Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukė

Virėja ir Melodija aš puikiai suprantu Jūsų jausmus.
Kai susilauki sveiko vaiko,Tu susipyksti su protu ir net nebesusigaudai ir net ne tik nenori patikėti,bet esi įsitikinęs,jog savo vienturtėliui padovanosi sveiką draugą(brolį,ar sesutę).Tu puikiai juk žinai ,jog ištrauksi tik juodą,ar baltą kortą,nes pilkos pas mus nebūna.Ir štai Tau likimas,ar dar kažkas išmeta būtent tą juodą ,kaip naktis kortą.O man kaip iš dangaus iškrito iš keršto,kad buvau iš laimės apkvaitusi,kai gimė pirmagimis sveikut sveikutėlis,net dviguba juodai nudažytą kortą.Neužteko,kad mano pagrandukas gimė blogai matantys kaip ir aš,bet turi dar žiauriai sunkesnį sutrikimą,nei kad net nebuvo įmanoma susapnuoti.Ir iš kur ir už ką?Už norą padaryti save ir savo šeimą laimingą,aš ją ir visus joje esančius nuskriaudžiau 1000000000000000000000000000000000000000000kartų.Už tai niekada ,niekada niekada niekada sau neatleisiu.
Ir kaip dar galiu kažkuo tikėti aukščiau,kai būdama neščia kiekvieną vakarą iki skausmo prašai ir lauki sveiko kūdikėlio.O štai čia Tau po devynių mėnesių dovanėlė,apie kurią net sapne nesusapnavai. sad.gif
Atsakyti
Manau tie kuriems gimė neįgalus vaikiukas lieka vieniši ir liudnai nusiminę.Kad taip nebūtų trubūt geriausia ieškoti bendraminčių,likimo šeimynėlių arba gerų žmogeliukų kurie nori bendrauti ir pažinti tokias šeimynėlės kaip mes.Mes kviečiame visus draugauti su mumis.Mums tai labai svarbu.Be to tai dvipusis gerumas.Ir mes būname laimingi ir mūsų vaikai,be to ir sveikieji vaikučiai tampa gersni,atidesni ir šiltesni.Tai ir patiems tėveliams juk smagiau 4u.gif .Tad bukime draugais.Tu turi vaikiuką su negalia,ar nori tapti tokio mažylio draugų?Mes dažnai vakarais apie 8 valanda susirenkame į četuką ir bandraujame,bendraujame,bendraujame ir mums tampa šviesiau. http://narod.yandex....hat_id=19656927
Kaip manote ar toks bendravimas tokiom šeimom reikalingas?
Atsakyti
O man vaikiukų gaila, kuriuos mamytės "še tau dovanėlėmis" vadina. Gaila ir mamyčių, bet vaiko labiau, kuris kažkada tikrai pajus savo mamos požiūrį į jį - kad jis viso labo nelauktas "kryžius" verysad.gif ... Iki šio išlikusi atmintyje viena žinoma mama, auginanti 30-metį cerebriniu paralyžiumi nuo gimimo sergantį sūnų ir besidžiaugianti tuo, ką jis sugeba. O ir draugų vaikinas turi...pačiai teko dalyvauti jo gimimo dienoje. Stebiuosi tos moters stiprybe ir lenkiu prieš ją galvą... Bet ji tikrai nuostabi... Ir nebeklausia (bent garsiai)" kodėl tai nutiko man?", nes jos vaikas jai nėra bausmė. Taip visiems ir pasako...
Atsakyti
QUOTE(song @ 2005 02 09, 00:17)
Visada, ziurint per telika laidas apie neigalius vaikucius ir ju tevelius, norisi palaikyti, nulenkti galva pries juos, ju kantrybe ir beribe meile, nes nezinau, kaip elgciausi tokioje situacijoje...

