Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas II d.

QUOTE(Nmergyte @ 2007 06 28, 10:32)
Jūs kažką painiojate manau. Aš klausiau apie Novaturo gides, o jūs rašote, kad Vita  bloga ir priskiriate ją Oasis turui ???  g.gif

nemaisau, gal ne taip aiskiai parasiau kazka rolleyes.gif as keliavau su Novaturo gide Vita, o girdejau atsiliepimus, kad geriausia gide dirbanti Tunise yra Egle is Oasis mirksiukas.gif

QUOTE(LauraSim @ 2007 06 28, 12:00)
Na matau diskutuojat apie kelionę į Sacharą. Norėjau paklausti ar važiuojant džipais veža į pačią dykumą, ar tik keliu? Gerai būtų sužinoti ir kurios agentūros kaip daro  mirksiukas.gif  Teko kalbėti su keletu pažįstamų važiavusių į Sacharą ir jų važiuojant su džipais nevežė į pačius smėlynus, o tik keliu pavežiojo (vieni važiavo su oasis Egle)  doh.gif  Tikiuosi pasidalinsit įspūdžiais  mirksiukas.gif

na pacia kelione i sachara tai as labiau pavadinciau "kelione iki sacharos" biggrin.gif visa pirma diena vaziuojama su autobusu ir vakare atvykstama iki sacharos, tuomet su kupranugariais pedinama i pati smelyna, tas pasijodinejimas uztrunka ~1-2val (sunku pasakyti, kai atostogu metu laikas neskaiciuojamas biggrin.gif )
o antra diena vel keliaujama su autobusu, veliau persedama i dzipus ir vaziuojama keliu po oazes, pasivazinejimas dzipais po smeli vyksta ne sacharoje, o tiesiog dykumoje ir tai uztrunka gal ~30min. gal ir trumpiau g.gif veliau vel autobusais keliaujama atgal.
Na bent jau taip buvo pernai metais kai keliavau su Novaturu ax.gif

dzipais keliaujama tiesiog todel, kad tokiais keliais autobusui butu sunku keliauti unsure.gif

pasivazinejimas su dzipais smelyne tik trumpa atrakcija po tokias vietas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Forma @ 2007 06 28, 09:18)
as tai nelabai suprantu ka duoda gide  g.gif  juk vaziuoji i sachara o ne i gide pasiziuret rolleyes.gif  mes ten tiek ispudziu gavom, kad vaziuociau ir antra karta ir nors visai be gido  ... pamatyti tai tikrai verta ir nesvarbu kas lydi  schmoll.gif

Na taip vaziuoji paziuret...bet labai daug manau duoda gide, jei ji sugeba viska vaizdziai gali papasakot, sudomint keliauninkus, "pasaugot" juos nuo karscio ir visais kitais budais pasirupint thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O jei gidas nesvarbu ..tai kam pirkt kelione is agenturos, issinuomok masina ir trankykis ten biggrin.gif aisku azarto butu jauciu kad simta kart daugiau, bet ir neaisku ar kelia atgal rastumet doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Forma @ 2007 06 28, 14:57)
na pacia kelione i sachara tai as labiau pavadinciau "kelione iki sacharos"  biggrin.gif  visa pirma diena vaziuojama su autobusu ir vakare atvykstama iki sacharos, tuomet su kupranugariais pedinama i pati smelyna, tas pasijodinejimas uztrunka ~1-2val (sunku pasakyti, kai atostogu metu laikas neskaiciuojamas  biggrin.gif )
o antra diena vel keliaujama su autobusu, veliau persedama i dzipus ir vaziuojama keliu po oazes, pasivazinejimas dzipais po smeli vyksta ne sacharoje, o tiesiog dykumoje ir tai uztrunka gal ~30min. gal ir trumpiau  g.gif  veliau vel autobusais keliaujama atgal.
Na bent jau taip buvo pernai metais kai keliavau su Novaturu  ax.gif

dzipais keliaujama tiesiog todel, kad tokiais keliais autobusui butu sunku keliauti  unsure.gif

pasivazinejimas su dzipais smelyne tik trumpa atrakcija po tokias vietas  rolleyes.gif

