Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykla Kaune Savanoriu gale

Neseniai atsikrausteme i si rajona, gyvename praktiskai pries Kalnieciu poliklinika ir mums reikia pirmokelei mokyklos. Nezinau net kuri arciausia, kaimynu mergaite lanko mokykla Pakrascio gatveje, bet ten taip toli... noreciau kad pati i mokykla priprastu eiti, o cia kaimynai trecioke dar vezioja
Gal yra kokia panasi tema - neradau, gal yra kas is to rajono ir galetumet ka patart?
Atsakyti
Shiaures pr. 23, "Vetrunges" pradine m-kla.
Suzzuki lavinimo klasė ten yra. Forume kai kurie tėvai labai palankei apie tai atsiliepė. Ir nuo kalniečių ten nelabai toli būtų.

čia temos forume:
http://www.supermama...l?board=ugdymas

http://www.supermama...p?showtopic=414
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 01 11, 16:25)
Shiaures pr. 23, "Vetrunges" pradine m-kla.
Suzzuki lavinimo klasė ten yra. Forume kai kurie tėvai labai palankei apie tai atsiliepė. Ir nuo kalniečių ten nelabai toli būtų.

čia temos forume:
http://www.supermama...l?board=ugdymas

http://www.supermama...p?showtopic=414

Aciu biggrin.gif
Atsakyti
Gugle as irgi prie Kalnieciu randuosi, gyvenu name su spalvotais balkonais , gal kartais busim kaimynes?

Tiesa as ir gi apie Versmes mokykla galvojau, bet ten mergaite vis vien tektu vezioti, pati dar nesugebetu sugrizti g.gif O rinkciausi ja vien del to, kad yra Suzuki klases (atrodo keturios). Tik ten jau balandži men dokumentus reikia nesti, o gal as klystu.

Mamos, ka daugiau galetumete patarti, nes ir mane si temele labai jaudina smile.gif

Atsakyti
Sveikutes smile.gif, as savo vidurinele zhadu leisti i Vetrunges pirmaja klase kur moko pagal Suzuki metoda. Mano vyriausioji lanko tos pat mokyklos antraja klase tai per du metus neturejom jokiu problemu. Vaikas noriai eina i mokykla, ka ten noriai - su dzhiaugsmu... Pasakysiu paprastai - kitas pozhiuris ten i vaika, kaip i asmeni, kaip i mazha Zmogu. 4u.gif Pasitikiu ash Vetrunges Suzukiechiu kolektyvu, laukiu nesulaukiu kol jaunyle priaugs kad i paruoshiama ten igrusti galechiau. smile.gif Info rasit cia www.talentas.lt
Na o del dokumentu tvarkymo, vis viena juo sutvarkyti reikes, ar eisit i Vetrunge ar kur kitur. Na o eiles prie specialistu kabinetu pavasari ir vasara tikrai didesnes nei dabar.
Atsakyti
Labutis, mergaitės, sveikute, Kristina,

kaip sekėsi su dokumentų pridavimu? smile.gif Kokį įspūdį paliko direktorė??? g.gif

Jei viskas ok, tai ok, o jei kas netaip, tai labai būtų įdomu sužinoti.
Į Suzuki klases nuo šio rudens eis jau visi trys mano vaikai, nes metodika mums labai priimtina, o kas svarbiausia, mokytojos tiesiog super thumbup.gif

4u.gif Geros nuotaikos ir karštos vasarėlės Jums visoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arturaslietuvis: 11 birželio 2005 - 00:08
uh, gal kažką čia maišau, bet Vėtrungės pradinė mokykla ir Suzuki nėra tolygus mokymas. Ten Suzuki tik nuomuoja patalpas, o pati mokykla kaip ir visos kitos. Įdomu būtų sužinoti nuomonę tų tėvelių, kurie savo vaikučius leidžia į "normalios" pakraipos mokyklą tongue.gif
Atsakyti
išvada-nepasakyčiau, kad esu patenkinta "Atžalyno" vidurine, bent jau viena mokytoja netgi labai nepatenkinta....
Atsakyti
O jūs nepagalvojate, kas bus su jūsų vaikais, kai ijie baigs pradinę mokyklą ir pereis į eilinę vidurinę arba gimnaziją. Mano puseserės sūnus mokėsi pagal Valdorfo metodiką pradinėje mokyklėlėje, o paskui į 5 klasę ėjo į "Nemuno" vidurinę, tai vaikas niekaip negalėjo adaptuotis naujoje aplinkoje, net depresija užpuolė, kiek privargo. Tai dabar visas tas metodikas keikia. Sako, nei pati daugiau su savo vaiku neeksperimentuos, nei kitiems patars
Papildyta:
O tarp kitko, kuri "Atžalyne" neįtiko smile.gif
Atsakyti
Visoms abejojančioms ir abejojantiems - manau, reikia blogį priartinti prie gėrio, o ne gėrį prie blogio, lygiuotis ne į vidutinybę, o duoti vaikui tai, kas yra šioje sistemoje geriausia ir pagal galimybes keisti tai, kas mums nėra priimtina.