Turiu mažiuką, kuris gimė sveikutis, bet būdamas dvejų persirgo sepsiu su siaubingomis komplikacijomis ir po ligos tapo neįgalus. Jam amputavo abi rankytes ir kojytes sad.gif
Taip, atsitiko baisus dalykas, atėmęs daug dvasinių jėgų, kol su tuo susitaikėme. Bet išgyvenome tą baisų etapą ir dabar esame kitokie, bet laimingi.... Dažnai žmonės mums su vyru sako, kad esame labai stiprūs, kantrūs ir pan. Mus užjaučia, mūsų gailisi.... Ir man tai keistai skamba.... Nei jaučiuosi stipri, nei kažkokia ypatinga... Tiesiog esu paprasta mama ir darau tai, ką darytų bet kuri kita savo vaiką mylinti moteris.... Ir tu tą patį darytum, Song.
Man mano vaikelis yra tobulas tikrąja to žodžio prasme.... Ir būna nemalonu girdėti, kai aplinkiniai šnabždasi "koks nelaimingas vaikutis, vargšelis..." ir pan., nors jis linksmas laksto sau ant protezų, o jo šypsenoje ir spindinčiose akytėse tikrai nėra nė šešėlio liūdesio. Visada norisi tiems neišmanėliams paaiškinti, kad jis visai nėra vargšiukas, o gal net laimingesnis už daugelį sveikų vaikų, nes turi mylinčius tėvus, senelius, draugus, kurie mato jame ne tai, ko jis negali, o tai ką GALI......
O klausimo KODĖl geriau neklausti, nes atsakymo nėra.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2005 01 11, 15:26)
o i aplinkinius nereikia kreipti demesio, as regis ir sveika, bet esu susilaukusi tiek patyciu, tiek blogu zodziu ir veiksmu, kad niekam nelinkeciau mad.gif visuomene yra supuvusi, reikia spjauti i tuos blogiukus ir gyventi, gyventi ir dziaugtis kiekvienu mazu dziaugsmeliu smile.gif

Sutinku su Cikadele, kad nereikia kreipti dėmesio į tuos nesusipratėlius, neišauklėtus, siauro akiračio žmogelius schmoll.gif Jie neverti to dėmesio... (nors žinau, kaip kartasi tai yra sunku...)
Man tų žmonių iš dalies ir gaila būna - vadinasi, jiems nieko kito gyvenime neliko, kaip tik stebėti kitus iš šalies ir juos kritikuoti... Dėl tokio savo ribotumo jie tiesiog praranda šansą praplėsti savo pasaulį ir pažinti daug nuostabių žmonių...
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2005 01 14, 19:54)
Miela Gerda, sunus visada bando savo sese, bet nukencia pats, visi ant jo tada puola vienas nekarys laukia, jis prasydavo, kad neleisciau Vaidos ant kalno su juo kur susirenka daug vaiku. Su kai kuriais vaikais esu klabejusi ir as pati, nes nukirpo jei plaukus, tai buvo virsune. Beto man tai yra sunku daryt, gi as pati su isores defektais ir jie riskus kai as kalbu:(

Bet kokiu yra ziauriu vaiku blink.gif , nukirpt plaukus sad.gif ,kazkoks kosmaras unsure.gif
Atsakyti
mamos, neklauskime,
Ka mes atidaveme,
Ka gavome.
Zialia be atpildo veslus javai,
Osia be mokescio tankus miskai...
Viska kitiems atiduodamos turtingesnes likome.

Su mamyciu dienele:))
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2005 02 20, 13:55)
Si tema yra  NEIGALIUKE PAGIMDE NEIGALU VAIKELI.