Na jauciu kad jau visiskai nebenoriu (nebenorim) i sachara (tiksliau "iki sacharos" bigsmile.gif ). Na nzn kaip kitiem zmonem, bet man ir mano draugui, o tuo labiau ir kompanijai vyksianciai su mumis, trankymasis autobusu dvi dienas visai visai ne prie sirdies doh.gif man vien su patogia masina iki pvz klaipedos nukakti jau kancia buna...o ka kalbet apie autobusa...kazkaip izsivaizdavau (noreciau) daugiau atrakciju, o ne pilnai sudejus kokias 3val (kupriai+dzipai), o visa kita kankyne autike doh.gif doh.gif doh.gif nemanau, kad del nuovargio dar ka pavyktu pamatyt....cia aisku tik mano nuomone, neuzpykit kam tikrai patiko, patinka ir patiks tokios ekskursijos blush2.gif ax.gif 4u.gif

ech jau nedaug liko!!! sestadieni islekiam, galesim pilvukus paskrudint!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolcik @ 2007 06 28, 16:13)
kazkaip izsivaizdavau (noreciau) daugiau atrakciju, o ne pilnai sudejus kokias 3val (kupriai+dzipai), o visa kita kankyne autike doh.gif  doh.gif  doh.gif

na dzipais vaziuojama gera pusdieni, tik po smeli vazinejamasi trumpai biggrin.gif

o vaziavimas autobusu man tai neprailgo, nes stojama daznai ivairiose graziose vietose ir gan daznai rolleyes.gif ... kalnai... oazes... drusku ezeras... berberu gyvenviete ir pan...

del gidu tai as pilnai su tavim sutinku, tiesiog keliauti iki sacharos ir aplankyti visas oazes sudetinga butu patiems... o visur kitur tai patys ir keliavom be jokiu gidu... nuomavom auto... keliavom traukiniais ir pan... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Forma @ 2007 06 28, 16:49)
na dzipais vaziuojama gera pusdieni, tik po smeli vazinejamasi trumpai  biggrin.gif

o vaziavimas autobusu man tai neprailgo, nes stojama daznai ivairiose graziose vietose ir gan daznai  rolleyes.gif ... kalnai... oazes... drusku ezeras... berberu gyvenviete ir pan...

del gidu tai as pilnai su tavim sutinku, tiesiog keliauti iki sacharos ir aplankyti visas oazes sudetinga butu patiems... o visur kitur tai patys ir keliavom be jokiu gidu... nuomavom auto... keliavom traukiniais ir pan...  mirksiukas.gif

Na ankstesniame pasisakyme buvote gerokai išgasdinę mane. Jau maniau reiks visą dieną nesustojus (išskyrus sysiukų) važiuoti iki sacharos. Bet ne. Reiškia dar ką pamatysim rolleyes.gif
Tai visgi, nuvykus į Tunisą, nepaisant gidės, verta vykti į sacharą ar ne? Aš manau, kad nuvažiavus vien į viešbutį ir namo - labai tuščia lieka...nepajauti šalies dvasios?
Mums taip nutiko Turkijoje. 2 kartus buvom, o matėm tik viešbutį ir kelią nuo oro uosto iki jo lotuliukas.gif
Kažko trūksta.....
P.s.
Visiems iki, ryt išskrendam. Pažadu pasidalinti įspūdžiais grįžus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nmergyte @ 2007 06 28, 18:30)
Na ankstesniame pasisakyme buvote gerokai išgasdinę mane. Jau maniau reiks visą dieną nesustojus (išskyrus sysiukų) važiuoti iki sacharos. Bet ne. Reiškia dar ką pamatysim rolleyes.gif
Tai visgi, nuvykus į Tunisą, nepaisant gidės, verta vykti į sacharą ar ne? Aš manau, kad nuvažiavus vien į viešbutį ir namo - labai tuščia lieka...nepajauti šalies dvasios?
Mums taip nutiko Turkijoje. 2 kartus buvom, o matėm tik viešbutį ir kelią nuo oro uosto iki jo  lotuliukas.gif
Kažko trūksta.....
P.s.
Visiems iki, ryt išskrendam. Pažadu pasidalinti įspūdžiais grįžus  4u.gif

Didžiausios jums sėkmės 4u.gif
Nesuprantu tokių žmonių, kurie vieninteles savo atostogas metuose praleidžia užsienio viešbuty schmoll.gif ir daugiau nieko nemato... na man tai atrodo pinigų švaistymas... Bet ką aš čia pezu irnesakyk.gif
Būtinai nuvažiuokit į Saharą, būtinai ax.gif Ir dideliausios jums sėkmės ir kad neužkluptų smėlio audra hihihi.gif
Atsakyti
Įkėliau šias foto į savo reportažą, bet įkelsiu ir čia, nes manau, kad čia jos bus naudingesnės hihihi.gif
Čia kažkam rūpėjo kaipgi tas papigiaiskas mano KALJANAS atrodo biggrin.gif
Prašom, čia mano demonstracija-naudojimosi instrukcija lotuliukas.gif
Jis šiaip tai žalias blush2.gif
user posted image

Va ir naudojimosi instrukcija lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nmergyte @ 2007 06 28, 21:51)
Pasitikslinsiu: į priekį 600 km ir atgal 600 km?

