Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvuko diegliai, pučia pilvuką...

Apklausa: duodat vaikui (140 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
O apie Babynos mes nieko negirdeje esam, kaip jie vartojami?

Babynos mums tikrai patiko. Gal tik sutapimas, bet pagėrus, susitvarkė visi pilvuko negerumai. O Espumisano išgėrėm beveik du buteliukus ir š..... Mums labai jau tą pilvelį skaudėdavo ir jokie masąžai, nei kojyčių kilnojimai nepadėdavo. tiesiog prarėkdavo pas mamą ant rankų porą valandų ir viskas  [smiley=smiley4.gif]. O Babynos iš karto padėjo. Juos reik gerti po 3-6 lašiukus tris kart per dieną. TIK AŠ JUOS BŪTINAI SKIESDAVAU SU VANDENUKU, nes sudėty yra alkoholio ir gerklytę degina.
Atsakyti
Mus gydytoja pamoke. Pakelk kojytes 90laipsniu kampu ir laikyk, kita ranka masazuok pilvuka, is pradziu svelniai, ir vis stipriau pamazu pradek, dar patepk termometro galiuka kremuku, kur uzpakaliuka tepi ir atsargiai pajudink skylute, vis masazuok pilva turetu issikakot ir dujos gerai iseina, po tokios proceduros pilvukas minkstas pasidaro, o jau musiskiui tai taip dujos vare ir kakas net su oro burbulais toksai ir tokiu stipriu spaudimu... pamegink sita buda.
Atsakyti
o tikrai ziuriu pradejau daugiau duoti ir ramesnis daug pasidare, pavalgo uzmiega, o taip reikdavo pavalgius dar verkianti nesioti. o siandien buvau pas daktarus , nes paciai temperatuta jau dvi dienos nekrinta, pasirodo jau gresia mastitas, tai reikes dag prie saves padirbeti : masaziukai, kompreseliai, nutraukinejimas, ir daktaras sake, kad pakol temperatura tai savo pienelio geriau neduoti. nors pas mane to pienuko ir tikrai jam neuztekdavo, bet jau pasiilgau tu akimirku kai jis taip fainai priglunda prie krutines rolleyes.gif
Atsakyti
Norejau paklausti kaip atskirti kada vaikeliui pucia pilveli?
Maniskis jau kelias naktis blogai miega, vis verkslena sad.gif ar tai ir yra pilvo skausmeliai?
Turiu nusipirkus Pankolio arbatele, tai kiek ml duot per viena karta ir kiek kartu per diena galima duoti?
Mano mazuliukui siandien suejo 2 savaites, arbta galima vartoti nuo 1sav.
Atsakyti
kai mano Javinei skaudejo ir pute pilveli, ji graudziai, lyg skusdamasi verkdavo, raivesi ir sukinejosi kaip sliekiukas. Paguldzius ant pilvo - garsiai nusibezdedavo ir is kart nurimdavo. Nuo pilvuko putimo pries kiekviena maitinima sauksteliu suduodavau Espumizano - tikrai padejo.
Kai matydavau, kad mergytei pucia, o niekaip negali issibezdeti (net paguldyta ant pilvo), darydavom mankstele - paguldydavau ant nugaros ir kilnodavau kojytes (reikia lenkt prie pilvuko). Blogiausiu atveju nupirdindavau su termometru (galiuka reik patept kremu) arba batonete - skylutes krasteli truputi spusteli zemyn ir oras iseina.
dabar mano javinei jau 3,5 men ir jokiu skausmeliu neber.
Sekmes!
Atsakyti
as irgi turiu tos pankoliu arbatos, tik niekaip nesugalvoju kada cia jos duoti:
jeigu miega, tai negi zadinsi;
kai nemiega ir gerai jauciasi irgi nematau reikalo duoti;
kai jauciasi blogai ir klykia - duok nedaves, niekas nepadeda...