1.  Ar neigali turi teise gimdyt?

2. O ka daryt jei jis nestuke.gif  verzesi i pasauli?

3. Kaip gyvent neigaliajam, kitokiam zmogui?

1. teise turi, tik jei neigalumas - genetines prigimties - reiktu labai labai pagalvoti.
2. ka jau bepridarysi - gimdyti....
3. gyventi kaip ir visiem. aisku sakysit ka cia sveika raso. nu neigalumas yra, bet jis ant popieriaus tik smile.gif nei as pati laikau save neigalia, nei kas pastebi. tik sveplumas, bet ir tai kai labai skubu sneketi. siaip viskas norma. o ligos istorijoj ir CP irasytas yra. tik niekas to nepastebi. kaip ir pasveikau. nors neisgydoma ta liga, bet pavyko pasiekti kad jos nesimatytu.visiskai. netgi toks jausmas kad tik su kalbesena pas mane problem, o mama kaip medike isrupino man ta grupe kad lycnu lt butu . nes savo ligos istorijoj tiek irasu radau kad blink.gif apakus buvau. o pagal giminiu pasakojimus tai medikai prognozavo kad busiu ir akla, ir isvis besipurtanti darzove. tik nepasitvirtino. ilgai nevaiksciojau, bet jau kai pradejau, tai laksciau kaip viesulas. darzelyje pamenu buvau megiama ir lyderiu gretas uzemiau, nes su berniukais kara zaisdavau. mokykloj tas pats.
siaip su judesiais problemu buvo atsirade kai buvau paaugle ir buvau labai nutukus ir visiskai nesportavau. numetus 20 kilu antsvorio visos problemos iskart issisprende. problemu nebuvo ilgai, bet istojus i univera - pradejau ryt tai per ziema priaugau 9 kilus, sveriau 65, bet pradejus sportuoti ir pakoregavus mityba - vel viskas gryzo i senas vezes. daba svoris 56 smile.gif kazkaip pastebejau kad fiziskai gerai jauciuosi tik budama lieknute. nu o siaip visiem neigaliem patarciau negalvot kad jie kitokie. melodija, tavo postuose pastebiu pabrezimu "as kitokia, mes kitokios, kaip gyventi kitokiems, ir pan. " nu nereikia sitokiu nusiteikimu kad kitokie. kuo kitokie? neturit nei 5 ranku nei 6 koju nei 10 akiu. kuo kitokie? kad netelpat i visuomenes standartus?pfff is tikro ta visuomene.
pvz kai buvau stora, tai eisenos defektai matydavosi ryskiai ant manes, ir pati jauciau kad ne taip vaikstau kazkaip, tai is manes tyciodavosi mokykloj. nu bet dejau. nekreipdavau demesio.
sukudus problemos isnyko. bet tada pradejo del kalbos varyt. o kadangi pas mane mintys skrenda greiciau nei zodziai, ir man gaunasi greitakalbe kalbet, tai labai sumalu ir nieko nieks nesupranta. nu nemoku visiskai greit kalbet, labai neaiskiai tada. tai del to varydavo. nu tai irgi buvau padejus.
paskui perejau i kita sule, tai ten siaip kazkokia trenkta buvau biggrin.gif del kalbesenos kliuvau, bet kai pora kartu gerai susimusiau su klasiokais, tai gerbt pradejo. bent jau i akis man nelindo.
siaip idealiausia nekreipt demesio ir spjaut i tuos kurie varo. nu bet as nemoku. perdaug jau uzsideganti esu ir siaip truputi priciuozus. apie tokias kaip as sakoma:"prie meno" ir isvis kazkoks keistas padaras, sugebantis padet skersa, nors neturi ka det ant tu kurie nervus bando gadint.
taip kad moterys, nekreipkit demesio i tuos kurie gadina nervus. nervu lasteles nebeatsinaujina. geriau pradekit sportuot. kad ir namie, susirandat internete ar kur pratimu kompleksa ir pirmyn. ir figura ilgiau grazi isliks, ir problemu nemazai issispres. ir butinai savo mazylius mankstinkit, ypac jei CP serga (kiek zinau cia yra tokiu mamu) manksteles ir sportas stebuklus daro.
aj zinot kazinau ar cia supratot kanors, nes rasiau su pertraukom, tai kazinau smile.gif skaityt tingiu dabar ka prirasiau. melodija ir kitoms mamytems - kantrybes ir nervus i konservus.
Atsakyti
Dekui Simulcika kad parasei, matosi kad esi su harakteriu kietu mergicka. Na as tokia nebuvau, as vengdavau situ kurie is manes juokdavosi. O taip ejau gyvenimo keliu i prieki nesedejau mamai ant sprando rupinausi savo pilvu ir laisvalaikio praleidimu pati. As nors skaitausi is vaikystes su negalia, bet as grupes neturejau. Reikejo turet darbuka, kad pilvelis neburgztu:) As labai suglumau ir pasimeciau kai gime dukra su negalia. Tada pradejo lyst visokie klausimeliai???????
Aisku nereikejo man vaiku, bet gi tu pati zinai kokia ta jaunyste yra ir kokie tie norai pasiute:)) Na sendien turiu ka turiu ir dziaugiuosi gi visdelto esu mama gi daug yra tokiu kurios negali buti jomis. Turiu del ko gyvent, kuom rupintis, nors dabar noreciau savimi labaiu rupintis, bet mano vaikai neleidzia man pasenti dar, nes tureiu jeis rupintis kaip jaunysteja:)))))
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2005 02 20, 12:55)
Si tema yra  NEIGALIUKE PAGIMDE NEIGALU VAIKELI.