Va pažiūrėkit, nežinau kur čia į priekį kur atgal, tiesiog vienas didelis ratas - 1200 km ax.gif
user posted image
Atsakyti
na mes tai tikrai prie viešbučio negulinėjom visas 10 dienų, apskritai mažai gulinėjom - 2 kartus buvom Nabule, apžygiavom kiek pajėgėm, buvom Hamamete, Yasmin Hamamete, vaikščiojom šniukštinėjom. o nuo gido mano manymu kaip tik 80 proc kelionės priklauso-pvz nuveža pas tuos pačius berberus ir paleidžia. pats kiek pažabalioji tiek...o patyręs gidas gi kiek daug ten gali papasakot unsure.gif tas pats tose oazėse, kur buvom sustoję.
tas pasivažinėjimas džipais tai mano manybu biskį gražiau skamba, negu realiai yra blush2.gif na sėdi tu džipe su dar 6 asmenais, ir tiek, nuo kelionės autobusu nedaug kuo skiriasi...tiesiog autobusas tais keliukais nepravažiuotų, kaip kažkas rašė, po kalnus ten ir visur. ne kažkoks safaris čia ar panašiai. na aišku įspūdį palieka ta Sachara ir panašiai, bet po šitos kelionės praėjus porai dienų mums viešbučio animatorius siūlė kelionę - 3 valandų trukmės-aplankant berberus, pajodinėjant kupranugariais, pajodinėjant kupriais - už 35 eurikus ax.gif ir nereikia 2 dienas autobuse kept, ir švelniai tariant pataupai blush2.gif bent jau mes autobuse kepėm-kondicionierius nepavadinčiau kad pilnu pajėgumu veikė, jei nuo visų kibirais prakaitas tekėjo...
atvirai tariant aš pasvarstyčiau ar pakartot tą kelionę. jei gautumėm Eglę už gidę-nesvarstyčiau. mums pakako kelionės į Tunisą-Kartaginą su ja, kad įsitikintume, kokia ji liuks thumbup.gif kalba nenutyla. jaučiasi kad žmogus daug žino. linksma, su jumoru, negrubi, kaip ana. na Rūta mums nepatiko ir taškas. per grubiai jin apskritai su mumis bendravo. tokie bajeriukai kaip "kiekvienam autobuse visada būna bent po vieną durnių, ir tarp jūsų tokių yra" tai manau tikrai yra per daug sau leidžiančio žmogaus požymis. visai aš nenoriu per savo atostogas būt išvadinta durne. ai gana apie gidę, gal kažkam ji patiko. Tunisas puikus, mums ten viskas patiko. nenoriu kad nuskambėtų lyg grįžom kažkuo baisiai nusivylę-tai netiesa. mes likom žiauriai patenkinti savo atostogom, Tunisu, viešbučiu rolleyes.gif iš Sacharos negavom tiek kiek tikėjomės, už tai gavom kažkur kitur. sumesiu nuotraukas kai galėsiu, linkiu smagių atsostogų toms, kurios dar tik vyks drinks_cheers.gif
kas klausė dėl gidų, tai oasiso gidės yra dvi. ir bent jau mūsų atveju į Sacharą važiavo DU autobusai, į vieną pateko laimingieji su Egle, į kitą, deja, mes su Rūta. teip kad, visai neaišku ką gausi...mes irgi buvom ramūs, kad jau oasiso gidė tai faina... doh.gif
svarbiausia, ką patarsiu-nepulkit apsipirkinėt medinose 4u.gif susiraskit fiksuotų kainų parduotuves, bent jau kainas apsižiūrėkit 4u.gif tik tada kažką didesnio pirkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rucelie: 28 birželio 2007 - 21:04
QUOTE(Forma @ 2007 06 28, 15:57)
na pacia kelione i sachara tai as labiau pavadinciau "kelione iki sacharos"  biggrin.gif  visa pirma diena vaziuojama su autobusu ir vakare atvykstama iki sacharos, tuomet su kupranugariais pedinama i pati smelyna, tas pasijodinejimas uztrunka ~1-2val (sunku pasakyti, kai atostogu metu laikas neskaiciuojamas  biggrin.gif )
o antra diena vel keliaujama su autobusu, veliau persedama i dzipus ir vaziuojama keliu po oazes, pasivazinejimas dzipais po smeli vyksta ne sacharoje, o tiesiog dykumoje ir tai uztrunka gal ~30min. gal ir trumpiau  g.gif  veliau vel autobusais keliaujama atgal.
Na bent jau taip buvo pernai metais kai keliavau su Novaturu  ax.gif

dzipais keliaujama tiesiog todel, kad tokiais keliais autobusui butu sunku keliauti  unsure.gif

pasivazinejimas su dzipais smelyne tik trumpa atrakcija po tokias vietas  rolleyes.gif

