau susipazinti,pritapti ir pan.) Taciau anksciau ar veliau reikia suprasti, kad tai tiesiog musu silpnybe, musu kompleksai. ir kai ismoksime save valdyti, ismoksime valdyti kitus. labai norejau mesti rukyti. perskaiciau knyga A.Karro ir nuejau miegot. ryte pabudau nerukanti! patekau i kvapu pasauli! oda tapo geresne, pirstai nekvepia ir t.t.
o siaip girdejau, kad pastojusios merginos be jokiu pleistru ir knygu meta rukyti, nes nori buti geromis mamomis. ir pagimdziusios neberuko nes "Kaip gi as savo vaika visa smirdanti buchiuosiu"  schmoll.gif
stai taip 4u.gif

Man labai patiko jusu mintys. Sutinku, vaikai labai didele motyvacija. Man net geda del to budavo, nors jie nemate manes rukant.
O dabar jau trys dienos nerukau. Kaip gera kai nesmirdi is burnos ir rankos.
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2009 10 18, 18:12)
na ką, pasisakysiu ir aš. laaaabai noriu mesti rūkyti. ale kaip g.gif  o noriu del sveikatos-plaučiai nelaiko+sergu astma doh.gif
šiuo metu skaitau tą visų išgirtą knygą. kelios dienos kaip bandau mažint ir mest, tai kaip tik mintys tik apie rūkymą sukasi doh.gif
jei perskaičius knygą nemesiu, turbūt reiks eit pas psichiatrą, kad vaistukų narkomanei nuo priklausomybės išrašytų doh.gif
kažkada psichiatrė buvo išrašius wellbutrino (lygtai taip vadinasi), tai po 3 gėrimo dienų net nepagalvodavau apie rūkymą, net mintis nekildavo eit parūkyt(neaišku kodėl)  mirksiukas.gif atsimenu kaip išgėrus tabletę ryte, pačiam vakare pagalvojau-gal parūkyti ir surūkiau pusę blush2.gif -daugiau nenorėjau mirksiukas.gif
bet gėriau tuos vaistus tik gal kokią savaitę, nes negalėjau miegot (pakakdavo 4-5 miego valandų), bet būdavau išsimiegojus ir žvali. Mečiau vaistus ir noras rūkyti gryžo doh.gif turbūt reikėjo juos ilgiau naudot blush2.gif

Tai kad toj parasei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Irenaleo @ 2009 10 18, 19:38)
Man labai patiko jusu mintys. Sutinku, vaikai labai didele motyvacija. Man net geda del to budavo, nors jie nemate manes rukant.
O dabar jau trys dienos nerukau. Kaip gera kai nesmirdi is burnos ir rankos.

Linkiu Jums sekmes ir istvermes! Jus stipri ir viskas Jums pasiseks smile.gif o jei pritruks motivacijos,pabandykite parukiusi listi buchiuoti vaika. bet be jokiu kramtomu, nevalytais dantimis. ir pajausite,kad jis netaip Jus glebesciuos ir buciuos verysad.gif
Atsakyti
Be valios nieko nebus schmoll.gif
Atsakyti
Jei nebus tikro noro ir valio nieko nebus ir knygos nepades... as knyga skaiciau bet dar vis rukau... matyt dar permazai noro mest..
Atsakyti
QUOTE(Ditė @ 2005 01 12, 11:49)
O man buvo šitaip biggrin.gif Buvau galima sakyti jau užkietėjusi rūkalė mad.gif Tai yra rūkiau beveik 10 metų.Kai pagalvoju kada gi pradėjau....tai nebeatsimenu savęs be cigaretės doh.gif Bet vieną nuostabų rytą neštumo testas parodė teigiamą rezultatą thumbup.gif Valio, as nestuke.gif Ir žinoma iškart nuskubėjau į balkoną parūkyti.Berūkydama susivokiau ką gi aš darau????????Ir po tos cigarėtės daugiau nei vienos ir viskas del savo mažiuko thumbup.gif
O geriausia dar tai, kad mano vyras padėdamas man mesti rūkyti, pats irgi metė.Jis rūkė apie 20m.Gal todėl man buvo lengviau...Ačiū jam biggrin.gif

Mano istorija beveik 1 prie 1 biggrin.gif tik musu stazas buvo kiek trumpesnis, viska keicia nestuke.gif ir laukimas thumbup.gif suzinojusi, kad pilvelyje mazylis, atidaviau viska ka turejau vyrui, o po to jis sako o kam man? Jei abu tai abu smile.gif karjera baigem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2009 10 18, 21:12)
na ką, pasisakysiu ir aš. laaaabai noriu mesti rūkyti. ale kaip g.gif  o noriu del sveikatos-plaučiai nelaiko+sergu astma doh.gif
kažkada psichiatrė buvo išrašius wellbutrino (lygtai taip vadinasi), tai po 3 gėrimo dienų net nepagalvodavau apie rūkymą, net mintis nekildavo eit parūkyt(neaišku kodėl)  mirksiukas.gif atsimenu kaip išgėrus tabletę ryte, pačiam vakare pagalvojau-gal parūkyti ir surūkiau pusę blush2.gif -daugiau nenorėjau mirksiukas.gif

gal galima apie tuos vaistus placiau kokia kaina ar be recepto parduoda????buciau labai dekinga.skaiciau knyga,bandziau pleistrus,nieko.esu silpna kaip siaudas..niekam tikus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(martynomama @ 2009 10 28, 12:27)
gal galima apie tuos vaistus placiau kokia kaina ar be recepto parduoda????buciau labai dekinga.skaiciau knyga,bandziau pleistrus,nieko.esu silpna kaip siaudas..niekam tikus verysad.gif

tie vaistai yra antideptesantai, ju be recepto neparduoda, dar juos gali israsyti nuo rukymo, paprasciausiai nueik pas seimos daktara ir paprasyk, israsys mirksiukas.gif
Atsakyti
As nerukau jau 3 metus. Sakes kaip dziaugiuosi biggrin.gif O meciau labai paprastai- atsikeliau viena ryta pagalvojau kiek galima is leto zudyti save ir meciau. ( p.s. pries tai rukiau 5 metus). Viskas priklauso TIK nuo valios,noro.Ar sunku buvo? Taip,be galo. Bet atsilaikiau... O visos kalbos kad sunku mesti nes organizmas priprates,kad reikia mazinti po mazu ir t.t. yra tik sapaliones!!!!
Atsakyti