1.  Ar neigali turi teise gimdyt?

2. O ka daryt jei jis nestuke.gif  verzesi i pasauli?

3. Kaip gyvent neigaliajam, kitokiam zmogui?

Idomu ir aktualus visuomenei klausimai;
Neigalus asmuo yra lygiai toks pat kaip ir sveikasis, tik problema ta, kad lietuvoje visgi dar yra klaidingas poziuris susiformaves. Istekejau ir gyvenu Vokietijoj, cia niekam neidomi negalia . Gimdyti turi teise visi sveikai mastantys ir turintys atsakomybe.Klausimas, ar mano vaikas gims sveikas?- atsakyma galima rasti atlike reikiamus tyrimus- apsisprendimas priklauso nuo tevu, okur kas sneka, kaip kaimo bobutes, - palikit bobuciu valiai.Mes abu su vyru atlikom tyrimus ir ramiai dabar planuojm smile.gif Rizika visuomet yra, o be to cerebralinis paralyzius ne genetine, o mediku klaida.............
Gyventi tokiam reikia kaip ir sveikam reikia kovoti, kartais akis padraskyti, nes kitaip neiseina, bet savo pasiekti!!! Nusibodo man lietuvoj kovoti,irodineti, todel ir pabegau, bet nesigailiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(melodija @ 2005 05 16, 22:30)
Dekui Simulcika kad parasei, matosi kad esi su harakteriu kietu mergicka. Na as tokia nebuvau, as vengdavau situ kurie is manes juokdavosi. O taip ejau gyvenimo keliu i prieki nesedejau mamai ant sprando rupinausi savo pilvu ir laisvalaikio praleidimu pati. As nors skaitausi is vaikystes su negalia, bet as grupes neturejau. Reikejo turet darbuka, kad pilvelis neburgztu:) As labai suglumau ir pasimeciau kai gime dukra su negalia. Tada pradejo lyst visokie klausimeliai???????
Aisku nereikejo man vaiku, bet gi tu pati zinai kokia ta jaunyste yra ir kokie tie norai pasiute:)) Na sendien turiu ka turiu ir dziaugiuosi  gi visdelto esu mama gi daug yra tokiu kurios negali buti jomis. Turiu del ko gyvent, kuom rupintis, nors dabar noreciau savimi labaiu rupintis, bet mano vaikai neleidzia man pasenti dar, nes tureiu jeis rupintis kaip jaunysteja:)))))

Melodija, tu tikra saunuole ir puiki mama, manau kad ir nuostabi moteris. ir turi kuo dziaugtis - turi sveika grazu suneli. tik su vyru nepasiseke, teko skaityt posta, kaip jis jusu dukra tvirkino. slykstyne. bet bus dar tu diedu, tik ranku nenuleisk, viena gyvenimo nebaigsi juk smile.gif Beje, noreciau patarti kad nesistengtum dukros apsaugoti nuo nesupratingu vaiku, o mokytum ja apsiginti, nes gyvenime bus pilna negeru ir nesupratingu zmoniu, geriau ismoksta apsigint. Kiek supratau jin turi protine negalia, bet kaip ir teko suprast is tavo pasakojimu - labai nedidele.Tai verciau jau mokink ja kovot uz save o ne nusileist blogieciams. biggrin.gif
Siaip noriu paklaust vieno dalyko, gal tu zn kodel pvz kaip nutunki, nu nesi ten kiaule stora 200kg, bet nu daleiskim 166cm ugio sveri 75 kg jau blogai buna, nu skaitei gi mano ana posta kaip pasakojau kaip sukudau ir pan?
Beje, o tavo dukrelei kiek metu dabar? idomu pasidare smile.gif
Atsakyti
Sveikutes:) labai pavargau dirbau sode va, na nebegaliu dirbt, darausi inteligentiska mamyte, bet vasara neziuri kokia tu, jin isako dirbt. Dukra mano nera lengvo atsilikimo jin tarpe tarp sunkaus ir lengvo. Noriu senai tai ismokyti kad apsigint moketu pati nuo piktu zmoniu, bet jei neiseina ir puikiai ja suprantu gi buna zmoniu piktu ir buna kurie nemoka apsigint nuo ju. Taip jau yra. Metu jei 16 rugpiuti bus 17m. Jau panele;) Ka galeciau pasakyt del svorio as savo prisiminus svori buvau standartine, bet vistiek buvau nepatenkinta savo svoriu, man norejosi but laibesniai, tik del sito labai kasko nedariau. Gyvenau viena tai pasidarei ar nusipirkai pavalgei jei ne tai ir nieko nevalgei. Ryte atsikeli 6 val. iseini i darba pareini 4val kaska pavalgai man sito uzteko. O tu nesi tesle tik kiek isivaizduoju tokia graziai putli, kai mano viena drauge kad sako:) manau kad esi normali ir perdaug nepergyvenk jei neiseina kitaip ir svarbiausia kaip jautiesi . Jei kudesne jautiesi geriau na tada pasistenk sumazint maisto kieki ir busi pati patenkinta ir lituka sutaupysi:) Sekmes:*

Atsakyti