Ačiū už įspūdžius mirksiukas.gif Mes taip pat pernai buvome Tunise. Kelionė į Sacharą paliko didžiausią įspūdį iš visos kelionės. Tiesa, važiavome su Traveman'u, tai buvo ir nusivylimų... doh.gif net priešui nelinkėčiau su jais važiuoti schmoll.gif O į Sacharą važiavome su rusų agentūros 'Nord' grupe. Šiaip tai savo pažįstamiem patarčiau vykti su rusų grupėm į ekskursijas, žinoma jei kalbos barjero nėra. Kelionės gidas buvo vietinis tunisietis, lasvai kalbantis rusiškai, nes Odesoje baigė aukštąją mokyklą. Jo pasakojimai buvo nerealūs, su įvairiom tunisiečių gyvenimo smulkmenom, papročiais, šeimos santykių subtilybėm ir pan. Nemanau kad bet kuri lietuvių gidė, kad ir kokia šauni ji būtų, galėtų papasakoti tiek įdomybių, kiek tai gali padaryti vietinis. Kelionė autobusu tikrai buvo ilga, bet nenuvargino, nes visą kelią gidas netylėjo ir linksmino savo pasakojimais visą autobusą. Taip pat aplankėme oazes, barberus, kupranugarius. O kelionės dalis su džipais buvo thumbup.gif patekom į vieną džipą su labai faina rusų pora, tai vairuotojas taip pavežiojo po smėlynus, kad net silpna darėsi, aplankėme vietą smėlynuose kur buvo filmuojami žvaigždžių karai ir 'Anglas ligonis', prisidarėm nuotraukų prie dekoracijų kaip aktoriai ax.gif nežinau, gal ir su kitom lietuvių grupėm tokiu pat maršrutu važiuoja g.gif
Visiem vykstantiem tikrai patariu pasiryžti kelionei į Sacharą, manau ji verta pinigų ir nuovargio mirksiukas.gif

Geros ir įspūdingos kelionės išvykstantiem ir gero oro 4u.gif
Atsakyti
Brangieji, aciu uz sia tema. labai ji pravercia. siuo metu niekaip neapsisprendziam kur geriau lekti: tunisa ar graikija. bet greiciausiai bus taip,kad i graikija kitais metais i pazintine kelione, o siemet i tunisa 14 naktu. nemanot,kad per daug? smile.gif tieisog norisi pailseti.o vaziuojant tokiam ilgam laikui, reikia ir neblogo viesbutuko. ka manot apie eden club 3,5*? man jisl abai patiko. LABAI. pasakykit, visi kas buve ir nebuve, bet girdeje atsiliepimu, ka manot apie ji.
taip pat domina toks klausimelis: jei imi viskas iskaiciuota AI, o vakare ten buna visokios diskotekos ir pan su animatoriais, ar reikes uz gerimus papildomai moketi ar viskas ieina i kaina? nes kiek girdeje tai turkijoj,vakarine programa dazniausiai budavo kokioj palapinej,kur uz gerimus moketi atskirai sad.gif idomu kaip cia.
Atsakyti
na Rucelie papasakok dar kol neisskridau kaip ten su BYBLOS papludymiu elgtis?
kaip ten su gultais, sketukais ir pan... 4u.gif

tiesa, siandien man prasiunte pazystami (manau dauguma jau mate) vieno viezbucio skelbima agenturoje, ir atseit kaip jis realiai atrodo. Va nuorodeles:
agenturos skelbimas:
http://toptravel.lt/...astiras/saadia/
o cia ka zmones pamate:
http://picasaweb.goo...key=J7SafMcqlFk
doh.gif verysad.gif doh.gif

na labai tikiuosi, kad cia kazkas pavadinkim taip sufalsifikuota, kad taip buti negali...
ir tikiuosi kad BYBLOSE geresnis vaizdelis g.gif

as irgi prisizadu grizus ispudzius pasipasakot!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolcik @ 2007 06 29, 10:27)
na labai tikiuosi, kad cia kazkas pavadinkim taip sufalsifikuota, kad taip buti negali...
ir tikiuosi kad BYBLOSE geresnis vaizdelis g.gif

as irgi prisizadu grizus ispudzius pasipasakot!!! 4u.gif

Apie šitą Saadia pilna negerų atsiliepimų ir net neįsivaizduoju kodėl jo neišima iš sąrašo schmoll.gif
Atsakyti