Nuleisti rankas ir pradėti keikti tai, kas buvo gerai, reiškia pasiduoti... pavirsti vidutinybės pilkąja, nemąstančia mase, užsimerkti ir imti tai, ką duoda ir nieko negalvoti. Taip, tai lengviausias kelias, bet ar mūsų vaikai neverti geresnio gyvenimo???
Atsakyti
Savivaldybės tarybos sprendimu „Vėtrungės“ pradinėje mokykloje papildomai formuojama 3 klasė (trečiokų), dirbanti pagal Šiniči Suzuki metodiką.

Klasę planuojama sudaryti iš 20 mokinukų. Didesnė dalis vaikų jau yra atėjusių iš kaimyninės mokyklos. Vietų nėra daug, todėl norinčius prašau paskubėti.

Dėl smulkesnės informacijos prašau susisiekti su Dėja +370 685 86778, arba manimi +370 614 62919.


Atsakyti
Šiaip tai ir pačios netradicinės tarpusavyje labai skirtingos. Valdorfo mokykla turi savo programą. Mėnesį matematika, mėnesį lietuvių kalba ir pan. Gal kam nors ir iškyla sunkumų persiorientuoti. Čia jau ir nuo vaiko, ir nuo tėvų kai kas priklauso.

O Suzuki mokyklos pradinės klasės dirba pagal bendrojo lavinimo programas. Pamokos išdėstytos tokia pačia tvarka, kaip ir kiekvienoj tradicinėj mokykloj. Šiemet švietimiečiai tikrino jų lygį, tai rezultatai buvo labai aukšti.

Skirtumas – pamokų kokybė. Tradicinėse praktiškai viena mokytoja praveda visas pamokas. Gal kartais ir pasitaiko "visų galų meistrių", bet, manau, retai. Tuo tarpu Suzuki mokykloj samdomi 7 papildomi specialistai (muzikai, dailei, keramikai, choreografijai, mankštoms dziudo arba jogos pagrindais, teatrui ir anglų kalbai). Landžiojau į visas tų specialistų pamokas (ten, jei netriukšmauji, leidžia būti kiekvienoj pamokoj bigsmile.gif , kas netingi, prieš pasirinkdamas mokyklą, gali viską išsišniukštinėt – savo akimis pasižiūrėt). Tai va: specialistų pamokos – tarsi geri būreliai. Tai vyksta vietoj "normalių" to paties pavadinimo pamokų, kurias vestų viena ir ta pati mokytoja. Gaunasi, kad vaikai pamokų metu pasiima ir tai, ką gautų po pamokų vežiojamas į 7 būrelius. Tik nieks nevežtų, nes pervargtų, o čia nepervargsta.

Ir pigu: už tuos 7 dalykus (visus kartu sudėjus) į mėnesį 35 lt. Aišku grojantiems kokiu instrumentu dar po 20 už instrumento pamoką, bet privačiai mokyt būtų daug brangiau, ir vežiojimas dar... Kai kurie pirmoj klasėj dar neima instrumento, bet dauguma nepatingi. O jau groja tie mažiai – patenkinti kaip slyvos biggrin.gif

O persiorientuot po pradinės tai nemanai, kad bus problemų. Čia jie beveik paragauja dalykinės sistemos – juk 7 skirtingi mokytojai ateina. Aišku tie mokytojai... visi gerbiantys vaikus. Prie mokytojų-krokodilų čia vaikai neturi progos priprasti rolleyes.gif Bet MAMOS! AR TIKRAI NORIM IŠANKSTO PRIPRATINT VAIKUS PRIE BLOGŲ MOKYTOJŲ??? biggrin.gif Juk ir į paprastas mokyklas vedančios vaikus "balėjina", kad tik gera mokytoja papultų. Tokiu atveju ir po tradicinės būtų sunku persiorientuot.

Ai, nebijokim savo vaikus išmylėt iki galo... O sunkumus spręsim, kai jie iškils (su vaikais kartu, jei ryšį su jais išlaikysim) 4u.gif
Atsakyti