o galiojimas jos man trumpas pasirode - gal man paciai ja isgerti?
Atsakyti
Šiaip jau nerekomenduotina tokiam mažiukui duoti jokių arbatėlių, ypač jei maitini pati, nes mažiau žys papuką ir tuo pačiu metu mažės pieno. Geriau pati gerk tą arbatą, o mažiukas per pienuką pasiims. Manajai dar padėdavo šilta vonia. Kadangi pilvuko skausmai dažniausi vakare, aš palaikydavau ilgiau vonelėje, o jei nemaudydavau pridėdavau šiltą pūslę prie pilvuko, labai greit spazmai aprimdavo ir mažiukė užmigdavo.
Atsakyti
Vat ir aš manau, kad neverta duoti tos arbatėlės mažiukui. Čia iš savo patirties pasakysiu. Maitinau vaikus mišinėliais, todėl galėjau duoti ir arbatos, tai mano vaikams ji visai neveiksminga buvo. O kai maitini savo pieneliu, tai vaikutis mažiau pienelio išgers, mažiau jo ir gaminsis.
O pilvo pūtimas pas mano vaikus pasireikšdavo tuom, kad jie iki mėlynavimo klykdavo. Klyksmai būdavo su kelių minučių pertraukėlėmis. Mažiai riesdavosi į kamuoliuką, nurimdavo, kai paėmusi stačią ant rankų, jų pilvelį priglausdavau prie savęs.(tiek sūnui, tiek dukrai, pilvo pūtimai pasireikšdavo vienodai).
Atsakyti
As irgi savo mazytei pirma menesiuka duodavau pankolio Hipp arbateles, dazniausiai vakare, tai nakti ramiai miegodavo. Gydytoja sake duot ne daugiau kaip 80 ml per viena diena. Bet nepiktnaudziaut nes pankolis sunkina stenejima.
O is tikro tai geriausia silpna krapu seklu arbatele. Saukstelis krapu seklu stiklinei vandens. Palaikai apie 20 min uzplikius. Duoti pagerti truputi pries maitinima. Maniske pagerdavo po kokius 20 ml ir geriausia. Espumisan`as nieko nepadejo ir kam tie vaistai, kai yra liaudiskos priemones. Maniskei nuo 4 sav. pilvuko daugiau niekada nebepute.
Tiesa gali pati gerti kmynu arbatele irgi labai gerai.
Beje zinde normaliai ir pienuko buvo nuolatos dar ir per daug! Tik dabar nuo streso pradejo mazeti.
Atsakyti
laba diena,
as jauna dar tik 5 paru mergytes mama.

turiu lygiai ta pacia problema, nuo pat 2 paros, pilvelio skausmas. galiu pasakyti, kad mes ja ir mankstinam, ir mankstele darom (kojytes lenkiam prie pilvuko), paguldom ant pilvuko uzpakaliuku i virsu, nesiojam stacia (pilvas prie pilvo), guldom sau ant pilvo (pilvas prie pilvo) - bet tai yra labai laikinas, gal netgi 1 val, nuraminimo rezultatas.
pilvuka skaudeti pradeda vakarais. tai vyras bando ja prakakinti (pati visiskai nekakoja) manksteles pagalba, po tokiu kanciu (bergzdziu) ja pamaitinu ir uzmiega. nakti apie 3 val atsikelia pavalgyti, o kai atrodo uzmigo, tik paguldau i lovyte ir prasideda "arijos" iki paryciu.
vyras ja is tos nevilties kakina gal penkis kartus i para.

lasiuku nelabai noreciau duoti (ziuresim ka gydytoja pasakys), o va pankolio arbatele bandysiu gerti - gal pades.
Atsakyti
Mano gydytoja uzdraude visokias arbateles, tipo pieno maziau bus tada ir maziau jis maitinsis. Tai mes naudojam Sab Simplex lasiukus, labai geri! O ir pilveli mums dabar tik paryciais skauda, kol pakakoja ir viskas. jau pradedam atsigauti. Tik vaikas rankinukas labai.
Atsakyti
Krika o tavo lelius visai dar mazas. Ar tikrai pilvelis? Ji pradeda pusti kazkur nuo trecios savaites. Maniskis irgi labai verke pirmomis dienomis, bet gyd paaiskino, kad cia stresas atejus i nauja pasauli.
Atsakyti